Προς το περιεχόμενο

Η Κίνα κηρύσσει όλες τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα παράνομες


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Προφανώς και δεν υποστηρίζω ότι όλοι θα γίνουμε πλούσιοι τόσο απλά,ούτε ότι εγώ έγινα και ούτε πιστεύω ότι θα γίνω γιατί είναι και θέμα budget.Ενα καλό έξτρα εισόδημα όμως με λίγη θέληση όλοι μπορούν να το βγάλουν.Επένδυση είναι να αγοράσεις ένα κομμάτι γης σε καλή τιμή έχοντας μελετήσει την υπεραξία που θα πάρει σε ένα βάθος 10ετίας για παράδειγμα.Σε ποιο βαθμό θα καταλήξει η υπεραξία δεν είναι κάτι που μπορείς να ορίσεις κατά την αγορά του,για αυτό και λέγεται επένδυση.Επένδυση είναι να αγοράσεις ένα νόμισμα σε χαμηλή τιμή έχοντας μελετήσει τις προοπτικές του,τον τύπο του,την κίνηση της αγοράς κτλπ με στόχο την υπεραξία σε ένα βάθος 3ετίας για παράδειγμα.Γιατί να διαφέρουν αυτά τα δύο;

Για να κλείσω θα δώσω το πιο απλο παράδειγμα.Κάποιοι άνοιξαν μαγαζιά να πουλάνε καφέ και έκλεισαν σε 1 χρόνο,κάποιοι άλλοι έγιναν αλυσίδες.Κάποιος το κάνει σωστά και κάποιος άλλος όχι.

Σίγουρο χρήμα έχει μόνο το δημόσιο.Ολα τα υπόλοιπα είναι επένδυση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 26/9/2021 στις 1:12 ΜΜ, pirmen56 είπε

Δηλαδή όλοι εσείς που αγοράζετε ή minaρετε κρύπτο για να βγάλετε κέρδος σε fiat money από τη διακύμανση της τιμής του.

Ή μήπως το βλέπετε ως μέσο συναλλαγής και σας έχω παρεξηγήσει;

Σε fiat money από τη διακύμανση της ισοτιμίας των κρύπτο. Πολλοί έχουν βγάλει γιατί μπήκαν νωρίς στο ράλι. Ακόμα περισσότεροι έχασαν γιατί μπήκαν αργά.

Συμφωνείς όπως και να έχει με την κυβέρνηση της Κίνας ότι τα κρύπτο δεν είναι τίποτε άλλο παρά οχήματα κερδοσκοπίας στην καλύτερη των περιπτώσεων.

 

 Δεν υπαρχει κερδος σε fiat. Υπαρχει κερδος. Το κερδος μπορει να αποτυπωθεί σε κιλα πατάτας (πηρα btc με 3 κιλα πατατες και τα πούλησα για 6 κιλα πατατες), σε μετοχες, σε σπιτια αυτοκινητα η καρτες γραφικών. Ειναι πιο ευκολο και κατανοησιμο να αποτυπωθεί σε fiat. 

Πχ. ξοδεψα 200 kw (mining) και τωρα μπορώ με τα btc που εχω, αν τα πουλησω, να αγορασω 400 kw. Οριστε, δεν εμπλεξα τα fiat. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/9/2021 στις 8:26 ΜΜ, keysmith είπε

καλά κάνει.. Νόμισμα που δεν ελέγχουν κυβερνήσεις (που θα κάνουν και κοινωνική πολιτική) είναι επικίνδυνο και ευνοεί συγκεκριμένες ομάδες ενώ ο οποιος πλούτος του πηγαίνει σε ακόμα πιο λίγους. 

ναι εχεις δικιο για αυτο το κανουν οχι για να υπαρχει ο ελεγχος του χρηματος ενω η χειραγωγηση μετοχων/χρηματιστηριου η οποια συμβαινει συχνα και τιμωρειται σπανια ειναι μια χαρα δεν υπαρχει καποιος κινδυνος (βλεπε κραχ,κριση του 2008,mls,folli follie)

Επεξ/σία από chrisxkar
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ότι κάποιοι υποστηρίζετε την απόφαση με ξεπερνάει. Λες και άμα θέλει να ξεπλύνει χρήμα ο άλλος δε μπορεί, τα κρυπτο θα του το λύσουν. Ξεφνικα νοιάστηκε αν χάσει τα λεφτά του ο Κινέζος πολίτης, με την ίδια λογική τοτε απαγόρευσε και τα καζίνο, ποια η διαφορά του? Ίσως το τελευταίο να είναι και τρις χειρότερο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 φορες το χρονο μονο! :') εχει γινει τοσο κουραστικο αυτο το στορι που ακομα κ η αγορα δν χανει πανω απο 10% πια. Hoarding κανουν οι κινεζοι κ στο supply κ στο mining κ το 2025 που τελειωνει το supply δν θα ξερουμε τι μας χτυπησε. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, BadOmen είπε

8 φορες το χρονο μονο! :') εχει γινει τοσο κουραστικο αυτο το στορι που ακομα κ η αγορα δν χανει πανω απο 10% πια. Hoarding κανουν οι κινεζοι κ στο supply κ στο mining κ το 2025 που τελειωνει το supply δν θα ξερουμε τι μας χτυπησε. 

Ποιος και γιατί τελειώνει????τι είναι ατό που δεν ξέρω γιαγκο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, k_dinos είπε

Ωραία, καλά τα λες. Όμως σε αυτή την περίπτωση όλα είναι μάταια, έτσι δεν είναι? Ότι περιουσία και να έχεις πάει χάθηκε. Πάμε και σε πιο ακραίο σενάριο λοιπόν, πόλεμο και κατοχή. Τι θα πεις λοιπόν στον κατακτητή που θα σου πάρει το σπίτι? Που πάτε κύριε έχω τον τίτλο ιδιοκτησίας? Και πλάκες χρυσού να έχεις νομίζεις σου πουν να της κρατήσεις? Η αν φυτεύεις μαρούλια στην αυλή νομίζεις ότι θα σε αφήσουν να τα καταναλώσεις εσύ?  Οπότε είτε crypto, είτε χρυσός είναι το ίδιο πράγμα. (το ίδιο λέμε και εμείς για το bitcoin αλλά για καιρό ειρήνης) 

Φέρνω ακραία παραδείγματα για να σε προλάβω γιατί εκεί θα το πας στο τέλος.. 

Η απάντηση μου ήταν στο ότι είπες ότι δεν έχουν καμία πρακτική αξία. Σου έδωσα λοιπόν 3 τυχαία παραδείγματα από τα δεκάδες που κυκλοφορουν ήδη. 

Εγώ ανέφερα πουθενά την τιμή..

Αλλο λοιπόν να θεωρήσεις ότι είναι υπερτιμημένα για αυτά που προσφέρουν, και άλλο να λες ότι δεν προσφέρουν τίποτα. 

ΥΓ : Οι άχρηστες πληροφορίες όπως τις χαρακτηρίζεις ήταν link τα οποία δεν μπήκες στον κόπο να τα ανοίξεις, ενώ εγώ πριν σου απαντήσω είχα ήδη ανοίξει τα δικά σου.

ΥΓ2: καλή συνέχεια και ξεκίνα να χτίζεις το bunker για την αποκάλυψη 

Ναι τα χαρτονομίσματα δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο απ' ό,τι προσφέρει ένα οποιοδήποτε νόμισμα με το μειονέκτημα της μεγάλης σπατάλης ενέργειας για τη δημιουργία τους. Το κόστος ενός απλού νομίσματος είναι ελάχιστο σε σχέση με την εξωπραγματική κατανάλωση ενέργειας που έχει η κατασκευή των κρυπτονομισμάτων.

 Η απάντηση για τυχόν καταστροφή πήγαινε στο φίλο που έχει αποταμιεύσει σε Bitcoin τις οικονομίες του για μια δύσκολη στιγμή.

Το σενάριο της ολοκληρωτικής καταστροφής δεν έγινε ούτε κατά τη διάρκεια των δύο παγκόσμιων πολέμων και ούτε πρόκειται να γίνει. Ο έλεγχος του νομίσματος γίνεται πάντοτε από τις εποπτεύουσες αρχές για λόγους ρύθμισης του νομισματικού συστήματος κατά το δοκούν.

Το πρόβλημα είναι ότι ο γραπτός λόγος όπως γίνεται στα φόρουμ είναι εντελώς χαοτικός, αργός και γεμάτος παρανοήσεις. Μια ζωντανή αντιπαράθεση μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα και σε σύντομο χρόνο. 

Επεξ/σία από pavlitakis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, MikeKata είπε

Το πιο κλασσικό λάθος στα χρονικά, και όποιος έχει ασχοληθεί με οποιονδήποτε επιστημονικό τομέα, το γνωρίζει. Πολύ περιληπτικά και πολύ επιγραμματικά...

CORRELATION DOES NOT IMPLY CAUSATION.

Επεξήγηση: Κάνει outperform το stock market επειδή ώ του θαύματος! Όλα τα cryptos με τα οποία είναι "δεμένο" το trading του, κάνουν outperform το stock market και έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο pattern. Ό,τι και να διάλεγε, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα είχε. Δεν το λέω εγώ. Δες τα γραφήματα του αρχικού post. Δες ποια είναι τα "favorite assets" και θα κατανοήσεις τι λέω.

https://protos.com/crypto-trading-hamster-goxx-outperforms-bitcoin-buffett-wood/

 Ένα άλλο ωραίο insight. Ξεκίνησαν το "πείραμα" όλως τυχαίως μέσα Ιουλίου, γύρω στο low του BTC, ενώ όλοι ξέραμε ότι τέλος καλοκαιριού θα αρχίσει να ανεβαίνει (αν ασχολείσαι έστω και ελάχιστα με cryptos, θα είχες δει συζητήσεις για το πότε περιμέναμε το ράλυ προς τα πάνω). Κάτι άλλο που υποδεικνύει αυτό που σου λέω είναι πως οι μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στο BTC και το "ποντίκι", ήταν 13-20 Ιουλίου. Δηλαδή όταν ήταν πιο "απρόβλεπτο" το BTC. Κοινώς; Το "πείραμα" ήταν rigged από την αρχή, μιας και όλα τα σοβαρά cryptos, το ίδιο pattern ακολούθησαν.. Μια απλή προσπάθεια τρολλαρίσματος. Η άλλη περίπτωση είναι ένα ποντίκι να είναι εξυπνότερο από τους απανταχού "γνώστες" που αποκαλούν το BTC φούσκα (χωρίς καν να έχουν διαβάσει ένα white paper). Δεν ξέρω πώς αυτό τους κολακεύει...

 

Το hamster παίζοντας σε μια ανοδική αγορά με εντελώς τυχαία σήματα εισόδου-εξόδου κατάφερε να βγάλει κέρδος και ακόμα και προς το τέλος να ξεπεράσει το ίδιο το bitcoin.

Δεν έπαιζε buy and hold το hamster. Δεν έφτιαξε ένα χαρτοφυλάκιο που απλά ακολουθούσε τα cryptos. Πουλούσε και αγόραζε συνέχεια

Άσε λοιπόν σε παρακαλώ τα άκυρα σλόγκαν εντυπωσιασμού στην άκρη. Γιατί αυτό που λες είναι εντελώς εκτός θέματος. Αφορά γεγονότα που συμβαίνουν μαζί(π.χ. άνοδος τιμής χρυσού με παράλληλη άνοδο της στάθμης της θάλασσας) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ένα γεγονός προκαλεί το άλλο. "Γεια σου Γιάννη, κουκιά σπέρνω". Είδες δύο διαγράμματα να μοιάζουν και το θυμήθηκες.

Το ερώτημα που έχει απασχολήσει όλους τους οικονομολόγους(αληθινούς επιστήμονες και όχι κρυπτο-πλασιέ) είναι αν κάποιος επενδυτής μπορεί συστηματικά να βγάζει αποδόσεις μεγαλύτερες από το buy and hold. Τέτοιοι επενδυτές παγκοσμίως είναι ελάχιστοι και κατά πάσα πιθανότητα η επιτυχία τους μπορεί να οφείλεται ακόμα και στην τύχη.

Γιατί οι αγορές είναι άκρως ανταγωνιστικές και υπάρχουν πολλοί ευφυείς επενδυτές που ενσωματώνουν σχεδόν ακαριαία στις τιμές κάθε διαθέσιμη πληροφορία για την εξέλιξη του μέλλοντος(efficient market hypothesis).

Το παράδειγμα με το hamster δείχνει ότι ακόμα και η τύχη μπορεί να φέρει υπερκέρδος/κέρδος ακόμα και σε μεγάλες χρονικές περιόδους. Κάνοντας τους πιο πανάσχετους ανθρώπους να φουσκώνουν από περηφάνια γιατί "ΜΕΛΕΤΗΣΑΝ" και κέρδισαν ενώ οι άλλοι δεν μελετάνε και είναι χαζοί.

Επεξ/σία από pirmen56
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, k_dinos είπε

Έλεος ρε παιδιά με το χάμστερ.. 

Και το χταπόδι τα είχε πάει καλά με τις προβλέψεις για το μουντιάλ, τι σημαίνει αυτό? 

Σημαίνει ότι ακόμα και η καθαρή τύχη μπορεί να δώσει σερί καλών αποτελεσμάτων. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των μη ειδικών(μη γνώστες στα χρηματοοικονομικά) που ασχολούνται με χρηματιστήρια πολλές φορές έχει την πλάνη ότι κέρδισε χάρη σε μια σπάνια διορατικότητα ή γνώση.

Ή όταν χάνει νομίζει εκ των υστέρων ότι το μέλλον θα μπορούσε να είχε εύκολα προβλεφθεί, αλλά εξαιτίας κάποιας "χαζομάρας" δεν είδε τι ερχόταν. Χαζομάρα που δήθεν μπορεί να διορθώσει για να προβλέπει μετά σωστά το μέλλον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλοί κερδίζουν στο τζόκερ. Στο τέλος όμως την ημέρας είναι χαμένοι γιατί ξαναπαιζουν τα κέρδη νομίζοντας ότι έμαθαν να βρίσκουν τα νούμερα. Μαθηματικά πάντως στα πυραμιδικά συστήματα κερδίζουν μόνο αυτοί που είναι στην κορυφή και 2-3 περιστασιακοί που κερδίζουν μικροποσα από τύχη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Το hamster παίζοντας σε μια ανοδική αγορά με εντελώς τυχαία σήματα εισόδου-εξόδου κατάφερε να βγάλει κέρδος και ακόμα και προς το τέλος να ξεπεράσει το ίδιο το bitcoin.

Δεν έπαιζε buy and hold το hamster. Δεν έφτιαξε ένα χαρτοφυλάκιο που απλά ακολουθούσε τα cryptos. Πουλούσε και αγόραζε συνέχεια

Άσε λοιπόν σε παρακαλώ τα άκυρα σλόγκαν εντυπωσιασμού στην άκρη. Γιατί αυτό που λες είναι εντελώς εκτός θέματος. Αφορά γεγονότα που συμβαίνουν μαζί(π.χ. άνοδος τιμής χρυσού με παράλληλη άνοδο της στάθμης της θάλασσας) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ένα γεγονός προκαλεί το άλλο. "Γεια σου Γιάννη, κουκιά σπέρνω". Είδες δύο διαγράμματα να μοιάζουν και το θυμήθηκες.

Το ερώτημα που έχει απασχολήσει όλους τους οικονομολόγους(αληθινούς επιστήμονες και όχι κρυπτο-πλασιέ) είναι αν κάποιος επενδυτής μπορεί συστηματικά να βγάζει αποδόσεις μεγαλύτερες από το buy and hold. Τέτοιοι επενδυτές παγκοσμίως είναι ελάχιστοι και κατά πάσα πιθανότητα η επιτυχία τους μπορεί να οφείλεται ακόμα και στην τύχη.

Γιατί οι αγορές είναι άκρως ανταγωνιστικές και υπάρχουν πολλοί ευφυείς επενδυτές που ενσωματώνουν σχεδόν ακαριαία στις τιμές κάθε διαθέσιμη πληροφορία για την εξέλιξη του μέλλοντος(efficient market hypothesis).

Το παράδειγμα με το hamster δείχνει ότι ακόμα και η τύχη μπορεί να φέρει υπερκέρδος/κέρδος ακόμα και σε μεγάλες χρονικές περιόδους. Κάνοντας τους πιο πανάσχετους ανθρώπους να φουσκώνουν από περηφάνια γιατί "ΜΕΛΕΤΗΣΑΝ" και κέρδισαν ενώ οι άλλοι δεν μελετάνε και είναι χαζοί.

Πουθενά δεν είπα ότι έκανε buy and hold! Είδες που δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει "διαβάζω στατιστικά"; Πάμε λοιπόν να σου το αναλύσω. Το ποντίκι αγοράζει και πουλάει με βάση την καθημερινότητά του. Τι σημαίνει αυτό; Μιας και η καθημερινότητά του είναι η ίδια, οι αγορές και οι πωλήσεις γίνονται στα ίδια χρονικά διαστήματα. Επίσης τα trades του είναι σταθερά σε "μπλοκ" των 20€. Πώς μεταφράζονται αυτά πάνω σε ένα διάγραμμα μακροσκοπικά; Το ίδιο με το να έκανες buy and hold, μιας και τα trading intervals είναι τα ίδια και η ποσότητα είναι η ίδια. Να το πω πιο απλά, αν το buy and hold είναι μια συνεχής γραμμή, αυτό που κάνει το ποντίκι είναι πάνω κάτω η ίδια γραμμή, που δημιουργείται "ενώνοντας τις τελείες" ανάμεσα στα trades. Εξού και οι μικρές αποκλίσεις από την τιμή του BTC. Επειδή λοιπόν τα 9/10 cryptos που κάνει trade ακολουθούν το ίδιο μοτίβο, όλα του δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα πάνω κάτω.

Δεν είμαι λοιπόν εγώ που χρησιμοποιώ "άκυρα σλόγκαν εντυπωσιασμού". Εσύ δεν κατανοείς τις μεταβλητές που επηρεάζουν ένα διάγραμμα. Δεν είναι τύχη. Μαθηματικά και στατιστική είναι. Τόσο απλό. Όσο κι αν εσένα σου φαίνεται "τύχη", στην πραγματικότητα οι παράγοντες που επηρεάζουν το trading του ποντικού είναι πολύ καθορισμένοι. Οι ώρες που κάνει trading είναι πάνω κάτω οι ίδιες επειδή στηρίζονται στις συνήθειες του ποντικού μέσα στη μέρα. Το πόσο μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει είναι επακριβώς καθορισμένο από το δημιουργό του "πειράματος". Και όλα όσα αγοράζει και πουλάει ακολουθούν το ίδιο pattern. Αυτοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το διάγραμμα που βλέπεις.

Εντάξει; Σου τα έκανα αναλυτικά τώρα; Κάτσε εσύ πίστευε ότι είναι τύχη κι άσε τους υπόλοιπους να βγάζουμε και τίποτα στην άκρη.

Επεξ/σία από MikeKata
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Πουθενά δεν είπα ότι έκανε buy and hold! Είδες που δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει "διαβάζω στατιστικά"; Πάμε λοιπόν να σου το αναλύσω. Το ποντίκι αγοράζει και πουλάει με βάση την καθημερινότητά του. Τι σημαίνει αυτό; Μιας και η καθημερινότητά του είναι η ίδια, οι αγορές και οι πωλήσεις γίνονται στα ίδια χρονικά διαστήματα. Επίσης τα trades του είναι σταθερά σε "μπλοκ" των 20€. Πώς μεταφράζονται αυτά πάνω σε ένα διάγραμμα μακροσκοπικά; Το ίδιο με το να έκανες buy and hold, μιας και τα trading intervals είναι τα ίδια και η ποσότητα είναι η ίδια. Να το πω πιο απλά, αν το buy and hold είναι μια συνεχής γραμμή, αυτό που κάνει το ποντίκι είναι πάνω κάτω η ίδια γραμμή, που δημιουργείται "ενώνοντας τις τελείες" ανάμεσα στα trades. Εξού και οι μικρές αποκλίσεις από την τιμή του BTC. Επειδή λοιπόν τα 9/10 cryptos που κάνει trade ακολουθούν το ίδιο μοτίβο, όλα του δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα πάνω κάτω.

Δεν είμαι λοιπόν εγώ που χρησιμοποιώ "άκυρα σλόγκαν εντυπωσιασμού". Εσύ δεν κατανοείς τις μεταβλητές που επηρεάζουν ένα διάγραμμα. Δεν είναι τύχη. Μαθηματικά και στατιστική είναι. Τόσο απλό. Όσο κι αν εσένα σου φαίνεται "τύχη", στην πραγματικότητα οι παράγοντες που επηρεάζουν το trading του ποντικού είναι πολύ καθορισμένοι. Οι ώρες που κάνει trading είναι πάνω κάτω οι ίδιες επειδή στηρίζονται στις συνήθειες του ποντικού μέσα στη μέρα. Το πόσο μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει είναι επακριβώς καθορισμένο από το δημιουργό του "πειράματος". Και όλα όσα αγοράζει και πουλάει ακολουθούν το ίδιο pattern. Αυτοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το διάγραμμα που βλέπεις.

Εντάξει; Σου τα έκανα αναλυτικά τώρα; Κάτσε εσύ πίστευε ότι είναι τύχη κι άσε τους υπόλοιπους να βγάζουμε και τίποτα στην άκρη.

Κατέβασε το metastock και τρέξε αυτά ακριβώς που λες. Μαζί με τα όποια trading fees να δεις που θα βρεθείς(σε απόδοση) μετά από κάποιους μήνες σε ένα Χ διαγράμμα μετοχής/δείκτη εν σχέσει με το buy and hold.

Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις απλό σύστημα με κινητό μέσο όρο(τιμή>ΚΜΟ --> αγορά, τιμή<ΚΜΟ --> πώληση) και θα δεις ότι άλλες φορές υπεραποδίδει και άλλες πάει άπατο. Δεν ακολουθεί το διάγραμμα της μετοχής η απόδοση.

Αναφορά σε κείμενο

Εντάξει; Σου τα έκανα αναλυτικά τώρα; Κάτσε εσύ πίστευε ότι είναι τύχη κι άσε τους υπόλοιπους να βγάζουμε και τίποτα στην άκρη.

Αν ξέρεις πότε και τι πρέπει να αγοράσεις/πουλήσεις δεν βάζεις κάτι στην άκρη. Κάποια μέρα θα σβήσεις και το χρέος της Ελλάδας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 26/9/2021 στις 1:12 ΜΜ, pirmen56 είπε

Σε fiat money από τη διακύμανση της ισοτιμίας των κρύπτο. Πολλοί έχουν βγάλει γιατί μπήκαν νωρίς στο ράλι. Ακόμα περισσότεροι έχασαν γιατί μπήκαν αργά.

Συμφωνείς όπως και να έχει με την κυβέρνηση της Κίνας ότι τα κρύπτο δεν είναι τίποτε άλλο παρά οχήματα κερδοσκοπίας στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει "αργά", πολύ απλά γιατί υπάρχουν δεκάδες αξιόλογα νομίσματα που συνεχώς ανεβαίνουν και είναι ευκαιρίες. Το οικοσύστημα Cardano για παράδειγμα είναι το νέο "οικοσύστημα Etherium". Ήδη πολλά νομίσματα που βασίζονται σε αυτό ανεβαίνουν, και θα ανέβουν και άλλο και αυτά, αλλά και άλλα. Αν κάποιος λοιπόν ενδιαφέρεται, ορίστε μια πολύ καλή πληροφορία που δίνω. Δεν μιλάω για το ΙΔΙΟ το Cardano, γιατί η άνοδος του θα είναι μικρότερη από την άνοδο των νομισμάτων γύρω από αυτό. Διαβάστε και ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ, όποιος ενδιαφέρεται. 

Αλλά δεν μπορώ να ακούω "έχασαν γιατί μπήκαν αργά". Όχι, έχασαν γιατί δεν έκαναν ΜΕΛΕΤΗ, και πήγαν και αγόρασαν Ripple σαν τα ΧΑΠΑΤΑ επειδή ήταν της μόδας τον Δεκέμβριο του 2017. Και ότι άλλο νόμισμα θέλετε βάλτε εδώ.

Για τη δεύτερη παράγραφό σου, δεν ασχολούμαι με τους ορισμούς των λέξεων, "κερδοσκοπία" με τη λογική ορισμένων είναι και τα τεράστεια funds που αγόραζαν τα κόκκινα δάνεια της Ελλάδας, και guess what, έβγαλαν λεφτά πολύ απλά γιατί αυτοί που τελικά κατάφεραν και ξεχρέωσαν ήταν πολύ περισσότεροι από αυτούς που βάρεσαν κανόνι. 

Κερδοσκοπία στο δικό μου μυαλό είναι κάτι παράνομο, όπως πχ είναι τα fake πιστοποιητικά εμβολιασμών. 

1002 διαφορετικά πράγματα μπορεί να θεωρηθούν κερδοσκοπία, και να τα συζητάμε με 2-3 μπύρες στο πλάι μας. 

Επί της ΟΥΣΙΑΣ όμως, είναι ΝΟΜΙΜΟ? Αυτό είναι που εμένα ενδιαφέρει. Απ'τη στιγμή που το trading είναι ΝΟΜΙΜΟ, και συμμετέχω σε αυτό με δική μου ελευθερία βούλησης είναι ξεκάθαρα δική μου ευθύνη το αν θα χάσω ή όχι.

Τωρα το γιατί ορισμένοι κάθεστε και σκαλώνετε στους ορισμούς είναι ένα άλλο θέμα. 

21 ώρες πριν, CaratNaturelle είπε

Διαβασα σε ενα σχολιο πιο πανω το εξης:

<<Μπορεις να δωσεις κρυπτονομισμα για να αγορασεις ενα αλλο κρυπτονομισμα?>>

Του στυλ δινω ευρω και παιρνω δολλαρια ή γιεν ή οτιδηποτε αλλο.

Θα ειχε ενδιαφερον να μας απαντησει καποιος που ξερει.

Ανάλογα το ανταλλακτήριο υποστηρίζονται διάφορα νομίσματα για το κάθε coin. 

Και υπάρχουν και ανταλλακτήρια που υποστηρίζουν πολλά περισσότερα, όπως πχ το Metamask. 

Είναι αρκετά περίπλοκο, αλλα σε γενικές γραμμές η ερώτησή σου απαντιέται με ένα ΝΑΙ μεν ΑΛΛΑ, αφού δεν έχεις ελεύθερη επιλογή ποιό νόμισμα θα ανταλλάξεις για να πάρεις κάποιο άλλο. 

Παράδειγμα το STORMX στο Binance. 

536154928_ScreenShot2021-09-27at18_48_47.png.8c0500c5f1f73378cf51306f75f1c459.png

Αρκετά παλιότερα σχεδόν όλα τα trades γίνονταν με άλλα νομίσματα, (πχ BTC ή ETH) πλέον είναι πολύ σύνηθες να αγοράζεις USDT που είναι ουσιαστικά η αξία ενός δολλαρίου (αλλά σε crypto) και με αυτό να κάνεις τις αγορές, μιας και είναι απλά πιο εύκολο να παρακολουθείς τις διακυμάνσεις της τιμής, επειδή το USDT είναι σταθερό, δεν αλλάζει. 

Έτσι λοιπόν αγοράζεις σήμερα πχ ένα stormx με 0.02564 USDT, και αν το πουλήσεις σε 1 μήνα στα 0.2433 τυχαίο νούμερο, ξέρεις επ'ακριβώς πόσο "κέρδισες". 

Αν όμως το αγοράσεις με 0.000000059 BTC, και το πουλήσεις με 0.000000159 πώς θα ξέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ πόσα έβγαλες? Αφού και η τιμή του BTC είναι άλλη τόσο σήμερα (που έκανες την αγορά) όσο και σε 1 μήνα που θα πουλήσεις. 

Το καλοκαίρι που έφυγα διακοπές 2 εβδομάδες "ρευστοποίησα" το μεγαλύτερο μέρος όλων των νομισμάτων μου σε USDT, ώστε ότι και να γίνει να ΜΗ ΧΑΣΩ σε πραγματικά λεφτά αφού δεν θα ήμουν σε θέση ούτε καν να παρακολουθώ την εξέλιξη των νομισμάτων. Γενικα το USDT βολεύει πολλούς που δεν είναι full time traders, όπως εγώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, pavlitakis είπε

Ναι τα χαρτονομίσματα δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο απ' ό,τι προσφέρει ένα οποιοδήποτε νόμισμα με το μειονέκτημα της μεγάλης σπατάλης ενέργειας για τη δημιουργία τους. Το κόστος ενός απλού νομίσματος είναι ελάχιστο σε σχέση με την εξωπραγματική κατανάλωση ενέργειας που έχει η κατασκευή των κρυπτονομισμάτων.

 Η απάντηση για τυχόν καταστροφή πήγαινε στο φίλο που έχει αποταμιεύσει σε Bitcoin τις οικονομίες του για μια δύσκολη στιγμή.

Το σενάριο της ολοκληρωτικής καταστροφής δεν έγινε ούτε κατά τη διάρκεια των δύο παγκόσμιων πολέμων και ούτε πρόκειται να γίνει. Ο έλεγχος του νομίσματος γίνεται πάντοτε από τις εποπτεύουσες αρχές για λόγους ρύθμισης του νομισματικού συστήματος κατά το δοκούν.

Το πρόβλημα είναι ότι ο γραπτός λόγος όπως γίνεται στα φόρουμ είναι εντελώς χαοτικός, αργός και γεμάτος παρανοήσεις. Μια ζωντανή αντιπαράθεση μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα και σε σύντομο χρόνο. 

Εγω νομιζω οτι το θεμα τους ειναι η ελλειψη παρακολουθησης αντιστοιχα και χρεωσεων που θα μπορουσαν να παρουν αμοιβες/φορο.Και το δευτερον οταν καποια νομισματα κανουν κατρακιλα βλεπε λιρα τουρκιας ο κοσμος αγοραζε bitcoin για να σωσει τα λεφτα του το οποια δημιουργουσε μια μεγαλυτερη καρτακιλα στην λιρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...