Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και πήρα πρόσφατα το aeroccino 3 από την προσφορά του πλαισίου, θέλω να δω τι tips έχετε και τι γάλατα χρησιμοποιείτε. 

Προσωπικά ξεκίνησα με το milk 3.5% της δέλτα. Σήμερα μάλλον θα πάω σε κάβα γνωστού να μου δώσει μακράς διάρκειας να δοκιμάσω και με εκείνο γεύση κτλ. 

Αυτό που θέλω να δω είναι αν υπάρχει τρόπος να γίνει πιο κρέμα. Για την ώρα, για μια κούπα cappuccino, γεμίζω γάλα μέχρι την κάτω ένδειξη και το αποτέλεσμα είναι αφρός πάνω πάνω ~1 δάχτυλο γάλα ζεστό κάτω. Το αφήνω μέχρι τέλους και μετά το ανακατεύω και με κουταλάκι. 

Πχ με κάποιο συγκεκριμένο γάλα, με συνδιασμος ίσως λίγο εβαπορέ κτλ 

 

Από καφέδες για την ώρα μου έχει αρέσει της l'or το 11αρι (και το 10αει κοντά). Από nespresso που έπρεπε να πάρω 50 κάψουλες, δεν με ενθουσίασε κάποιες από τις παρακάτω (πήρα τις 5 πρώτες χ10 κάψουλες)  (ίσως η 1η λίγο καλύτερη) 

Screenshot_20210918-041212_Opera.jpg

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ βάζω γάλα ίσα ίσα μέχρι να καλύψει το ελατήριο αλλά και πάλι μια φορά στις τόσες βγαίνει τζούφιο ζεστό γάλα.

Δέλτα mmmilk 3,5% χρησιμοποιώ και εγώ.

Επεξ/σία από Silverage
  • Like 1
Δημοσ.

δεν ξαναπηρα νεσπρεσο ποτε. λορ προσφορα απο σμ κατω απο 3 ευρω. το αεροτσινο εγω δεν το χρησιμοποιω αλλα με το κλασσικο μπλε ολυμπος βγαινει μια χαρα.

  • Like 2
Δημοσ.

Φαντάζομαι για διπλό cappuccino, χρησιμοποιώ 2 κάψουλες, σωστά? 

9 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

δεν ξαναπηρα νεσπρεσο ποτε. λορ προσφορα απο σμ κατω απο 3 ευρω. το αεροτσινο εγω δεν το χρησιμοποιω αλλα με το κλασσικο μπλε ολυμπος βγαινει μια χαρα.

Προσωπικά βρίσκω τις l'or πιο γευστικές, ενώ οι nespresso λίγο πιο δυνατές 

Δημοσ.

Κάποια Bazaar φερνουν το Barista's gold της Νουνου που ειναι για επαγγελματική χρήση και ειναι μακρας διαρκείας. Ειναι 1,5lt και έχει 2,12€.

Κανει μια χαρα αφρόγαλο στο aeroccino για καπουτσίνο και αρκετα πηχτό με το χτυπητηρι για τον φραπε αμα το θες για κρύο. Το κολπο για το aeroccino που έχω βρει εγω ειναι μολις αλλάζει ο ήχος που κάνει οταν γυρίζει με το γαλα, το βγάζω και έχω ικανοποιητικό αφρόγαλο.

Και μια ερώτηση. Ξερει κάποιος πως να κάνου αφρόγαλο χωρις aeroccino?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, vorlon68 είπε

Κάποια Bazaar φερνουν το Barista's gold της Νουνου που ειναι για επαγγελματική χρήση και ειναι μακρας διαρκείας. Ειναι 1,5lt και έχει 2,12€.

Κανει μια χαρα αφρόγαλο στο aeroccino για καπουτσίνο και αρκετα πηχτό με το χτυπητηρι για τον φραπε αμα το θες για κρύο. Το κολπο για το aeroccino που έχω βρει εγω ειναι μολις αλλάζει ο ήχος που κάνει οταν γυρίζει με το γαλα, το βγάζω και έχω ικανοποιητικό αφρόγαλο.

Και μια ερώτηση. Ξερει κάποιος πως να κάνου αφρόγαλο χωρις aeroccino?

πολυ καλο το γολντ

45 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Φαντάζομαι για διπλό cappuccino, χρησιμοποιώ 2 κάψουλες, σωστά? 

Προσωπικά βρίσκω τις l'or πιο γευστικές, ενώ οι nespresso λίγο πιο δυνατές 

εγω μια βαζω και εχω ρυθμισει να ριχνει λιγο παραπανω. θελει 2 κανονικα αλλα πολλα λεφτα για ενα καφε στο σπιτι. μπορεις να παρεις λουνγκο καψουλα αλλα καμια δεν ειναι καλη σαν γευση. εμενα δλδ δεν μου αρεσουν.

η νερσπρεσο εχει μια καλη γευση σε 4αρα. σε λορ δεν εχει κατω απο 7 και πρεπει να πας σε ντεκαφ που δεν πινετε. η μονη νεσπρεσο που μου λείπει..

 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, vorlon68 είπε

Και μια ερώτηση. Ξερει κάποιος πως να κάνου αφρόγαλο χωρις aeroccino?

Το ζεσταινεις οπως θες (μικροκυματων, μπρικι κτλ) και χτυπημα σε μιξερακι

 

38 λεπτά πριν, vorlon68 είπε

Κάποια Bazaar φερνουν το Barista's gold της Νουνου που ειναι για επαγγελματική χρήση και ειναι μακρας διαρκείας. Ειναι 1,5lt και έχει 2,12€.

δυστυχως το ψαχνω στην περιοχη μου αλλα δεν το βρηκα. Απο την καβα μου εδωσαν το adoro μακρας διαρκειας παλι και βλεπουμε 

39 λεπτά πριν, vorlon68 είπε

Το κολπο για το aeroccino που έχω βρει εγω ειναι μολις αλλάζει ο ήχος που κάνει οταν γυρίζει με το γαλα, το βγάζω και έχω ικανοποιητικό αφρόγαλο.

aeroccino 3 εχεις? Εμενα δεν κανει καποιον ηχο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

aeroccino 3 εχεις? Εμενα δεν κανει καποιον ηχο. 

Ειναι το ποιο παλιο. Οταν γυρίζει κανει καπως ποιο οξύ ηχο και μετα απο 15-20 sec γινεται ποιο μπασος.

Δημοσ.

Τελικα με το adoro μενει λιγοτερο γαλα κατω και συνολικα ειναι λιγο πιο κρεμωδες κατω και αφρος πανω. Επισης ειδα οτι για γαλα (πχ λαττε) πρεπει να αγορασεις ενα αλλο εξαρτηματακι που μπαινει μεσα στο aeroccino που δεν εχει αυτην την κυκλικη "σουστα" (εκτος αμα βγαινει καπως, χωρις να το αχρηστεψω βεβαια)

image.png.d9f58fa2073a867b23d3b1e09dd4120b.png

image.png.19bd9b901ac8f09a6e2e37a4115c19ff.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...