Chaos3X Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα, έχω στο σαλόνι τα Z5500, πάνω από 15 χρόνια και είμαι πλήρως ευχαριστημένος. Είναι συνδεδεμένα με οπτική στην smart tv και μέσω RCA στην Creative Sound BlasterX AE-5, στον πρώτο σύστημα της υπογραφής μου. Έχω διαβάσει πάρα πολλά πράγματα για το Dolby Atmos, θέλω να φτιάξω ένα σύστημα που να μπορεί να εξομοιώνει αξιοπρεπός το spatial surround του Atmos. Στην αρχή σκεφτόμουν να εκμεταλλευτώ το ήδη υπάρχων σύστημα και να άλλαζα τους δορυφόρους με άλλους που υποστηρίζουν το πρότυπο, δηλαδή να έχουν και ένα ηχείο προς τα πάνω. Όμως από ότι κατάλαβα, δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί ο ενισχυτής των logitech, δεν υποστηρίζει το atmos πρότυπο, οπότε θέλω και ενισχυτή. Οπότε, η ερώτηση αρχικά είναι η εξής, πρέπει να αλλάξω τελείως τα logitech; Μπορώ να κρατήσω το Woofer πχ και να αλλάξω όλα τα άλλα; Αν έχετε να προτείνετε κάτι σαν πρόταση, είμαι όλος αυτιά (και μάτια)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chaos3X Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Κανείς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasos2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Το 5500 είναι αυτό που λέμε "κλειστό" σύστημα, δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα, γιατί δεν θα δουλεύει σωστά. Οπότε ή μένεις με αυτό ή πας για καινούργιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chaos3X Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 27/9/2021 στις 5:12 ΜΜ, tasos2012 είπε Το 5500 είναι αυτό που λέμε "κλειστό" σύστημα, δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα, γιατί δεν θα δουλεύει σωστά. Οπότε ή μένεις με αυτό ή πας για καινούργιο. Καλημέρα, σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, ωραία αν πάω σε καινούρια, υπάρχει κάτι που να καλύπτει τις παραπάνω ανάγκες. Είδα τα παραπάνω αλλά δεν μου γεμίζουν το μάτι. https://www.skroutz.gr/s/12661708/Focal-Σετ-Ηχείων-Home-Cinema-5-1-2-Sib-Evo-200W-Dolby-Atmos-Black.html https://www.skroutz.gr/s/30544015/Sony-Σετ-Ηχείων-Home-Cinema-SS-CSE-5754654695917-100W-Dolby-Atmos-Black.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasos2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Mια χαρα ειναι το σετ της Focal......για τα χρηματα που δινεις και το οτι αγοραζεις απο μια σοβαρη εταιρεια και οχι απο κανενα κινεζο φασονατζη. Αλλα θα χρειαστεις και πολυκαναλο ενισχυτη,στο σετ αυτο μονο το υπογουφερ εχει δικο του ενισχυτη,αλλα δεν ενισχυει και τα ηχεια,οπως γινοταν στο logitech. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chaos3X Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 29/9/2021 στις 10:05 ΠΜ, tasos2012 είπε Mια χαρα ειναι το σετ της Focal......για τα χρηματα που δινεις και το οτι αγοραζεις απο μια σοβαρη εταιρεια και οχι απο κανενα κινεζο φασονατζη. Αλλα θα χρειαστεις και πολυκαναλο ενισχυτη,στο σετ αυτο μονο το υπογουφερ εχει δικο του ενισχυτη,αλλα δεν ενισχυει και τα ηχεια,οπως γινοταν στο logitech. Μα δεν είναι πολύ αδύναμα; Και τι ενισχυτή θα πρότεινες για τα παραπάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasos2012 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Aν εκανες δουλεια με τα 5500,τοτε με εναν ενισχυτη στα 600 ευρω θα εισαι μια χαρα.Δεν ειναι μονο η δυναμη,αλλα και η ποιοτητα του ηχου........