Προς το περιεχόμενο

H Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει κοινό φορτιστή USB-C για smartphones και άλλα gadgets

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Chris_BMW είπε

Πιστεύω πως πιο πιθανό είναι τα καταργήσει τελείως τη Θύρα παρά να πάει σε usb c στο I phone .

Με Prores video κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχει πάει σε USB4/Thunderbolt στα Pro iPhones τουλάχιστον, και μάλλον θα πάει.

Συμφωνώ πάντως πως η Lightning θύρα ως σχεδιασμός, ευκολία, εφαρμογή, αντοχή είναι ό,τι καλύτερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

4 ώρες πριν, thanos75x είπε

Ωχ βλέπω να καταργούν τελειώς την θύρα φόρτισης και να καθιερώνουν την ασύρματη παρά να δεχτούν να βάλουν type-c...
Βέβαια για να πω την αλήθεια έχω δει πάρα πολλά κινητά με type-c να βγάζουν προβλήματα στη θύρα φόρτισης όπως και τα παλιότερα με micro usb παρά iPhone με Lightning.;)

ποια ειναι αυτα που βγαζουν προβληματα? για να τα αποφευγουμε

3 ώρες πριν, michael92 είπε

Και εγώ το ίδιο προβλέπω. Πάντως το βάλε-βγάλε το καλώδιο συνέχεια φθείρει τον φορτιστή. Αντιθέτως μια φορά αγοράζεις ασύρματο φορτιστή και ησύχασες.

Με τον ασυρματο να δεις πως φθειρεται η μπαταρια.Δεν νομιαζω να ησυχασεις μαλλον θα τρεχεις για καινουργια μπαταρια

3 ώρες πριν, Chris_BMW είπε

Η Lightning Θυρα είναι ότι πιο «σκυλί» υπάρχει σε Θύρα .

Δουλεύει και κουμπώνει όπως την πρώτη στιγμή που θα τη χρησιμοποιήσεις .

Όταν είχε παρουσιαστεί το 2012 ήταν μακράν ότι καλύτερο υπήρχε σε Θύρα και από θέμα ταχύτητας και από θέμα κουμπώματος (το δεύτερο ακόμα ισχύει )

εμένα προσωπικά δεν με χαλάει 

The Root of It All

Let’s face it: Advanced functionality and quality control are important, but nothing justifies Apple’s proprietary cable like the almighty dollar. A recent report by Ming-Chi Kuo, an analyst for KGI Securities, estimates that it will cost Apple around $3.50 for the components inside a Lightning cable. This is a whopping 775% increase over the 40 cents it cost to manufacture the old 30-pin connector. But even factoring in other overhead costs, it still means they’re making a tidy profit when they sell the cable for $19. In fact, Michael Morgan, a senior analyst with ABI Research, told Mashable that Apple will probably generate at least $100 million in revenue over the next year just by selling Lightning cables and chargers. Even for Apple that’s no small potatoes. What do you think? Should Apple switch to micro-USB? Or is proprietary the way to go? Should more companies switch to a proprietary cable? Let us know in the comments below.

• Like 1

4 ώρες πριν, Radiatedsoul είπε

Για την ωρα δεν ειναι ψηφισμενο απλα το συζητανε.Θεωρω δυσκολο εως αδυνατο να βαλει usb-c σε iphone.

Δεν μπορω ομως να καταλαβω τι σχεση εχει ο φορτιστης, με την θυρα του κινητου. Tο iphone μου το φορτιζω με εναν παλιο ανδροιδ φορτιστη που εχω. Αν ειχε usb-c παλι με τον ιδιο φορτιστη θα το φορτιζα, δεν καταλαβαινω τι σκεφτονται εκει στην eu.

Φιλαράκι εσύ και Tesla Roadster να πάρεις, σε βλέπω να το φορτίζεις με αυτό το φορτιστή που λες. (Just kidding, ελπίζω να μην παρεξηγείς)

2 ώρες πριν, antonis75x είπε

Η θύρα φόρτισης πρέπει να είναι κοινή για όλες της  συσκευές ώστε ο καθένας να μπορεί να χρησιμοποιήσει το ίδιο καλώδιο οπουδήποτε.Τόσα χρόνια ο καθένας έκανε του κεφαλιού του (micro usb - USB-C - Lightning) με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούμε διαφορετικά καλώδια.Επιτέλους έπρεπε να λυθεί το βάσανο αυτό και από την στιγμή που οι περισσότερες συσκευές χρησιμοποιούν USB-C πολύ σωστά πήρανε την απόφαση για καθιέρωση της USB-C θύρας.Έχω την εντύπωση ότι η USB-C θύρα μπορεί να επιτύχει και μεγαλύτερες ταχύτητες από τις άλλες δύο.Επίσης είναι και θέμα ασφάλειας όπως στις περιπτώσεις που υπάρχει άμεση ανάγκη για φόρτιση και ο άλλος για να σε βοηθήσει θα πρέπει να έχει το ανάλογο καλώδιο!! Τώρα όσο αφορά την Apple είναι ικανή προκειμένου να χάσει την κονόμα να πληρώνει πρόστιμα που θα της βάζει η Ευρωπαική Ένωση!! (Το είχε κάνει και παλιότερα θυμάμαι όταν είχα το iphone 4 που ενώ έπρεπε να δίνει 2 χρόνια εγγύηση αυτή έδινε 1 χρόνο και πλήρωνε πρόστιμα για τον λόγο αυτό).

https://www.slashgear.com/micro-usb-becomes-standard-euro-phone-charger-2948206/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο θέμα:

Το σωστο θα ηταν να υπαρχουν προκαθορισμενες προδιαγραφές τοσο οσον αφορα τα υλικα οσο και την απόδοση των φορτιστών.

Το να αγοράζονται ξεχωριστά ειναι επισης σωστο.

Εκτος Θέματος:

Ευρωπαιστες υποκριτές της κακιας ωρας σας ευχομαι οι ωρες σας να είναι μετρημένες στην εξουσία.

Σας σιχαθηκαμε ταχα οικολογοι ενω πισω απο ολα ειναι το χρημα και πως θα εξευτελίσετε το ανθρωπινο εργατικο δυναμικο, γιατι ετσι βλέπετε τους πολιτες...

Επεξ/σία από MikeGR7
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχόλιο "σιγά η Apple δεν θα το κάνει, αφού κάνει ότι θέλει... ούτε τα πρόστιμα θα πληρώνει" σε 3 2 1...

δεν το πιστεύω 36 comments και δεν είδα τέτοιο σχόλιο :P

Καλά καθίστε εσείς να υποστηρίζετε την lighting ενώ η ίδια εταιρία έχει δείξει σημάδια εδώ και καιρό ότι πάει να την αλλάξει... Όπως και τo fingerprint κάτω από την οθόνη που θα έρθει στο επόμενο μοντέλο.

Νταξ, το παίζει λίγο δύσκολη, δεν είναι εύκολο για μια εταιρία που ήθελε τις άλλες εταιρίες να την ακολουθούν, τώρα να ακολουθεί αυτή ότι κάνουν οι άλλοι. Είναι θέμα εγωισμού. Το παίζει λίγο δύσκολη... χι χι

4 hours ago, MikeGR7 said:

Στο θέμα:

Το σωστο θα ηταν να υπαρχουν προκαθορισμενες προδιαγραφές τοσο οσον αφορα τα υλικα οσο και την απόδοση των φορτιστών.

Το να αγοράζονται ξεχωριστά ειναι επισης σωστο.

Εκτος Θέματος:

Ευρωπαιστες υποκριτές της κακιας ωρας σας ευχομαι οι ωρες σας να είναι μετρημένες στην εξουσία.

Σας σιχαθηκαμε ταχα οικολογοι ενω πισω απο ολα ειναι το χρημα και πως θα εξευτελίσετε το ανθρωπινο εργατικο δυναμικο, γιατι ετσι βλέπετε τους πολιτες...

Το σωστό είναι να υπάρχουν κοινά πρότυπα. Φαντάσου να έχεις ένα κινητό 20ετίας, να έχεις 1-2 φωτογραφίες και να μην μπορείς να τις πάρεις (με bluetooth) γιατί σου χάλασε ο φορτιστής και δεν βρίσκεις στην αγορά ποια...

7 hours ago, AtiX said:

Εγώ πάλι γιατί νευριάζω που ενώ κάνει την σωστή κίνηση για ένα στάνταρ πρότυπο φόρτισης την περιορίζει μόνο σε ένα κομμάτι προϊόντων, ενώ θα μπορούσε να το κάνει για κάθε συσκευή που χρειάζεται φόρτιση πχ laptop, ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, ξυρίστηκες μηχανές κλπ???

Νταξ δεν γίνεται αυτό. Σε λίγο θα μας πεις δλδ και κοινό φορτιστή μπαταριών αυτοκινήτου...?

Επεξ/σία από NotAliki177

6 ώρες πριν, ryzen9 είπε

In fact, Michael Morgan, a senior analyst with ABI Research, told Mashable that Apple will probably generate at least $100 million in revenue over the next year just by selling Lightning cables and chargers.

Ας βγάλει και 200

Μου έβαλες ένα κατεβατό για το ποσο βγάζει η apple από το καλώδιο λες και αν είχε άλλη θυρα δεν θα αγόραζα καλώδιο 

εμένα σαν καταναλωτή τι με νοιάζει ;

Εμένα με νοιάζει αν το προϊόν αυτό με εξυπηρετεί και είναι χρηστικό .

Και η Lightning θυρα είναι 

• Like 1
  • Confused 2

12 ώρες πριν, busellatos είπε

Δεν επιβαλει ελάχιστο μισθό και εισόδημα....  Στα καλώδια πρώτη είναι . 😁 Χολέρα 

Πώς δεν επιβάλλει;  Γιατί έφτασε ο κατώτερος μισθός εκεί που έφτασε;

• Like 1

Σε 2 χρονια κ άμα. Ενδεχομένως μέχρι τότε να έχει εμφανιστεί μία καινούργια σειρά ένας καλύτερος τρόπος και πιο γρήγορος για διασύνδεση τι μέλλει γενέσθαι τότε. 

Η lightning να λέμε την αλήθεια φαίνεται πολύ πιο ανθεκτική καθώς με το βάλε-βγάλε αν κάνεις ζημιά θα είναι στο πλακετάκι που βρίσκεται στο καλώδιο, άρα παίρνεις ένα άλλο με 5-10€ και είσαι οκ, στη usb-c αν κάνεις ζημιά στο πλακετάκι, αυτό βρίσκεται στη συσκευή και άρα πας για επισκευή, ήτοι 50€ στο νερό.

Καλά θα πάει αυτό...

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Radiatedsoul είπε

Το αρθρο μιλαει για κοινους φορτιστες σε ολες τισ συσκευες, και μεσα σε αυτο πεταει και ενα "lighting" θυρα σε iphone για να γινει λιγο φασαρια. 

Να σε ρωτησω, εγω που φορτιζω το iphone μου με andoid φορτιστη εδω και χρονια, δηλαδη εχω εναν κοινο φορτιστη για ολες μου τις συσκευες, εχω ερθει απο το μελλον;

ΜΟΝΟ το καλωδιο αλλαζω, για το iphone βαζω το lighting, για τα android βαζω το usb πανω στον ΙΔΙΟ φορτιστη.

Αρα ξαναρωταω, ολη αυτη η φασαρια γινεται για το 1,5 μετρο καλωδιο; Επειδη οι φορτιστες ειναι ηδη ολοι για ολα

Α μπραβο, αρα ολη η φασαρια γινεται για το καλωδιο. Ολα τα αλλα προβληματα τα ελυσε η Ευρωπη, το καλωδιο στο iphone και τα χαρτινα καλαμακια ηταν εκτακτες αναγκες για το περιβαλλον.

Παω να φαρμαρω λιγο ethereum τωρα στην φαρμα μου που καιει ρευμα οσο η Τριπολη και να πιω φραπε με χαρτινο καλαμακι, μη καταστρεψουμε και το περιβαλλον, κριμα ειναι.

Σωστά, το θέμα είναι το καλώδιο όχι ο φορτιστής. Αυτό όλο συμπαρασύρει όμως την αγορά σε ένα πρότυπο συνδεσιμότητας που μόνο καλό το λες. Και είναι μια λύση win-win, δλδ κερδίζουν και οι εταιρείες, κερδίζει και ο καταναλωτής (μέσω του περιβάλλοντος και ίσως τιμών, αλλά κυρίως ευκολίας). Αυτές οι win win λύσεις είναι επιτυχία 2-3 ανθρώπων που επιασαν εταιρείες και άλλους decision makers και τους το πούλησαν ως ιδέα. Οπότε και πέρασε. Από πίσω κρύβεται σκληρή δουλειά κάποιων που κάνουν τον κόσμο καλύτερο. 

4 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Η lightning να λέμε την αλήθεια φαίνεται πολύ πιο ανθεκτική καθώς με το βάλε-βγάλε αν κάνεις ζημιά θα είναι στο πλακετάκι που βρίσκεται στο καλώδιο, άρα παίρνεις ένα άλλο με 5-10€ και είσαι οκ, στη usb-c αν κάνεις ζημιά στο πλακετάκι, αυτό βρίσκεται στη συσκευή και άρα πας για επισκευή, ήτοι 50€ στο νερό.

Καλά θα πάει αυτό...

Ότι βγάζει η apple είναι ανθεκτικό.....εκτός από το bendgate!

Επεξ/σία από jimarass26

1 ώρα πριν, YDinopoulos είπε

" Apple Lightning to USB-C female adapter, MONO 60€ "

Κακός!

Αυτό θα δίνεται δώρο στην συσκευασία...

Απλά μετά θα λείπει το usb-c καλώδιο που θα πηγαίνει στο φορτιστή γιατί «όλοι έχετε ένα τέτοιο κάπου και δεν το ξέρετε», χάριν οικολογίας βεβαίως-βεβαίως!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...