Προς το περιεχόμενο

H Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει κοινό φορτιστή USB-C για smartphones και άλλα gadgets

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, agent_smith είπε

Και δηλαδή στην Apple τώρα τι θα κάνουν που θα μπορώ να πάρω ένα καλώδιο των 2 ευρώ και να φορτίσω το iphone; Κλέφτες θα γίνουν;

Σκέψου αύριο να γίνει όμως το αντίθετο... Όλα τα type-c να κάνουν 15€ το μέτρο 😆 γιατί θα κάνουν για iphone.

Δεν ξερω αν το ξερεις , αλλα και τωρα  lightning καλωδιο μπορεις να παρεις me 2 euro!  Δεν χρειαζεται να παρεις το original της apple...

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  • Καλη χρυση η lighting θυρα αλλα ειναι ΠΟΛΥ αργη πια με ταχυτητες usb 2.0
  • Χρησιμοποιω type-c απο το 2015 με ενα LeTV (τα θυμαστε?) και σε ολες τις συσκευες μου σημερα και  δεν μου εχει χαλασει καμια θυρα ποτε. Δεν καταλαβαινω γιατι μονο η lightning ειναι σκυλι.
  • Θα μπορουσε να καταργησει τη θυρα τελειως μιας και οι χρηστες συσκευων apple κατα βαση δεν μεταφερουν δεδομενα μεσω καλωδιου. Απλα χρησιμοποιουν icloud.
  • Απεχθανομαι την ασυρματη φορτιση μιας και ειναι γιαλαντζι ασυρματη εφοσον εισαι ακομα περιορισμενος με καλωδιο και ειδικα γιατι ενα τεραστιο ποσοστο της ενεργειας χανεται σε θερμοτητα παρα παει στην μπαταρια. Οποτε μην ακουω για περιβαλλοντικη συνειδηση και ασυρματη φορτιση στην ιδια προταση.
  • Οσον αφορα στο debate αν το αρθρο μιλαει για καλωδια μονο η και τον φορτιστη. Και τα δυο. Δεν ειναι ολοι οι φορτιστες το ιδιο. Εχω φορτιστη με θυρα usb-A αλλα και με θυρα usb-c. Οποτε το λογικο ειναι να πανε ολα προς usb-c to usb-c.
  • Προσωπικα αν το iphone ειχε type-c θα το σκεφτομουν πολυ σοβαρα. Ηδη εχω κατα βολευτει με το ipad air και την usb-c του.

Επεξ/σία από soconium
  • Like 4

14 ώρες πριν, Chris_BMW είπε

Το διαβάζω αυτό από όταν η Apple έβγαλε τη θυρα Lightning.

Η τελευταία παράγραφος είναι και το ζουμί .

Πιστεύω πως πιο πιθανό είναι τα καταργήσει τελείως τη Θύρα παρά να πάει σε usb c στο I phone .

Σε κάθε περίπτωση θα χάσει τα έσοδα από proprietary καλώδια.

επισης, η ασύρματη φόρτιση έχει τεράστιες απώλειες και έχει ακόμα θέματα ταχύτητας…. Θα δυσαρεστηθεί πολύς κόσμος έτσι  

• Like 2

Από προσωπική εμπειρία, όντως η θύρα usb c έχει περισσότερες πιθανότητες να χαλάσει από lightning που δεν είχα ποτέ θέμα στα iPhone.

Ωστόσο εσείς που είστε τόσο φαν αυτής της αλλαγής δεν έχετε σκεφτεί ότι αυτό το πράγμα που θέλει να περάσει η ΕΕ θα κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση με τα παρελκόμενα στην συσκευασία. Θα σου λέει η apple πήρες usb c με το MacBook, δεν έχει αλλο, και θα σου έρχεται το iPhone μόνο του σε σακουλάκι. Και μετά θα πάρουν φορά και πιο άλλοι και θα αφαιρούν. 

Πολύ πιθανό να αναγκαστούν επιτέλους να βάλουν Type-C στα iPhone,  δεν πιστεύω πώς θα αφαιρέσουν τελείως την θύρα, από ότι γνωρίζω δεν υπάρχει τρόπος debugging ασύρματα, οπότε καλωδιάκι και άγιος ο Θεός (το iTunes τι θα κάνει μετά;;; 😂). 

