Προς το περιεχόμενο

H Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει κοινό φορτιστή USB-C για smartphones και άλλα gadgets

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Αντε και αργήσαμε.  Ο κάθε ένας ότι θέλει βάζει. Ένα πρότυπο για όλα και ξεμπερδαψαμε.  Δεν είναι ότι υστερεί σε κάτι 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

51 λεπτά πριν, Radiatedsoul είπε

Για την ωρα δεν ειναι ψηφισμενο απλα το συζητανε.Θεωρω δυσκολο εως αδυνατο να βαλει usb-c σε iphone.

Δεν μπορω ομως να καταλαβω τι σχεση εχει ο φορτιστης, με την θυρα του κινητου. Tο iphone μου το φορτιζω με εναν παλιο ανδροιδ φορτιστη που εχω. Αν ειχε usb-c παλι με τον ιδιο φορτιστη θα το φορτιζα, δεν καταλαβαινω τι σκεφτονται εκει στην eu.

1 ώρα πριν, Hal9000 είπε

σύμφωνα με την οποία η θύρα φόρτισης και η τεχνολογία ταχείας φόρτισης συγκεκριμένων κατηγοριών συσκευών θα πρέπει να διαθέτουν θύρα USB-C. Έτσι η θύρα USB-C θα καταστεί η πρότυπη θύρα για όλα «τα έξυπνα τηλέφωνα, τις ταμπλέτες, τις φωτογραφικές μηχανές, τα ακουστικά κεφαλής, τα φορητά ηχεία και τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χειρός» ανεξαρτήτου κατασκευαστή.

Προφανως μιλαμε για την θυρα πανω στο τηλεφωνο, και οχι πανω στον ανταπτορα της πριζας.

Μεχρι πριν λιγο καιρο, ειχα διαφορετικο καλωδιο για το s10+, bluetooth speaker/ps4 controller. Τα 2 τελευταια τα αντικατεστησα προσφατα με usb c speaker και ps5 (usb c θυρα στα controller).

58 λεπτά πριν, busellatos είπε

Δεν επιβαλει ελάχιστο μισθό και εισόδημα....  Στα καλώδια πρώτη είναι . 😁 Χολέρα 

Δεν ασχολειται ολη η Ε.Ε. με τα ιδια θεματα

• Like 1

32 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μεχρι πριν λιγο καιρο, ειχα διαφορετικο καλωδιο για το s10+, bluetooth speaker/ps4 controller. Τα 2 τελευταια τα αντικατεστησα προσφατα με usb c speaker και ps5 (usb c θυρα στα controller).

Αρα ολη η φασαρια γινεται για το 1.5 μετρο καλωδιο και οχι για τους φορτιστες, οι φορτιστες εξαλλου ειναι ηδη ολοι usb

• Confused 1

2 λεπτά πριν, Radiatedsoul είπε

Αρα ολη η φασαρια γινεται για το 1.5 μετρο καλωδιο και οχι για τους φορτιστες, οι φορτιστες εξαλλου ειναι ηδη ολοι usb

Ε ναι, αυτο λεει το αρθρο, εκτος αν δεν το διαβασες

Η θύρα φόρτισης πρέπει να είναι κοινή για όλες της  συσκευές ώστε ο καθένας να μπορεί να χρησιμοποιήσει το ίδιο καλώδιο οπουδήποτε.Τόσα χρόνια ο καθένας έκανε του κεφαλιού του (micro usb - USB-C - Lightning) με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούμε διαφορετικά καλώδια.Επιτέλους έπρεπε να λυθεί το βάσανο αυτό και από την στιγμή που οι περισσότερες συσκευές χρησιμοποιούν USB-C πολύ σωστά πήρανε την απόφαση για καθιέρωση της USB-C θύρας.Έχω την εντύπωση ότι η USB-C θύρα μπορεί να επιτύχει και μεγαλύτερες ταχύτητες από τις άλλες δύο.Επίσης είναι και θέμα ασφάλειας όπως στις περιπτώσεις που υπάρχει άμεση ανάγκη για φόρτιση και ο άλλος για να σε βοηθήσει θα πρέπει να έχει το ανάλογο καλώδιο!! Τώρα όσο αφορά την Apple είναι ικανή προκειμένου να χάσει την κονόμα να πληρώνει πρόστιμα που θα της βάζει η Ευρωπαική Ένωση!! (Το είχε κάνει και παλιότερα θυμάμαι όταν είχα το iphone 4 που ενώ έπρεπε να δίνει 2 χρόνια εγγύηση αυτή έδινε 1 χρόνο και πλήρωνε πρόστιμα για τον λόγο αυτό).

1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Ε ναι, αυτο λεει το αρθρο, εκτος αν δεν το διαβασες

Το αρθρο μιλαει για κοινους φορτιστες σε ολες τισ συσκευες, και μεσα σε αυτο πεταει και ενα "lighting" θυρα σε iphone για να γινει λιγο φασαρια. 

Να σε ρωτησω, εγω που φορτιζω το iphone μου με andoid φορτιστη εδω και χρονια, δηλαδη εχω εναν κοινο φορτιστη για ολες μου τις συσκευες, εχω ερθει απο το μελλον;

ΜΟΝΟ το καλωδιο αλλαζω, για το iphone βαζω το lighting, για τα android βαζω το usb πανω στον ΙΔΙΟ φορτιστη.

Αρα ξαναρωταω, ολη αυτη η φασαρια γινεται για το 1,5 μετρο καλωδιο; Επειδη οι φορτιστες ειναι ηδη ολοι για ολα

7 λεπτά πριν, antonis75x είπε

Η θύρα φόρτισης πρέπει να είναι κοινή για όλες της  συσκευές ώστε ο καθένας να μπορεί να χρησιμοποιήσει το ίδιο καλώδιο οπουδήποτε.

Α μπραβο, αρα ολη η φασαρια γινεται για το καλωδιο. Ολα τα αλλα προβληματα τα ελυσε η Ευρωπη, το καλωδιο στο iphone και τα χαρτινα καλαμακια ηταν εκτακτες αναγκες για το περιβαλλον.

Παω να φαρμαρω λιγο ethereum τωρα στην φαρμα μου που καιει ρευμα οσο η Τριπολη και να πιω φραπε με χαρτινο καλαμακι, μη καταστρεψουμε και το περιβαλλον, κριμα ειναι.

Η λύση είναι να πάει σε ασύρματη φόρτιση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. με τη διαφορά ότι η βάση θα τροφοδοτείται με καλώδιο που η μία του άκρη θα έχει Lightning.

Το πρόβλημα λυθηκε.

3 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Η λύση είναι να πάει σε ασύρματη φόρτιση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. με τη διαφορά ότι η βάση θα τροφοδοτείται με καλώδιο που η μία του άκρη θα έχει Lightning.

Το πρόβλημα λυθηκε.

Και εγώ που τυχαίνει να φορτίζω 2 ή 3 συσκευές ταυτόχρονα θα πρέπει τώρα να αγοράσω 3 ασύρματους φορτιστές??

Ας έχουν όλα θύρα USB-C και να είναι και υποχρεωμένοι να βάλουν ασύρματη φόρτιση σε όλα τα κινητά!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, thanos75x είπε

Ωχ βλέπω να καταργούν τελειώς την θύρα φόρτισης και να καθιερώνουν την ασύρματη παρά να δεχτούν να βάλουν type-c...

καπως πρεπει να μεταφερεις και δεδομενα στο πισι (backup κλπ)

Επεξ/σία από siakattack@gmai
  • Like 1

9 λεπτά πριν, antonis75x είπε

Και εγώ που τυχαίνει να φορτίζω 2 ή 3 συσκευές ταυτόχρονα θα πρέπει τώρα να αγοράσω 3 ασύρματους φορτιστές??

Ας έχουν όλα θύρα USB-C και να είναι και υποχρεωμένοι να βάλουν ασύρματη φόρτιση σε όλα τα κινητά!!

Δεν μας ενδοιαφερει κυριε αυτο που λετε. Να αγορασεις iphone και apple devices να τα φορτιζεις ασυρματα

Εγώ πάλι γιατί νευριάζω που ενώ κάνει την σωστή κίνηση για ένα στάνταρ πρότυπο φόρτισης την περιορίζει μόνο σε ένα κομμάτι προϊόντων, ενώ θα μπορούσε να το κάνει για κάθε συσκευή που χρειάζεται φόρτιση πχ laptop, ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, ξυρίστηκες μηχανές κλπ???

• Like 9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...