changlee Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Παιδιά κάθε eshop ή site συναλλαγών/εγγραφών απαιτεί δικό του ξεχωριστό VPS για την ανακατανομή των πόρων. Για αυτό εφευρέθηκαν τα VPS. Το να πετάξεις σε οποιοδήποτε μηχάνημα πάνω από 2 site δεν ενδείκνυται.
thiva7 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Ξέρω ότι άλλο ρώτησες αλλά εγώ θα σου πρότεινα shopify, θα μπορούσες απλά να φτιάξεις και τα 3 σου Shop εκεί και να μεταφέρεις όλα σου τα προϊόντα εκεί.
kormos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 24/9/2021 στις 5:11 ΜΜ, katerina.eleutheriou1985 είπε Καλησπέρα σε όλα τα μέλη. Είμαι διαχειρίστρια 3 eshops και 3 απλών ιστοσελίδων και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια υπηρεσία hosting που θα μπορούσε να με εξυπηρετήσει. Επειδή με τα hosting δεν το έχω καθόλου, για τα eshops έχω αγοράσει ένα πολύ ακριβό πακέτο Big Bang από την Tophost και για τις ιστοσελίδες ένα ακόμα ακριβό Shared Hosting πακέτο από την Tophost. Κάνω τη δουλειά μου, όμως επειδή όπως σας είπα είναι πολύ ακριβά τα πακέτα, το κέρδος που μένει σε εμένα είναι ελάχιστο. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια εταιρεία που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μου με την αγορά ενός μόνο πακέτου. Κοίταζα και κάποια reseller πακέτα τα οποία ήταν ακόμα πιο ακριβά και δεν κατάλαβα τι μου προσφέρουν παραπάνω και το λόγο που είναι πιο ακριβά :). Δεν ξέρω αν έχω γίνει κατανοητή γιατί όπως σας είπα δεν είμαι και τόσο σχετική με το κομμάτι του hosting και για αυτό θα ήθελα τα φώτα σας! Καλησπέρα, Κατανοητή είσαι, μπορείς να δώσεις στοιχεία παραπάνω όπως έχουν αναφερθεί και εδώ που για κάποιο λόγο δεν έχω δει κάποια απάντηση? Αυτό που θα ήθελα επιπλέον να ρωτήσω είναι το εξής. Ως θέση διαχειριστή που αναφέρεις πως έχεις, να υποθέσω ότι απλά τη διαχείριση των eshop's κάνεις? Έχεις ασχοληθεί και με τα πρότζεκτς εξ αρχής? Είναι δική σου ευθύνη που αυτή τη στιγμή "σου κρεμάνε" οι σελίδες ή απλά θες να κάνεις κάποιες αλλαγές προτάσεις προς τους ιδιοκτήτες? *Αν πχ ισχύει το 2ο σκέλος θεωρώ πως είναι κομμάτι που πρέπει να βρει λύση ο Ιδιοκτήτης σε συνεργασία με τον δημιουργό και να δώσει τις απαραίτητες προτάσεις. Απο εκεί και πέρα θα συμφωνήσω και εγώ πως αν οι επιχειρήσεις έχουν όφελος, κέρδος μέσα από όλα αυτά και επειδή προσωπικά θεωρώ πως είναι η βιτρίνα του καταστήματος (ένα eshop) δεν ψάνχεις ποιό οικονομική λύση... μφχ 1
katerina.eleutheriou1985 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 50 minutes ago, kormos said: Καλησπέρα, Κατανοητή είσαι, μπορείς να δώσεις στοιχεία παραπάνω όπως έχουν αναφερθεί και εδώ που για κάποιο λόγο δεν έχω δει κάποια απάντηση? Αυτό που θα ήθελα επιπλέον να ρωτήσω είναι το εξής. Ως θέση διαχειριστή που αναφέρεις πως έχεις, να υποθέσω ότι απλά τη διαχείριση των eshop's κάνεις? Έχεις ασχοληθεί και με τα πρότζεκτς εξ αρχής? Είναι δική σου ευθύνη που αυτή τη στιγμή "σου κρεμάνε" οι σελίδες ή απλά θες να κάνεις κάποιες αλλαγές προτάσεις προς τους ιδιοκτήτες? *Αν πχ ισχύει το 2ο σκέλος θεωρώ πως είναι κομμάτι που πρέπει να βρει λύση ο Ιδιοκτήτης σε συνεργασία με τον δημιουργό και να δώσει τις απαραίτητες προτάσεις. Απο εκεί και πέρα θα συμφωνήσω και εγώ πως αν οι επιχειρήσεις έχουν όφελος, κέρδος μέσα από όλα αυτά και επειδή προσωπικά θεωρώ πως είναι η βιτρίνα του καταστήματος (ένα eshop) δεν ψάνχεις ποιό οικονομική λύση... μφχ Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση, τι παραπάνω στοιχεία θα έπρεπε να δώσω. Νομίζω ότι τα έγραψα όλα σε επόμενα posts. Δεν είμαι απλά διαχειρίστρια, είμαι και η δημιουργός και είμαι αυτή που κάνω το hosting. Ουσιαστικά η ερώτησή μου είναι πως θα μπορούσα να φιλοξενήσω τα παραπάνω websites/eshops, ώστε να μπορώ να βγάζω και κάποιο κέρδος από το hosting. Δηλαδή εταιρείες που φτιάχνουν eshops όλες παίρνουν dedicated servers για κάθε πελάτη; Πολύ αμφιβάλλω, έχω δει εταιρείες που έχουν αγοράσει απλά ένα shared πακέτο και το έχουν μπουκώσει με άπειρα hostings.
kormos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, katerina.eleutheriou1985 είπε Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση, τι παραπάνω στοιχεία θα έπρεπε να δώσω. Νομίζω ότι τα έγραψα όλα σε επόμενα posts. Δεν είμαι απλά διαχειρίστρια, είμαι και η δημιουργός και είμαι αυτή που κάνω το hosting. Ουσιαστικά η ερώτησή μου είναι πως θα μπορούσα να φιλοξενήσω τα παραπάνω websites/eshops, ώστε να μπορώ να βγάζω και κάποιο κέρδος από το hosting. Δηλαδή εταιρείες που φτιάχνουν eshops όλες παίρνουν dedicated servers για κάθε πελάτη; Πολύ αμφιβάλλω, έχω δει εταιρείες που έχουν αγοράσει απλά ένα shared πακέτο και το έχουν μπουκώσει με άπειρα hostings. Αν και δεν διάβασα κάπου να αναφέρει τις πλατφόρμες (ίσως μου έχει διαφύγει) μου φαίνεται λίγο ποιό μπερδεμένο όλο αυτό στο σύνολό του... Άρα ως Web Designer και Hosting δεν μπορείς να βρεις ποιό είναι το επιθυμητό πακέτο που πρέπει να τοποθετήσεις τα eshop's, σωστά*? *Αν ναι, ακολούθησε όλα τα παραπάνω βήματα και κράτα τα βασικά που έχουν αναφερθεί σε όλα τα προηγούμενα μηνύματα. Κάνε επανεκτίμηση των υπηρεσιών στους πελάτες σου. Αν δεν μπορούν να ακολουθήσουν το νέο πλάνο υπάρχουν για εμένα 2 λύσεις: α) σταματάς συνεργασία (αν πληρεί τους όρους) β) παραμένεις ως έχει με την ανάλογη φύρα... Όταν θες σωστό αποτέλεσμα θα πρέπει να πληρώνεις και το ανάλογο αντίτιμο. μφχ 1
dovecotDev Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πάμε σε πιο πρακτικά θέματα, συνδυάζοντας τα παρακάτω: 1) Αναβάθμιση του μηχανήματος (CPU, μνήμη, SSD δίσκος, κλπ) ή ακόμα καλύτερα μετατροπή σε cluster και μπροστά ένας load balancer (τύπου haproxy, κλπ). 2) Transparent proxy cache στον Apache ή εγκατάσταση λογισμικού τύπου varnish. Εδώ παίζουν διάφορα συστήματα που μας βοηθάνε: διαχωρισμός των στατικών αρχείων από τα δυναμικά URL, pre-load αρχείων στην μνήμη, ένα ολόκληρο file system στην μνήμη, κλπ. 3) Παραμετροποίηση και βελτιστοποίηση του Apache με περισσότερα έτοιμα processes. Στην περίπτωση που τρέχουμε PHP τότε κάνουμε το ίδιο και στον PHP-FPM με περισσότερα processes και μεγαλύτερο opcache. 4) Στην εφαρμογή του e-shop υπάρχουν διάφορα θέματα ανάλογα το λογισμικό. Ιδανικά, θα θέλαμε να παράγει static HTML αρχεία, και δυναμικό περιεχόμενο να είναι μόνο εκεί που είναι υποχρεωτικό. Κάποια από τα παραπάνω είναι εφικτά ακόμα και σε shared περιβάλλον που τρέχει cPanel. Εγώ προσωπικά, προτείνω ξεχωριστά μηχανήματα για το κάθε e-shop. Στην linode τα συστήματα έχουν άψογο API, έτσι όταν έχουμε black-friday, μία μέρα πριν, ανεβάζω καμιά 10’αρια σερβεράκια και μετά από 2-3 μέρες τα διαγράφω. Έτσι το κόστος παραμένει χαμηλό (η χρέωση είναι με την ώρα και όχι με τον μήνα ή έτος). ΥΓ: Αaa! Αν θέλουμε προσωποποιημένη λύση, τότε πάμε σε k8s... απλά wow Στις 27/9/2021 στις 2:28 ΜΜ, katerina.eleutheriou1985 είπε Δεν είμαι απλά διαχειρίστρια, είμαι και η δημιουργός και είμαι αυτή που κάνω το hosting. Ουσιαστικά η ερώτησή μου είναι πως θα μπορούσα να φιλοξενήσω τα παραπάνω websites/eshops, ώστε να μπορώ να βγάζω και κάποιο κέρδος από το hosting. Δηλαδή εταιρείες που φτιάχνουν eshops όλες παίρνουν dedicated servers για κάθε πελάτη; Πολύ αμφιβάλλω, έχω δει εταιρείες που έχουν αγοράσει απλά ένα shared πακέτο και το έχουν μπουκώσει με άπειρα hostings. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2021 από dovecotDev
vagos405 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα, θα παραθέσω και εγώ από την εμπειρία μου μια πρόταση. Απ ότι καταλαβαίνω φοβάσαι το βήμα της μετάπτωση σε άλλο server, για το αν θα μπορεί να εξυπηρετήσει από πλευράς performance (bandwidth κλπ κλπ). Μπορείς να κάνεις το εξής: Νοικιασε ένα server φθηνότερο που υποψιάζεσαι ότι θα σου κάνει, για ένα μήνα. Αντέγραψε και εκεί το ένα site (το πιο βαρυ) χωρίς όμως να σταματήσεις τη μίσθωση στο παλιό σου server. Γυρνα τους DNS στο νέο server και παρακολουθησε το. Αν δεις ότι δεν πάει καλά, γυρνάς ξανά τους DNS στο παλιό server. Με αυτό το τρόπο το site δε θα πέσει ποτέ. Υ.Γ. Αν τυχόν στο μεσοδιάστημα έγιναν αλλαγες/αγορες/κλπ μη ξεχάσεις να κανεις export-import τη βαση από το ένα server στο άλλο.
elpenor Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 27/9/2021 στις 8:26 ΠΜ, changlee είπε Το να πετάξεις σε οποιοδήποτε μηχάνημα πάνω από 2 site δεν ενδείκνυται. Θα μου έκανε εντύπωση αν σήμερα κάποιος "τα πετάει" όπως γράφεις, υπάρχουν εδώ και χρόνια OS με 10 ευρώ το μήνα που φροντίζουν ότι χρειάζεται. Στις 28/9/2021 στις 5:41 ΜΜ, dovecotDev είπε Εγώ προσωπικά, προτείνω ξεχωριστά μηχανήματα για το κάθε e-shop. Στην linode τα συστήματα έχουν άψογο API, έτσι όταν έχουμε black-friday, μία μέρα πριν, ανεβάζω καμιά 10’αρια σερβεράκια και μετά από 2-3 μέρες τα διαγράφω. Έτσι το κόστος παραμένει χαμηλό (η χρέωση είναι με την ώρα και όχι με τον μήνα ή έτος). Εννοείς cloud όχι dedicated server σωστά; Όντως αυτή φαίνεται η καλύτερη λύση για την TS αν τα traffic spikes δεν είναι πολύ συχνά. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2021 από elpenor
youraccount Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Στις 26/9/2021 στις 9:59 ΠΜ, dovecotDev είπε Καλημέρα, Την hetzner δεν την προτείνω, γιατί εκτός από την άθλια υποστήριξη, έχει ένα πολύ σοβαρό ελάττωμα, το IP δίκτυο τους είναι για τα σκουπίδια. Έτσι, τα IP block τους βρίσκονται διαρκώς σε μαύρες λίστες και ως αποτέλεσμα, τα email κόβονται αυτόματα, ή πηγαίνουν διαρκώς στα spam/junk του gmail/hotmail/outlook/κλπ. Η hetzner αδιαφορεί που φιλοξενεί spammers και όταν πάρεις έναν server και στο ίδιο /24 block είναι και 5-6 spammers, τα email σου δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν αποδεκτά. Η Hetzner έχει άθλια υποστήριξη και κακό δίκτυο? Πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις. Τα πολλά λεφτά για hosting πόσα είναι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα