Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως ανέφεραν και κάποιοι παραπάνω τα windows 10 ανέστησαν αρκετους υπολογιστές εποχής windows 8 και 8.1 οι οποίοι ήταν για πέταμα.

Τώρα πλέον η πολιτική της είναι να μην δέχεται κάθε καρυδιάς καρύδι συστημα.

Συμφέρει όλους τους μεγάλους της άγορας είτε ειναι Intel, Ryzen, Asus, Lenovo κλπ. Μην ξεχνάτε ότι είχε δηλώσει ότι δεν θα φτίαξει νεα windows. 

Για να οδηγηθηκε να αλλάξει αυτή την απόφαση σίγουρα θα υπήρξαν πιέσεις και απο άλλους κολοσσους. Επίσης ειναι και ένα τρόπος να εξαλιφθουν πλέον και τα refurbished pc. 

Επεξ/σία από Giem
  • Like 1
  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, diaolosh said:

Αφηνει απεξω τον Ryzen 9 3900x με την Asus tuf x570 plus , 🤯  ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ...

Προφανώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, peiraiask είπε

πηγαινε κοσμος κ εδινε 300αρια για ενα ι7, ρυζεν , 200αρια για μητρικες, 1000ρικα για λαπτοπ ταμπλετ κ τωρα τους λεει παιδια καντε τα μπρελοκ...

τα θεωρει αχρηστα κ ευπαθη για ενα λειτουργικο που πολλοι ουτε 10 ευρω δεν δινουν να το αγορασουν..

ο,τι να ναι

παλι καλα που δεν εβγαλε ανακοινωση αγοραστε πισι των 2000 ευρω να μην εχετε προβληματα συμβατοτητας κ μας ταλαιπωρειτε

για εξήγησε λιγο καλύτερα αυτο που λες γιατι απο την μια σκέφτομαι οτι τρολλαρεις απο την αλλη οτι δεν εχεις συνοχή στα λεγομενα σου !

9 λεπτά πριν, diaolosh είπε

Αφηνει απεξω τον Ryzen 9 3900x με την Asus tuf x570 plus , 🤯  ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ...

γιατι αφηνει εξω x570 ; ο 3900x δεν ειναι zen 2 ;
αρα γιατι λες οτι μενει απεξω ;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Εγώ μιλούσα για το "subscription model", δλδ να αναγκάζεις τον κόσμο να αγοράσει καινούργια μηχανήματα. Δεν σύγκρινα τα λειτουργίκα.

Αλήθεια, γιατί σκέφτηκες κάτι τέτοιο;

ΥΓ: Είναι κόμπλεξ να διαφωνείς έντονα με πρακτικές που σε αναγκάζουν να αγοράζεις καινούργιο μηχάνημα κάθε 4-5 χρόνια? κι άντε πες εσύ είσαι απλός χρήστης... ο άλλος που μπορεί να είναι iOS developer είναι αναγκασμένος να είναι στο τελευταίο OS; α ναι "ο αλλος ειναι προγραμματιστης και βγαζει λεφτα"... (δεν ισχυει... ειναι πολλοι αυτοι που δεν μπορουν να δινουν 3κ ευρω καθε 3 χρονια.)

Τα ίδια φαίνεται πάει να κάνει και η Microsoft και έχει να φάει πολύ κράξιμο...

Ποσο φαινεται οτι δεν γνωρίζεις βασικα πραγματα. H apple βγάζει κάθε χρόνο λειτουργικό και το Mac OS του 2020 χρειαζεται συστημα μετα 2013 για εγκατασταθει χωρις αυτο να σημαινει οτι σεν μπορεις να εχεθς λειτουργικο των προηγούμενων ετων εκτός αν είσαι πολύ large και δεν σου κάνει λειτουργικό του 2019. Εγω πχ εχω τα Mojave που ειναι αρκετα καλα συστημα του 2013 και ενημερώνεται ακομη. Μαθε πρωτα τα βασικα ετσι για να μπορουμε να κουβεντιάσουμε…αντί να γελάμε.

Επεξ/σία από gregory22
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, diaolosh είπε

Εχω καταλαβει κατι λαθος?

win11.jpg

ναι, ενεργοποίησε secure boot και tpm και μια Χαρά θα μπουν  τα 11.

Επεξ/σία από chios
  • Like 6
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, chios είπε

ναι, ενεργοποίησε secure boot και tpm και μια Χαρά θα μπουν  τα 11.

ευχαριστω για την διευκρινηση , μου φανηκε εξωφρενικο. Φανταστηκα οτι κανει detect την δυνατοτητα της mobo αν εχεις secure boot και tpm 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, diaolosh said:

ευχαριστω για την διευκρινηση , μου φανηκε εξωφρενικο. Φανταστηκα οτι κανει detect την δυνατοτητα της mobo αν εχεις secure boot και tpm 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να είναι κι ενεργοποιημένα. 

Για το TPM η επιλογή λέγεται fTPM.

• Thanks 1
Δημοσ.

Health Check ονομάζετε αυτό ; Το "System Requirment Check" δεν ήταν ωραίος τίτλος; Σαν να σου λέει ότι ο υπολογιστής σου έχει πρόβλημα, όχι εμείς τρελές απαιτήσεις

Όταν το διάβασα τίτλο στην αρχή πίστευα ότι θα βάλει κάποια εφαρμογή σαν τα Xiaomi για να καθαρίζει RAM και cache :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, vasilisbasil είπε

δεν νομιζω να φταιει ο επεξεργαστης μιας και η μικροσοφτ ειπε οτι απο ryzen 2 και πανω θα μπορεις να αναβαθμισεις .. δες τι σου λεει το PC Health Check πατοντας πανω στο ... εμφανισε ολα τα αποτελεσματα..... μπορει να μην εχεις ενεργοποιημενο το TPM 2.0 ή η ασφαλης εκκηνιση κτλ .. αλλα σιγουρα δεν φταιει ο ryzen 

εχω i7 εβδομης γενιας και παλι δεν μπορω να αναβαθμισω.. μπορω  να κανω clean install αλλα η μικροσοφτ ειπε οτι δεν θα παιρνω ενημερωσεις και αναβαμθισεις και οτι συμβει στο μηχανημα σου δεν θα ευθυνεται αυτη

Δυστυχως όλα τα υπόλοιπα είναι σωστα. Μου γραφει ότι δεν υποστηριζεται ο επεξεργαστης.  Και με μια σύντομη αναζήτηση είδα ότι υποστηριζει Ryzen 3 3XXXX ενω ο δικος μου ειναι 2ΧΧΧ

Στιγμιότυπο οθόνης (260).png

Επεξ/σία από vangelis_k
  • Sad 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, venuets είπε

για εξήγησε λιγο καλύτερα αυτο που λες γιατι απο την μια σκέφτομαι οτι τρολλαρεις απο την αλλη οτι δεν εχεις συνοχή στα λεγομενα σου !

γιατι αφηνει εξω x570 ; ο 3900x δεν ειναι zen 2 ;
αρα γιατι λες οτι μενει απεξω ;

ο ι7 6600κ δεν κοστιζε περι τα 300 ευρω ΄η κανω λαθος? ο ι7 4ης γενιας παρομοια?

τωρα αυτοι οι επεξεργαστες κρινονται ανεπαρκεις για τα wind 11? που κανω λαθος? 

οποιος εχει 6600κ, ι7 4670 τι θα τους κανει αν δεν μπορει να τρεξει παραθυρα?, ουτε μειλ να ανοιξει δηλαδη ?

θα τους κανει μπρελοκ ? η θα τρεξει λινουξ? γιαυτο εδωσε ο καθενας ενα σωρο 200-300αρια?

για να μην μπορει να φορτωσει ουτε τα νεα παραθυρα το 2021?

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, peiraiask είπε

ο ι7 6600κ δεν κοστιζε περι τα 300 ευρω ΄η κανω λαθος? ο ι7 4ης γενιας παρομοια?

τωρα αυτοι οι επεξεργαστες κρινονται ανεπαρκεις για τα wind 11? που κανω λαθος? 

οποιος εχει 6600κ, ι7 4670 τι θα τους κανει αν δεν μπορει να τρεξει παραθυρα?, ουτε μειλ να ανοιξει δηλαδη ?

θα τους κανει μπρελοκ ? η θα τρεξει λινουξ? γιαυτο εδωσε ο καθενας ενα σωρο 200-300αρια?

για να μην μπορει να φορτωσει ουτε τα νεα παραθυρα το 2021?

κλεισανε τα windows 10 ; εχουμε 2025 ;
αγορασα το ps sto launch και η sony εβγαλε το 5 γιατι τα παιχνιδια δεν παιζονται στο 1 ;;; α ρε απατεωνες εκει στη sony εδωσα 100 χιλιαδες δραχμες να το παρω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, gregory22 said:

Ποσο φαινεται οτι δεν γνωρίζεις βασικα πραγματα. Το Mac OS του 2020 χρειαζεται συστημα μετα 2013 για εγκατασταθει χωρις αυτο να σημαινει οτι σεν μπορεις να εχεθς λειτουργικο των προηγούμενων ετων. Εγω πχ εχω τα Mojave που ειναι αρκετα καλα αρ συστημα του 2013 και ενημερώνεται ακομη. Μαθε πρωτα τα βασικα ετσι για να μπορουμε να κουβεντιάσουμε…

Συνεχίζεις να συγκρίνεις τα λειτουργικά, κάτι που είναι οφφτοπικ. Όποιος πιστεύει 2κ21 ότι το τάδε λειτουργικό είναι καλύτερο απλά είναι fan. Όλοι έχουμε περάσει φάσεις που ήμασταν φανς.

υγ: όχι δεν ξέρω... δεν δούλευα λογικά με mac mini τόσα χρόνια... τι ξέρω εγώ για τον εαυτό μου... 😀

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Συνεχίζεις να συγκρίνεις τα λειτουργικά, κάτι που είναι οφφτοπικ. Όποιος πιστεύει 2κ21 ότι το τάδε λειτουργικό είναι καλύτερο απλά είναι fan. Όλοι έχουμε περάσει φάσεις που ήμασταν φανς.

υγ: όχι δεν ξέρω... δεν δούλευα λογικά με mac mini τόσα χρόνια... τι ξέρω εγώ για τον εαυτό μου... 😀

τακτική συγκρίνουμε κι όχι λειτουργικό. σου ανέφερα τον τρόπο που δουλεύει η Apple με τις εκδόσεις των λειτουργικών της και προφανώς ένα μέρος της αποδεικνύεται σωστό. Εσύ είσαι αυτός που συγκρίνει  τα λειτουργικά. με Mac mini δουλευα εγώ σχεδόν πριν 2 δεκαετίες, αλλά τουλάχιστον δεν έμεινα εκεί...οπότε φαν έμεινες εσύ.

7 ώρες πριν, venuets είπε

αφησε η ms συστημα του 2020 εξω;

γιατί άφησε η Apple? πληροφοριακά το λέω και σε εσένα οτι σύστημα του 2013 και πάνω τρέχει Mac OS 10.16 αλλά και το 10.17 που θα βγεί σε λίγες μέρες...Τον δικό μου Ryzen 5 η ΜS πάντως τον άφησε και πίστεψέ είναι λίιιιιγο πιο καινούριος απο τα μοντέλα του 2013.

Επεξ/σία από gregory22

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...