Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα Μια φίλη μου θέλει να αγοράσει gaming laptop για τον γιό της (δευτέρα γυμνασίου) που παίζει πολλές ώρες και να κρατήσει 5με 10 χρόνια.;;;;;

Της προτείνανε αυτόν τον υπολογιστή στα 900 ευρώ απο 1300 ευρώ ,ο οποίος θα είναι διαθέσιμος μέχρι την Δευτέρα. αξίζει ;;

Ευχαριστώ

Κ.Δουβόγιαννης

ASUS TUF Gaming F15 FX506LH-HN111T Intel Core i5-10300H / 16GB / 512GB SSD / NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB / Full HD

Τύπος συσκευής: Gaming Laptop
Επεξεργαστής: Intel Core i5-10300H Processor (8M cache, up to 4.5 GHz)
Διαγώνιος οθόνης (inch): 15.6 inch
Χωρητικότητα σκληρού δίσκου 1: 512 GB
Μνήμη RAM: 16 GB
Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce GTX 1650
4 λεπτά πριν, kostasdg είπε

Καλησπέρα Μια φίλη μου θέλει να αγοράσει gaming laptop για τον γιό της (δευτέρα γυμνασίου) που παίζει πολλές ώρες και να κρατήσει 5με 10 χρόνια.;;;;;

Της προτείνανε αυτόν τον υπολογιστή στα 900 ευρώ απο 1300 ευρώ ,ο οποίος θα είναι διαθέσιμος μέχρι την Δευτέρα. αξίζει ;;

Ευχαριστώ

Κ.Δουβόγιαννης

ASUS TUF Gaming F15 FX506LH-HN111T Intel Core i5-10300H / 16GB / 512GB SSD / NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB / Full HD

Τύπος συσκευής: Gaming Laptop
Επεξεργαστής: Intel Core i5-10300H Processor (8M cache, up to 4.5 GHz)
Διαγώνιος οθόνης (inch): 15.6 inch
Χωρητικότητα σκληρού δίσκου 1: 512 GB
Μνήμη RAM: 16 GB
Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce GTX 1650

Μπορεί να βρει φθηνότερο αν περιμένει ένα με  δύο μήνες ;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα φίλε μου.

Να σου αναφέρω κάποια πράγματα γενικά και απο εκεί και έπειτα αποφασίζεις μόνος σου αν αξίζει η όχι δεν θα το κρίνω εγώ.

Η Asus γενικά είναι αξιόλογη και αξιόπιστη, η TUF σειρά δεν είναι ίδια με την STRIX η οποία είναι σαφέστατα καλύτερη και προσωπικά δεν θα έπαιρνα Asus κάτω από αυτην τη σειρά. Σε ότι αφορά το H/W αφού το θέλει για gaming δίνεις βαρύτητα στην κάρτα γραφικών, η συγκεκριμένη δεν είναι κάτι τρομερό αλλά πρέπει να το δεις σε benchmark με βάση το τι θα παίζει, εφόσον τον καλύπτει οκ. Η 10 γενιά της Intel έβγαινε με πολύ υψηλές θερμοκρασίες πρέπει να δεις τι μετρήσεις δίνει το μηχάνημα στις θερμοκρασίες του, στην πράξη όχι στην θεωρία. Ο λόγος είναι ότι αν δουλεύει μόνιμα στους 90C σε idle κατάσταση δεν θα νομίζω να την βγάλει την 5ετια. Εννοείται ότι κανένα μηχάνημα μετά το πέρας της εγγύησης δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει ότι θα δουλεύει τόσο και επίσης η κάρτα γραφικών είναι ήδη παλιά συνεπώς μπορεί και σε 6 μήνες να μην τον καλύπτει.

Μνήμη και SSD το προσπερνάω καθότι αλλάζουν και μελλοντικά. Πάμε στην οθόνη, η οθόνη Full HD, τι panel και πόσα Hz. Στην αγορά κατά πλειοψηφία κυκλοφορούν ΤΝ και IPS panel με τα δεύτερα να είναι ποιοτικά πολύ ανώτερα σε χρώματα και ζωντάνια, πολύ πιο ξεκούραστα στο μάτι. 

Η ερώτηση λοιπόν που πρέπει να κάνεις είναι τι σύστημα μπορείς να αγοράσεις με τα χρήματα που έχεις διαθέσιμα. Αξίζει να δώσεις κάτι περισσότερο για να καλύπτει πλήρως τα θέλω του; Με ποιο γνώμονα κινείσαι; 

Σε ότι αφορά το Black Friday στο οποίο μάλλον αναφέρεσε, έτσι για πείραμα κάνε μια γύρα και φωτογράφισε ορισμένα προιόντα τα οποία σε ενδιαφέρουν και επέστρεψε μετά από 2 μήνες. Θα έχουν διαφορά άραγε;

Επεξ/σία από spyros_s
Δημοσ.

Πες της φίλης σου ότι σε τέτοια ηλικία θα το βγάλει off το λάπτοπ πολύ γρήγορα ο γιος της.

Να έχει στο νου της να κοιτάξει για σταθερό υπολογιστή που "Αντέχουν''  στα παιχνίδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...