Προς το περιεχόμενο

Δεν ξέρω ακόμα αν θέλω να πάω στην σχολή που πέρασα

Anyone3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σάς!Φέτος έδωσα πανελλήνιες για πρωτη φορά ήθελα να περάσω σε κάποια σχολή που να έχει σχεσει με την επιστήμη της βιολογιας όπως Βιολογικό Βιοτεχνολογία Μοριακή και Γενετική...Δυστηχως όμως πέρασα στην σχολή της φυσικοθεραπείας ...Προσωπικά δεν θα την είχα δηλώσει αν δεν με είχαν ''πιέσει'' οι γονείς μου .Τώρα όμως βρίσκομαι σε μεγάλο διλημμα γιατί όλοι μου λένε οτι η Φυσικοθεραπεία έχει επάγγελματικη αποκατασταση.Εγώ είχα σκοπό να τελειώσω την σχολή μου και να πάω να ζήσω στο εξωτερικό αλλά απο οτι είδα οι φυσικοθεραπευτές δεν έχουν ζητησει...Επιπλεον φοβάμαι πως αν ξαναδωσω και περάσω κάπου αλλου μπορεί να το μετάνιωσω αργότερα που δεν πήγα φυσικοθεραπεία γιατί ποτε δεν ξέρεις πως σου τα φέρνει η ζωή.Έχετε καμια συμβουλη;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που δεν έχει πέραση ο φυσιοθεραπευτής;Με τον πληθυσμό να γερνάει σε ολες τις χώρες;Αν θες να το κάνεις πιο ψαγμένο ψάξε σε ομάδες(ποδοσφαιρο,μπασκετ,στίβο κλπ) 

• Like 3

Μην το σκέφτεσαι καν. Είσαι πολύ μικρός ακόμα και έχεις τα μαθήματα φρέσκα φρέσκα. Πρέπει οπωσδήποτε να προσπαθήσεις ξανά αν είναι όντως αυτό το όνειρο σου γιατί μετά θα έρθει η μέρα που θα σκέφτεσαι τι μαλακία έκανες αλλά τότε θα είναι 100 φορές πιο δύσκολο να το κυνηγήσεις .

Στην τελική, γράψου στην σχολή και αν δεν τα καταφέρεις ούτε του χρόνου πας και ξεκινάς στην σχολή φυσικοθεραπείας. Σε τέτοιες ηλικίες έτσι και αλλιώς και έναν χρόνο να χάσεις δεν είναι καν θέμα συζήτησης. Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξεις.

• Like 2

Επειδή ξέρω καλά από τον κλάδο της βιολογίας, προτιμώ με τα 1000 τη φυσικοθεραπεία. Το να ζήσω στο εξωτερικό σορυ το ακουω πολυ φλου αρτιστικ. Στη βιολογία ξέρεις τι σημαίνει να ζεις στο εξωτερικό; Να κάνεις διδακορικο, περνόντας 12ωρα στο εργαστήριο και να σαι με 2 συγκατοικους. Αυτο ειναι το εξωτερικο στη βιολογια.

9 ώρες πριν, pi314 είπε

Γνώμη μου να κυνηγήσεις και να ασχοληθείς με αυτό που σου αρέσει.

Για να το παίξω συνήγορος του διαβόλου,  αν στην Ελλαδα κανεις αυτο που σου αρεσει, ποσες πιθανοτητες εχεις να πεινας στη ψαθα πανω και να σε συντηρουν οι γονεις σου. Τι εννοω.

Όταν ήμουν πιο νεος, εμενα μου αρεσε η δημοσιογραφία. Με την ανεργία που δέσποζε και υπάρχει ακόμα στο επάγγελμα, και φυσικά με την προτροπή να μην ασχοληθώ με το επαγγελμα, μετά από χρόνια ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕ. Και ακομα καλυτερα με δικαιωσε αυτο που σπουδασα, καθως εργαζομαι και βγαζω το μισθο που πρεπει για να καλυψω τις καθημερινές μου αναγκες.

Άρα στην Ελλάδα πάντα, αν κανεις αυτό που αγαπάς, ποσες πιθανοτητες εχεις να πεθανεις της πεινας? μαλλον αρκετες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/9/2021 στις 3:13 ΜΜ, Anyone3 είπε

Γεια σάς!Φέτος έδωσα πανελλήνιες για πρωτη φορά ήθελα να περάσω σε κάποια σχολή που να έχει σχεσει με την επιστήμη της βιολογιας όπως Βιολογικό Βιοτεχνολογία Μοριακή και Γενετική...Δυστηχως όμως πέρασα στην σχολή της φυσικοθεραπείας ...Προσωπικά δεν θα την είχα δηλώσει αν δεν με είχαν ''πιέσει'' οι γονείς μου .Τώρα όμως βρίσκομαι σε μεγάλο διλημμα γιατί όλοι μου λένε οτι η Φυσικοθεραπεία έχει επάγγελματικη αποκατασταση.Εγώ είχα σκοπό να τελειώσω την σχολή μου και να πάω να ζήσω στο εξωτερικό αλλά απο οτι είδα οι φυσικοθεραπευτές δεν έχουν ζητησει...Επιπλεον φοβάμαι πως αν ξαναδωσω και περάσω κάπου αλλου μπορεί να το μετάνιωσω αργότερα που δεν πήγα φυσικοθεραπεία γιατί ποτε δεν ξέρεις πως σου τα φέρνει η ζωή.Έχετε καμια συμβουλη;

Γραψου στη σχολή που πέρασες και ξαναδωσε, αν δεν περασεις εκει που θες  ξαναγυρνας στη φυσικοθεραπεία. Επίσης μπορεις από τωρα να πας φυσικοθεραπεία και να ασχοληθείς σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό με την ερευνα  στον τομέα της βιολογίας ή να δωσεις κατατακτήριες για σχολή βιολογιας. έτσι τουλάχιστον θα εχεις το πτυχιο σου που θα σου δινει ψωμί.

*η φυσικοθεραπεία πλέον εχει παρα πολλές εξειδικευσεις και μεγάλο μέρος της θεραπέιας γινεται με μηχανηματα και συγχρονες τεχνολογίες, δεν ειναι μόνο μασαζ που μπορει να μην το γουσταρεις

Επεξ/σία από velociraptoras

50 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

Γραψου στη σχολή που πέρασες και ξαναδωσε, αν δεν περασεις εκει που θες  ξαναγυρνας στη φυσικοθεραπεία. Επίσης μπορεις από τωρα να πας φυσικοθεραπεία και να ασχοληθείς σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό με την ερευνα  στον τομέα της βιολογίας ή να δωσεις κατατακτήριες για σχολή βιολογιας. έτσι τουλάχιστον θα εχεις το πτυχιο σου που θα σου δινει ψωμί.

*η φυσικοθεραπεία πλέον εχει παρα πολλές εξειδικευσεις και μεγάλο μέρος της θεραπέιας γινεται με μηχανηματα και συγχρονες τεχνολογίες, δεν ειναι μόνο μασαζ που μπορει να μην το γουσταρεις

Φυσικοθεραπεία με τα 1000. Ειδικά αν η άλλη επιλογή είναι βιολογία; Ξέρω πάρα πολλούς βιολόγους. Δεν θα κάτσω να πιάσω 1 2 περιπτώσεις που ήταν η εξαίρεση. Τι θα κάνεις στην Ελλάδα; Θα δουλέψεις σε φασονάδικο με ή χωρις μαστερ για τον βασικο η κατι παραπανω. Θα πιπεταρεις δειγματα σε βαθμό να μουδιάζουν οι αντιχειρες σου και να φεύγει δέρμα από τα δάχτυλα σου.

Θες έρευνα; Κάνε μεταπτυχιακο (3.000 ευρώ). Μετά κάνεις διδακτορικό. Μπορείς στο διδακτορικο να το κανεις στην Ελλάδα όπου α) δεν θα πληρωνεσαι β) θα περμενεις να βγει υποτροφια απο ΙΚΥ, ΕΛΙΔΕΚ κτλ οπου μπορει να αργήσεις και 1,5 χρονο να παρεις την υποτροφια, αν την πάρεις κα πάλι με καθυστερήσεις πληρωμών γ) θα είσαι με μπλοκάκι, σαν ελευθερος επαγγελματιας (έτσι τα εχουν τα πανεπιστημια). Μπορείς στο εξωτερικο. Καλυτεροι μισθοί, σκληρές συνθήκες εργασίας θα συγκατοικείς με 2 ή 3γιατι δε θα βγαινεις. Μετά; Μεταδιδακτορικο οπου καθε 1 ή 2 χρονια θα ψαχνεις δουλεα η θα ελπιζεις να εκγριθει η προταση σου. Καλυτερα λεφτα απο το διδακτορικο. Η θα γινεις ΔΕΠ (πολυ ανταγωνιστικο περιβαλλον, λιγες θεσεις, δεν υπαρχει απολυτη διαφφανεια) η θα πεις δεν μπορω αλλο θελω κατι σταθερο θα πας στον ιδιωτικο τομεα με 800, 900 ευρώ μετά από τόσεςσπουδές.

