Legolas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα , εχω βαλει 4 somfy ασυρματες καμερες στο εξοχικο και εχω το εξης προβλημα. Δεν εχω σημα wifi ουτε στα 5 μετρα. Το σπιτι ειναι μεταλλικο και με μόνωση μεσα εξω (δεν μπορω να αποδωσω αλλου τετοιες απωλεις σηματος). εχω βαλει 3 extender σε διαφορετικα σημεια στο σπιτι και παλι οι καμερες δεν πιανουν. χανω σημα συνεχεια. Η συνδεση στο ιντερνετ ειναι 100αρα. Πριν βαλω τις καμερες ειχα ταχυτητα 70mpbs,αφου συνδεθηκαν οι καμερες εχω μεγιστο 40mbps. τρωνε τοσους πορους οι καμερες? Σκεφτομαι να περάσω ethernet καλωδιο απο το ρουτερ στη ταράτσα και εκει να βαλω κατι σαν κεραια wifi. Υπαρχει κατι τετοιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eliasbats Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Οι κάμερες μεταδίδουν ασύρματα συνεχώς εικόνα προς κάποιο προορισμό? π.χ. καταγραφικό? Εάν ναι, τότε ναι, υπάρχει μια πιθανότητα όταν κάνεις download test από μια άλλη ασύρματη συσκευή (κινητό, λαπτοπ) αντί να πιάνεις τα 70Mbps που έπιανες να πιάνεις τώρα μόνο 40Mbps, όπως λες, λόγω συμφόρησης στο κανάλι του WiFi. Εάν οι κάμερες δεν μεταδίδουν διαρκώς, τότε δεν δικαιολογείται η πτώση στο download test. Πάντως στην 1η περίπτωση (που μεταδίδουν διαρκώς προς κάποιο καταγραφικό), η ασύρματη μετάδοση θεωρώ πως είναι κακή επιλογή. Αν είναι μονόδρομος, και αν οι συσκευές σου το υποστηρίζουν (dual Band router/AP ή extenders, κατ' ελάχιστον) ίσως να έπρεπε να διαχωρίσεις τις κάμερες π.χ. στα 2.4GHz και τους υπόλοιπους clients στα 5GHz ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 16 ώρες πριν, Legolas είπε Καλησπέρα , εχω βαλει 4 somfy ασυρματες καμερες στο εξοχικο και εχω το εξης προβλημα. Δεν εχω σημα wifi ουτε στα 5 μετρα. Το σπιτι ειναι μεταλλικο και με μόνωση μεσα εξω (δεν μπορω να αποδωσω αλλου τετοιες απωλεις σηματος). εχω βαλει 3 extender σε διαφορετικα σημεια στο σπιτι και παλι οι καμερες δεν πιανουν. χανω σημα συνεχεια. Η συνδεση στο ιντερνετ ειναι 100αρα. Πριν βαλω τις καμερες ειχα ταχυτητα 70mpbs,αφου συνδεθηκαν οι καμερες εχω μεγιστο 40mbps. τρωνε τοσους πορους οι καμερες? Σκεφτομαι να περάσω ethernet καλωδιο απο το ρουτερ στη ταράτσα και εκει να βαλω κατι σαν κεραια wifi. Υπαρχει κατι τετοιο? Πως γίνεται να είναι μεταλλικό το σπίτι? τα extender δεν είναι λύση. Το mesh ειναι Το 70 που γίνεται 40 ειναι λάθος δική σου μέτρηση. Η μέτρηση γίνεται με καλώδιο. Οχι ασύρματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyros_s Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα, μάλλον ο φίλος εννοεί ότι έχει μεταλλικό σκελετό και δημιουργεί κλωβό. Το πιο απλό σενάριο είναι να τραβήξεις 1-2 καλώδια έξω από τον τοίχο και να βάλεις 2 Access Point IP65 που να υποστηρίζουν MESH όπως ανέφεραν και πιο πάνω διότι θα βελτιώσουν το δίκτυο. Κοινό όνομα SSID και κωδικό και λογικά θα κάνεις την δουλειά σου. Το βέλτιστο σενάριο προυποθέτει αγορά Router με διαχείριση των AP και εννοείται παραμετροποίηση και ρύθμιση του QoS. Μάλλον θα χρειαστείς τεχνικό δικτύων εκεί. Επίσης καλό θα ήταν να αποφύγεις να χρησιμοποιείς ασύρματο στο σπίτι πέραν του ρούτερ γτ μακροπρόθεσμα θα καταλείξεις σαν το βραστό αυγό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα