tempo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) καλησπέρα, έχω έναν υπολογιστή που διαθέτει έναν δίσκο SSD (που είναι το λειτουργικό windows10 και διάφορα αρχεία μου) και έναν DVD drive (ουσιαστικά δεν το χρησιμοποιώ). Θέλησα να προσθέσω έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο 1ΤΒ απλά για να έχω χώρο να αποθηκεύω μερικά πραγματάκια... Βάζω τον δίσκο, βιδώνω, συνδέω με τροφοδοσία ρεύματος και τον συνδέω σε μία απο τις SATA3 της μητρικής. Ξεκινάω τον υπολογιστή και απο περιέργεια μπαίνω και βλέπω ότι δεν εμφανίζεται στο ΒΙΟS. Με την εκκίνηση των windows πηγαίνω στην διαχείριση Δίσκων όπου λαμβάνω μήνυμα για έναν νέο δίσκο με την επιλογή για χρήση MBR ή GPT. Επιλέγω MBR kai λαμβάνω το εξής μήνυμα "καθορίστηκε μια νέα συσκευή η οποία δεν υπάρχει" και φυσικά δεν συνεχίζει η διαδικασία ώστε να προχωρήσω σε partitions κλπ. Τι φταίει; Τι μπορώ να κάνω για να λύσω το πρόβλημα; Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2021 από tempo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evkar Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 εφόσον είχες ήδη δίσκο συστήματος στον δεύτερο έπρεπε να επιλέξεις GPT (νομίζω το δίνει και από προεπιλογή) και μετά διαλέγεις τον δίσκο , δεξί κλικ και διαμόρφωση σε NTFS.Ξανατρέξε την διαχείριση δίσκων και αν στον δείχνει ξαναδιαμόρφωσέ τον . Περίεργο ότι δεν τον βλέπει στο Bios .Άσχετα από την διαμόρφωση , θα έπρεπε να τον βλέπει . Μήπως έχει πρόβλημα ο δίσκος ή το τροφοδοτικό σου ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tempo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 50 λεπτά πριν, evkar είπε εφόσον είχες ήδη δίσκο συστήματος στον δεύτερο έπρεπε να επιλέξεις GPT (νομίζω το δίνει και από προεπιλογή) και μετά διαλέγεις τον δίσκο , δεξί κλικ και διαμόρφωση σε NTFS.Ξανατρέξε την διαχείριση δίσκων και αν στον δείχνει ξαναδιαμόρφωσέ τον . Περίεργο ότι δεν τον βλέπει στο Bios .Άσχετα από την διαμόρφωση , θα έπρεπε να τον βλέπει . Μήπως έχει πρόβλημα ο δίσκος ή το τροφοδοτικό σου ? το δοκίμασα και το GPT για να δω αν θα προχωρήσει η διαδικασία αλλά...τα ίδια. Σκέφτομαι και εγώ την περίπτωση σφάλματος σε δίσκο ή τροφοδοτικό απλά είπα μήπως δεν κάνω κάτι καλά στα windows. Στο BIOS θα πρέπει να τον βλέπει χωρίς να κάνω κάποια ενέργεια, ετσι δεν είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, tempo είπε Στο BIOS θα πρέπει να τον βλέπει χωρίς να κάνω κάποια ενέργεια, ετσι δεν είναι; Ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα