Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρησιμοποιώ τα Windows 11 σαν κύριο λειτουργικό εδώ και 3 βδομάδες. Ότι καλύτερο έχει βγάλει η Microsoft. Και είναι αρχή ακόμα. Καλά κάνει και θέτει αυτή τις απαιτήσεις που χρειάζονται. Δικό της λειτουργικό είναι αυτή ξέρει πως πρέπει να τρέξει. Από το να τα βγάλει λειψά και απαρχαιωμένα για να παίξουν στον Pentium Core 2 Duo σας ή να τα βγάλει και να μην τρέχουν σωστά και να μας ζαλίζετε χίλιες φορές έτσι. Στην τελική αφού είστε τόσο άνετοι και η Microsoft τα κάνει όλα λάθος αλλάξτε λειτουργικό. Το Linux σας περιμένει.

Επεξ/σία από aeljim
  • Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 3
  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Κάτσε να δούμε γιατί υπήρχαν φήμες ότι θα μπορεί να τα περάσει οποιοσδήποτε τα Windows 11, απλά αν δεν έχεις τα specs αυτά πρέπει να το κάνεις μέσω format (manually...). Και νομίζω δεν θα παίρνεις updates κάτι τέτοιο. Γενικά το επικοινώνησαν λάθος... σε λίγες μέρες βγαίνουν και δεν ξέρουμε καν τι ισχύει...

Πάμε τώρα λίγο στο ψητό... προς όλους που κράζετε την ms... ξεχνάτε φίλοι μου ότι στο Apple ecosystem αγοράζεις laptop 2500 ευρώ και σε 4-5 χρόνια βγαίνει "off" γιατί δεν παίρνει τις καινούργιες εκδόσεις MacOS?... μιλάμε για 2500+ ευρώ παρακαλώ!!!!

Τουλάχιστον η Microsoft είχε τα @ και έδινε επί 13 χρόνια updates στα Windows 7...

Τι εννοείτε κύριε μου... οι περισσότερες χώρες / ο περισσότερος πληθυσμός είναι σαν την Ελλάδα... με χάλια μισθούς. Δεν είναι όλες οι χώρες "Αγγλία/Αμερική/Γερμανία" να παίρνεις 3κ ευρώ το μήνα...

ξερω πολλους που δεν εχουν να φανε αλλα θα παρουν το iphone 13 !
Εχεις επιλογη να μεινεις στα windows 10 μεχρι το 25 (4 χρονια)

Προσωπικα θελω να δω ενα λειτουργικο να φτανει εκει που μπορει και να μην κανει υποχωρησεις !

Και να το θεσω και πιο απλα βαλεις δεν βαλεις τα windows 11 συνεχιζεις να ζεις !
αρα αν η MS αποφασιζει οτι μεχρι εκει παει τοτε αυτο ειναι ! εγω προσωπικα δεν αγοραζω ενα pc για τα επομενα 10 ετη !

Επεξ/σία από venuets
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχία. Η MS ολοένα και αντιγράφει το μοντέλο της Apple. Στην περίπτωση αυτή επιλέγει όπως και ο ανταγωνισμός, να αφήσει τον πελάτη να επιλέξει αν θέλει να συνεχίσει με το προηγούμενο λειτουργικό, το οποίο τίνει να χαρακτηριστεί ως το πιο επιτυχημένο χωρίς προβλήματα και με συνεχείς ενημερώσεις. Ακριβώς το ίδιο κάνει και Apple αλλά με τη διαφορά αφήνει απ έξω συστήματα του 2012 κι όχι του 2020....

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, gregory22 είπε

Δεν νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχία. Η MS ολοένα και αντιγράφει το μοντέλο της Apple. Στην περίπτωση αυτή επιλέγει όπως και ο ανταγωνισμός, να αφήσει τον πελάτη να επιλέξει αν θέλει να συνεχίσει με το προηγούμενο λειτουργικό, το οποίο τίνει να χαρακτηριστεί ως το πιο επιτυχημένο χωρίς προβλήματα και με συνεχείς ενημερώσεις. Ακριβώς το ίδιο κάνει και Apple αλλά με τη διαφορά αφήνει απ έξω συστήματα του 2012 κι όχι του 2020....

αφησε η ms συστημα του 2020 εξω;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 minutes ago, gregory22 said:

Καμία σχέση. άλλωστε γιατί να αντιγράψει κάτι χειρότερο?

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι ότι έρχεται το "subscription-era". Όλα πάνε να γίνουν με subscription... ξέρεις πόσοι έχουν μείνει με Office 2010? που είναι μια χαρά για basic usage... τώρα είδαν τα "αποτελέσματα" ότι ο κόσμος δεν αγοράζει καινούργια προιοντα/υπηρεσίες και βολεύεται με παλιές εκδόσεις... αυτό πάνε να αλλάξουν.

51 minutes ago, venuets said:

αφησε η ms συστημα του 2020 εξω;

μην το γελάς. τόσες μεγάλες αλυσίδες πουλάνε σαπάκια-έτοιμα builds με παλιούς επεξεργαστές (7th gen/2500 ryzen) ΜΟΝΟ 999Ε παρακαλώ. (να σου λένε και από πάνω "μπαίνουμε μέσα") χαχαχα. Βλέπεις Builds των 2000 ευρώ με i5 παρακαλώ!!!! και μάλιστα τον χειρότερο/χαμηλότερο i5 της κατηγορίας... (βρίσκουν κοροιδα. ο κοσμος βλεπει ι5 και ψαρώνει... που να ξερε ο καημενος ο κοσμος οτι πχ ο 10400F είναι σαπάκι)

1 hour ago, venuets said:

ξερω πολλους που δεν εχουν να φανε αλλα θα παρουν το iphone 13 !
...

Sad. όλα για το flex. βλέπεις κόσμο / φοιτητές που δεν δουλεύουν , είναι όλη μέρα στον "τσάμπα" καφέ ΑΛΛΑ ΤΟ IPHONE , IPHONE!

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι ότι έρχεται το "subscription-era". Όλα πάνε να γίνουν με subscription... ξέρεις πόσοι έχουν μείνει με Office 2010? που είναι μια χαρά για basic usage... τώρα είδαν τα "αποτελέσματα" ότι ο κόσμος δεν αγοράζει καινούργια προιοντα/υπηρεσίες και βολεύεται με παλιές εκδόσεις... αυτό πάνε να αλλάξουν.

μην το γελάς. τόσες μεγάλες αλυσίδες πουλάνε σαπάκια-έτοιμα builds με παλιούς επεξεργαστές (7th gen/2500 ryzen) ΜΟΝΟ 999Ε παρακαλώ. (να σου λένε και από πάνω "μπαίνουμε μέσα") χαχαχα. Βλέπεις Builds των 2000 ευρώ με i5 παρακαλώ!!!! και μάλιστα τον χειρότερο/χαμηλότερο i5 της κατηγορίας... (βρίσκουν κοροιδα. ο κοσμος βλεπει ι5 και ψαρώνει... που να ξερε ο καημενος ο κοσμος οτι πχ ο 10400F είναι σαπάκι)

Sad. όλα για το flex. βλέπεις κόσμο / φοιτητές που δεν δουλεύουν , είναι όλη μέρα στον "τσάμπα" καφέ ΑΛΛΑ ΤΟ IPHONE , IPHONE!

κοιτα! Συστημα του 2020 ειναι αυτο που φοραει inter 10th gen! αν παω εγω και αγορασω εναν Ε7400 core 2 duo ε δεν ειναι υποχτεωμενη επειδη εγω ειμαι κοροιδο!
Οτι ο κόσμος ειναι ανίδεος ειναι προβλημα του και οχι της MS

Ο καθενας ειναι υπευθηνος για το τι θα επιλεξει να αγορασει !
και επισεις ο συγκεκριμενος i5 που ανεφερες ειναι μια χαρα !

Χαρακτηρισε οπως θες καποια μοντελα (Ελευθερια λογου εχουμε)
αλλα η δυσφήμηση σε συγκεκριμένα μοντέλα μη έχοντας γνωμη με βρισκει αντιθετο ! Ζ

εχω στην κατοχη μου και αυτον και αλλους 10th + 11th Gen οπως και αρκετους Ryzen !
Για το εύρος τιμής του είναι τίμιος !

Νταξει και το C200 δεν ειναι Ferrari αλλα δεν κοστιζουν και το ιδιο :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, venuets said:

...
Ο καθενας ειναι υπευθηνος για το τι θα επιλεξει να αγορασει !
και επισεις ο συγκεκριμενος i5 που ανεφερες ειναι μια χαρα !
...

Εντάξει, διαφωνούμε. 👍

Η άποψη μου για την F σειρά είναι ότι είναι για κάνα tetris, league of legends, tft, valorant και τέτοια light games. Επίσης σχολίασα το ότι μπαίνει σε έτοιμα builds 2000 ευρώ... σορρυ αλλά σε build 2000 όχι μόνο δεν είναι καλός... είναι πολύ σάπιος.

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NotAliki177 είπε

Εντάξει, διαφωνούμε. 👍

Η άποψη μου για την F σειρά είναι ότι είναι για κάνα tetris, league of legends, tft, valorant και τέτοια light games.

αρα στα 145 ευρω που κοστίζει αυτός ο επεξεργαστής πρότεινε κάτι καλύτερο με τα ίδια λεφτα !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, venuets said:

αρα στα 145 ευρω που κοστίζει αυτός ο επεξεργαστής πρότεινε κάτι καλύτερο με τα ίδια λεφτα !

Άρα σε έτοιμο build ένας επεξεργαστής 145 ευρώ δεν δικαιολογεί πως έφτασε τα 2000 ευρώ το Build... ακόμα και 3070 να έχει πάνω.

Το πήγες αλλού αλλά θα απαντήσω (αλλά δεν θα συνεχίσω). 1) ναι με 145 ευρώ μπορείς να βρεις καλύτερο 2) δεν είναι το θέμα τα 145. αν με 170πχ παίρνεις ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟ i5 πρέπει κάποιος να είναι ... για να πάρει τον 145ε.

Υγ: έχεις την F σειρά; εγώ πάντως μιλάω αντικειμενικά. το ότι είναι low-budged σειρά στην οικογένεια του i5 το λέει η intel όχι εγώ. η F σειρά είναι σαν να αγοράζεις gaming laptop με 8250U

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Άρα σε έτοιμο build ένας επεξεργαστής 145 ευρώ δεν δικαιολογεί πως έφτασε τα 2000 ευρώ το Build... ακόμα και 3070 να έχει πάνω.

Το πήγες αλλού αλλά θα απαντήσω (αλλά δεν θα συνεχίσω). 1) ναι με 145 ευρώ μπορείς να βρεις καλύτερο 2) δεν είναι το θέμα τα 145. αν με 170πχ παίρνεις ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟ i5 πρέπει κάποιος να είναι ... για να πάρει τον 145ε.

Υγ: έχεις την F σειρά; εγώ πάντως μιλάω αντικειμενικά. το ότι είναι low-budged σειρά στην οικογένεια του i5 το λέει η intel όχι εγώ. η F σειρά είναι σαν να αγοράζεις gaming laptop με 8250U

Δεν μιλησα για ετοιμες συνθεσης αλλα σου απαντησα πανω σε αυτο !
Οταν εχεις 700-800 ευρω να φτιαξει ενα pc εχει πολλους περιορισμους !
Το να βρεις ετοιμο build με 2000 ευρω με 10400 φυσικα και ειναι συνηθως υπερκοστολογιμενο και δεν δικαιολογειται αλλα εκει φταιει ο αγοραστης και η αγνοια !
Επισης εχω παρει σε φιλο ετοιμο μηχανημα της HP με 900 ευρω και ολο το πακετο ηταν παραπανω απο καλο !!!
16gb ram -10600 - plat τροφοδοτικο-2060 καρτα -μητρικη πανου του μετριου!
Καλο ειναι να βλεπεις και τις δυο πτυχιες ! ο 10400 δεν ειναι το καλυτερο cpu αλλα ουτε ο 5950X που εχω στο προσωπικο μ συστημα ειναι ο καλυτερος ! Καλυτερο για τον καθενα μπορει να ειναι και αυτο που μπορει να υποστιριξει η τσεπη του !

Παραδειγμα cpu στα 145 απεφυγες να μου δωσεις και καταλαβαινω τον λογο ! αν πας στα 170 βρισκεις καλυτετο αλλα και στα 210 και στα 250 και στα 300!

