Dark_Nightfall Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, tasanton είπε Αντιλαμβάνεστε ότι τέτοια δεν παίζουν σε σοβαρές χώρες, έτσι; Τόση έλλειψη σεβασμού μεταξύ συμπολιτών, μόνο στη χώρα μας έχω συναντήσει. Δεν είναι μόνο θέμα εφαρμογής του νόμου, είναι από μόνος σου να σέβεσαι τον άλλο. Τι ζητάω θα μου πείτε. Όπως έλεγε ο Χαρη Κλυν , είμαστε η μοναδική αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους. 2 3
RiniB Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τελικά βρήκες λύση στο προλημα σου; Τι έγινε από τότε που έκανες την ανάρτηση; Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2021 από RiniB
MrRush Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 41 λεπτά πριν, RiniB είπε Τελικά βρήκες λύση στο προλημα σου; Τι έγινε από τότε που έκανες την ανάρτηση; Περιμένω να φέρει ο ψυκτικός μονωτικό υλικό να βάλει, ο οποίος ψυκτικός ήρθε μετά από κουβέντα με τον ιδιοκτήτη μου και τον ιδιοκτήτη του, αναγκαστικά. Θα κάνω ένα τηλέφωνο να δω σε τι φάση βρισκόμαστε...
IoannisSM Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το οτι μας χαρακτηριζουν ως λαο (Ελληνες) καλοσυνατους, φιλικους, ευγενικους, φιλοξενους και φιλοτιμους, με ξεπερναει. Καθε βδομαδα θα βρουμε και ενα θεμα στο μπλα μπλα που θα αναφερει αγενη/παρανομη συμπεριφορα (να μην πω εχθρικη) στο συνανθρωπο/γειτονα. Το πιο κλασσικο παραδειγμα ειναι ο θορυβος ειτε απο φωνες/συμπεριφορα, ειτε απο σκυλια, ειτε μηχανηματα, κτλ. Προτιμω ρε παιδια να μη μου λεει κανενας καλημερα (οπως στο εξωτερικο που δεν ειναι καλοσυνατοι, φιλικοι, ευγενικοι, φιλοξενοι και φιλοτιμοι) και να σεβομαστε ο ενας τα δικαιωματα του αλλου (εν προκειμενω, την ησυχια), παρα αυτο το πραγμα που ζουμε ολοι μας λιγο-πολυ. MrRush, ευχομαι να βρεις την ησυχια σου, αλλα δεν το βλεπω με ενα απλο μονωτικο υλικο. Τετοιες μονωσεις (για δονησεις) θελουν σοβαρη κατασκευη που κοστιζει. Πες μας τα νεα σου. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2021 από IoannisSM 6 3
dtzgr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Ο Έλληνας κατά κανόνα είναι ευγενικός, φιλότιμος και φιλόξενος όταν κρίνει ότι έχει κάτι να κερδίσει από τον συνομιλητή του. Αν δεν βλέπει πιθανότητα να κερδίσει κάτι, γίνεται ο μεγαλύτερος εγωιστής και κάφρος του ανεπτυγμένου κόσμου. 5 4
Klausx Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Στις 24/9/2021 στις 6:22 ΜΜ, MrRush είπε Καλησπέρα. Πρόσφατα μετακόμισα σε νέα πόλη και το σημείο που έχω νοικιάσει είναι σε πολύ κεντρικό δρόμο όμως το σπίτι έχει καλά κουφώματα ώστε δεν ακούγεται σε μεγάλο βαθμό. Βρίσκομαι στον πρώτο όροφο και από κάτω υπάρχει ένα κατάστημα που έχει έξω ένα μοτέρ ψυγείου, κάτω από το μπαλκόνι μου, βιδωμένο στον τοίχο του καταστήματος. Αυτό το μοτέρ κάνει πολύ θόρυβο και μάλλον είναι αυθαίρετα και λάθος τοποθετημένο σε σημείο που προκαλεί αισθητές δονήσεις σε ολόκληρο το σαλόνι του σπιτιού, καθώς και το διπλανό δωμάτιο σε μικρότερο, βέβαια, βαθμό. Μίλησα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού μου (ο οποίος είναι πολύ συνεργάσιμος) και έστειλε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος στον καταστηματάρχη, ώστε να αναφέρει το πρόβλημα. Με πήρε χθες τηλέφωνο να πάω από το κατάστημα για να μιλήσουμε και πιθανών να τον φέρω μέσα στο σπίτι να διαπιστώσει το πρόβλημα. Αυτό που αντίκρισα ήταν εντυπωσιακά κακό, καθώς ο καταστηματάρχης βγήκε με τσαμπουκά και πολύ αγενές ύφος, να μου πει ότι βρίσκεται πάνω από 10 χρόνια στο κτήριο και κανείς δεν έχει κάνει παράπονο και ότι δεν είναι δυνατόν να μην το ακούει αυτός μέσα και να το ακούω εγώ από πάνω. Του είπα να φέρουμε έναν ψυκτικό (έχω διάθεση να πληρώσω αν πρόκειται να διορθωθεί) και μου είπε όχι. Είπε ότι έχει φέρει ψυκτικό πριν 2.5 χρόνια και έχει βάλει μονωτικό υλικό από καουτσούκ που είναι το καλύτερο και δεν παίρνει κάτι άλλο (δεν υπήρχε ούτε ίχνος μονωτικού υλικού όπως το έβλεπα). Μου είπε ότι εγώ ακόμα δεν ήρθα πήγα να του κάνω τσαμπουκά και αμέσως με ενόχλησε κάτι και ότι είμαι προβληματικός και έχω ευαίσθητα αυτιά και να σηκωθώ να φύγω. Μάλιστα ήρθε και ο συνεργάτης του και μου είπε το ίδιο, σήκω φύγε από εδώ, άλλαξε σπίτι. Με τα πολλά τον έφερα επάνω στο σπίτι, τον έβαλα να κάτσει σε σημείο που η δόνηση είναι πολύ έντονη και την νιώθεις σε όλο σου το σώμα, μου έλεγε ότι δεν ακούει και δεν νιώθει τίποτα και να σηκωθώ να φύγω και ότι είμαι προβληματικός που ήρθα να μείνω σε τόσο κεντρικό σημείο, σε επανάληψη. Ο ιδιοκτήτης μου θα κάνει προσπάθεια να λύσει το θέμα με τον ιδιοκτήτη του, χωρίς να εμπλακούμε εμείς άλλο, όμως ήθελα να μάθω αν έχει κάποιος εμπειρία με παρόμοιο θέμα. Μπορώ να καλέσω ας πούμε την αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας; Μπορώ να απευθυνθώ στην πολεοδομία; Τέλος, σήμερα ήρθε συνεργείο για να βάλει οπτικές ίνες στο σπίτι και προχθές μαραγκός και μου ανέφεραν όλοι χωρίς να τους πω κάτι, ότι νιώθουν κραδασμούς από το πάτωμα (επειδή είχαν ανέβει σε σκάλες που πατούσαν πάνω από το σημείο που είναι το μοτέρ). Υπάρχουν σωστές λύσεις, τα περί μονωτικών κτλ δεν θα κάνουν τίποτα. Πρέπει να δώσει όμως ένα σεβαστό πόσο.
jimmyl Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Στις 24/9/2021 στις 10:09 ΜΜ, tasanton είπε Αντιλαμβάνεστε ότι τέτοια δεν παίζουν σε σοβαρές χώρες, έτσι; Τόση έλλειψη σεβασμού μεταξύ συμπολιτών, μόνο στη χώρα μας έχω συναντήσει. Δεν είναι μόνο θέμα εφαρμογής του νόμου, είναι από μόνος σου να σέβεσαι τον άλλο. Τι ζητάω θα μου πείτε. Οταν ο αλλος δεν σεβεται τον εαυτο του , θα σεβαστει τον αλλο , ειναι και θεμα παιδειας , νοοτροπιας , χαρακτηρα ,και ολα ξεκιναν απο την ανατροφη που εχει ο καθενας , αλλα οι περισσοτεροι νομιζουν οτι μπορουν να κανουν οτι γουσταρουν χωρις συνεπειες , επειδη ετσι εχουν μαθει 4
Narayan Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 12 ώρες πριν, IoannisSM είπε Το οτι μας χαρακτηριζουν ως λαο (Ελληνες) καλοσυνατους, φιλικους, ευγενικους, φιλοξενους και φιλοτιμους, με ξεπερναει. Καθε βδομαδα θα βρουμε και ενα θεμα στο μπλα μπλα που θα αναφερει αγενη/παρανομη συμπεριφορα (να μην πω εχθρικη) στο συνανθρωπο/γειτονα. Το πιο κλασσικο παραδειγμα ειναι ο θορυβος ειτε απο φωνες/συμπεριφορα, ειτε απο σκυλια, ειτε μηχανηματα, κτλ. Προτιμω ρε παιδια να μη μου λεει κανενας καλημερα (οπως στο εξωτερικο που δεν ειναι καλοσυνατοι, φιλικοι, ευγενικοι, φιλοξενοι και φιλοτιμοι) και να σεβομαστε ο ενας τα δικαιωματα του αλλου (εν προκειμενω, την ησυχια), παρα αυτο το πραγμα που ζουμε ολοι μας λιγο-πολυ. 12 ώρες πριν, dtzgr είπε Ο Έλληνας κατά κανόνα είναι ευγενικός, φιλότιμος και φιλόξενος όταν κρίνει ότι έχει κάτι να κερδίσει από τον συνομιλητή του. Αν δεν βλέπει πιθανότητα να κερδίσει κάτι, γίνεται ο μεγαλύτερος εγωιστής και κάφρος του ανεπτυγμένου κόσμου. Τυπικό θέμα Ινσόμνια Μπλα Μπλα, από τη δεύτερη σελίδα ξεκινάει το "τσουβάλιασμα". 3 2
dtzgr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 16 λεπτά πριν, Narayan είπε Τυπικό θέμα Ινσόμνια Μπλα Μπλα, από τη δεύτερη σελίδα ξεκινάει το "τσουβάλιασμα". Και ναι, μόλις μας τσουβάλιασες. 3
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 14 ώρες πριν, IoannisSM είπε Το οτι μας χαρακτηριζουν ως λαο (Ελληνες) καλοσυνατους, φιλικους, ευγενικους, φιλοξενους και φιλοτιμους, με ξεπερναει. Καθε βδομαδα θα βρουμε και ενα θεμα στο μπλα μπλα που θα αναφερει αγενη/παρανομη συμπεριφορα (να μην πω εχθρικη) στο συνανθρωπο/γειτονα. Το πιο κλασσικο παραδειγμα ειναι ο θορυβος ειτε απο φωνες/συμπεριφορα, ειτε απο σκυλια, ειτε μηχανηματα, κτλ. Προτιμω ρε παιδια να μη μου λεει κανενας καλημερα (οπως στο εξωτερικο που δεν ειναι καλοσυνατοι, φιλικοι, ευγενικοι, φιλοξενοι και φιλοτιμοι) και να σεβομαστε ο ενας τα δικαιωματα του αλλου (εν προκειμενω, την ησυχια), παρα αυτο το πραγμα που ζουμε ολοι μας λιγο-πολυ. MrRush, ευχομαι να βρεις την ησυχια σου, αλλα δεν το βλεπω με ενα απλο μονωτικο υλικο. Τετοιες μονωσεις (για δονησεις) θελουν σοβαρη κατασκευη που κοστιζει. Πες μας τα νεα σου. Στο εξωτερικό μια χαρά ευγενικοί, φιλότιμοι, καλοσυνατοι, φιλικοί, θα τολμήσω να πω ότι και φιλόξενοι είναι. Η διαφορά με εμάς είναι ότι αν εσύ δεν έχεις τα παραπάνω τότε ο κρατικός μηχανισμός αλλά και οι πολίτες, σε βάζουν στην θέση σου λίαν συντόμως. 5 1
mechpanos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ρε ρίχτου να πούμε λίγη μαρμαρόσκονη κρυφά τη νύχτα πίσω από το ψυγείο να του βουλώσει ο εναλλάκτης να μη σταματάει μέχρι να τα κλάσει ο κομπρέσορας, να δεις τι ωραία που θα ησυχάσεις Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2021 από mechpanos 2
gpapadakis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Στις 24/9/2021 στις 9:55 ΜΜ, MrRush είπε Δεν είναι λύση το να φύγω από το σπίτι. Το σπίτι που έχω βρει έχει ακριβώς αυτά που ψάχναμε σε σπίτι (με την κοπέλα μου που μένουμε πρώτη φορά μαζί) και ψάχνοντας περίπου ένα μήνα δεν βρήκα τίποτα που να είναι σαν αυτό και να έχει ταυτόχρονα τόσο καλό ενοίκιο. Τωρα καταλαβες γιατι... 2
StamTheMan Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Στις 10/10/2021 στις 9:38 ΜΜ, IoannisSM είπε Το οτι μας χαρακτηριζουν ως λαο (Ελληνες) καλοσυνατους, φιλικους, ευγενικους, φιλοξενους και φιλοτιμους, με ξεπερναει. Ποιοι ακριβως μας χαρακτηριζουν ετσι; Γιατι εγω αλλα ακουω απο τους ξενους που γνωριζω. Φωνακλαδες,αγενεις,τεμπεληδες,μη συνεπεις και διαφορα αλλα ωραια. Αν το καλοσκεφτεις δεν πεφτουν εξω σε τιποτα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις