Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Ναι περιμένουμε το δεύτερο παιδάκι μας.

Η ερώτηση μου είναι για τα επιδόματα. Το επίδομα γέννας συγκεκριμένα από το ΙΚΑ όπου είναι 119 ημέρες άδεια και το 6μηνο του ΟΑΕΔ.

Με δεδομένο ότι τα πήρε η γυναίκα μου σχετικά 'πρόσφατα' χωρίς να έχει επιστρέψει στην δουλειά κανονικά, παρά μόνο 1 μήνα αναρρωτική και 1 μήνα την άδεια της και 1 μήνα εργασία.

Τι γίνεται και τι χρειάζεται ακριβώς για να τα ξαναπάρει τώρα στο 2ο παιδί; Μπορεί να τα ξαναπάρει; Να μου απαντήσουν από το ΙΚΑ ή από τον ΟΑΕΔ , συγκεκριμένα για την περίπτωση της γυναίκας μου, φαίνεται αδύνατο. Όσο αφορά ερώτηση σε λογιστή, 2 ρώτησα και δεν ήξεραν.

Προσπαθώ να καταλάβω αν μας συμφέρει να μείνει εκεί που είναι ή να παραιτηθεί , να την προσλάβουν αλλού και να την απολύσουν, έτσι ώστε να πάρει επίδομα ανεργίας και να υπάρχει ένα μικρό παραπάνω εισόδημα στο σπίτι για έναν χρόνο ακόμα. Μέχρι την 1ή εγκυμοσύνη , δούλευε κοντά στα 15 χρόνια ασταμάτητα.

Εντωμεταξύ την ισοχρονη άδεια από την παροχή μητρότητας δεν την δίνει ο εργοδότης , για να πούμε ότι θα μαζέψουμε άλλους 3 μήνες ένσημα. Μόνο αν πάει και κάνει μειωμένο. Πόσο καιρό όμως πρέπει να πηγαίνει για να ξαναμαζεψει ένσημα; Ισχύει αυτό ότι χρειάζονται ξανά από την αρχή άλλα 200 ένσημα;

Αν γνωρίζει κάποιος την περίπτωση, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...