Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, ακουω σαν νερό στα δεξιά να τρέχει από το κυκλώμα. Δεν υπάρχει πουθενα διαρροή. Θα ήθελα να μου πει οποίος γνωρίζει πως να κάνω σωστή εξαέρωση γιατί μάλλον έχει αερα. Saxo 1100 hfx. Ευχαριστώ

Δημοσ.
Στις 25/9/2021 στις 2:11 ΠΜ, cheaptech είπε

Καλησπερα, ακουω σαν νερό στα δεξιά να τρέχει από το κυκλώμα. Δεν υπάρχει πουθενα διαρροή. Θα ήθελα να μου πει οποίος γνωρίζει πως να κάνω σωστή εξαέρωση γιατί μάλλον έχει αερα. Saxo 1100 hfx. Ευχαριστώ

Δεν ακούγονται για κανέναν λόγο τα νερά, κάτι άλλο θα είναι. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cheaptech είπε

Φυσικά και δεν ακουγονται και επειδή λυση δεν έχει βρεθεί είπα να ρωτήσω εάν το έχει αντιμετωπίσει κάποιος. 

Μήπως το μοτερακι της ανακύκλωσης?

Δημοσ.

Το αμάξι λειτουργεί τέλεια, δεν ανεβάζει θερμοκρασίες,λειτουργει το καλοριφέρ όλα κομπλε.το μοτερ ανακύκλωσης σχετικά προσφατα αλλαγμενο. Απλά κάνει έναν θόρυβο σαν να έχεις ένα ποτηρι νερό και το ρίχνεις. 

Δημοσ.

Για σωστή εξαέρωση σε saxo: 

You arent supposed to bleed it with the engine running. Fill it up from cold using a header tank with all the bleeds open then lock them off in sequence with the rad first, then stat then the rear one by the engine mount when water flows in a steady stream. Leave the header tank in and run the car, keeping the water in the header tank higher than the heater matrix level (about halfway up a 2l coke bottle with the bottom cut off).
Let the theromostat open and let the fan kick in then switch off and let the car cool fully, then remove header tank and top up if necessary.

Δημοσ.

Αυτό με το μπουκάλι, δεν το ήξερα. Τα υπόλοιπα τα γνώριζα. Νομίζω όμως αυτό πρεπει να γίνεται σε άδειο ψυγείο ή κάνω λάθος;

Δημοσ.
Στις 25/9/2021 στις 2:11 ΠΜ, cheaptech είπε

Έγινε κάποια εργασία στο σύστημα ψύξης; Λογικά θέλει σωστή εξαέρωση.

Δημοσ.

ναι εγινε εργασια, με προβληματιζει το γεγονος οτι παντα καναμε εξαερωση με συγγεκριμενο τροπο και ποτε δεν υπηρχε αυτο.

Δημοσ.

ανοιξη μου χε συμβει το εξης. ακουγα νερα να κουνιουνται στο πισω μερος του αυτοκινητου σε καθε φρεναρισμα, παω συνεργειο φοβουμενος διαρροες βενζινης κλπ. το ακουει ο μαστορας, σκυβει απο κατω ανοιγει μια ταπα και φευγει νερο! εξηγηση: ειχαν μπει νερα απο περασματα απο λακουβες και ειχαν εγκλωβιστει  εκει, επειδη ειχαν φραξει οι τρυπες που ηταν για αυτο σκοπο.

Δημοσ.

Χαζή ίσως πρόταση, αλλά σιγουρέψου ότι δεν είναι ο νεροχύτης κάτω από το παρμπρίζ βουλωμένος από φύλλα, βρωμιά κλπ και κρατάει νερό μέσα. Η μοναδική φορά που άκουσα τέτοιο θόρυβο στα δικά μου αυτοκίνητα...

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, gr76 είπε

ανοιξη μου χε συμβει το εξης. ακουγα νερα να κουνιουνται στο πισω μερος του αυτοκινητου σε καθε φρεναρισμα, παω συνεργειο φοβουμενος διαρροες βενζινης κλπ. το ακουει ο μαστορας, σκυβει απο κατω ανοιγει μια ταπα και φευγει νερο! εξηγηση: ειχαν μπει νερα απο περασματα απο λακουβες και ειχαν εγκλωβιστει  εκει, επειδη ειχαν φραξει οι τρυπες που ηταν για αυτο σκοπο.

Βασικά μπορεί να παίζει αυτό και θα το κοιτάξω

1 ώρα πριν, apostolispd είπε

Χαζή ίσως πρόταση, αλλά σιγουρέψου ότι δεν είναι ο νεροχύτης κάτω από το παρμπρίζ βουλωμένος από φύλλα, βρωμιά κλπ και κρατάει νερό μέσα. Η μοναδική φορά που άκουσα τέτοιο θόρυβο στα δικά μου αυτοκίνητα...

Καθόλου χαζή ισχύει, σε εμένα δεν συμβαίνει αυτό. 

Δημοσ.
Στις 27/9/2021 στις 7:30 ΜΜ, apostolispd είπε

Καθόλου χαζή ισχύει, σε εμένα δεν συμβαίνει αυτό. 

Λοιπόν σε συνέχεια των προηγουμένων. Το έκανα μια πολυ καλη βόλτα και σταμάτησα σε ανηφόρα, με αναμενη μηχανή άνοιξα το καπάκι του ψυγείου (δεν το προτεινω απλά λέω τι έκανα εγω). Άφησα να βγει ο αέρας, ξαναβιδωσα την τάπα και ξανά βόλτα. Επέστρεψα στο σημείο με την κλήση και άνοιξα το καλοριφερ στο φουλ ζεστό, ξεβιδωσα την τάπα του κολαρου της εβαπορετας και αφησα να τρέξει νερό. Άφησα να κρυώσει και συμπλήρωσα όσο ήθελε. Αυτό έκανα εγω και βελτιωσα κατά 95% το θέμα μου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...