Δημοφιλής ανάρτηση nikosjc Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί ψάχνοντας αρκετό καιρό τώρα για το iphone 12 pro max, είδα ξαφνικά το marketplace του facebook να γεμίζει με ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ iphone 12 pro max 512gb σε τρομερά δελεαστικές τιμές (800-1000€). Αγγελίες με ίδιες φωτογραφίες, προφίλ με πολλαπλές ίδιες αγγελίες, κλπ. Υποψιασμένος λοιπόν για την περίπτωση απάτης, έκλεισα μια συμφωνία με έναν τύπο, όπου μου έστειλε απόδειξη αγοράς, imei, και βίντεο από την σφραγισμένη συσκευή! Συμφωνήσαμε εχθές το απόγευμα να το στείλει με κούριερ και με ενημέρωσε με μεγάλη σιγουριά ότι θα παραλάβω αύριο (σσ.σήμερα), στην Χαλκίδα, πριν τις 5 (ταχύτατη κούριερ). Έλεγξα το imei και έδειχνε ενεργό και με λήξη εγγύησης 12/2021! Ρωτάω γιατί φαίνεται έτσι, μου λέει "έτσι το βγάζει η apple φίλε μου"! Μάλιστα φρόντισε να με καθησυχάσει ότι θα ανοίξω το δέμα πριν παραλάβω και ότι υπάρχει δυνατότητα επιστροφής χρημάτων εντός 48 ωρών! Του ζήτησα και ένα δικό του τηλέφωνο επικοινωνίας και μου έστειλε. Σήμερα λοιπόν ήρθε ένας πιτσιρικάς τέρμα αγχωμένος, με τη δικαιολογία ότι παραλίγο να τρακάρει πριν λίγο γι'αυτό ήταν έτσι, με ένα δέμα με κολλημένο πάνω ένα αυτοκόλλητο τύπου κούριερ μεν, με τα στοιχεία αποστολής, αλλά χωρίς κανένα λογότυπο κούριερ επάνω. Και ένα τηλέφωνο γραμμένο στο χέρι για τη δήθεν επιστροφή χρημάτων! Ρωτάω ποια κούριερ είναι και μου λέει ACL ταχυμεταφορική ασφαλείας! Διεύθυνση; Λεωφόρος Αλεξάνδρας 143! Ετοιμόλογος! Δηλαδή του λέω ήρθες από Αθήνα απ' ευθείας Χαλκίδα; Ψάχνω στο ιντερνετ τίποτα φυσικά. Κάποιο σταθερό τηλέφωνο του λέω, δουλεύουμε μόνο με κινητά μου λέει. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ευγενέστατος, ετοιμόλογος αν και αγχωμένος. Τέλος πάντων, ανοίγω το δέμα και βλέπω το κουτί. Εξαιρετικό! Σχεδόν ολόιδιο με το αυθεντικό. Έχοντας όμως πριν ψάξει για τις διαφορές fake-original, αρχίζω να τις εντοπίζω. Του λέω θέλω να το ανοίξω και να το ενεργοποιήσω. Εκεί άρχισαν τα δεν ξέρω, δεν μπορώ, κλπ. Παίρνει τηλέφωνο το "αφεντικό" του (στο νούμερο που ήταν γραμμένο πάνω στο δέμα με το χέρι) και του λέει ότι δεν μπορώ να το ανοίξω. Προσπαθώ να επικοινωνήσω εγώ με τον αποστολέα αλλά το τηλέφωνο που μου είχε στείλει ήταν κλειστό. Παρόλα αυτά απαντάει στο messenger ρωτώντας αν παρέλαβα! Του λέω να μιλήσουμε και μου στέλνει νέο νούμερο να τον καλέσω. Ποιο; Αυτό που ήταν γραμμένο πάνω στο δέμα, του "αφεντικού" του κούριερ! Τον παίρνω, του λέω θέλω να το ανοίξω να το ενεργοποιήσω. Α όχι, αυτό δεν γίνεται μου λέει, θα χάσει αξία. Τι θα χάσει του λέω, αφού αν είναι εντάξει θα το πάρω! Όχι, αν δεν το θέλεις μη το παραλαμβάνεις μου λέει και μου το κλείνει. Ρωτάει ο κούριερ αν θα το πάρω τελικά, του λέω επειδή όλο είναι στημένο θα καλέσω την αστυνομία. Δείξε μου ταυτότητα. Δείξε μου εσύ μου λέει! Κάτσε του λέω, παίρνω την αστυνομία, κλείνω την πόρτα (μη βρεθώ και τίποτα μαχαιρωμένος) και ο τύπος εξαφανίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες φυσικά! Το πιο αστείο; Στο καπάκι έρχεται μήνυμα: Φίλε ήρθε ο κούριερ, παρέλαβες; Καταλαβαίνω φυσικά ότι μιλάω με άλλον, του λέω ότι ήθελα να ανοίξω το κουτί και ότι... ο ίδιος δε με άφησε, ότι είναι απάτη όλο αυτό κλπ. Ε, με έβρισε και εξαφανίστηκε και αυτός και το προφίλ του! Μεγάλη προσοχή λοιπόν, ο τόπος έχει γεμίσει με iphone μαιμού, υπάρχουν πάρα πολλά προφίλ (πολλά έχουν ήδη εξαφανιστεί) με πολλές διαφορετικές εκδοχές για σφραγισμένες συσκευές, κερδισμένες σε διαγωνισμούς, κλπ! Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2021 από nikosjc 34 8
SilentVoice Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Η ιστορία σου θέλει και μια δημοσίευση σε MME για να ενημερωθεί περισσότερος κόσμος. Την είχα πατήσει και εγώ παλιότερα αλλά ευτυχώς δεν την είχα πληρώσει πολύ ακριβά. 6 1
Land-decked Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Πάντως η ACL είναι σίγουρα γρηγορότερη από την ACS λολ 2
cthulhucarbide Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Το πακέτο μέσα θα είχε κανα τούβλο ή κάποια απομίμηση κινητού?
nikosjc Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το κινητό είναι ένα Goophone από τις καλύτερες απομιμήσεις iphone 12. https://www.youtube.com/watch?v=iu0a6w8Rpq0 Επισυνάπτω φώτο από 3 συζητήσεις, τρία διαφορετικά προφίλ, με ίδια φώτο συσκευής. Με τον αριστερά μιλάω ακόμα και τώρα και ενώ του ζητάω φωτογραφίες από το κουτί και το imei, του λέω ότι με ίδια φώτο έχω πέσει σε απάτη, επιμένει να βρεθούμε από κοντά, τώρα στα μισά Αθήνας-Χαλκίδας να μου δείξει το τηλέφωνο! Μιλάμε για θράσος! Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2021 από nikosjc 1
antbyron Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δυστυχώς θα την πατήσει πολύς ανυποψίαστος κόσμος. 3 1
DrLo Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πόσο κάνει κανονικά ένα ορίτζιναλ τέτοιο τηλέφωνο και μπήκες σε όλη αυτή τη διαδικασία για να το πάρεις 850 ευρώ; Δηλαδή αν πήγαινες σε ένα μαγαζί που έχει μεταχειρισμένα τηλέφωνα και το έπιανες με τα χέρια σου και το εξετάζεις, πόσα παραπάνω θα έδινες; Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2021 από DrLo
infin1tyGR Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 3 minutes ago, DrLo said: Πόσο κάνει κανονικά ένα ορίτζιναλ τέτοιο τηλέφωνο και μπήκες σε όλη αυτή τη διαδικασία για να το πάρεις 850 ευρώ; https://www.skroutz.gr/s/25545084/Apple-iPhone-12-Pro-Max-512GB-Graphite.html
DrLo Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε https://www.skroutz.gr/s/25545084/Apple-iPhone-12-Pro-Max-512GB-Graphite.html Αυτο είναι σε καινούργιο. Ένα μεταχειρισμένο που θα ξέρεις σίγουρα ότι είναι ορίτζιναλ πόσο θα το βρεις;
nikosjc Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, DrLo είπε Πόσο κάνει κανονικά ένα ορίτζιναλ τέτοιο τηλέφωνο και μπήκες σε όλη αυτή τη διαδικασία για να το πάρεις 850 ευρώ; Καλά δεν μπήκα σε καμία διαδικασία, σπίτι μου το έφεραν. Προφανώς και είναι πολύ ακριβότερο και ήταν επίσης αρκετά προφανές για εμένα ότι θα ήταν απατη, αλλά είπα μήπως. Επισης παρότι εξέφρασα τους σαφείς ενδοιασμούς μου και έδειξα ότι ήμουν γνώστης, ήταν πολύ επίμονος ο Πωλητης για την ακαιρεοτητα της όλης διαδικασίας. Και πολύ ετοιμολογος ο “κούριερ”! Πραγματικά θα την πατήσει κόσμος, είναι τρομερά στημένο όλο αυτό! Θέλει πολύ ψάξιμο για να βγάλεις άκρη και να πάρεις χαμπάρι τι παίζει! Αν δεν το είχα ψάξει πολύ θα την πάταγα εύκολα αν και είμαι αρκετά έμπειρος και στα iPhone και σε τέτοιες συναλλαγές αγοραπωλησιών. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2021 από nikosjc 1 1
infin1tyGR Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 5 minutes ago, DrLo said: Αυτο είναι σε καινούργιο. Ένα μεταχειρισμένο που θα ξέρεις σίγουρα ότι είναι ορίτζιναλ πόσο θα το βρεις; Το 512GB σε καλή κατάσταση, όχι σφραγισμένο όπως σε αυτή την αγγελία, πάνω από 1000 φαντάζομαι.
nikosjc Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, DrLo είπε Αυτο είναι σε καινούργιο. Ένα μεταχειρισμένο που θα ξέρεις σίγουρα ότι είναι ορίτζιναλ πόσο θα το βρεις; Δύσκολα βρίσκεις το 512gb, συνήθως στα 1200-1300 σφραγισμένο. Στο 256gb που βασικά έψαχνα παίζει στα 950-1100. Αλλά ξαφνικά ανέβηκαν 7-8 αγγελίες με το 512gb στα 850 με 950 ευρώ, από διαφορετικά προφίλ που κάποιος μπορει εύκολα να πει ότι εκεί είναι πλέον οι τιμές (σε συνδυασμό με την έλευση του 13), όποτε μπορείς να την πατήσεις άνετα! 1
Ola150 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Ξανά κανόνισε τότε αλλά σε συνεννόηση με την αστυνομία για να τους τσακώσεις. 4
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Εγώ απορώ ποιος κάθεται και μπλέκει με fb και ιστορίες. Υπάρχουν ήδη μπόλικες σελίδες αγγελιών με πιστοποιημένα μελη. Τώρα αν δεν έχεις τα φράγκα για το προϊόν που σου αρέσει ως καινούργιο και ψάχνεις μεταχειρισμένο, ψάξε καλύτερα για κάποιο φθηνότερο και καινούργιο. Γνώμη μου πάντα. 10 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις