nikmichas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα σας! Πρόκειται για έναν ανελκυστήρα 8 ατόμων (με 4 συρματόσχοινα) σε 4όροφη οικοδομή (με ιδιαίτερα χαμηλή καθημερινή χρήση) και προβληματίζομαι, προσπαθώντας να "ζυγίσω" τα υπέρ και τα κατά στα παρακάτω σημεία: 1) Υπάρχουν στοιχεία/τρόποι για να "μετρήσει" κάποιος "μη ειδικός" την φθορά σε Τροχαλία και στα Συρματόσχοινα; Πόσο επικίνδυνη είναι μια "γυαλάδα" που εμφανίζουν εξωτερικά; Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η καθυστέρηση στην "αλλαγή τους"; 2) Η επισκευή της Τροχαλίας (των αυλακώσεων με τορνάρισμα) σε σχέση με την αγορά νέας είναι προφανώς οικονομικότερη, αξίζει όμως; ή απλά καθυστερούμε την αλλαγή για λίγο διάστημα (πόσο συνήθως;) διακινδυνεύοντας και την φθορά (είναι πιθανή;) στα νέα Συρματόσχοινα; 3) Συρματόσχοινα με συρματόσχοινα έχουν διαφορές; Ποια χαρακτηριστικά τους είναι "must"; 4) Υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην Επισκευή της Τροχαλίας; δηλαδή υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι με διάφορα αποτελέσματα ως προς την ποιότητα της εργασίας; 5) Από τις εμπειρίες σας, πού "πρέπει" να κυμαίνεται το συνολικό τελικό κόστος για την επισκευή Τροχαλίας και αλλαγή συρματόσχοινων; 6) Η τροχαλία παρέκλισης, πόσο πιθανό είναι να θέλει κι αυτή επισκευή και πού "πρέπει" να κυμαίνεται το κόστος; 7) Κάποια λάδια στην μηχανή χρήζουν περαιτέρω "ψαξίματος"; ή είναι κάτι σύνηθες; Κάθε βοήθεια, ευπρόσδεκτη!
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Για αυτές τις εργασίες υπάρχουν υπευθυνοι μηχανικοί-συντηρητές και νομικό πλαίσιο.
SabotazNic Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Υποχρεωτικη δεν ειναι η ετησια συντηρηση σε οικοδομες ή κανω λαθος?
nikmichas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ειλικρινά ζηλεύω την απλότητα της προσέγγισης σου Ukforthemoment. Δυστυχώς δεν μπορώ να επιδείξω αυτή την a priori εμπιστοσύνη στο σύνολο των "ειδικών". Επίσης, ο λόγος των παραπάνω προβληματισμών μου, δεν αποσκοπεί στο να παρακάμψει τους "ειδικούς" αλλά στο να επιλεγεί ο "κατάλληλος". Έστω και καθυστερημένα... Και φυσικά η ανάρτηση αυτού του θέματος στο forum, δεν είναι πανάκεια, απλά επιζητά κάποια επικουρικά στοιχεία από την κοινή εμπειρία καθώς η επισκευή τροχαλίας και η αλλαγή συρματόσχοινων δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και ίσως κάποια μέλη να έχουν τη διάθεση να μου γράψουν δυο λόγια από την εμπειρία τους. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2021 από nikmichas
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, nikmichas είπε Ειλικρινά ζηλεύω την απλότητα της προσέγγισης σου. Δυστυχώς δεν μπορώ να επιδείξω αυτή την a priori εμπιστοσύνη στο σύνολο των "ειδικών". Επίσης, ο λόγος των παραπάνω προβληματισμών μου, δεν αποσκοπεί στο να παρακάμψει τους "εδικούς" αλλά στο να επιλεγεί ο "κατάλληλος". Μα εσυ δεν ψάχνεις για ειδικό.
nikmichas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 ...ούτε ψάχνω και κάποιον να μου ανεβάσει την πίεση... βραδιάτικα σε παρακαλώ πολύ, εάν έχει κάτι να γράψεις ως σχετική εμπειρία, καλοδεχούμενο αλλά να με επικρίνεις... αχρείαστο... 1
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, nikmichas είπε ...ούτε ψάχνω και κάποιον να μου ανεβάσει την πίεση... βραδιάτικα σε παρακαλώ πολύ, εάν έχει κάτι να γράψεις ως σχετική εμπειρία, καλοδεχούμενο αλλά να με επικρίνεις... αχρείαστο... Kαι εγώ δεν θα ήθελα να χρησιμοποιώ το ασανσερ που προσπαθεί να συντηρήσεις εσυ .
SabotazNic Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, nikmichas είπε ...ούτε ψάχνω και κάποιον να μου ανεβάσει την πίεση... βραδιάτικα σε παρακαλώ πολύ, εάν έχει κάτι να γράψεις ως σχετική εμπειρία, καλοδεχούμενο αλλά να με επικρίνεις... αχρείαστο... βρες εναν επαγγελματια. Αν σου δωσει απαντησεις που θα σε ευχαριστησουν, κρατηστε τον. Αν οχι, αλλαξτε. Αν σου πει και ο αλλος τα ιδια, μαλλον δεν θα πρεπει να ασχολεισαι περαιτερω.
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Όλα τα ερωτήματα που λες και τις απορίες όπως και τυχόν κόστη, να τα ρωτήσεις σε τεχνικό που θα πρέπει να καλέσεις για να ελέγξει την κατάσταση του ανελκυστήρα σας. Πέραν του ότι και τεχνικό μέσω ίντερνετ να βρεις δεν υποκαθιστά την επιθεώρηση του συστήματος αυτοπροσώπως, δεν υπάρχει περίπτωση να λάβεις τέτοιες αξιόπιστες απαντήσεις μέσω forum ακόμα και με τον θεό να μιλάς. Για τιμές συμβουλές κτλ, καλείς πάνω από έναν συντηρητή ανελκυστήρων και ακούς τιμές, κόστη κτλ. Σε οτιδήποτε σχετίζεται με την ασφάλεια των χρηστών ενός συστήματος καλό είναι να απευθυνόμαστε σε κάποιον που ξέρει και μπορεί να μας δώσει υπεύθυνα αξιόπιστες απαντήσεις και να μην ψάχνουμε από δω και από κει. Όσο για αυτό που είπες ότι δηλαδή "δεν ρωτάω εδώ για να παρακάμψω τον ειδικό αλλά για να γίνει σωστή επιλογή ειδικού" ούτε αυτό είναι εφικτό να γίνει μέσω forum στο συγκεκριμένο θέμα. Ψάξε στο διαδίκτυο για οποιαδήποτε εταιρεία ανελκυστήρων με χρόνια εμπειρίας, ψάξε ποιος κατασκευαστής σας έβαλε τον ανελκυστήρα σας και δες μήπως υπάρχει εδώ επίσημος αντιπρόσωπος και κάνε του ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις άμα αναλαμβάνουν. Τέλος, η τακτική συντήρηση ανελκυστήρων είναι υποχρεωτική απ' τον νόμο, αυτό σημαίνει πως ήδη έχετε κάποιο συνεργείο συντηρητών που έρχεται και ελέγχει τον ανελκυστήρα σας, το πρώτο πράγμα που θα έκανε ο οποιοσδήποτε κάτοχος ανελκυστήρων, είναι να αποτανθεί στο συνεργείο που επιβλέπει ήδη την εγκατάσταση του ανελκυστήρα τους. Μπορώ να σου απαντήσω για ένα ερώτημα που έθεσες, τεχνικές αποκατάστασης βλαβών σε μηχανολογικά εξαρτήματα π.χ τροχαλία, υπάρχουν πάνω από μια σε αρκετές περιπτώσεις. Τώρα στο αν πρέπει όντως να γίνει επιδιόρθωση αντί για αντικατάσταση και το κόστος ή τα οφέλη της κάθε επιλογής, επίσης θα στα αναφέρει ο συντηρητής. Τώρα πλέον όλοι αν χαλάσει κάτι το αλλάζουνε, δεν κάθεται να ασχολείται κανένας με επισκευές τέτοιου είδους και να χάνει χρόνο. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2021 από Basilhs23___ 1
@pnea1973 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Θα καλέσεις έναν φορέα πιστοποίησης ανελκυστήρων. Θα σου βγάλουν μια έκθεση με το τι πρέπει να γίνει. Και θα σου απαντήσει σε όλες σου τις ερωτήσεις. Δεν μπορείς εσύ πχ να μετρήσεις εάν οι αυλακώσεις της τροχαίας σε σχέση με τα συρματοσχοινα είναι φθαρμενα.. Επίσης πχ τα λάδια συνήθως είναι από διαρροές της μηχανής. Μολις έχεις την έκθεση θα μπορέσεις να πάρεις τιμές από συντηρητές για τις εργασίες αποκατάστασης. 1 1
Ola150 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Επίσης ΜΗΝ καθυστερείτε τις επισκευές/συντηρήσεις στους ανελκυστήρες, μπορεί να πεθάνει κόσμος. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, Ola150 είπε Επίσης ΜΗΝ καθυστερείτε τις επισκευές/συντηρήσεις στους ανελκυστήρες, μπορεί να πεθάνει κόσμος. Και θα κυνηγάνε όλη την πολυκατοικία για τεράστιες αποζημιώσεις, είτε με νεκρό είτε με τραυματία.
nikmichas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας να μου επιστήσετε την προσοχή σε ένα ομολογουμένως σοβαρότατο ζήτημα όπως είναι αυτό της συντήρησης του ανελκυστήρα μας, το οποίο δεν χωρά "παζάρια" και "μπαλωματικές" προσεγγίσεις. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ανάρτηση του θέματος δεν έγινε με κίνητρο την λήψη παράτολμου ρίσκου χάριν οικονομίας "skroutz" και την εύρεση "συνενόχων" σε "σχεδιαζόμενο έγκλημα", τουναντίον θα έλεγα... και δεν σας κρύβω ότι εκπλήσσομαι πώς κατάφερα να σας προκαλέσω αυτήν την "εικόνα" για τις προθέσεις μου... Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2021 από nikmichas
SabotazNic Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, nikmichas είπε και δεν σας κρύβω ότι εκπλήσσομαι πώς κατάφερα να σας προκαλέσω αυτήν την "εικόνα" για τις προθέσεις μου... 6 ώρες πριν, nikmichas είπε Υπάρχουν στοιχεία/τρόποι για να "μετρήσει" κάποιος "μη ειδικός" την φθορά σε Τροχαλία και στα Συρματόσχοινα 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα