Προς το περιεχόμενο

iPhone 6s εν έτει 2021

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, onelonelystar είπε

μπορείς να τους ρωτήσεις.

πάντως μήπως να ανεβασεις λίγο το budget σου στα 200 ευρώ και να κοιτάξεις για μεταχειρισμένο iPhone 8?

https://www.insomnia.gr/classifieds/search/?q=Iphone+8

θα το ευχαριστηθείς περισσότερο από το 6s και το 7...

Ναι φίλε μου, αυτό σκέφτομαι και εγώ. Για αυτό έκανα και την παρακάτω ερώτηση. 

Έχεις δίκιο, το iPhone 8 φαίνεται ένα πιο σύγχρονο κινητό από τα 2 προηγούμενα μοντέλα: γυάλινη κατασκευή με αλουμινένιο frame, ασύρματη φόρτιση, ίδιος επεξεργαστής με το iPhone X, περισσότερα χρόνια αναβαθμίσεις και πολλά άλλα.

Το θέμα μου τώρα είναι αν αξίζει περισσότερο το 8 το ή το 8 plus (λόγω μεγαλύτερης οθόνης) και από πού θα το αγοράσω. 

22 ώρες πριν, lon-zet είπε

Τελικά δεν έκατσε η φάση με το 6s, αλλά το σκέφτομαι πολύ για μεταχειρισμένο iPhone 8 64GB από Back Market (γύρω στα 200€) ή από ιδιώτη στην ίδια τιμή.  

Είμαι ανάμεσα σε αυτό και το Realme 8. 

Τι πιστεύετε:

1. Αξίζει η αγορά του το 2021, δηλαδή μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες ενός απλού χρήστη?
  2. Μπορεί η απόδοση του να συγκριθεί με αυτήν του Realme 8 (ταχύτητα, κάμερα, οθόνη)?
  3. Τι γίνεται με την μπαταρία. Τα mha φαίνονται πραγματικά λίγα και δεν είμαι γενικά τύπος που φορτίζει συνέχεια. 
  4. Πιστεύετε ότι θα συνηθίσω κάποια στιγμή την μικρή οθόνη με τα τεράστια περιθώρια? 
  5. Θέλω πολύ να δοκιμάσω iOS, αλλά λογικά η συσκευή θα παίρνει updates για το ίδιο διάστημα που θα παίρνει και το android τηλέφωνο. 
  6. Αξίζει το iPhone SE 2 τα 80€ περισσότερα που κοστίζει μεταχειρισμένο?
  7. Έχει μεγάλη διαφορά με το iPhone 7 το οποίο κοστίζει 70€ λιγότερα, άρα είναι και μια πιο ασφαλής επιλογή για κάποιον που δεν έχει εμπειρία με την εταιρία? 
  8. Τώρα έχω ένα Redmi Note 4x, θεωρείται πως θα δω διαφορά ή θα είναι το ίδιο με το παλιό μου τηλέφωνο? 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Μπορεί να σας φανεί αστεία η ερώτηση, αλλά καθώς είναι παλιό μοντέλο και δεν μπορώ να το δω σε κάποια έκθεση: Από τι υλικό είναι φτιαγμένο το frame γύρο από το home button? Μου αρέσουν πολύ τα άσπρα πλαίσια γύρω από την οθόνη (που υπάρχουν μόνο στα χρώματα Rose Gold και άσπρο) αλλά αν είναι από πλαστικό το συγκεκριμένο θα το σκεφτώ για Product Red και μαύρο όπου δεν φαίνεται έντονα. Δυστυχώς στο SE 2020 τα bezeles και το Home Button είναι μόνο μαύρα. 

Δημοσ.

Καλύτερα μαύρα, γιατί όταν θα είναι κλειστή η οθόνη θα φαίνεται όλο μαύρο το μπροστινό μέρος.

1 ώρα πριν, lon-zet είπε

Το θέμα μου τώρα είναι αν αξίζει περισσότερο το 8 το ή το 8 plus (λόγω μεγαλύτερης οθόνης)

αν είναι να πας σε 8 plus, πηγαινε σε X.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, onelonelystar είπε

Καλύτερα μαύρα, γιατί όταν θα είναι κλειστή η οθόνη θα φαίνεται όλο μαύρο το μπροστινό μέρος.

αν είναι να πας σε 8 plus, πηγαινε σε X.

Αυτό είναι ακριβό χωρίς λόγο κιόλας

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/9/2021 στις 1:12 ΜΜ, lon-zet είπε

Ναι φίλε μου, αυτό σκέφτομαι και εγώ. Για αυτό έκανα και την παρακάτω ερώτηση. 

Έχεις δίκιο, το iPhone 8 φαίνεται ένα πιο σύγχρονο κινητό από τα 2 προηγούμενα μοντέλα: γυάλινη κατασκευή με αλουμινένιο frame, ασύρματη φόρτιση, ίδιος επεξεργαστής με το iPhone X, περισσότερα χρόνια αναβαθμίσεις και πολλά άλλα.

Το θέμα μου τώρα είναι αν αξίζει περισσότερο το 8 το ή το 8 plus (λόγω μεγαλύτερης οθόνης) και από πού θα το αγοράσω. 

Μπορεί να σας φανεί αστεία η ερώτηση, αλλά καθώς είναι παλιό μοντέλο και δεν μπορώ να το δω σε κάποια έκθεση: Από τι υλικό είναι φτιαγμένο το frame γύρο από το home button? Μου αρέσουν πολύ τα άσπρα πλαίσια γύρω από την οθόνη (που υπάρχουν μόνο στα χρώματα Rose Gold και άσπρο) αλλά αν είναι από πλαστικό το συγκεκριμένο θα το σκεφτώ για Product Red και μαύρο όπου δεν φαίνεται έντονα. Δυστυχώς στο SE 2020 τα bezeles και το Home Button είναι μόνο μαύρα. 

ρε αδερφουλη συγνωμη κιολας, αλλα δεν γινεται να ψαχνεις bezel-less κινητο, με καινουριο επεξεργαστη και apple με λιγοτερο απο 600 ευρω, οι επιλογες σου ειναι η κατι παλιο για να δοκιμασεις η να πας κατευθειαν σε κατι high end να το ευχαριστηθεις. ξεκινησες απο 6s και τωρα πας στο 8 plus, και σιγα σιγα ανεβαινεις, η θα πας οσο πιο λοου γινεται ως δοκιμη οπως ειπες με καποιο 6s η θα πας high end καινουριο, η μεση λυση μονο χρηματα θα σε φαει

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vaggos231 είπε

ρε αδερφουλη συγνωμη κιολας, αλλα δεν γινεται να ψαχνεις bezel-less κινητο, με καινουριο επεξεργαστη και apple με λιγοτερο απο 600 ευρω, οι επιλογες σου ειναι η κατι παλιο για να δοκιμασεις η να πας κατευθειαν σε κατι high end να το ευχαριστηθεις. ξεκινησες απο 6s και τωρα πας στο 8 plus, και σιγα σιγα ανεβαινεις, η θα πας οσο πιο λοου γινεται ως δοκιμη οπως ειπες με καποιο 6s η θα πας high end καινουριο, η μεση λυση μονο χρηματα θα σε φαει

Φίλε το iPhone 6s θα το αγόραζα μόνο από τον γνωστό μου σε καλή τιμή (60€ περίπου) και αυτό γιατί τον εμπιστεύομαι και θεωρώ πολύ καλή την τιμή για να δοκιμάσω iOS, αλλιώς σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα περίπου 110€ (που κάνει συνήθως μεταχειρισμένο και refurbished) για ένα κινητό εξαετίας και ας παίρνει updates - δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό. Δεν έκατσε τελικά η φάση με το συγκεκριμένο κινητό, όμως, το έψαξα και ψήθηκα για iPhone για πολλούς λόγους. Δεν σκοπεύω να δώσω πάνω από 600€ για high-end Apple συσκευή, και για αυτόν τον λόγο πλέον κοιτάω για κάτι ενδιάμεσο, που να μην είναι ούτε πολύ καινούριο (άρα και "ακριβό"), ούτε πολύ παλιό (που δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός απλού χρήστη). Θεωρώ, λοιπόν, πως το 8 είναι ένα ενδιάμεσο μοντέλο. 

Υ.Γ. Ποτέ δεν αναφέρθηκα σε καινούριο επεξεργαστή, απλά είπα ότι τα 8 (και 8 plus) έχουν τον ίδιο επεξεργαστή με το X, που είναι αντικειμενικά ένα πιο σύγχρονο κινητό.

Όλα τα παραπάνω φιλικά πάντα 🙂

• Like 2
Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι; 

Έχω σκοπό κάποια στιγμή το 22' να πάρω iphone 12 mini καινούργιο όμως δεν έχω δοκιμάσει ios και γενικά apple προϊόντα και δεν έχω καμία επαφή με το οικοσύστημα της. 

Για αυτό θα ήθελα πρώτα να δοκιμάσω το iOS και βρήκα ένα iPhone 7 32gb στα 100€ , θεωρείται πως είναι καλή τιμή ώστε να δοκιμάσω το λειτουργικό και να δω αν μου αρέσει; Θα έχω μια καλή/ομαλή εμπειρία χρήσης ή θα έχει πολλά κολλήματα;

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Να ρωτήσω και εγώ κάτι; 

Έχω σκοπό κάποια στιγμή το 22' να πάρω iphone 12 mini καινούργιο όμως δεν έχω δοκιμάσει ios και γενικά apple προϊόντα και δεν έχω καμία επαφή με το οικοσύστημα της. 

Για αυτό θα ήθελα πρώτα να δοκιμάσω το iOS και βρήκα ένα iPhone 7 32gb στα 100€ , θεωρείται πως είναι καλή τιμή ώστε να δοκιμάσω το λειτουργικό και να δω αν μου αρέσει; Θα έχω μια καλή/ομαλή εμπειρία χρήσης ή θα έχει πολλά κολλήματα;

Θεωρώ καλή την τιμή 100€ για 7αρι αν είναι φυσικά δε καλή κατάσταση. Η εμπειρία θα είναι καλή και χωρίς κολλήματα αλλά μην ξεχνάς ότι δεν θα έχεις τα gestures και το face id που έχουν τα καινούρια iPhone. Αλλά για να πάρεις μια ιδέα από το ios είναι μια χαρά! 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nik1239 είπε

Να ρωτήσω και εγώ κάτι; 

Αν εμπιστεύεσαι refurbished μπορείς να δεις και κατευθείαν το 12 mini 64GB σε μπλε με τιμή 464€ από Back Market. Αν δεν σου αρέσει το λειτουργικό μπορείς να το πουλήσεις και να χάσεις λίγα χρήματα ή ακόμα και να βγεις κερδισμένος. Έτσι θα γλιτώσεις και χρήματα από την αγορά του iPhone 7. 

Όλα τα παραπάνω με μια επιφύλαξη πάντα καθώς και εγώ αμφιβάλλω για το πόσο έμπιστο είναι το συγκεκριμένο κατάστημα. Αν πάντως έχεις χρόνο να το ψάξεις και διαπιστώσεις ότι είναι OK, τότε θεωρώ θα είναι μια πολύ καλή αγορά. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, lon-zet είπε

Αν εμπιστεύεσαι refurbished μπορείς να δεις και κατευθείαν το 12 mini 64GB σε μπλε με τιμή 464€ από Back Market. Αν δεν σου αρέσει το λειτουργικό μπορείς να το πουλήσεις και να χάσεις λίγα χρήματα ή ακόμα και να βγεις κερδισμένος. Έτσι θα γλιτώσεις και χρήματα από την αγορά του iPhone 7. 

Όλα τα παραπάνω με μια επιφύλαξη πάντα καθώς και εγώ αμφιβάλλω για το πόσο έμπιστο είναι το συγκεκριμένο κατάστημα. Αν πάντως έχεις χρόνο να το ψάξεις και διαπιστώσεις ότι είναι OK, τότε θεωρώ θα είναι μια πολύ καλή αγορά. 

Το 12 mini θα το πάρω καινούργιο και ας είναι από Σκρουτζομαγαζο

Το backmarket το έχω δει λίγο καιρό τώρα και δεν φαίνεται ,τουλάχιστον εμένα , έμπιστο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, onelonelystar είπε

φθηνότερα από το 8?? 🙄

Φθηνότερα από το x

Spoiler

6A98FCD2-E3BA-4CAA-935B-A2BFACB1BAEC.jpeg.0bc7bcbdab569fa56e69a28fce4cb334.jpeg

Επεξ/σία από giorgos4ever
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...