Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ότι αλκαλικές κι αν έχω δοκιμάσει σε τηλεκοντρόλ, φακούς για έκτακτη ανάγκη κλπ κάποια στιγμή φουσκώνουν με κίνδυνο καταστροφής και της συσκευής. 

Υπαρχουν κάποιες που να μην φουσκώνουν; 

• Confused 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ότι αλκαλικές κι αν έχω δοκιμάσει σε τηλεκοντρόλ, φακούς για έκτακτη ανάγκη κλπ κάποια στιγμή φουσκώνουν με κίνδυνο καταστροφής και της συσκευής. 

Υπαρχουν κάποιες που να μην φουσκώνουν; 

αυτές που ειναι για φωτογραφικές μηχανές θυμαμαι να γράφουν κάτι σαν οτι δεν εχουν διαρροές.Αλλά και πάλι αν τις αλλάζεις κάθε χρόνο σου χαλάνε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό εντάξη, συμβαίνει. Δεν φούσκωσε, έβγαλε υγρά. (Η συγκεκριμένη μάρκα δεν μου έχει κάνει ποτέ κάτι τέτοιο).

Η ημερομηνία λήξης βλέπω είναι το 2024. Είχε ενέργεια η μπαταρία ή είχε τελειώσει;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Αυτό εντάξη, συμβαίνει. Δεν φούσκωσε, έβγαλε υγρά. (Η συγκεκριμένη μάρκα δεν μου έχει κάνει ποτέ κάτι τέτοιο).

Η ημερομηνία λήξης βλέπω είναι το 2024. Είχε ενέργεια η μπαταρία ή είχε τελειώσει;

Ηταν μαζι με αλλες 3 χωρις ιδια σημαδια και την αλλαξα και δουλεψε ο φακος .

Δημοσ.

Οι αλκαλικές είναι που "σκάνε" και βγάζουν τα άλατα. Αν η συσκευή το υποστηρίζει, βάλε επαναφορτιζόμενες. Έχουν διαφορετική χημεία και δεν σκάνε, έχουν όμως ελαφρώς μικρότερη τάση οπότε αν η συσκευή δεν την υποστηρίζει θα φαίνεται σαν οι μπαταρία να είναι αδύναμη ή άδεια

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα μου ετυχε σε φακό αυτοκινήτου τον οποίο δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ όμως ποτέ για δυο χρόνια και όταν χρειάστηκε….δεν άναψε ποτέ και η μπαταρίες ήταν σε αυτή την κατάσταση…..

απο τότε και μετά ποτέ τις μπαταρίες μέσα στον φακό τις βάζω όταν χρειαστεί….

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, dompred είπε

αν η συσκευή δεν την υποστηρίζει θα φαίνεται σαν οι μπαταρία να είναι αδύναμη ή άδεια

Σε φακό και τηλεχειριστήρια τηλεόρασης/ ραδιοφώνου δεν είχα θέμα. Σε ρολόγια όμως συνήθως δεν δουλεύουν.

Δημοσ.

Για φακούς που μένουν σε αναμονή για ώρα ανάγκης, πάρτε φακούς LED με μπαταρίες λιθίου (18650, 18350, 16340, CR123) δεν σκάνε όπως τις αλκαλικές και είναι πολύ πιο φωτεινοί. Convoy S2+ βγάνει κάτω από δεκάρικο από τα κινεζομάγαζα.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dompred είπε

Για φακούς που μένουν σε αναμονή για ώρα ανάγκης, πάρτε φακούς LED με μπαταρίες λιθίου (18650, 18350, 16340, CR123) δεν σκάνε όπως τις αλκαλικές και είναι πολύ πιο φωτεινοί. Convoy S2+ βγάνει κάτω από δεκάρικο από τα κινεζομάγαζα.

Σε φακο με λαμπακια led την ειχα.

Δημοσ.

και εγω το ιδιο θεμα ειχα πριν 3 εβδομαδες με αλκαλικες επωνυμες. εστειλα εμαιλ στην μητρικη και με παρεπεμψαν στον αντιπροσωπο τους στην ελλαδα. πραγματι βρεθηκε συνεργατης τους εδω στην πατρα οπου πηρε τις παλιες και μου εκαναν δωρο 8 νεες μπαταριες! 

οι χαλασμενες ηταν σε φακο maglite οπου βρισκεται στο συρταρι του γραφειου μου χωρις να εχει καταπονηθει θερμικα η μηχανικα. η ημερομηνια ληξης ηταν μεσα στο 2024!

πιθανολογω οτι θα πρεπει να εχουν ριξει την ποιοτητα τους και εμφανιζουν συχνα αστοχιες.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Συμβαίνει σε πολλές αλκαλικές αυτό οι οποίες θα ξεχαστούν μέσα στην συσκευή και δεν θα λειτουργήσει για πολύ καιρό. Δεν φουσκώνουν όμως, συνήθως οι πλακέ μπαταρίες των κινητών το παθαίνουν αυτό και υπό κάποιες συνθήκες. 

• Like 2
Δημοσ.

πολλες συσκευες πολλες μπαταριες αναφερουν οτι οι μπαταριες αν δεν χρησιμοποιουνται να μην μενουν μεσα στην συσκευη.

oi  ni cd και οι ni mh βγαζουν υγρα.φουσκωνουν οι  lipo, li ion  συνηθως.

οι μπαταριες ups φουσκωνουν σπανια και σπανια θα βγαλουν και υγρα

• Like 3
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται φακός στο αμάξι.εχει το κινητό σου...οι θερμοκρασίες που επικρατούν εσωτερικά στο αυτοκ.είναι μεγάλες... Δεν γίνεται να βάλεις επαναφορτιζόμενες σε συσκευές π δεν χρησιμοποιείς(μεγ.εκφορτιση από αλκαλικές) ή έχουν μικρή κατανάλωση(τηλεκοντρόλ ρολόγια)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...