Τα έχω πλέον όλα Type-C και έχω καταβολευτεί, φορτίζω με ένα καλώδιο και ένα φορτιστή laptop, smartphone & bluetooth ακουστικά.

• Like 1

2 ώρες πριν, Chris_BMW είπε

Ας βγάλει και 200

Μου έβαλες ένα κατεβατό για το ποσο βγάζει η apple από το καλώδιο λες και αν είχε άλλη θυρα δεν θα αγόραζα καλώδιο 

εμένα σαν καταναλωτή τι με νοιάζει ;

Εμένα με νοιάζει αν το προϊόν αυτό με εξυπηρετεί και είναι χρηστικό .

Και η Lightning θυρα είναι 

Πως το θεωρείς εξυπηρετικό να υπάρχει μια μοναδική θύρα στο τηλέφωνο αντί να υπάρχει κοινή σε όλα. Σε νοιάζει γιατί αν βρεθείς σε μέρος που δεν έχει βύσμα για iphone και έχεις ανάγκη και δεν έχεις δε θα φορτίσεις το τηλέφωνο. Την ίδια εξυπηρέτηση θα έχεις και με type c

• Like 2

40 λεπτά πριν, pseira είπε

επισης, η ασύρματη φόρτιση έχει τεράστιες απώλειες και έχει ακόμα θέματα ταχύτητας…. Θα δυσαρεστηθεί πολύς κόσμος έτσι  

Αν θέλει η Apple μπορεί άνετα να βγάλει mfi καλώδια με τσιπάκια που αν δεν τα δει η συσκευή δεν θα ενεργοποιεί την φόρτιση, οπότε θα βγάλει από εκεί (το είχε κάνει και στο παρελθόν).

38 λεπτά πριν, mrgeox23 είπε

Πολύ πιθανό να αναγκαστούν επιτέλους να βάλουν Type-C στα iPhone,  δεν πιστεύω πώς θα αφαιρέσουν τελείως την θύρα, από ότι γνωρίζω δεν υπάρχει τρόπος debugging ασύρματα, οπότε καλωδιάκι και άγιος ο Θεός (το iTunes τι θα κάνει μετά;;; 😂). 

Τα έχω πλέον όλα Type-C και έχω καταβολευτεί, φορτίζω με ένα καλώδιο και ένα φορτιστή laptop, smartphone & bluetooth ακουστικά.

Το debugging θα γίνεται από την θύρα της sim, μέχρι να καταργηθεί και αυτή, μετά φαντάζομαι θα παίξει κάτι τύπου smart connector σε σημείο που δεν θα είναι ορατό στο χρήστη.

12 λεπτά πριν, hellghan είπε

Πως το θεωρείς εξυπηρετικό να υπάρχει μια μοναδική θύρα στο τηλέφωνο αντί να υπάρχει κοινή σε όλα. Σε νοιάζει γιατί αν βρεθείς σε μέρος που δεν έχει βύσμα για iphone και έχεις ανάγκη και δεν έχεις δε θα φορτίσεις το τηλέφωνο. Την ίδια εξυπηρέτηση θα έχεις και με type c

Μάλλον θα είναι πιο εύκολο να παίξεις με ασύρματη φόρτιση σε μια τέτοια περίπτωση, αλλιώς κουβαλάς καλωδιάκι-μπρελόκ.

• Thanks 1

Μάλλον έχω γεράσει πολύ και κάποιοι είστε πολλοί νέοι και δεν θυμάστε εποχές όπου Sony Ericson, Nokia , Motorola και κάθε εταιρία είχε το δικό της βύσμα και αν σου χαλούσε ο φορτιστής έπρεπε να πας εκείνη την ώρα να αγοράσεις αλλιώς θα έμενες χωρίς τηλέφωνο αφού οι άλλοι στην οικογένεια είχαν κάποια άλλη διαφορετική μάρκα.
Πολλές φορές ακόμη και την ίδια να είχαν, τα νέα μοντέλα είχαν διαφορετικό φορτιστή απ τα παλιά πχ η nokia αν θυμάμαι καλά είχε 3. Σε εκείνες τις εποχές αν ήσουν τεχνικός έπρεπε να έχεις ένα πάγκο μόνο για αντάπτορες και φορτιστές.

Σήμερα έχω κακομάθει τόσο που σκέφτομαι να αλλάξω powerbank και ακουστικά γιατί έχουν ακόμη microUSB

14 ώρες πριν, AtiX είπε

Εγώ πάλι γιατί νευριάζω που ενώ κάνει την σωστή κίνηση για ένα στάνταρ πρότυπο φόρτισης την περιορίζει μόνο σε ένα κομμάτι προϊόντων, ενώ θα μπορούσε να το κάνει για κάθε συσκευή που χρειάζεται φόρτιση πχ laptop, ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, ξυρίστηκες μηχανές κλπ???

Είμαι ακριβώς της ίδιας άποψης. Μου την δίνει στα νεύρα όταν βλέπω ρολόγια για παράδειγμα να έχουν μία μαγνητική παπάτζα από κάτω τους. Στα laptop υπάρχει πρόβλημα . Το δικό μου για παράδειγμα έχει 135W φορτιστή που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να έχει type C καλώδιο μιας και εκείνο μπορεί να μεταφέρει μέχρι 100W

2 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Αν θέλει η Apple μπορεί άνετα να βγάλει mfi καλώδια με τσιπάκια που αν δεν τα δει η συσκευή δεν θα ενεργοποιεί την φόρτιση, οπότε θα βγάλει από εκεί (το είχε κάνει και στο παρελθόν).

Το debugging θα γίνεται από την θύρα της sim, μέχρι να καταργηθεί και αυτή, μετά φαντάζομαι θα παίξει κάτι τύπου smart connector σε σημείο που δεν θα είναι ορατό στο χρήστη.

Μάλλον θα είναι πιο εύκολο να παίξεις με ασύρματη φόρτιση σε μια τέτοια περίπτωση, αλλιώς κουβαλάς καλωδιάκι-μπρελόκ.

πότε έγινε η ασύρματη φόρτιση καλή για το περιβάλλον και για το κίνητο;

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, hellghan είπε

πότε έγινε η ασύρματη φόρτιση καλή για το περιβάλλον και για το κίνητο;

Καλό για το περιβάλλον είναι να μην έχεις καθόλου κινητό...

Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.

Επεξ/σία από agnostos13

3 ώρες πριν, pseira είπε

λαθος , υπαρχει πολυ απλος τροπος και να μη χασει εσοδα , και να βγαλει και περισσοτερα . παρτε οποιο καλωδιο usb c , με 2-3 ευρω ,  θελετε και θα φορτιζει με 5 watt , παρτε καλωδιο usb-c apple στα 25 ευρω και θα εχετε 20 watt φορτιση .

αν διαβαζει καποιος υπευθυνος της apple  ινσομνια , θελω ποσοστο απο την ιδεα μου , να βγαλουμε ολοι κατι

Eχω τον φορτιστή του chromebook που ειναι usb-c και φορτίζω chromebook ,κινητο,ακουστικά ,ρολόι και powerbank.Aν θελω αργή φορτιση χρησιμοποιώ το powerbank,πχ στο  smartwatch .Τον φορτιστή του κινητού τον έχω στο  backpack σε περιπτωση που ξεχασω τον άλλον.

18 ώρες πριν, Radiatedsoul είπε

Για την ωρα δεν ειναι ψηφισμενο απλα το συζητανε.Θεωρω δυσκολο εως αδυνατο να βαλει usb-c σε iphone.

Δεν μπορω ομως να καταλαβω τι σχεση εχει ο φορτιστης, με την θυρα του κινητου. Tο iphone μου το φορτιζω με εναν παλιο ανδροιδ φορτιστη που εχω. Αν ειχε usb-c παλι με τον ιδιο φορτιστη θα το φορτιζα, δεν καταλαβαινω τι σκεφτονται εκει στην eu.

Έχεις καταλάβει ότι το usb-c επιτρέπει διαφορετικές τάσεις φόρτισης;

Εγώ σε έναν usb-c φορτιστή που έχω, βάζω και το αρχαίο τάβλετ (Samsung Tab S3), και το λάπτοπ (XPS 13). Δηλαδή, και 5V, και 20V.

Οπότε με έναν usb-c φορτιστή, φορτίζεις ότι θες, ότι έχει usb-c.

Ξεχάσατε να γράψετε και αυτό στο άρθρο

Η Apple βέβαια αντιδρά, καθώς το lightning proprietary port της Apple της αποφέρει έσοδα χάρη στο πρόγραμμα πιστοποίησης αξεσουάρ τρίτων – Made for iPhone.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...