Θες εκπαίδευση; Πιο εύκολη εργασία, λίγα χρήματα. Μπορεις να ζεις σαν νομάς καμιά 10ρια χρονια σαν αναπληρωτης σε Λέρο, Λήμνο κτλ μέχρι να μαζεψεις μορια για Αθηνα.

Η βιολογία είναι φοβερή επιστήμη. Ανοίγει νέες δυνατότητες στα πάντα. Θα δεις φυσικούς να ασχολουνται με βιολογία, μαθηματικούς με βιοστατιστικη κτλ. Το θεμα ειναι ότι ο φυσικος πχ μπορει να μελετήσει ιδιότητες υλκών (όπως και ο επιστημονας υλικών) για νέες εφαρμογές. Ο βιολόγος κάπου περισσεύει πολλές φορές. Η χημεία που ειναι ο κλάδος μου είναι πολύ πολύ καλύτερα. Και στην εκπαίδευση, και στην έρευνα και στη βιομηχανία. Σαφώς είναι και μια πιο παλιά επιστήμη η οποία είναι περισσότερο ριζωμένη στο μυαλό του κόσμου. Και στο τελευταίο χωριό να πας ξέρουν τον χημικό (αυτός που μετράει τους βαθμούς στα βαρέλια του κρασιού). Μπορείς να βρεις δουλειά σε πάρα πολλά. Ο βιολόγος όχι. Επίσης σαν γενετιστής τι νομίζεις; Θα σαφησουν οι γιατροι να κανεις προγενητική διάγνωση; Γενετική συμβουλευτική; Ουτε καν. Έξω και αν.

Φυσικοθεραπευτής; Καλύτερα χρήματα, καλύτερες προοπτικές. Πάντα χρειάζεται. Αθλητές; Ηλικιωμένοι; Τροχαία; Δεν είσαι γιατρός, αλλα θα δεις με τα χέρια σου και τα μηχανήματα πως θα επιστρέψεις πίσω τη ζωή ενός ανθρώπου.

45 λεπτά πριν, Michelanjelo είπε

Τι θα κάνεις στην Ελλάδα; Θα δουλέψεις σε φασονάδικο με ή χωρις μαστερ για τον βασικο η κατι παραπανω. Θα πιπεταρεις δειγματα σε βαθμό να μουδιάζουν οι αντιχειρες σου και να φεύγει δέρμα από τα δάχτυλα σου. 

Τι είναι το φασονάδικο; 

2 λεπτά πριν, Ajx08 είπε

Τι είναι το φασονάδικο; 

Μεγάλα διαγνωστικά (δεν ξέρω αν μπορώ να πω ονόματα, αλλά ένα από αυτά το ξέρεις σίγουρα), που δέχεται μαζικά δείγματα. Δηλαδή μικρά μικροβιολογικά που δεν τους συμφέρει να τρέχουν την Χ εξέταση την στέλνουν σε εμένα που την παρέχω φτηνά και μπορεί πχ να τρέχω 1000 δείγματα την ημέρα. Τα στέλνουν με κούριερ και είναι σαν να δουλεύει φασόν. Δηλαδη τρέχουν μαζικά δείγματα για την ίδια εξέταση.

6 ώρες πριν, Michelanjelo είπε

Φυσικοθεραπεία με τα 1000. Ειδικά αν η άλλη επιλογή είναι βιολογία; Ξέρω πάρα πολλούς βιολόγους. Δεν θα κάτσω να πιάσω 1 2 περιπτώσεις που ήταν η εξαίρεση. Τι θα κάνεις στην Ελλάδα; Θα δουλέψεις σε φασονάδικο με ή χωρις μαστερ για τον βασικο η κατι παραπανω. Θα πιπεταρεις δειγματα σε βαθμό να μουδιάζουν οι αντιχειρες σου και να φεύγει δέρμα από τα δάχτυλα σου.

Θες έρευνα; Κάνε μεταπτυχιακο (3.000 ευρώ). Μετά κάνεις διδακτορικό. Μπορείς στο διδακτορικο να το κανεις στην Ελλάδα όπου α) δεν θα πληρωνεσαι β) θα περμενεις να βγει υποτροφια απο ΙΚΥ, ΕΛΙΔΕΚ κτλ οπου μπορει να αργήσεις και 1,5 χρονο να παρεις την υποτροφια, αν την πάρεις κα πάλι με καθυστερήσεις πληρωμών γ) θα είσαι με μπλοκάκι, σαν ελευθερος επαγγελματιας (έτσι τα εχουν τα πανεπιστημια). Μπορείς στο εξωτερικο. Καλυτεροι μισθοί, σκληρές συνθήκες εργασίας θα συγκατοικείς με 2 ή 3γιατι δε θα βγαινεις. Μετά; Μεταδιδακτορικο οπου καθε 1 ή 2 χρονια θα ψαχνεις δουλεα η θα ελπιζεις να εκγριθει η προταση σου. Καλυτερα λεφτα απο το διδακτορικο. Η θα γινεις ΔΕΠ (πολυ ανταγωνιστικο περιβαλλον, λιγες θεσεις, δεν υπαρχει απολυτη διαφφανεια) η θα πεις δεν μπορω αλλο θελω κατι σταθερο θα πας στον ιδιωτικο τομεα με 800, 900 ευρώ μετά από τόσεςσπουδές.

Θες εκπαίδευση; Πιο εύκολη εργασία, λίγα χρήματα. Μπορεις να ζεις σαν νομάς καμιά 10ρια χρονια σαν αναπληρωτης σε Λέρο, Λήμνο κτλ μέχρι να μαζεψεις μορια για Αθηνα.

Η βιολογία είναι φοβερή επιστήμη. Ανοίγει νέες δυνατότητες στα πάντα. Θα δεις φυσικούς να ασχολουνται με βιολογία, μαθηματικούς με βιοστατιστικη κτλ. Το θεμα ειναι ότι ο φυσικος πχ μπορει να μελετήσει ιδιότητες υλκών (όπως και ο επιστημονας υλικών) για νέες εφαρμογές. Ο βιολόγος κάπου περισσεύει πολλές φορές. Η χημεία που ειναι ο κλάδος μου είναι πολύ πολύ καλύτερα. Και στην εκπαίδευση, και στην έρευνα και στη βιομηχανία. Σαφώς είναι και μια πιο παλιά επιστήμη η οποία είναι περισσότερο ριζωμένη στο μυαλό του κόσμου. Και στο τελευταίο χωριό να πας ξέρουν τον χημικό (αυτός που μετράει τους βαθμούς στα βαρέλια του κρασιού). Μπορείς να βρεις δουλειά σε πάρα πολλά. Ο βιολόγος όχι. Επίσης σαν γενετιστής τι νομίζεις; Θα σαφησουν οι γιατροι να κανεις προγενητική διάγνωση; Γενετική συμβουλευτική; Ουτε καν. Έξω και αν.

Φυσικοθεραπευτής; Καλύτερα χρήματα, καλύτερες προοπτικές. Πάντα χρειάζεται. Αθλητές; Ηλικιωμένοι; Τροχαία; Δεν είσαι γιατρός, αλλα θα δεις με τα χέρια σου και τα μηχανήματα πως θα επιστρέψεις πίσω τη ζωή ενός ανθρώπου.

ενω με πτυχιο Χημειας, θα δει καποιος ασπρη μερα στην Ελλαδα ε? Γι αυτο πολλοι χημικοι αλαλζουν κλαδο, ή φευγουν στο Εξωτερικο ή ειναι ανεργοι. Απο του 100 γνωστους που έχω με πτυχιο χημειας, μονο οι 7 βρηκαν κατι

4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

ενω με πτυχιο Χημειας, θα δει καποιος ασπρη μερα στην Ελλαδα ε? Γι αυτο πολλοι χημικοι αλαλζουν κλαδο, ή φευγουν στο Εξωτερικο ή ειναι ανεργοι. Απο του 100 γνωστους που έχω με πτυχιο χημειας, μονο οι 7 βρηκαν κατι

Συγκριτικά με το πτυχίο βιολογίας σίγουρα καλύτερα. Σε μεγάλο βαθμό βοηθάει ο σύλλογος μας. Αν εχεις πεχαμετρο θελεις χημικο να υπογραψει πεχαμετρήσεις. Στην εκπαίδευση εχεις μεγαλυτερο φασμα απο τους βιολογους. Στα εργαστήρια επίσης. Από βιομηχανικές εφαρμογές μέχρι διάγνωση.Δε λεω οτι αν σπουδασεις χημικος ελυσες το οικονομικο σου,απλωες λεω οτι οι βιολογοι ειναι πολυ χειροτεροι απο τα περισσοτερα επαγγελματα και σιγουρα οι χημικοι εχουν πολυ καλυτερες προοπτικές.

18 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

αν και δεν ειμαι χημικός εκανα μεταπτυχιακό σε τμημα χημειας. ολοι μα ολοι οι συμφοιτητες μου που δεν ψαχτηκαν για εκπαιδευση εχουν καλή δουλεια εδω ή εξωτερικό. μονο οσοι ηθελαν να γινουν καθηγητες ειναι ανεργοι. κι εγω ειχα αρκετες καλές προτασεις για βιομηχανια και αλλες θεσεις σχετικές με την κυρια ειδικοτητα μου, που οως για αλλους λόγους δε μπορεσα να παω

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...