stelarasg7 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Διαθέσιμο budget: 2000 Απόσταση και γωνία θέασης: 3μ. 0 μοίρες με 50 μοίρες. Χρήση: Ps5 , Ταινίες , Αθλητικά. προτίμηση σε μέγεθος : 55'' - 65'' Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: Όχι. Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : OLED 4K UHD OLED55CX6LA HDR 55 OLED 4K UHD OLED65CX6LA HDR 65 Να τις εμπιστευτώ τις OLED ή να πάω σε κάτι πιο safe?
andreas443 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα για μένα να προτιμήσεις Oled θα σου πρότεινα να πας στην C1 και όχι στην CX που είναι το περσινό μοντέλο αν δεν την έχεις όλη μέρα ανοικτή και κάθε 3-4 ώρες την κλίνης για να κάνει το καλιμπράρισμα μόνη τις δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι οι OLED δεν συγκρίνονται με τις υπόλοιπες https://www.skroutz.gr/s/28314086/LG-Smart-Τηλεόραση-OLED-4K-UHD-OLED65C14LB-HDR-65.html 1
MAIK82 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Με το burn in όμως τι γίνεται; Αν φυγουμε απο Oled για να μην έχουμε τον φόβο του burn in ποια είναι η καλύτερη πρόταση για 55' και ps5; Η G1 σε σχέση με την C1 είναι καλύτερη; Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει ευχαριστώ
andreas443 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, MAIK82 είπε Με το burn in όμως τι γίνεται; Αν φυγουμε απο Oled για να μην έχουμε τον φόβο του burn in ποια είναι η καλύτερη πρόταση για 55' και ps5; Η G1 σε σχέση με την C1 είναι καλύτερη; Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει ευχαριστώ Η LG G1 ειναι OLED EVO είναι η εξέλιξη των OLED περιλαμβάνει μια επιπρόσθετη στρώση από πιο ανθεκτικό υλικό εκπομπής, βελτιώνοντας τα μήκη κύματος του φωτός και κάνοντας τις εικόνες πιο φωτεινές και ευκρινείς (αυτή είναι η βασική διαφορά μεγαλύτερη φωτεινότητα) το burn in υπάρχει και εδώ. Αν δεν αφήνετε την τηλεόραση ανοικτή με τις ώρες και δεν αφήνετε τις ταινίες και τα παιχνίδια στο pause τότε δεν έχετε ανάγκη να πάθετε burn in αρκεί να την κλίνετε ανά 3-4 ώρες. Γενικά αυτήν την στιγμή η LG με την C1 και G1 είναι ότι πιο πλήρες 4 hdmi 2.1, VRR, GSYNC, FreeSync Premium Pro, 4K 120HZ, Dolby Vision Gaming με 120HZ και VRR ταυτόχρονα, Dolby Atmos Η Samsung στα περσινά και στα φετινά μοντέλα είναι ότι χειρότερο 1 hdmi 2.1 χωρίς FreeSync Premium Pro μόνο το απλό FreeSync και VRR, Dolby Vision ούτε καν Και το σημαντικότερο παρουσιάζουν Dirty Screen Effect 3 μήνες τηλεόραση και έβλεπα μαύρες αχνές γραμμές στο Gaming φώναξα την αντιπροσωπεία και μου είπαν όλες το έχουν αυτό τελικά δεν μου την έφτιαξαν δεν την ανάλαβαν καν την πούλησα πήγα στην C1 και είναι η μέρα με την νύχτα
MAIK82 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 29/9/2021 στις 11:11 ΜΜ, andreas443 είπε Η LG G1 ειναι OLED EVO είναι η εξέλιξη των OLED περιλαμβάνει μια επιπρόσθετη στρώση από πιο ανθεκτικό υλικό εκπομπής, βελτιώνοντας τα μήκη κύματος του φωτός και κάνοντας τις εικόνες πιο φωτεινές και ευκρινείς (αυτή είναι η βασική διαφορά μεγαλύτερη φωτεινότητα) το burn in υπάρχει και εδώ. Αν δεν αφήνετε την τηλεόραση ανοικτή με τις ώρες και δεν αφήνετε τις ταινίες και τα παιχνίδια στο pause τότε δεν έχετε ανάγκη να πάθετε burn in αρκεί να την κλίνετε ανά 3-4 ώρες. Γενικά αυτήν την στιγμή η LG με την C1 και G1 είναι ότι πιο πλήρες 4 hdmi 2.1, VRR, GSYNC, FreeSync Premium Pro, 4K 120HZ, Dolby Vision Gaming με 120HZ και VRR ταυτόχρονα, Dolby Atmos Η Samsung στα περσινά και στα φετινά μοντέλα είναι ότι χειρότερο 1 hdmi 2.1 χωρίς FreeSync Premium Pro μόνο το απλό FreeSync και VRR, Dolby Vision ούτε καν Και το σημαντικότερο παρουσιάζουν Dirty Screen Effect 3 μήνες τηλεόραση και έβλεπα μαύρες αχνές γραμμές στο Gaming φώναξα την αντιπροσωπεία και μου είπαν όλες το έχουν αυτό τελικά δεν μου την έφτιαξαν δεν την ανάλαβαν καν την πούλησα πήγα στην C1 και είναι η μέρα με την νύχτα Το burn in των oled δηλαδή βλέπω δεν σε απασχολεί. Για την Samsung qn95 55' έχω διαβάσει καλά σχόλια. Έχει και free Sync premium και αναφέρει 4 Hdmi. Στα 1100 μπορώ να την αγοράσω, δεν είναι καλή περίπτωση δηλαδή για να συνδυαστεί και με ps5; Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2021 από MAIK82
andreas443 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν ρωτάς την δίκια μου γνώμη θα σου έλεγα όχι samsung δεν αξίζει αν δεν μπορείς να πάρεις μια oled c1 επειδή είναι πιο ακριβή ok τότε την samsung. Όμως να ξέρεις με τις samsung το μαύρο δεν θα είναι μαύρο θα είναι γκρί άσε που στο gaming mode πέφτει δραματικά το Local Dimming το store σε σχέση με τις lg είναι φτωχό, η samsung σου φορτώνει εφαρμογές αυτόματα χωρίς να τις θέλεις και δεν σβήνονται με τίποτα άρα τις έχεις εκεί και ας μην τις θες, ένα HDMI 2.1 τραγικό για τόσα χρήματα τηλεόραση Δεν έχει Dolby Vision Λόγο VΑ panel η γωνιες θέασης είναι τραγικές πρέπει να κάθεσαι στο κέντρο αν είσαι πλαγια σκοτεινιάζει https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/qn90a-qled (Δες στην ενότητα Viewing Angle ) Φωνητικές εντολές στα ελληνικά δεν έχει, έχει την bixby αλλα είναι μονο στα αγγλικά η lg έχει και στα ελληνικά Το servise είναι τραγικό να εύχεσαι να μην βγάλει πρόβλημα γιατί θα ταλαιπωρηθείς Διάβασε στο skroutz για την q80t περσινό μοντέλο τι προβλήματα είχαν και δεν τους την άλλαζαν το ίδιο είχα και εγώ και έκαναν καταγγελία στο ινστιτούτου καταναλωτή γιατί αλλιώς δεν την αναλάμβανε η samsung εγώ ευτυχώς βρήκα και την πούλησα δεν μου την άλλαζαν ούτε εμένα 2 βδομάδες στο περίμενε με είχαν για να μου πουν όχι 1000 euro τηλεόραση Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2021 από andreas443 2
LLLEFTERIS Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σαν εικονα Oled εχω το PS5 με την ξεπερασμενη 65C9 απλα η κονσολα δεν εχει ουτε Dolby Vision ουτε Dolby Atmos Εγω στην δικια μου τους εχω κατεβασει το OLED στο 60 και μια χαρα παιζουν τους εχω βαλει και οριο τις 2 ωρες οποτε δεν εχω φοβο για burn in. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2021 από LLLEFTERIS
graphist83 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Η 55QN95 εναι τεχνολογίας mini led (40 φορες πιο μικρα) και εχει πολυ μεγαλο αριθμο ζωνων. Σε συνολικη αποδοση μαυρου δεν εχει να ζηλεψει και πολλα. Σε γωνιες θεασης εχει ενα νεο πανελ (εμφανιστηκε απο προπερσυ στα ultra premium μοντελα) οπου οι γωνιες θεασης ειναι αριστες. Ακομα και σχεδον 80 μοιρες! Φωτεινοτητα 2μιση φορες πανω ακομα και απο την evo. Αριστος ηχος και σαφως no burn in. Οσο και να προσεχεις εφοσον μιλαμε για gaming καποτε θα την πατησεις. Τωρα μετα απο 2 με 3 χρονια σκανε σιγα σιγα τα πρωτα περιστατικα και παραπονα. Doby vision.. Απαιτει 4000 nits και 12 bit πανελ για να δωσει αυτα που υποσχεται. Με 800 nits (στην καλυτερη τα evo) και 10bit βαθος χρωματος οι διαφορες με HDR+ ειναι μηδαμηνες. Δειτε τα review.. Με το μικροσκοπιο και με συνεχη pause ψαχνωνται. Για μενα πολυ σημαντικά τα δυναμικα σε μια TV. Στην εποχη του HDR ο εντυπωσιασμος προεχεται απο το φως και το χρωμα. Και εαν μια TV μπορει να εκμεταλευτει σωστα τα δυναμικα της τοτε ακομα και σε σκοτεινες σκηνες μπορει να δωσει περισσοτερη πληροφορια. Καλυτερος διαχωρισμος της κλιμακας IRE grayscale. Αν την θες για βραδινο netflix και καθαρα για σινεμαδικη χρηση. Ναι προχωρα σε OLED. Για λιώσιμο gaming και καθημερνή απροσκoπτη χρηση χωρις να ασχολεισαι τοτε την QN. Αλλωστε με εξαιρεση την φωτεινοτητα που ειναι τρομερα αισθητη στα υπολοιπα η QN95 ειναι παρα πολυ κοντα... Δες τες και απο κοντα να παιζουν το ιδιο υλικο. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2021 από graphist83 1
whiteman7 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Στις 25/9/2021 στις 8:37 ΜΜ, stelarasg7 είπε Διαθέσιμο budget: 2000 Απόσταση και γωνία θέασης: 3μ. 0 μοίρες με 50 μοίρες. Χρήση: Ps5 , Ταινίες , Αθλητικά. προτίμηση σε μέγεθος : 55'' - 65'' Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: Όχι. Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : OLED 4K UHD OLED55CX6LA HDR 55 OLED 4K UHD OLED65CX6LA HDR 65 Να τις εμπιστευτώ τις OLED ή να πάω σε κάτι πιο safe? Καλημέρα φίλε μου, έχω το συγκεκριμένο μοντέλο OLED 4K UHD OLED65CX6LA η χρήση του Ταινίες (Netflix κυρίως σε 4Κ με Dolby Vision+Atmos) Xbox Series X πήγαινε με κλειστά μάτια στο μοντέλο CΧ ,δε θα δεις ουσιαστικά καμία διαφορά με το C1 (απλά θα γλιτώσεις κάποια χρήματα έως και αρκετά) Δεν θα δεις καμία ουσιαστική διαφορά γι' αυτό που ζητάς και μη σε απασχολεί καθόλου το burn-in,υπάρχουν δικλείδες στην τηλεόραση με savers που είναι αυτόματα ενεργοποιημένοι η τους ενεργοποιήσεις εσύ Όταν πας σε OLED του δεν ξαναγυρνάς πίσω, αν έχεις τη δυνατότητα να πας σε 65αρα κάνε την υπέρβαση η διαφορά είναι χαοτική σε σχέση με 55αρα . Απέφυγε τις Samsung 1
andreas443 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σχετικά με την q95a που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω η μονη διαφορά τις qn90a με την qn95a είναι το κουτί το εξωτερικό που πλέον δεν είναι μέσα στην τηλεόραση τα 4 hdmi 2.1 και από 60watt σε 70watt ηχεία όλα τα αλλα είναι ίδια. Το panel συνεχίζει να είναι VA και δεν έχει βγει κανένα καινούριο panel στην αγορά αυτό που θα ήθελε να πει είναι μάλλον για το Ultra Viewing Angle' technology αλλα και πάλι κάτω από 80 μοίρες σκοτεινιάζει (The Samsung QN90A has decent viewing angles thanks to Samsung's 'Ultra Viewing Angle' technology. The image remains accurate when viewing from the side, but you may notice the screen looks darker. Still, it's a good choice for fairly wide seating arrangements.) https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/qn90a-qled Όλες οι qled έχουν περισσότερη φωτεινότητα και αυτό πουλάνε όμως με μειονεκτήματα το μαύρο να μην είναι μαύρο να είναι γκρι και η φωτεινότητα να διαχέεται σε όλοι την οθόνη και όχι στο σημείο που πρέπει να φωτίσει (μπορείς να δεις τα video στην ενότητα Local Dimming και Local Dimming In Game Mode στο Game mode τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα) https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/qn90a-qled Δεν υπάρχει καμία τηλεόραση με 12 bit panel. Διαφορές υπάρχουν όχι μεγάλες για να πεις τεράστια αλλαγή αλλά υπάρχουν και κάνουν την διαφορά . Όλες οι υπηρεσίες Netflix Apple TV Disney+ όλες υποστηρίζουν το Dolby Vision και Atmos, κάτι που με καμία samsung δεν θα μπορέσεις ούτε να δεις ούτε να ακούσεις. Αν θες τηλεόραση για ταινίες και gaming τότε πας σε oled αν θες τηλεόραση για να παίζει όλη μέρα κανάλια και gaming και ταινίες όχι δεν κάνει υπάρχουν οι δικλίδες ασφαλείας αλλά πρέπει να την προέχεις και εσύ. Αν όμως πας σε oled μετά θα σου κακοφαίνονται όλες οι υπόλοιπες δεν γυρνάς πίσω μετά Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2021 από andreas443 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Ολες οι τηλεορασεις ειναι καλες μεχρι να παρεις OLED μετα τελος, μακαρι να υπηρχε και σε 32αρα γιατι εχω βαρεθει να βλεπω κατι ωραιο ξαπλα στο κρεβατι και να αναγκαζομαι να παω στο σαλονι γιατι τα μαυρα ποια μαυρα δηλαδη κλαφτα. 2
Kingedward Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Πάντως η QN95A είναι όντως αρκετά κοντά με τις OLED ( δεν λέω ούτε στο ίδιο επίπεδο, ούτε πάνω από αυτές). Σίγουρα όμως είναι σε καλό δρόμο! Όσον αφορά το gaming πάντα που είπατε πιο πάνω. Επίσης, αν μπει σε φωτεινό χώρο η τηλεόραση εκεί είναι που οι OLED χάνουν έδαφος. Αν μπορεί να περιοριστεί κάπως αυτό, τότε ασυζητητί OLED. Ωστόσο, μην αποκλείουμε και την QN95A, καθώς είναι ένα αξιόλογο μοντέλο.
kallair Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Kingedward είπε Πάντως η QN95A είναι όντως αρκετά κοντά με τις OLED ( δεν λέω ούτε στο ίδιο επίπεδο, ούτε πάνω από αυτές). Σίγουρα όμως είναι σε καλό δρόμο! Όσον αφορά το gaming πάντα που είπατε πιο πάνω. Επίσης, αν μπει σε φωτεινό χώρο η τηλεόραση εκεί είναι που οι OLED χάνουν έδαφος. Αν μπορεί να περιοριστεί κάπως αυτό, τότε ασυζητητί OLED. Ωστόσο, μην αποκλείουμε και την QN95A, καθώς είναι ένα αξιόλογο μοντέλο. Στο βιντεο παντως που εστειλες φαινεται η ξεκάθαρη υπεροχη της OLED. Συγκεκριμενα στο 3:20 του βιντεο, στην πανω αριστερη γωνια που ειναι η σκοτεινη πλευρά, στην oled φαινονται όλες οι λεπτομέριες ενώ στην samsung το δειχνει σαν μια μαυρίλα μόνο. Στις σκοτεινες σκηνες ειναι που φαινεται γιατι οι oled ειναι τοσο μπροστα απο οποιαδηποτε αλλη τεχνολογια. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2021 από kallair
graphist83 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 H 55QN90 εχει PLS panel και οχι VA. Καμια σχεση με την QN95
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα