Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Εχω ενα 50 κυβικα μηχανακι του οποιου δεν εχω ανανεωσει την αδεια τον τελευταιο χρονο λογω του οτι δε το κυκλοφορω. Βρηκα καποιον να το πουλησω ομως και υο ερψτημα μου ειναι το εξης: πρεπει να ανανεωσω την αδεια πριν προχωρησω στην μεταβιβαση ή αυτο μπορει να γινει εκεινη την στιγμη μιας και θα εκδωθει καινουρια αδεια στο ονομα του μελλοντικου ιδιοκτητη; Ευχαριστω

Δημοσ.

Πριν 3 χρόνια που πούλησα το δικό μου , με 2 έτη χωρίς ανανέωση, έκανα εξουσιοδότηση στον νέο αγοραστή να κάνει την ανανέωση αυτός. Ταυτόχρονα κάναμε και το ιδιωτικό συμφωνητικό σε ΚΕΠ

Όταν αγόρασα μετά άλλο 50ρι , δεν μου έκανε εξουσιοδότηση, απλά το συμφωνητικό αρκούσε στην τροχαία.

Για να είσαι σίγουρος, μίλα με την τροχαία της περιοχής σου. Π.χ. Στην τροχαία Κηφισιάς ο τύπος ζητάει χαρτιά που δεν υπάρχουν καν στην σελίδα. Στην τροχαία Αθηνών είναι πιο φυσιολογικά τα πράγματα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, TechIt είπε

Καλησπερα σε ολους. Εχω ενα 50 κυβικα μηχανακι του οποιου δεν εχω ανανεωσει την αδεια τον τελευταιο χρονο λογω του οτι δε το κυκλοφορω. Βρηκα καποιον να το πουλησω ομως και υο ερψτημα μου ειναι το εξης: πρεπει να ανανεωσω την αδεια πριν προχωρησω στην μεταβιβαση ή αυτο μπορει να γινει εκεινη την στιγμη μιας και θα εκδωθει καινουρια αδεια στο ονομα του μελλοντικου ιδιοκτητη; Ευχαριστω

Για ποια στιγμή μιλάς? Στα μοτοποδήλατα είναι διαφορετική η μεταβίβαση από ότι στα αυτοκίνητα και τις μηχανές, αγοραστής και πωλητής συντάσσουν πωλητήριο με γνήσια της υπογραφής, και μετά ο αγοραστής πάει μόνος του στην τροχαία για να βγάλει νέα άδεια.

Όπως είπαν και παραπάνω αν θέλεις μπορείς να εξουσιοδοτήσεις τον αγοραστή ώστε να ανανεώσει αυτός την άδεια για λογαριασμό σου, και μετά να βγάλει νέα άδεια στο όνομα του. Να έχεις υπόψιν όμως ότι τα ηλεκτρονικά παράβολα για την ανανέωση θα πρέπει να εκδοθούν στο δικό σου όνομα, δεν γίνεται αλλιώς ανανέωση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Για ποια στιγμή μιλάς? Στα μοτοποδήλατα είναι διαφορετική η μεταβίβαση από ότι στα αυτοκίνητα και τις μηχανές, αγοραστής και πωλητής συντάσσουν πωλητήριο με γνήσια της υπογραφής, και μετά ο αγοραστής πάει μόνος του στην τροχαία για να βγάλει νέα άδεια.

Όπως είπαν και παραπάνω αν θέλεις μπορείς να εξουσιοδοτήσεις τον αγοραστή ώστε να ανανεώσει αυτός την άδεια για λογαριασμό σου, και μετά να βγάλει νέα άδεια στο όνομα του. Να έχεις υπόψιν όμως ότι τα ηλεκτρονικά παράβολα για την ανανέωση θα πρέπει να εκδοθούν στο δικό σου όνομα, δεν γίνεται αλλιώς ανανέωση.

Δεν ισχύει αυτό με το όνομα στο παράβολο. Το δέχονται κανονικά αν είναι στο όνομα του αγοραστή.

3 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Όταν αγόρασα μετά άλλο 50ρι , δεν μου έκανε εξουσιοδότηση, απλά το συμφωνητικό αρκούσε στην τροχαία.

Στην αγορά αυτή πλήρωσα τα παράβολα του τρέχοντος έτους όπου ήταν απλήρωτα.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Δεν ισχύει αυτό με το όνομα στο παράβολο. Το δέχονται κανονικά αν είναι στο όνομα του αγοραστή.

Κανονικά δεν πρέπει να τα δεχτούν, αν στην περίπτωση σου έγινε έτσι ήταν παράτυπο.

Δες και εδώ:

"Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες για τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ανανέωση, έκδοση αντιγράφου λόγω κλοπής ή απώλειας και τη μεταβίβαση άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων.

.

.

.

3. Πού να απευθυνθώ για μεταβίβαση μοτοποδηλάτου και τι δικαιολογητικά χρειάζονται; Χρειάζεται να προσκομίσω και το μοτοποδήλατο για έλεγχο;

Απευθύνεστε στα Τμήματα Τροχαίας ή στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου μόνιμης κατοικίας σας.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

1) Αίτηση (Χορηγείται από την Υπηρεσία)

2) Ιδιωτικό συμφωνητικό (πωλητήριο) μοτοποδηλάτου με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής πωλητού και αγοραστού την ίδια ημερομηνία.

3) Άδεια κυκλοφορίας (προηγούμενου κατόχου).

4) Παράβολο Δημοσίου 15 Ευρώ (μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-παράβολο) ΚΩΔΙΚΟΣ TAXISNET: 1847.

5) Ένσημο της ΕΛ.ΑΣ. 3 Ευρώ (μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-παράβολο) ΚΩΔΙΚΟΣ TAXISNET: 6193

6) Απαιτείται η ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας μέχρι και το τρέχον έτος. (Αν η άδεια είναι αθεώρητη απαιτούνται Ηλεκτρονικά παράβολα για όσα χρόνια είναι αθεώρητη η άδεια κυκλοφορίας)

7) Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας του αγοραστή.

😎 Αποδεικτικό κατοικίας σε φ/ο (Έγγραφο ΔΕΚΟ π.χ. ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΔΕΥΑΠ, κ.λ.π).

9) Α.Φ.Μ.

Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να προσκομίσει το μοτοποδήλατο για έλεγχο.

Τα παράβολα και ένσημα είναι ηλεκτρονικά (e-παράβολο) (πρέπει να εκδοθούν στο όνομα του κατόχου του μοτοποδηλάτου) και χορηγούνται:

α) Μέσω taxisnet, με τους κωδικούς του χρήστη,

β) Μέσω web banking,

γ) Έκδοση στα Κ.Ε.Π και η πληρωμή γίνεται στις τράπεζες, (ισχύει προμήθεια στην τράπεζα)"

https://www.nextdeal.gr/epikairotita/aytokinito/104593/enimerosi-gia-tis-adeies-kykloforias-motopodilaton

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...