Δεν κερω ομως σε τι χωρο θα τα βαλεις.Εχει σημασια το μεγεθος του χωρου και το σωστο στησιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chaos3X Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Στις 30/9/2021 στις 3:33 ΜΜ, tasos2012 είπε Aν εκανες δουλεια με τα 5500,τοτε με εναν ενισχυτη στα 600 ευρω θα εισαι μια χαρα.Δεν ειναι μονο η δυναμη,αλλα και η ποιοτητα του ηχου........Δεν κερω ομως σε τι χωρο θα τα βαλεις.Εχει σημασια το μεγεθος του χωρου και το σωστο στησιμο. Ο χώρος είναι σαλόνι, 3 Χ 4, τόσο πολύ ακριβά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasos2012 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Σημασια εχει να παρεις κατι καλο και να μην ξαναψαχνεσαι μετα απο 1-2 χρονια.Αν δεν μπορεις να κινηθεις σε αυτα τα χρηματα,παρε μια ηχομπαρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chaos3X Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Ποια ηχόμπαρα θα πρότεινες, γιατί βλέπω υπάρχει πολύ πράγμα εκεί έξω αλλά στα reviws δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά... Είχα τσεκάρει αυτές: https://www.skroutz.gr/s/30286271/LG-Sp8ya-Soundbar-440W-3-1-2-με-Ασύρματο-Subwoofer-και-Τηλεχειριστήριο-Μαύρο.html?from=account_favorites https://www.skroutz.gr/s/29831618/LG-DSP9YA-Soundbar-520W-5-1-2-με-Ασύρματο-Subwoofer-και-Τηλεχειριστήριο-Μαύρο.html?from=account_favorites Όμως, θα αξίζει η αναβάθμιση με κάποιο από τα παραπάνω, σε σχέση με τα 5500; Σε ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasos2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Οι ηχομπαρες θα δώσουν καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα (πιο ποιοτικό ήχο από τα 5500), αλλά θα χάσεις την χωρική πληροφορία. Προσπαθούν να προσομοιωσουν τον περιφερειακό ήχο με διάφορες τεχνικές, αλλά κακά τα ψέμματα...... αν δεν έχεις περιφερειακά ηχεία δεν. Δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα χρήματα, νομίζω με μια ηχομπαρα στα 400-500 ευρώ, θα είσαι μια χαρά. Εγώ προτιμώ της JBL, μου αρέσει ο ήχος τους και είναι μια εταιρεία που εβγαζε ηχεια, όταν οι άλλοι έφτιαχναν μπρίκια την Κορέα......(εντάξει έχουν πάρει τεχνολογία από σοβαρές εταιρείες ήχου). Δεν ξέρω πόσο απέχεις από τα 1500 που σου πρότεινα για τνο παραπάνω συνδυασμο. Αν δεν απέχεις πολύ, κανε λίγη υπομονή και κάνεις την αγορά, μετά από μερικούς μήνες. Απλά μην πάρεις κάτι το οποίο δεν θα σε καλύψει και ξαναμπεις στο ψάξιμο μετά από λίγο καιρό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chaos3X Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Στις 2/10/2021 στις 10:42 ΜΜ, tasos2012 είπε Οι ηχομπαρες θα δώσουν καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα (πιο ποιοτικό ήχο από τα 5500), αλλά θα χάσεις την χωρική πληροφορία. Προσπαθούν να προσομοιωσουν τον περιφερειακό ήχο με διάφορες τεχνικές, αλλά κακά τα ψέμματα...... αν δεν έχεις περιφερειακά ηχεία δεν. Δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα χρήματα, νομίζω με μια ηχομπαρα στα 400-500 ευρώ, θα είσαι μια χαρά. Εγώ προτιμώ της JBL, μου αρέσει ο ήχος τους και είναι μια εταιρεία που εβγαζε ηχεια, όταν οι άλλοι έφτιαχναν μπρίκια την Κορέα......(εντάξει έχουν πάρει τεχνολογία από σοβαρές εταιρείες ήχου). Δεν ξέρω πόσο απέχεις από τα 1500 που σου πρότεινα για τνο παραπάνω συνδυασμο. Αν δεν απέχεις πολύ, κανε λίγη υπομονή και κάνεις την αγορά, μετά από μερικούς μήνες. Απλά μην πάρεις κάτι το οποίο δεν θα σε καλύψει και ξαναμπεις στο ψάξιμο μετά από λίγο καιρό. Καλημέρα φίλε μου, κι εγώ προτιμώ την JBL, αλλά δεν έχει Dolby Atmos, επιλογές... Συμφωνώ για τα περιφερειακά ηχεία αλλά ε'ιχα δει και αυτά σαν συμπλήρωμα με τις παραπάνω ηχόμπαρες. https://www.skroutz.gr/s/16979227/LG-Αυτοενισχυόμενα-Ηχεία-2-Δρόμων-SPK8-140W-Ζεύγος-Μαύρα.html?from=account_favorites 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω εαν έχεις ακούσει ταινίες σε Dolby Atmos (και ποιές συγκεκριμένα) αλλά για να σε προλάβω και να μην πετάξεις χρήματα , σου λέω οτι θα απογοητευτείς. Ο βασικότερος λόγος είναι οτι το dolby Atmos δεν έχει να κάνει μόνο με το setup αυτό καθαυτό αλλά και με την ίδια την ταινία.Οι περισσότερες ταινίες dolby Atmos είναι απογοητευτικές και ο λόγος είναι οτι τα studio παραγωγής δεν έχουν ούτε το χρήμα ούτε το χρόνο να επενδύσουν (τουλάχιστον εως τώρα αυτό συμβαίνει) για να "βγάλουν" τις δυνατότητες του Atmos μέσα από τις ταινίες.Δεν το λέω εγώ , αλλά το λένε πάρα πολλοί γνώστες στου αντικειμένου αν παρακολουθήσεις διάφορες συνεντεύξεις τεχνικών στο youtube. Προσωπικά , επειδή έχω τα Ζ5500 και ήθελα κι εγώ να πάω σε dolby Atmos , αγόρασα έναν ενισχυτή Onkyo 9.1 σετ μαζί με ηχεία επίσης Onkyo 5.1.Ήμουν έτοιμος να αγοράσω και 4 ηχεία οροφής αλλά πριν κάνω την αγορά έβαλα προσωρινά τα 4 από τα Ζ5500.Σε πληροφορώ οτι επιβεβαιώθηκαν τα παραπάνω λεγόμενα των τεχνικών.Δεν εντυπωσιάστηκα αν και κατέβασα τις τοπ ταινίες που υποτίθεται αναδεικνύουν τον Atmos ήχο.Σε πολύ λίγα σημεία των ταινιών "μπαίνουν" τα οροφής αλλά δεν είναι σε σημείο να ξετρελαθεί κάποιος. Βέβαια , αν πας στο διπλανό forum που είναι καμμένοι με τα ηχοσυστήματα , θα σου πουν οτι ακούς τρελές διαφορές σε σχέση με το απλό 5.1.Είναι κυρίως από άτομα που έχουν χώσει αρκετό χρήμα και πρέπει κάπως να "δικιολογήσουν" στο μυαλό τους τη γκάφα που έκαναν και τα πέταξαν χωρίς ουσιαστικό λόγο.Οι επαγγελματίες του χώρου στο εξωτερικό άλλα πράγματα λένε.Μελλοντικά εαν οι εταιρίες αποφασίσουν να ρίξουν χρήμα και να ασχοληθούν , τότε ναι θα αξίζει.Για την ώρα όμως , δεν.... Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2021 από tarantules 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nakata1954 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 2/10/2021 στις 9:44 ΠΜ, Chaos3X είπε Ποια ηχόμπαρα θα πρότεινες, γιατί βλέπω υπάρχει πολύ πράγμα εκεί έξω αλλά στα reviws δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά... Είχα τσεκάρει αυτές: https://www.skroutz.gr/s/30286271/LG-Sp8ya-Soundbar-440W-3-1-2-με-Ασύρματο-Subwoofer-και-Τηλεχειριστήριο-Μαύρο.html?from=account_favorites https://www.skroutz.gr/s/29831618/LG-DSP9YA-Soundbar-520W-5-1-2-με-Ασύρματο-Subwoofer-και-Τηλεχειριστήριο-Μαύρο.html?from=account_favorites Όμως, θα αξίζει η αναβάθμιση με κάποιο από τα παραπάνω, σε σχέση με τα 5500; Σε ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σου. Ρίξε μια ματιά και στην jbl 9.1 (5.1.4) https://www.skroutz.gr/s/22840458/JBL-Bar-Soundbar-820W-9-1-με-Ασύρματο-Subwoofer-και-Τηλεχειριστήριο-Μαύρο.html Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2021 από nakata1954 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα