Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή θέλω να μελετήσω την εποινοινωνία μεταξύ ενός microcontroller και μιας flash Μνήμης σε μια πλακέτα ενός router, σκεύτομαι να πάρω έναν logic analyzer.

Βρήκα 2 φτηνούς:

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να πάρω ένα binary dump της επικοινωνίας μεταξύ microcontroller και flash και να το μελετήσω με την υσηχία μου μέσω κάποιου hex editor.

Έτσι θέλω να μου πείτε:

1. Αυτοί που βλέπω θα κάνουν την δουλεία μου;
  2. Αν ναι ποιον προτείνετε είτε απ τους 2 παραπάνω είτε από άλλού.
  3. Αν μου κάνουν ποιο λογισμικό σε GNU/Linux θα επιτύχει τον σκοπό αυτό που αναφέρω παραπάνω;
Επεξ/σία από PC_MAGAS
Δημοσ.

Αυτά είναι κλώνοι του Saleae logic analyzer και παλιότερα που είχα ασχοληθεί λειτουργούσαν κανονικά με το επίσημο software της εταιρείας: https://www.saleae.com/downloads/

Με επιφύλαξη τώρα, γιατι πάει πολύς καιρός και μπορεί να το έχουν κλειδώσει και να μήν δουλεύουν οι κλώνοι.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που είπε ο Fubar. Πρακτικά τα saleae φλασάρουν το firmware απο την εφαρμογή, οπότε δουλεύουν με το επίσημο software της εταιρείας. Και όπως αναφέρει, μπορεί σε νέες version να αποκλείουν τους κλώνους...

Επίσης ένα θέμα είναι η ταχύτητα. Σε τι συχνότητα είαι η επικοινωνία του ελεγκτή με την μνήμη? μην βλέπεις τα 100MHz και τις μπαρούφες που λέε οι κινέζοι.... 

Επίσης και τα κανάλια... το databus είναι συνήθως παράλληλο... αρα αν μιλάμε για 16bit databus τότε θα θες και 16 κανάλια... τουλάχιστον... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...