Και επανερχομαι στο αρχικο θεμα ! H Microsoft δεν είναι φιλανθρωπικό. Θα μπορουσε απλα να κλεισει την ιδια στιγμη ολα τα πειρατικα η ολα τα oem keys (και μπορει να το κανει) και να μην μπορει να της κανει κανεις τιποτα!
Επιλεγη να βγαλει ενα λογισμικο και με βαση αυτο να αλλαξη καποια πραγματα μεσα στον λειτουργικο της υποσυστημα
Δινει 4 ετη περιθωριο να αναβαθμισεις-αλλαξεις μηχανημα που δεν ειναι αναγκασμενη να το κανει κιολας !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Δεν έχεις Mac OS σε καθημερινή βάση στην δουλειά σου, οπότε είσαι έξω απο το χορό. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι χειρότερο. Εδώ δεν μιλάμε για antiapple κόμπλεξ που έχει ο καθένας, αλλά για την πολιτική τακτική της κάθε εταιρείας.

Επεξ/σία από gregory22
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, gregory22 είπε

Δεν έχεις Mac OS σε καθημερινή βάση, οπότε είσαι έξω απο το χορό. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι χειρότερο

το mac os οπως και το ios ειναι φτιαγμενο για συγκεκριμενα μηχανηματα για παιρνει στο επακρο ολα οσα μπορει να προσφερει το μηχανημα ! και προσωπικα θεωρω οτι οποιος μπαινει σε συγκρισει τν δυο (macOs-windows) κανει πολυ μεγαλο λαθος !

Επεξ/σία από venuets
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, vangelis_k είπε

Μόλις έτρεξα την εφαρμογη σε Lenovo Yoga laptop με Ryzen 3 και ναι δεν υποστηρίζεται ακομα. Τραγικό για ένα μηχάνημα 2 ετων 

ακομη κ πολυ βαρια παιχνιδια τρεχουν σε windows 7!  κανονικα , 

το να αποκλειει εκατομμυρια μηχανηματα κ να ζηταει 500αρικα για ενα λειτουργικο των 10 ευρω απορω ποιοι ειχαν τη φαεινη ιδεα.

αν ηθελαν να βλαψουν την εταιρια τι θα ζηταγαν δηλαδη; 

500 ευρω νεα τιμη windows 11? 

μεχρι το 2025 η μονη απαιτηση μηπως γινει μνημη 8 κ i5 2400 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, gregory22 said:

Δεν έχεις Mac OS σε καθημερινή βάση στην δουλειά σου, οπότε είσαι έξω απο το χορό. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι χειρότερο. Εδώ δεν μιλάμε για antiapple κόμπλεξ που έχει ο καθένας, αλλά για την πολιτική τακτική της κάθε εταιρείας.

Εγώ μιλούσα για το "subscription model", δλδ να αναγκάζεις τον κόσμο να αγοράσει καινούργια μηχανήματα. Δεν σύγκρινα τα λειτουργίκα.

Αλήθεια, γιατί σκέφτηκες κάτι τέτοιο;

ΥΓ: Είναι κόμπλεξ να διαφωνείς έντονα με πρακτικές που σε αναγκάζουν να αγοράζεις καινούργιο μηχάνημα κάθε 4-5 χρόνια? κι άντε πες εσύ είσαι απλός χρήστης... ο άλλος που μπορεί να είναι iOS developer είναι αναγκασμένος να είναι στο τελευταίο OS; α ναι "ο αλλος ειναι προγραμματιστης και βγαζει λεφτα"... (δεν ισχυει... ειναι πολλοι αυτοι που δεν μπορουν να δινουν 3κ ευρω καθε 3 χρονια.)

Τα ίδια φαίνεται πάει να κάνει και η Microsoft και έχει να φάει πολύ κράξιμο...

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πηγαινε κοσμος κ εδινε 300αρια για ενα ι7, ρυζεν , 200αρια για μητρικες, 1000ρικα για λαπτοπ ταμπλετ κ τωρα τους λεει παιδια καντε τα μπρελοκ...

τα θεωρει αχρηστα κ ευπαθη για ενα λειτουργικο που πολλοι ουτε 10 ευρω δεν δινουν να το αγορασουν..

ο,τι να ναι

παλι καλα που δεν εβγαλε ανακοινωση αγοραστε πισι των 2000 ευρω να μην εχετε προβληματα συμβατοτητας κ μας ταλαιπωρειτε

Επεξ/σία από peiraiask
  • Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...