nitro912gr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα, θέλω να μεταφέρω με το αυτοκίνητο κάποια πράγματα από το παλιό μου σπίτι στην Αττική, στο νέο μου στην επαρχία, μιλάμε τώρα για ένα ημίδιπλο κρεβάτι μόνο τίποτα τρελό και κατά 90% χωράει με το σωστό δέσιμο στις σχάρες που έχω στο αμάξι και κάτι άλλα μέσα στο όχημα με ριγμένα πίσω καθίσματα. Αλλά λόγο του ότι θα προεξέχει του οχήματος μπρος και πίσω το στρώμα και τα πλαϊνά του κρεβατιού, αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι νόμιμο κάτι τέτοιο. Γνωρίζει κάποιος να με διαφωτίσει; Ευχαριστώ!
SilentVoice Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 18 λεπτά πριν, nitro912gr είπε Καλησπέρα, θέλω να μεταφέρω με το αυτοκίνητο κάποια πράγματα από το παλιό μου σπίτι στην Αττική, στο νέο μου στην επαρχία, μιλάμε τώρα για ένα ημίδιπλο κρεβάτι μόνο τίποτα τρελό και κατά 90% χωράει με το σωστό δέσιμο στις σχάρες που έχω στο αμάξι και κάτι άλλα μέσα στο όχημα με ριγμένα πίσω καθίσματα. Αλλά λόγο του ότι θα προεξέχει του οχήματος μπρος και πίσω το στρώμα και τα πλαϊνά του κρεβατιού, αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι νόμιμο κάτι τέτοιο. Γνωρίζει κάποιος να με διαφωτίσει; Ευχαριστώ! Το πιθανότερο τα 2 πλαϊνά να σου χωράνε και μέσα στην καμπίνα. Η μια άκρη ακουμπάει στο πάτωμα του συνοδηγού και η άλλη ίσα ίσα να σου κλείνει το πορτπαγκαζ. Γενικά αν προεξέχει κάτι από το αυτοκίνητο , πρέπει να κρεμάσεις στην άκρη του κάτι σαν εμφανές αντανακλαστικό. Μια κόκκινη σακούλα , μια φαρδιά κόκκινη κορδέλα κλπ. https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/k-odikis-kykloforias/arthro-32-kodikas-odikis-kykloforias-fortosi https://rallystore.ru/el/dopustimye-gabaritnye-razmery-transportnyh-sredstv-razreshennye-gabarity-gruzov-dlya-avtomobilnyh-pe.html
stelios_2809 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Μιας και δεν έχεις επαγγελματικό όχημα γιατί δεν δοκιμάζεις μια μεταφορική η ένα πρακτορείο ; Θα σου κάνουν το έργο και το κόστος δεν θα είναι τόσο μεγάλο. Στον αντίποδα δεν θα έχεις κανενα ρίσκο με αστυνομία , ούτε θα ταλαιπωρήσεις το αυτοκίνητο σου.
xsterg Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 απαγορευεται να μεταφερεις αντικειμενα που εξεχουν απο το οχημα. αυτο με την μεταφορικη ειναι πραγματικα χαμηλου κοστους.
Dantε Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, xsterg είπε απαγορευεται να μεταφερεις αντικειμενα που εξεχουν απο το οχημα. αυτο με την μεταφορικη ειναι πραγματικα χαμηλου κοστους. Εχω την εντυπωση πως μπορει να εξεχει κατι απο το αυτοκινητο κατα ενα ποσοστο του μηκους του αυτοκινητου.Ο ΚΟΚ θα το αναγραφει σιγουρα. Παντως μεταξυ μας,δε θα εχει θεμα με αστυνομια οτι και να βαλει πανω.Ολοι κυκλοφορουμε εξω και βλεπουμε τι κανουν συγκεκριμενα ατομα σε ντατσουν-τρικυκλα-hyundai accent. Ας τα δεσει καλα για να μην υπαρχει θεμα ασφαλειας και τελος.Αν υπαρχει η παραμικρη αμφιβολια,τοτε μεταφορικη. 2
Joshua21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Dantε είπε Εχω την εντυπωση πως μπορει να εξεχει κατι απο το αυτοκινητο κατα ενα ποσοστο του μηκους του αυτοκινητου.Ο ΚΟΚ θα το αναγραφει σιγουρα. Έτσι όπως το λες είναι, απαγορεύεται να εξέχει περισσότερο από 30% του μήκους, το λέει και στο link που έχουν παραθέσει παραπάνω.
xsterg Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Dantε είπε Εχω την εντυπωση πως μπορει να εξεχει κατι απο το αυτοκινητο κατα ενα ποσοστο του μηκους του αυτοκινητου.Ο ΚΟΚ θα το αναγραφει σιγουρα. Παντως μεταξυ μας,δε θα εχει θεμα με αστυνομια οτι και να βαλει πανω.Ολοι κυκλοφορουμε εξω και βλεπουμε τι κανουν συγκεκριμενα ατομα σε ντατσουν-τρικυκλα-hyundai accent. Ας τα δεσει καλα για να μην υπαρχει θεμα ασφαλειας και τελος.Αν υπαρχει η παραμικρη αμφιβολια,τοτε μεταφορικη. λαθος. ουτε μπορεις να βαλεις οτι σου καπνισει στην οροφη, ουτε μπορει να εξεχει. ακομη και αυτα εαν τα παραβλεψουμε υπαρχει συμφωνα με τον κατασκευαστη του καθε αυτοκινητου οριο βαρους στην οροφη.
SilentVoice Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 24/9/2021 στις 2:28 ΜΜ, xsterg είπε λαθος. ουτε μπορεις να βαλεις οτι σου καπνισει στην οροφη, ουτε μπορει να εξεχει. ακομη και αυτα εαν τα παραβλεψουμε υπαρχει συμφωνα με τον κατασκευαστη του καθε αυτοκινητου οριο βαρους στην οροφη. Που το είδες αυτό; δεν ισχύει. Το μόνο που ισχύει είναι το όριο βάρους του κατασκευαστή στην οροφή. Το οποίο στις ημέρες μας , αντέχει να σηκώσει 3(τουλάχιστον) φορές το βάρος του ίδιου του αυτοκινήτου η οροφή. Οπότε οι κατασκευαστές δίνουν περιθώριο να το φορτώσεις στην οροφή ένα αρκετά μεγάλο βάρος.
Joshua21 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, SilentVoice είπε Που το είδες αυτό; δεν ισχύει. Το μόνο που ισχύει είναι το όριο βάρους του κατασκευαστή στην οροφή. Το οποίο στις ημέρες μας , αντέχει να σηκώσει 3(τουλάχιστον) φορές το βάρος του ίδιου του αυτοκινήτου η οροφή. Οπότε οι κατασκευαστές δίνουν περιθώριο να το φορτώσεις στην οροφή ένα αρκετά μεγάλο βάρος. Δηλαδή η οροφή ενός αυτοκινήτου που ζυγίζει 1,5 τόνο αντέχει να σηκώσει τουλάχιστον 4,5 τόνους?
Dantε Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Το 3 φορες μου φαινεται υπερβολικο αλλα το βαρος του σιγουρα το σηκωνει αφου ειναι θεμα ασφαλειας αν αναποδογυρισει. Βεβαια μετα θα υπαρχει θεμα με τα αμορτισερ τα φρενα κτλ.Παντως οι γυφτοπακιστανοι,καμια 300αρια κιλα μια χαρα τα βαζουν πανω στα accent.
SilentVoice Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Δηλαδή η οροφή ενός αυτοκινήτου που ζυγίζει 1,5 τόνο αντέχει να σηκώσει τουλάχιστον 4,5 τόνους? 53 λεπτά πριν, Dantε είπε Το 3 φορες μου φαινεται υπερβολικο αλλα το βαρος του σιγουρα το σηκωνει αφου ειναι θεμα ασφαλειας αν αναποδογυρισει. Βεβαια μετα θα υπαρχει θεμα με τα αμορτισερ τα φρενα κτλ.Παντως οι γυφτοπακιστανοι,καμια 300αρια κιλα μια χαρα τα βαζουν πανω στα accent. Φυσικά! Οι κατασκευαστές κάνουν τέτοιες δοκιμές. Φυσικά πλέον δεν βάζουν το ένα αυτοκίνητο πάνω στο άλλο, αλλά χρησιμοποιούν πρεσες. Είχα δει ένα ντοκιμαντέρ κάποτε, αν το βρώ θα επανέλθω.
Joshua21 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Φυσικά! Οι κατασκευαστές κάνουν τέτοιες δοκιμές. Φυσικά πλέον δεν βάζουν το ένα αυτοκίνητο πάνω στο άλλο, αλλά χρησιμοποιούν πρεσες. Είχα δει ένα ντοκιμαντέρ κάποτε, αν το βρώ θα επανέλθω. Ότι να ναι... Οι κατασκευαστές πάντως, πέρα από τις "δοκιμές" που περιγράφεις, επιτρέπουν μέγιστο βάρος ~75kg πάνω στις οροφές των αυτοκινήτων. Μαζί με τις μπάρες/μπαγκαζιέρα. 1
SilentVoice Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, Joshua21 είπε Ότι να ναι... Οι κατασκευαστές πάντως, πέρα από τις "δοκιμές" που περιγράφεις, επιτρέπουν μέγιστο βάρος ~75kg πάνω στις οροφές των αυτοκινήτων. Μαζί με τις μπάρες/μπαγκαζιέρα. Βίντεο που βρήκα από mythbusters . Αν βρω και το βίντεο από δοκιμές κατασκευαστών θα σε ενημερώσω. Φυσικά δεν λέω ότι είναι νόμιμο όλο αυτό το βάρος ή ασφαλές. Αλλά η οροφή όντως αντέχει 3 φορές το βάρος του αυτοκινήτου. Οπότε δεν υπάρχει φόβος για φόρτωση της οροφής για ένα στρώμα.
Joshua21 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 14 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Βίντεο που βρήκα από mythbusters . Αν βρω και το βίντεο από δοκιμές κατασκευαστών θα σε ενημερώσω. Φυσικά δεν λέω ότι είναι νόμιμο όλο αυτό το βάρος ή ασφαλές. Αλλά η οροφή όντως αντέχει 3 φορές το βάρος του αυτοκινήτου. Οπότε δεν υπάρχει φόβος για φόρτωση της οροφής για ένα στρώμα. Βασικά αυτό ακριβώς είπες, ούτε λίγο ούτε πολύ αναφερόμενος στο όριο του κατασκευαστή έγραψες κατά λέξη "αντέχει να σηκώσει 3(τουλάχιστον) φορές το βάρος του ίδιου του αυτοκινήτου η οροφή". Και όχι, δεν θέλω να δω άλλο άσχετο βίντεο, μην κάνεις τον κόπο.
piiii Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 25/9/2021 στις 11:44 ΜΜ, SilentVoice είπε Φυσικά! Οι κατασκευαστές κάνουν τέτοιες δοκιμές. Φυσικά πλέον δεν βάζουν το ένα αυτοκίνητο πάνω στο άλλο, αλλά χρησιμοποιούν πρεσες. Είχα δει ένα ντοκιμαντέρ κάποτε, αν το βρώ θα επανέλθω. Αν ίσχυε αυτό που λες αδερφέ, δεν θα βάζανε κλωβούς ασφαλείας στα αγωνιστικά, αφού θα άντεχε ένα ντεραπάρισμα. Σε όλα τα Manual που έχουν περάσει απο το χέρια μου αναφέρουν 75 το πολύ 90 μέγιστος βάρος στην οροφή. Mythbusters ρε εσύ; Που και αυτοί πάνω τους χέστηκαν και βάλανε στήριγμα ξύλο για να μην τους έρθει στο κεφάλι....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα