Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Πώς έφτιαξες το μηχανάκι χωρίς να μιλήσεις με την ασφαλιστική πρώτα;

Η ασφαλιστική στέλνει πραγματογνώμονες για να δουν το μηχανάκι πριν το φτιάξεις σε κάποιο συνεργείο που θα συμφωνήσετε. Ύστερα σου λέει το ποσό που θα σου καλύψει ή αν θα στο βγάλει ολική καταστροφή.

Μετά φτιάχνεις το μηχανάκι με εγγραφή προσφορά-αποδείξεις από το συνεργείο.

Μετά δίνεις τα χαρτιά στην ασφαλιστική και σου δίνει το ποσό που αναλογεί. Υπάρχει και ένα ποσοστό που δεν στο καλύπτει η ασφάλεια. Π.χ. Σου λέει το 15% το βάζεις από την τσέπη σου.

Συνεργαζόμενα συνεργεία, ιμιτασιόν αναταλλακτικά, μεταχειρισμένα ανταλλακτικά ή συμμετοχή του ιδιοκτήτη για εγκατάσταση καινούριων γνήσιων είναι μερικές από τις αχαρακτήριστες πρακτικές των ασφαλιστικών να γλυτώσουν κανά φράγκο από αυτούς που δεν έχουν χρόνο ή όρεξη να ασχοληθούν περαιτέρω.

Φυσικά αν τους κυνηγήσεις (όχι απαραίτητα μέχρι το δικαστήριο) 9 στις 10 θα αποζημιωθείς σωστά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε δική μου περίπτωση με τραυματισμό μπήκαν όλα στον λογαριασμό μου αφού τα βρήκαμε εξωδικαστικά μερικές ημέρες πρίν γίνει το δικαστήριο. Θεωρώ απίθανο να αποζημιωθείς εσύ μεμονομένα απο τον φίλο σου αλλά αυτά σίγουρα θα τα ξέρει καλύτερα ο δικηγόρος του φίλου σου.

Για την ιστορία  η μηχανή είχε βγεί ολική επειδή είχε γδαρθεί ο σκελετός με το πέσιμο,  την πούλησα σε φίλο που μου τη ζήτησε και κατέθεσα την υπεύθυνη δήλωση του ποσού που την πούλησα(φυσικά πολύ μικρότερο ποσόν) και η ασφαλιστική το αφαίρεσε και μου έδωσε το υπόλοιπο!

Επεξ/σία από vaggos2586
Δημοσ.

Το υψος της αποζημιωσης, τοσο για τις υλικες ζημιες, οσο και για το οχημα, απο την στιγμη που η υποθεση εχει παρει τον δρομο των δικαστηριων, θα αποφασιστει πλεον απο το δικαστηριο, οταν γινει και ολοκληρωθει η διαδικασια σε δευτερο βαθμο (εφετειο), αν γινει και εφετειο. Υπαρχει η περιπτωση μετα τις αγωγες του φιλου σου, να τον προσεγγισει η ασφαλιστικη για εξωδικαστικο συμβιβασμο, οποτε και η διαδικασια ειναι πολυ πολυ ταχυτερη (θεμα ημερων). Οπότε τα χρηματα για την μοτοσυκλετα σου, θα τα παρεις οταν κλεισει ολη η υποθεση. Δεν μπορεις να αποζημιωθεις εσυ για την μηχανη πρωτα και οι υπολοιπες αποζημιωσεις που διεκδικει ο φιλος σου να εκδικαστουν ή να αποφασιστουν αργοτερα. Αυτο γιατι μπορει το δικαστηριο να βγαλει ενα ποσοστο συνυπαιτιοτητας π.χ., οποτε η αποζημιωση που θα εκδικαστει, θα μειωθει στο ποσοστο της συνυπαιτιοτητας. Αν δηλαδη ειναι 50/50 η υπαιτιοτητα, απο τα 10.000€ που θα του αξιώσει το δικαστηριο, 5χιλιαδες ας πουμε για ψυχικη οδυνη και 5 για το όχημα, θα παρετε στο χερι 2.5 και 2.5. Αν γινει εξωδικαστικος συμβιβασμος με την ασφαλιστικη, σου λεει απο τα 10 που ζητας, σου δινω 8 να το κλεισουμε εδω ή σου δινω και τα 10 να τελειωνουμε. Ο,τι κρινει, διαφορετικα δικαστηριο και υπολογιζεις 3-5 χρονια μεχρι να ερθει το μετρητο.

Δεν γνωριζω αν αυτο πιστωνεται απευθειας σε εσενα ή οχι, για το οχημα. Λογικο μου φαινεται, αλλα δεν το γνωριζω.

Μπορεις να ζητησεις απο τον φιλο σου να σου δωσει τα χρηματα της ζημιας και να περιμενει να τα παρει αυτος μετα, οποτε και αν δικαιωθει απο το δικαστηριο. Βασικα αυτο επρεπε να ειχε γινει απο την αρχη, απο τη στιγμη που εκεινος ηταν οδηγος Να σου πω την αληθεια κατα τη γνωμη μου, επρεπε να ειχε προθυμοποιηθει απο μονος του να το πραξει, μιας και εκ των πραγματων εσυ δεν εφταιγες σε τιποτα. Anyway, αυτο ειναι μεταξυ σας.

Καλη επιτυχια και καλη δυναμη. Παντα ορθιος.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Το υψος της αποζημιωσης, τοσο για τις υλικες ζημιες, οσο και για το οχημα, απο την στιγμη που η υποθεση εχει παρει τον δρομο των δικαστηριων, θα αποφασιστει πλεον απο το δικαστηριο, οταν γινει και ολοκληρωθει η διαδικασια σε δευτερο βαθμο (εφετειο), αν γινει και εφετειο. Υπαρχει η περιπτωση μετα τις αγωγες του φιλου σου, να τον προσεγγισει η ασφαλιστικη για εξωδικαστικο συμβιβασμο, οποτε και η διαδικασια ειναι πολυ πολυ ταχυτερη (θεμα ημερων). Οπότε τα χρηματα για την μοτοσυκλετα σου, θα τα παρεις οταν κλεισει ολη η υποθεση. Δεν μπορεις να αποζημιωθεις εσυ για την μηχανη πρωτα και οι υπολοιπες αποζημιωσεις που διεκδικει ο φιλος σου να εκδικαστουν ή να αποφασιστουν αργοτερα. Αυτο γιατι μπορει το δικαστηριο να βγαλει ενα ποσοστο συνυπαιτιοτητας π.χ., οποτε η αποζημιωση που θα εκδικαστει, θα μειωθει στο ποσοστο της συνυπαιτιοτητας. Αν δηλαδη ειναι 50/50 η υπαιτιοτητα, απο τα 10.000€ που θα του αξιώσει το δικαστηριο, 5χιλιαδες ας πουμε για ψυχικη οδυνη και 5 για το όχημα, θα παρετε στο χερι 2.5 και 2.5. Αν γινει εξωδικαστικος συμβιβασμος με την ασφαλιστικη, σου λεει απο τα 10 που ζητας, σου δινω 8 να το κλεισουμε εδω ή σου δινω και τα 10 να τελειωνουμε. Ο,τι κρινει, διαφορετικα δικαστηριο και υπολογιζεις 3-5 χρονια μεχρι να ερθει το μετρητο.

Δεν γνωριζω αν αυτο πιστωνεται απευθειας σε εσενα ή οχι, για το οχημα. Λογικο μου φαινεται, αλλα δεν το γνωριζω.

Μπορεις να ζητησεις απο τον φιλο σου να σου δωσει τα χρηματα της ζημιας και να περιμενει να τα παρει αυτος μετα, οποτε και αν δικαιωθει απο το δικαστηριο. Βασικα αυτο επρεπε να ειχε γινει απο την αρχη, απο τη στιγμη που εκεινος ηταν οδηγος Να σου πω την αληθεια κατα τη γνωμη μου, επρεπε να ειχε προθυμοποιηθει απο μονος του να το πραξει, μιας και εκ των πραγματων εσυ δεν εφταιγες σε τιποτα. Anyway, αυτο ειναι μεταξυ σας.

Καλη επιτυχια και καλη δυναμη. Παντα ορθιος.

O φίλος πιθανόν να έχει πρόβλημα μετά το ατύχημα οπότε ίσως είναι λίγο άβολο να πάει ο ts να του ζητάει λεφτά καθώς ούτε και ο φίλος έφταιγε όπως μας αναφέρει (αλλά και να έφταιγε πάλι είναι λεπτό το ζήτημα αν ο φίλος πχ έχει σακατευτεί και δεν μπορεί να εργαστεί-ελπίζω πως όχι).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...