animae Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Εδώ και πάρα πολύ καιρό εχω ενα περίεργο πρόβλημα με μία βάση που εχω φτιάξει στην access για εναν σύλλογο. Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι εν γενει στον κώδικα αλλα νομίζω σε ρυθμίσεις του προγραμματος. Έχω ενα report απο ένα query όπου μια μεταβλητή την παίρνει απο την form που το καλέι. Αυτό γίνεται (αν το δουμε με design view to query) βάζονταας στο αντίστοιχο πεδίο που θέλω να φιλτράρω το criteria: [FORMS]![Main Menu]![Combo42] Κανονικά την τιμή θα την έπαιρνε απο το πεδίο. Παρόλαυτα οποτε πατάω να ανοίξει το report μου πετάει το παραθυρο "enter parameter value" Θα ελεγε κανείς οτι κάτι εχω λάθος στην εκφραση : [FORMS]![Main Menu]![Combo42] αλλα δεν ισχύει αυτό. καθώς: 1) Το πρόβλημα δεν εμφανίζεται στο λάπτοπ του συλλόγου 2) το πρόβλημα δεν εμφανίζεται στο configurariσμενο απο την εταιρία μου λάπτοπ (ασχετη με το συλλογο) 3) Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο (σε πολλά) λάπτοπς που εχω κάνει εγώ φορματ και εχω περάσει τα office εγώ. έχω δοκιμάσει πολλά office 2013-2016-2019 όλα ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια συμπεριφορά 4) και πιο σημαντικό. Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο αν ενεργοποιήσω τα Macros (enable content που σου βγάζει οταν το ανοίγεις πρώτη φορα). Αν τα αφήσω disabled ανοίγει τα ρεπορτ κανονικά αλλά δεν μπορώ να το αφήσω ετσι γιατί δεν ενεργοποιούνται αλλα σημεία στη βάση που θέλω. Οπότε πιστευω οτι πρόβλημα ειναι κάπου στο trust center settings αλλα έχω δοκιμάσει πολλές διαφορετικές παραλαγές (Macro settings όλα, acitvex, trustes locations κλπ. Μου είναι αρκετά περίεργο το πρόβλημα και εχω σηκώσει τα χέρια ψηλά.... Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2021 από animae
MastroGiannis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 25/9/2021 στις 11:25 ΠΜ, animae είπε Κανονικά την τιμή θα την έπαιρνε απο το πεδίο. Παρόλαυτα οποτε πατάω να ανοίξει το report μου πετάει το παραθυρο "enter parameter value" Το παράθυρο "enter parameter value" τι σου ζητάει; τιμή για το [FORMS]![Main Menu]![Combo42]; Είναι ανοιχτή η φόρμα [Main Menu] σ' αυτή την περίπτωση; Με ποιον τρόπο ανοίγεις την έκθεση όταν δεν είναι ενεργοποιημένες οι μακροεντολές; Όταν την ανοίγεις, παρουσιάζει σωστά τα στοιχεία με βάση το Combo42 ή ανοίγει αφιλτράριστη; Μπορείς να παραθέσεις τους κώδικες του query (SQL) και του τρόπου που την ανοίγεις (VBA, Macros); Κάνε κι ένα Compile και μετά ένα Compact and Repair Database. Πολλά κουλά γίνονται όταν κατακερματίζεται το αρχείο. 1
animae Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) ενώ σου έγραφα την απάντηση βρίσκοντας και αλλα περίεργα σημεία βρήκα την λύση. .... https://stackoverflow.com/questions/22560121/ms-access-vba-code-editor-character-encoding-and-copy-paste (διαφορετικό πρόβλημα ίδια λύση) .... αρα τι γίενται. κάπου μέσα στην βάση στα macros εχω βάλει ελληνικούς χαρακτήρες (σίγορυα το εχω σε print αλλα μάλλον κάποιο name σε object μου εχει ξεφύγει στα ελληνικα? δεν ξέρω) Ε όταν τα ενεργοποιούσα σε δικά μου συστήματα που τα ελληνικα απλά τα εχω σαν keyboard layout "εσκαγε" η εντολή και δεν εβλεπε τπτ. Τώρα παιζει όλα καλα.... και enabled και disabled τα Macros 2 χρόνια εχω αυτό το πρόβλημα.... ναι δεν ασχολούμουν πολύ με αυτό αλλα... πφφφφφφφφφφφφφφ Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2021 από animae 1
MastroGiannis Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Όντως, μεγάλος μπελάς αυτή η ηλιθιότητα με τις ελληνικές ονομασίες των αντικειμένων στις "ελληνικές" εκδόσεις!... Να 'χεις το νου σου όμως και με τις άμεσες αναφορές σε φόρμες και αντικείμενα ως ορίσματα στα ερωτήματα, διότι καμιά φορά αλλάζουν από μόνες τους -- αυτόματα! Δεν ξέρω αν είναι bug συγκεκριμένης έκδοσης αλλά μου έχει τύχει να αλλάζουν οι αναφορές και να δείχνουν στην πρώτη αλφαβητικά φόρμα της συλλογής Forms(!!!). Γι' αυτό προτιμώ τις δημόσιες συναρτήσεις για τέτοιου είδους ορίσματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα