Προς το περιεχόμενο

iPhone 6s εν έτει 2021

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν νομίζω να αγόραζαν και πολλοί καινούριο το X, είναι αρκετά παλιό άρα και δυσεύρετο, για αυτό η τιμή του είναι τόσο υψηλή. 😅

• Like 1
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χθες επισκέφτηκα γνωστό κατάστημα κινητής στην περιοχή μου και είδα το SE 2020: μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα τόσο από την ποιότητα της κατασκευής του όσο και από το λειτουργικό του (αν και δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω όσο ήθελα). 

Θα αγοράσω το κινητό μεταχειρισμένο από αγγελία ιδιώτη, από Ελλάδα. Επειδή όμως δεν είναι δυνατόν να συναντηθώ ο ίδιος με τον πωλητή για λόγους απόστασης, θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες συμβουλές για το πως να τσεκάρω αν όλα λειτουργούν σωστά και αν όντως το ποσοστό υγεία της μπαταρίας είναι αυτό που δηλώνει ο πωλητής. Ξέρω κάποια βασικά πράγματα για τις αγγελίες του insomnia όχι όμως για άλλες σελίδες (π.χ. car.gr, xe.gr κ.α.). Γενικά κάποιες συμβουλές από την εμπειρία (ή και όχι) για να αποφύγω λάθη.

Δημοσ.

Θα τσεκάρεις καταρχάς τη συσκευή για σημάδια/γρατσουνιές (θα μπορείς να κάνεις παζάρι αν δεν είναι σε καλή κατάσταση - αλλά θα σου πρότεινα να ΜΗΝ το πάρεις αν έχει πολλά σημάδια - και ας βάλεις θήκη και δεν τα βλέπεις)

Μπαταρία:

Ρυθμίσεις -> Μπαταρία -> Υγεία Μπαταρίας

Κάμερες:

Θα βγάλεις φωτογραφίες selfie (Μπροστινή κάμερα) και με την οπίσθια σε όλες τις επιλογές που σου δίνει.

Δίκτυο:

Άνοιξε Wifi και Bluetooth, δες αν βρίσκει δίκτυα και προσπάθησε να συνδεθείς σε συσκευές (βέβαια με bluetooth μόνο σε άλλο iPhone)

Ήχος/Μικρόφωνα:

Κάνε δοκιμαστική κλήση και με την εφαρμογή Μαγνητόφωνο κάνε μια ηχογράφηση.

Εφαρμογές:

Άνοιξε 4-5 εφαρμογές, κάνε εναλλαγή μεταξύ τους και δες αν ανοίγουν ομαλά.

Νομίζω αυτά είναι τα βασικά.

Μη ξεχάσεις να του πεις να κάνει αποσύνδεση το iCloud του και να βγάλει τον κωδικό συσκευής.

Βέβαια όλα αυτά, θα έπρεπε να γίνουν από κοντά.. γιατί μετά αν υπάρχει θέμα, δεν πρόκειται να βρεις λύση.

Οπότε τουλάχιστον βρες κάποιον με πολλές αξιολογήσεις και μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο. Συνήθως όσοι πάνε να κάνουν πατάτα, αποφεύγουν τις κλήσεις ή θα ακουστούν παράξενα.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, lon-zet είπε

Χθες επισκέφτηκα γνωστό κατάστημα κινητής στην περιοχή μου και είδα το SE 2020: μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα τόσο από την ποιότητα της κατασκευής του όσο και από το λειτουργικό του (αν και δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω όσο ήθελα). 

Θα αγοράσω το κινητό μεταχειρισμένο από αγγελία ιδιώτη, από Ελλάδα. Επειδή όμως δεν είναι δυνατόν να συναντηθώ ο ίδιος με τον πωλητή για λόγους απόστασης, θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες συμβουλές για το πως να τσεκάρω αν όλα λειτουργούν σωστά και αν όντως το ποσοστό υγεία της μπαταρίας είναι αυτό που δηλώνει ο πωλητής. Ξέρω κάποια βασικά πράγματα για τις αγγελίες του insomnia όχι όμως για άλλες σελίδες (π.χ. car.gr, xe.gr κ.α.). Γενικά κάποιες συμβουλές από την εμπειρία (ή και όχι) για να αποφύγω λάθη.

Δυστυχώς αν δεν μπορείς να βρεθείς από κοντά, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να την πατήσεις και να πέσεις σε απτεωνα. Άρα διάλεξε κάποιον με πολλές θετικές αξιολογήσεις είτε στο Insomnia είτε στο Facebook marketplace (που εκεί θα βρεις περισσότερη ποικιλία) και ρώτα του την υγεία της μπαταρίας και όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν σωστά. 

Καλή τύχη 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, onelonelystar είπε

Μη ξεχάσεις να του πεις να κάνει αποσύνδεση το iCloud του και να βγάλει τον κωδικό συσκευής.

@onelonelystar και @koutsis ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας 😀.

Τι εννοείς να βγάλει τον κωδικό το συσκευής? Το password ας πούμε?

Γίνεται να περιηγηθώ στο κινητό χωρίς να έχει συνδεθεί Apple ID (αφού έχει γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων) ?

Α! Και κάτι τελευταίο: Υπάρχει κάποιος κωδικός στις συσκευές Apple με τον οποίο μπορώ να δω το ιστορικό της συσκευής (πότε ενεργοποιήθηκε πρώτη φορά και τα λοιπά) ? 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, lon-zet είπε

@onelonelystar και @koutsis ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας 😀.

Τι εννοείς να βγάλει τον κωδικό το συσκευής? Το password ας πούμε?

Γίνεται να περιηγηθώ στο κινητό χωρίς να έχει συνδεθεί Apple ID (αφού έχει γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων) ?

Α! Και κάτι τελευταίο: Υπάρχει κάποιος κωδικός στις συσκευές Apple με τον οποίο μπορώ να δω το ιστορικό της συσκευής (πότε ενεργοποιήθηκε πρώτη φορά και τα λοιπά) ? 

Ναι, πρέπει να κάνει επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων για να σβήσει το account του από το κινητό. Ναι, μπορείς να κάνεις τα πάντα χωρίς apple I'd. Με το imei της συσκευής πήγαινε στο site iunlocker.net και θα δεις πολλές πληροφορίες για το κινητό.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, lon-zet είπε

πουλάω της συζύγου το SE 128gb, αν θές μπές και στο προφίλ μου να βρείς την αγγελία για να μην την βάζω στο νήμα!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, lon-zet είπε

Ναι φίλε μου, θα το σκεφτώ σοβαρά αν πρόκειται για τόσο μικρή διαφορά τιμής σε σχέση με το 8. 

Βεβαίως, ότι θέλεις αποφασίζεις απλά μιλάμε για 3 χρόνια νεότερο μοντέλο!

Επεξ/σία από vaggos2586
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, koutsis είπε

Ναι, πρέπει να κάνει επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων για να σβήσει το account του από το κινητό. Ναι, μπορείς να κάνεις τα πάντα χωρίς apple I'd. Με το imei της συσκευής πήγαινε στο site iunlocker.net και θα δεις πολλές πληροφορίες για το κινητό.

To imei είναι πληροφορία που μπορεί να μου δοθεί από τον πωλητή ή είναι καλό να μην δίνεται σε αγνώστους (αφού ο πωλητής δεν με γνωρίζει) για λόγους ασφαλείας. 

Ξέρω ότι οι ερωτήσεις μου μπορεί να σας φαίνονται αστείες αλλά δεν είχα στο παρελθόν εμπειρία με μεταχειρισμένες συσκευές, πόσο μάλλον προϊόντα Apple. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, lon-zet είπε

Ναι φίλε μου, θα το σκεφτώ σοβαρά αν πρόκειται για τόσο μικρή διαφορά τιμής σε σχέση με το 8. 

Αξίζει τον κόπο,κάτοχος ενός έτους είμαι εγώ.Πολύ καλό κινητό σε σχέση με το 8 και παλαιότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/10/2021 στις 7:02 ΜΜ, lon-zet είπε

To imei είναι πληροφορία που μπορεί να μου δοθεί από τον πωλητή ή είναι καλό να μην δίνεται σε αγνώστους (αφού ο πωλητής δεν με γνωρίζει) για λόγους ασφαλείας. 

Ξέρω ότι οι ερωτήσεις μου μπορεί να σας φαίνονται αστείες αλλά δεν είχα στο παρελθόν εμπειρία με μεταχειρισμένες συσκευές, πόσο μάλλον προϊόντα Apple. 

Επίσης παρατηρώ ότι σε κάποιες συσκευές (iPhone 8) αναγράφονται κάποια στοιχεία στο πίσω μέρος, κάτω από το logo iPhone, ενώ σε κάποιες άλλες όχι.

Σε τι πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό? 

Μπορεί για παράδειγμα να έχει αλλαχτεί η οθόνη η ακόμα και να μην είναι αυθεντικό, η απλά μπορεί αυτό να διαφέρει από χρώμα σε χρώμα? 

Επεξ/σία από lon-zet
Τυπογραφικό λάθος στην αρχική δημοσίευση
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, lon-zet είπε

Επίσης παρατηρώ ότι σε κάποιες συσκευές (iPhone 😎 αναγράφονται κάποια στοιχεία στο πίσω μέρος, κάτω από το logo iPhone, ενώ σε κάποιες άλλες όχι.

Σε τι πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό? 

Μπορεί για παράδειγμα να έχει αλλαχτεί η οθόνη η ακόμα και να μην είναι αυθεντικό, η απλά μπορεί αυτό να διαφέρει από χρώμα σε χρώμα? 

Αν μιλάς για το 8, αν δεν έχει πίσω γράμματα λογικά έχει αλλαχτει η πλάτη. Αλλά η Apple σταμάτησε να γράφει το imei στην πλάτη  από το 11 και μετά...

Δημοσ.

Ναι φίλε, το 8 εννοώ αλλά έκανα τυπογραφικό λάθος στην αρχική δημοσίευση... 

Ευχαριστώ για την απάντηση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...