Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Πρόσφατα μετακόμισα σε νέα πόλη και το σημείο που έχω νοικιάσει είναι σε πολύ κεντρικό δρόμο όμως το σπίτι έχει καλά κουφώματα ώστε δεν ακούγεται σε μεγάλο βαθμό.

Βρίσκομαι στον πρώτο όροφο και από κάτω υπάρχει ένα κατάστημα που έχει έξω ένα μοτέρ ψυγείου, κάτω από το μπαλκόνι μου, βιδωμένο στον τοίχο του καταστήματος. Αυτό το μοτέρ κάνει πολύ θόρυβο και μάλλον είναι αυθαίρετα και λάθος τοποθετημένο σε σημείο που προκαλεί αισθητές δονήσεις σε ολόκληρο το σαλόνι του σπιτιού, καθώς και το διπλανό δωμάτιο σε μικρότερο, βέβαια, βαθμό.

Μίλησα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού μου (ο οποίος είναι πολύ συνεργάσιμος) και έστειλε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος στον καταστηματάρχη, ώστε να αναφέρει το πρόβλημα. Με πήρε χθες τηλέφωνο να πάω από το κατάστημα για να μιλήσουμε και πιθανών να τον φέρω μέσα στο σπίτι να διαπιστώσει το πρόβλημα.

Αυτό που αντίκρισα ήταν εντυπωσιακά κακό, καθώς ο καταστηματάρχης βγήκε με τσαμπουκά και πολύ αγενές ύφος, να μου πει ότι βρίσκεται πάνω από 10 χρόνια στο κτήριο και κανείς δεν έχει κάνει παράπονο και ότι δεν είναι δυνατόν να μην το ακούει αυτός μέσα και να το ακούω εγώ από πάνω.

Του είπα να φέρουμε έναν ψυκτικό (έχω διάθεση να πληρώσω αν πρόκειται να διορθωθεί) και μου είπε όχι. Είπε ότι έχει φέρει ψυκτικό πριν 2.5 χρόνια και έχει βάλει μονωτικό υλικό από καουτσούκ που είναι το καλύτερο και δεν παίρνει κάτι άλλο (δεν υπήρχε ούτε ίχνος μονωτικού υλικού όπως το έβλεπα). Μου είπε ότι εγώ ακόμα δεν ήρθα πήγα να του κάνω τσαμπουκά και αμέσως με ενόχλησε κάτι και ότι είμαι προβληματικός και έχω ευαίσθητα αυτιά και να σηκωθώ να φύγω. Μάλιστα ήρθε και ο συνεργάτης του και μου είπε το ίδιο, σήκω φύγε από εδώ, άλλαξε σπίτι.

Με τα πολλά τον έφερα επάνω στο σπίτι, τον έβαλα να κάτσει σε σημείο που η δόνηση είναι πολύ έντονη και την νιώθεις σε όλο σου το σώμα, μου έλεγε ότι δεν ακούει και δεν νιώθει τίποτα και να σηκωθώ να φύγω και ότι είμαι προβληματικός που ήρθα να μείνω σε τόσο κεντρικό σημείο, σε επανάληψη.

Ο ιδιοκτήτης μου θα κάνει προσπάθεια να λύσει το θέμα με τον ιδιοκτήτη του, χωρίς να εμπλακούμε εμείς άλλο, όμως ήθελα να μάθω αν έχει κάποιος εμπειρία με παρόμοιο θέμα. Μπορώ να καλέσω ας πούμε την αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας; Μπορώ να απευθυνθώ στην πολεοδομία;

Τέλος, σήμερα ήρθε συνεργείο για να βάλει οπτικές ίνες στο σπίτι και προχθές μαραγκός και μου ανέφεραν όλοι χωρίς να τους πω κάτι, ότι νιώθουν κραδασμούς από το πάτωμα (επειδή είχαν ανέβει σε σκάλες που πατούσαν πάνω από το σημείο που είναι το μοτέρ).

Επεξ/σία από MrRush
Δημοσ.

Μπορώ να σε καταλάβω απόλυτα γιατί κολλητά στο πατρικό μου σπίτι (στο υπνοδωμάτιο μου) κάποτε άνοιξε μίνι μάρκετ και ο τυπάς τοποθέτησε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΤΟΥΛΑΠΑ. Σε εξωτερικό χώρο χωρίς καμιά μόνωση ή προστασία! Πήγα να κοιμηθώ το πρώτο βράδυ, ΕΤΡΙΖΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, ήχος μαζί με δόνηση. Του έκανα παράπονα αλλά δεν έκανε τίποτα ο τυπάς. Ευτυχώς μετά από κανά μήνα του ήρθε η ΔΕΗ μια περιουσία και το έκλεισε και εγώ γλίτωσα το ψυχιατρείο.

Δημοσ.

Πατρα είσαι αν επιτρέπεται ; Το έχω εικόνα … 

υπομονη και καλά ξεμπερδέματα , με καλή διάθεση θα βρεις λύση και άσε τον άγριο να δαγκώνεται 

Δημοσ.

Αφου δεν ειναι προθυμος τοτε μια λυση ειναι οπως αναφερθηκε παραπανω νομικη οδος, αστυνομια και πολεοδομια( η οποια ερχεται κανει αυτοψια και μετραει και τον ηχο).

Η αλλη λυση ειναι να ξενοικιασεις και να πας αλλου.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Αφου δεν ειναι προθυμος τοτε μια λυση ειναι οπως αναφερθηκε παραπανω νομικη οδος, αστυνομια και πολεοδομια( η οποια ερχεται κανει αυτοψια και μετραει και τον ηχο).

Η αλλη λυση ειναι να ξενοικιασεις και να πας αλλου.

Δεν είναι λύση το να φύγω από το σπίτι. Το σπίτι που έχω βρει έχει ακριβώς αυτά που ψάχναμε σε σπίτι (με την κοπέλα μου που μένουμε πρώτη φορά μαζί) και ψάχνοντας περίπου ένα μήνα δεν βρήκα τίποτα που να είναι σαν αυτό και να έχει ταυτόχρονα τόσο καλό ενοίκιο. Λύση θα ήταν να του πληρώσω τα έξοδα γιατί την δική μου δουλειά πάω να κάνω και να φέρει ψυκτικό να βάλει μόνωση...

Αρχικά θα περιμένω να δω τι θα κάνει ο ιδιοκτήτης, αν δω ότι δεν γίνεται κάτι θα δούμε με την κοπέλα μου αν γίνεται να το συνηθίσουμε καθώς το πρόβλημα περιορίζεται εκτός κρεβατοκάμαρας, οπότε τουλάχιστον ο ύπνος δεν θα διαταράσσεται.

1 ώρα πριν, Bomber-21 είπε

Μπορώ να σε καταλάβω απόλυτα γιατί κολλητά στο πατρικό μου σπίτι (στο υπνοδωμάτιο μου) κάποτε άνοιξε μίνι μάρκετ και ο τυπάς τοποθέτησε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΤΟΥΛΑΠΑ. Σε εξωτερικό χώρο χωρίς καμιά μόνωση ή προστασία! Πήγα να κοιμηθώ το πρώτο βράδυ, ΕΤΡΙΖΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, ήχος μαζί με δόνηση. Του έκανα παράπονα αλλά δεν έκανε τίποτα ο τυπάς. Ευτυχώς μετά από κανά μήνα του ήρθε η ΔΕΗ μια περιουσία και το έκλεισε και εγώ γλίτωσα το ψυχιατρείο.

Δεν είναι σωστοί επιχειρηματίες αυτοί οι άνθρωποι. Αντί να συνεργαστούν, να κερδίσουν και έναν μακροχρόνιο πελάτη, σε αγνοούν ή σου επιτίθονται λες και πας να τους κάνεις έξωση... 

Στην περίπτωση μου ας πούμε, αν αυτός συνεργαζόταν, θα με είχε πελάτη και για τα επόμενα 3-4 χρόνια θα του άφηνα εβδομαδιαία, ένα κάρο λεφτά. Αλλά όχι, βγήκε να κάνει τον νταή.

• Like 3
Δημοσ.

Αντιλαμβάνεστε ότι τέτοια δεν παίζουν σε σοβαρές χώρες, έτσι;

Τόση έλλειψη σεβασμού μεταξύ συμπολιτών, μόνο στη χώρα μας έχω συναντήσει. Δεν είναι μόνο θέμα εφαρμογής του νόμου, είναι από μόνος σου να σέβεσαι τον άλλο.

Τι ζητάω θα μου πείτε.

• Like 18
Δημοσ.

Στο σπίτι που έμενε ένας θείος μου πριν πολλά χρόνια είχε τέτοιο θέμα με κάποιον που του κρέμασε μονάδα κλιματιστικου σε εξωτερικό τοίχο από υπνοδωμάτιο. Αν ζητούσε τον λόγο μετά ζητούσε και τα ρέστα, πήγε λοιπόν μια μέρα από την πίσω αυλή που ήταν κλειστό και του το χάλασε δύο φορές. Μετά πήρε άλλο αυτός και το εβαλε σε άλλο σημείο αφού κατάλαβε πόσο τρομπας ήτανε ούτε που πήγε να ζητήσει το λόγο. Τώρα που είσαι νοικαρης μην μπλέκεις, πες στον ιδιοκτήτη να αναλανει αυτός αλλιώς φεύγεις λόγω κακών συνθηκών διαμονής και διατάραξη ησυχίας, μετά θα κάνει αγωγή για ζημιά ο ιδιοκτήτης στον τραμπουκο αν θες άλλη λύση πήγαινε σε δικηγόρο. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε

Στο σπίτι που έμενε ένας θείος μου πριν πολλά χρόνια είχε τέτοιο θέμα με κάποιον που του κρέμασε μονάδα κλιματιστικου σε εξωτερικό τοίχο από υπνοδωμάτιο. Αν ζητούσε τον λόγο μετά ζητούσε και τα ρέστα, πήγε λοιπόν μια μέρα από την πίσω αυλή που ήταν κλειστό και του το χάλασε δύο φορές. Μετά πήρε άλλο αυτός και το εβαλε σε άλλο σημείο αφού κατάλαβε πόσο τρομπας ήτανε ούτε που πήγε να ζητήσει το λόγο. Τώρα που είσαι νοικαρης μην μπλέκεις, πες στον ιδιοκτήτη να αναλανει αυτός αλλιώς φεύγεις λόγω κακών συνθηκών διαμονής και διατάραξη ησυχίας, μετά θα κάνει αγωγή για ζημιά ο ιδιοκτήτης στον τραμπουκο αν θες άλλη λύση πήγαινε σε δικηγόρο. 

Desperate times desperate measures. Αυτό εμένα δε μου φαίνεται σωστό και στην προκειμένη περίπτωση δε μου φαίνεται ασφαλές γιατί όπως έκοψα τον ιδιοκτήτη, θα με βρουν σε χαντάκι άμα το πιέσω πολύ.

21 λεπτά πριν, tasanton είπε

Αντιλαμβάνεστε ότι τέτοια δεν παίζουν σε σοβαρές χώρες, έτσι;

Τόση έλλειψη σεβασμού μεταξύ συμπολιτών, μόνο στη χώρα μας έχω συναντήσει. Δεν είναι μόνο θέμα εφαρμογής του νόμου, είναι από μόνος σου να σέβεσαι τον άλλο.

Τι ζητάω θα μου πείτε.

Ο τύπος ούτε καν συστήθηκε. Να έχεις μάλιστα μαγαζί σε τόσο κεντρικό σημείο, στην χώρα που και οι τοίχοι έχουν αυτιά και να σε βλέπει η γειτονιά να φωνάζεις σαν τον χιμπατζή μέρα μεσημέρι, είναι λίγο περίεργο.

• Sad 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, MrRush είπε

Desperate times desperate measures. Αυτό εμένα δε μου φαίνεται σωστό και στην προκειμένη περίπτωση δε μου φαίνεται ασφαλές γιατί όπως έκοψα τον ιδιοκτήτη, θα με βρουν σε χαντάκι άμα το πιέσω πολύ.

Ο τύπος ούτε καν συστήθηκε. Να έχεις μάλιστα μαγαζί σε τόσο κεντρικό σημείο, στην χώρα που και οι τοίχοι έχουν αυτιά και να σε βλέπει η γειτονιά να φωνάζεις σαν τον χιμπατζή μέρα μεσημέρι, είναι λίγο περίεργο.

Καλά αν έχεις τέτοια θέματα με τον άλλον να μοιάζει σαν να είναι μέλος της μαφίας, ε φύγε από εκεί και βρες άλλο σπίτι. 

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, MrRush είπε

βιδωμένο στον τοίχο του καταστήματος

Εχω μια υποψια πως αν δεν κατεβει στο εδαφος δε θα διορθωθει το προβλημα.

Δημοσ.

Επειδή είναι επιχείριση σίγουρα θα υπάρχει αρμόδια Υπηρεσία που να ελέγχει και να δίνει άδεια για κάτι τέτοιο με προυποθέσεις . Απευθύνσου στην Αστυνομία και στη Νομαρχία της περιοχής σου και πιστεύω θα τη βρεις την άκρη . Δε νομίζω πως ο καθένας καταστηματάρχης να έχει δικαίωμα να κρεμάει τα μοτέρ ψυγείων σε βεράντας και μπαλκόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Πολεοδομία. Απαγορεύεται οποιαδήποτε τοποθέτηση μηχανήματος που αλλοιώνει την όψη, θα πρέπει να το ξηλώσει από τον τοίχο και να το τοποθετήσει κάτω. Έτσι θα λυθεί και το πρόβλημα. Όπως καταλαβαίνεις το 80% των κλιματιστικών στην Ελλάδα, είναι αυθαίρετα.

Για ηχορύπανση δεν νομίζω να πιάνει τα 45db ήχου εντός της κατοικίας, σε αυτές τις περιπτώσεις ενοχλητικές είναι οι δονήσεις και οι χαμηλοσυχνοι θόρυβοι, που είναι ενοχλητικοί.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...