lon-zet Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Χαιρετώ! Τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι σε αναζήτηση κινητού μεσαίας κατηγορίας. Ψάχνω για android συσκευή παρόλο που λατρεύω το οικοσύστημα της Αpple καθώς θεωρώ τις τιμές των συσκευών της εξωφρενικές, τουλάχιστον για το δικό μου πορτοφόλι. Το μάτι μου έχει σε OnePlus μοντέλα, Realme 8, Realme 8 pro κ.α. Έμπιστος γνωστός μου με πληροφόρησε ότι πουλάει το παλιό του iPhone 6s με υγεία μπαταρίας 87% και 16 ή 32 giga rom σε πολύ καλή τιμή (55-65€). Το σχέδιο είναι να το αγοράσω, να πειραματιστώ για κάποιους μήνες με το λειτουργικό μέχρι να σταματήσει να παίρνει αναβαθμίσεις και μετά να το δώσω σε ηλικιωμένο συγγενή που χρειάζεται κινητό και πιστεύω θα τον υπερκαλύψει. Είδα σήμερα το 6 που έχει παρόμοια κατασκευή και μπορώ να [ω [ως εντυπωσιάστηκα από την αίσθηση που αφήνει. Αν η τιμή δεν ήταν τόσο δελεαστική, δεν θα το σκεφτόμουν καν για ένα τόσο παλιό κινητό παρόλο που παίρνει ακόμα αναβαθμίσεις. Το τωρινό μου κινητό είναι το Xiaomi Redmi Note 4x: Πιστεύετε ότι θα μπορεί να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στις ανάγκες ενός απλού χρήστη (social media, Youtube, κλήσεις, browsing, αρκετά applications ανοιχτά) χωρίς να με απογοητεύσει? Τι γίνεται με την μπαταρία (δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αδειάζει γρήγορα)? Ως χρόνια android χρήστης, πιστεύετε δυσκολευτώ με το κλειστό οικοσύστημα και της ιδιαιτερότητες της εταιρίας (Lightning, μουσική από iTunes κ.α.)? Μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή για την αγορά μεταχειρισμένου iPhone καθώς δεν το έχω ξανακάνει? Είναι καλύτερο σε επιδόσεις από το τωρινό μου κινητό? Έχετε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα που πιστεύετε πρέπει να με απωθήσει από το να το αγοράσω? Ευχαριστώ και συγγνώμη αν έγινα κουραστικός 😀
onelonelystar Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Γενικά τα iPhone είναι άλλο level... εκεί που υστερούν πολύ όμως είναι στο θέμα μπαταρίας, νομίζω πως ίσως το κινητό που έχεις τώρα να είναι καλύτερο σε αυτό το θέμα. Να δώσεις 60 ευρώ για να σου φύγει η περιέργεια πιστεύω δεν χάνεις κάτι, απλά πιστεύω πως να το κρατήσεις το πολύ 1 χρόνο. Μετά ή θα πρηζωθείς και θα μαζεύεις λεφτά για να πάρεις κάποιο νεότερο μοντέλο ή θα γυρίσεις σε οικονομικό και αξιόπιστο Xiaomi. όσον αφορά το κινητό κατά τη μετάβασή του σε σένα, κάνε ένα έλεγχο σε κλήσεις, κάμερα, μικρόφωνο να δεις αν ολα είναι οκ και φυσικά να μην ξεχάσει να αποσυνδέσει τον iCloud λογαριασμό ο προηγούμενος χρήστης. το iPhone 6s για το 2021 είναι αρκετά πίσω, αλλά πιστεύω θα πάρεις μια γεύση. 1 1
koutsis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, lon-zet είπε Χαιρετώ! Τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι σε αναζήτηση κινητού μεσαίας κατηγορίας. Ψάχνω για android συσκευή παρόλο που λατρεύω το οικοσύστημα της Αpple καθώς θεωρώ τις τιμές των συσκευών της εξωφρενικές, τουλάχιστον για το δικό μου πορτοφόλι. Το μάτι μου έχει σε OnePlus μοντέλα, Realme 8, Realme 8 pro κ.α. Έμπιστος γνωστός μου με πληροφόρησε ότι πουλάει το παλιό του iPhone 6s με υγεία μπαταρίας 87% και 16 ή 32 giga rom σε πολύ καλή τιμή (55-65€). Το σχέδιο είναι να το αγοράσω, να πειραματιστώ για κάποιους μήνες με το λειτουργικό μέχρι να σταματήσει να παίρνει αναβαθμίσεις και μετά να το δώσω σε ηλικιωμένο συγγενή που χρειάζεται κινητό και πιστεύω θα τον υπερκαλύψει. Είδα σήμερα το 6 που έχει παρόμοια κατασκευή και μπορώ να [ω [ως εντυπωσιάστηκα από την αίσθηση που αφήνει. Αν η τιμή δεν ήταν τόσο δελεαστική, δεν θα το σκεφτόμουν καν για ένα τόσο παλιό κινητό παρόλο που παίρνει ακόμα αναβαθμίσεις. Το τωρινό μου κινητό είναι το Xiaomi Redmi Note 4x: Πιστεύετε ότι θα μπορεί να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στις ανάγκες ενός απλού χρήστη (social media, Youtube, κλήσεις, browsing, αρκετά applications ανοιχτά) χωρίς να με απογοητεύσει? Τι γίνεται με την μπαταρία (δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αδειάζει γρήγορα)? Ως χρόνια android χρήστης, πιστεύετε δυσκολευτώ με το κλειστό οικοσύστημα και της ιδιαιτερότητες της εταιρίας (Lightning, μουσική από iTunes κ.α.)? Μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή για την αγορά μεταχειρισμένου iPhone καθώς δεν το έχω ξανακάνει? Είναι καλύτερο σε επιδόσεις από το τωρινό μου κινητό? Έχετε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα που πιστεύετε πρέπει να με απωθήσει από το να το αγοράσω? Ευχαριστώ και συγγνώμη αν έγινα κουραστικός 😀 Εντάξει σίγουρα για 60€ αξίζει να πάρεις και να δοκιμάσεις το ios. Είτε θα σου αρέσει και θα πας σε καλύτερο μοντέλο σε λίγο καιρό είτε όχι και θα πας σε android πάλι. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Το θέμα που ίσως να έχεις είναι η μπαταρία μιας και είναι πολύ μικρή σε τόσο μικρό κινητό. Κατά τα άλλα θα σε καλύψει για τις βασικές σου αναγκες 😉 Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2021 από koutsis 1
Georgram Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 30 λεπτά πριν, lon-zet είπε Χαιρετώ! Τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι σε αναζήτηση κινητού μεσαίας κατηγορίας. Ψάχνω για android συσκευή παρόλο που λατρεύω το οικοσύστημα της Αpple καθώς θεωρώ τις τιμές των συσκευών της εξωφρενικές, τουλάχιστον για το δικό μου πορτοφόλι. Το μάτι μου έχει σε OnePlus μοντέλα, Realme 8, Realme 8 pro κ.α. Έμπιστος γνωστός μου με πληροφόρησε ότι πουλάει το παλιό του iPhone 6s με υγεία μπαταρίας 87% και 16 ή 32 giga rom σε πολύ καλή τιμή (55-65€). Το σχέδιο είναι να το αγοράσω, να πειραματιστώ για κάποιους μήνες με το λειτουργικό μέχρι να σταματήσει να παίρνει αναβαθμίσεις και μετά να το δώσω σε ηλικιωμένο συγγενή που χρειάζεται κινητό και πιστεύω θα τον υπερκαλύψει. Είδα σήμερα το 6 που έχει παρόμοια κατασκευή και μπορώ να [ω [ως εντυπωσιάστηκα από την αίσθηση που αφήνει. Αν η τιμή δεν ήταν τόσο δελεαστική, δεν θα το σκεφτόμουν καν για ένα τόσο παλιό κινητό παρόλο που παίρνει ακόμα αναβαθμίσεις. Το τωρινό μου κινητό είναι το Xiaomi Redmi Note 4x: Πιστεύετε ότι θα μπορεί να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στις ανάγκες ενός απλού χρήστη (social media, Youtube, κλήσεις, browsing, αρκετά applications ανοιχτά) χωρίς να με απογοητεύσει? Τι γίνεται με την μπαταρία (δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αδειάζει γρήγορα)? Ως χρόνια android χρήστης, πιστεύετε δυσκολευτώ με το κλειστό οικοσύστημα και της ιδιαιτερότητες της εταιρίας (Lightning, μουσική από iTunes κ.α.)? Μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή για την αγορά μεταχειρισμένου iPhone καθώς δεν το έχω ξανακάνει? Είναι καλύτερο σε επιδόσεις από το τωρινό μου κινητό? Έχετε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα που πιστεύετε πρέπει να με απωθήσει από το να το αγοράσω? Ευχαριστώ και συγγνώμη αν έγινα κουραστικός 😀 1.Ναι 2.Για κινητό 6 χρόνων το 87% ακούγεται αρκετά ικανοποιητικό αλλά μην περιμένεις να βγάζει όλη την μέρα με βαριά χρήση 3.Όχι! Αν δεν είσαι κολλημένος με το Android θα αγαπήσεις το iOS και πίστεψε με δεν υπάρχει γυρισμός 4.Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη συμβουλή! Το κινητό είναι αρκετά παλιό όποτε μην έχεις πολλές απαιτήσεις! Έλεγξε αν λειτουργούν τα βασικά Touch ID,τηλέφωνα μηνύματα και τέτοια και θα είσαι μια χαρά! 5. Θεωρώ πως θα έχεις μια πολύ πιο smooth εμπειρία από ότι με ένα αντίστοιχα παλιό Android! 6.Οχι Παρτο για ένα 50αρικο και δοκίμασε το iOS και αν είσαι ευχαριστημένος αγοράζεις αργότερα ένα πολύ νεότερο iphone! Εξάλλου μπορεί να μην σου κάτσει το λογισμικό και να θες να γυρίσεις πάλι στο Android! Εχει υπόψην όμως ότι χάνεις πολλά σε σχέση με τα νεότερα μοντέλα! 3 1
lon-zet Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 36 λεπτά πριν, onelonelystar είπε Γενικά τα iPhone είναι άλλο level... εκεί που υστερούν πολύ όμως είναι στο θέμα μπαταρίας, νομίζω πως ίσως το κινητό που έχεις τώρα να είναι καλύτερο σε αυτό το θέμα. Να δώσεις 60 ευρώ για να σου φύγει η περιέργεια πιστεύω δεν χάνεις κάτι, απλά πιστεύω πως να το κρατήσεις το πολύ 1 χρόνο. Μετά ή θα πρηζωθείς και θα μαζεύεις λεφτά για να πάρεις κάποιο νεότερο μοντέλο ή θα γυρίσεις σε οικονομικό και αξιόπιστο Xiaomi. όσον αφορά το κινητό κατά τη μετάβασή του σε σένα, κάνε ένα έλεγχο σε κλήσεις, κάμερα, μικρόφωνο να δεις αν ολα είναι οκ και φυσικά να μην ξεχάσει να αποσυνδέσει τον iCloud λογαριασμό ο προηγούμενος χρήστης. το iPhone 6s για το 2021 είναι αρκετά πίσω, αλλά πιστεύω θα πάρεις μια γεύση. Για Xiaomi δεν το βλέπω αν δεν βελτιώσουν το λειτουργικό και την υποστήριξη 😔 Τι γίνεται με το iCloud? Μπορώ να έχω δωρεάν συνδρομή?
onelonelystar Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, lon-zet είπε Τι γίνεται με το iCloud? Μπορώ να έχω δωρεάν συνδρομή? ναι σου δίνει 5GB δωρεάν. Μόλις τώρα, lon-zet είπε Για Xiaomi δεν το βλέπω αν δεν βελτιώσουν το λειτουργικό και την υποστήριξη 😔 το Xiaomi Redmi Note 8 Pro πάντως που έχει ο δικός μου είναι παρα πολύ καλό. και μπαταρία τουμπανο. 1
lon-zet Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Καλό ακούγεται γιατί αν έχει 16 giga rom μόνο τα 11 μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Σχετικά με την μεταφορά δεδομένων από το παλιό μου κινητό? Είναι εύκολη η διαδικασία?
koutsis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, lon-zet είπε Καλό ακούγεται γιατί αν έχει 16 giga rom μόνο τα 11 μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Σχετικά με την μεταφορά δεδομένων από το παλιό μου κινητό? Είναι εύκολη η διαδικασία? Η μεταφορά δεδομένων γίνεται πολύ εύκολα με την εφαρμογή της Apple move to ios! 1
onelonelystar Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, lon-zet είπε Καλό ακούγεται γιατί αν έχει 16 giga rom μόνο τα 11 μπορούν να χρησιμοποιηθούν. ο χώρος οριακά σου φτάνει, αν δεν έχεις πολλές εφαρμογές και φωτογραφίες... Μόλις τώρα, koutsis είπε Η μεταφορά δεδομένων γίνεται πολύ εύκολα με την εφαρμογή της Apple move to ios! yeap https://support.apple.com/en-us/HT201196
lon-zet Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, onelonelystar είπε ο χώρος οριακά σου φτάνει, αν δεν έχεις πολλές εφαρμογές και φωτογραφίες... Έχεις δίκιο, ελπίζω τουλάχιστον να είναι 32 giga H ram πιστεύεις είναι ικανοποιητική?
onelonelystar Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 ναι γενικά το hardware με το software της Apple είναι optimized, οπότε μπορεί άλλα κινητά να έχουν μεγαλύτερη RAM, αλλά το iPhone δεν την χρειάζεται. 1
lon-zet Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Για το σαμποτάζ της Apple στα παλιότερα μοντέλα προκειμένου να προωθήσει τα καινούρια; 2
Georgram Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, lon-zet είπε Για το σαμποτάζ της Apple στα παλιότερα μοντέλα προκειμένου να προωθήσει τα καινούρια; Για ποιο σαμποτάζ μιλάς φιλε μου; Μέχρι και το 6s πήρε το καινούργιο iOS 15! Ξερεις καμία άλλη εταιρία να στηρίζει τόσα πολλά χρόνια τα παλαιότερα της μοντέλα με αναβαθμίσεις;
lon-zet Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Georgram είπε Για ποιο σαμποτάζ μιλάς φιλε μου; Μέχρι και το 6s πήρε το καινούργιο iOS 15! Ξερεις καμία άλλη εταιρία να στηρίζει τόσα πολλά χρόνια τα παλαιότερα της μοντέλα με αναβαθμίσεις; Τα updates και η υποστήριξη του λειτουργικού είναι και ο λόγος που θεωρώ αξιόπιστη την Apple. Αναφέρομαι στην μείωση της αυτονομίας των μπαταριών των iPhone 6, 6s και SE μέσω σχετικού update.
Georgram Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 24 λεπτά πριν, lon-zet είπε Τα updates και η υποστήριξη του λειτουργικού είναι και ο λόγος που θεωρώ αξιόπιστη την Apple. Αναφέρομαι στην μείωση της αυτονομίας των μπαταριών των iPhone 6, 6s και SE μέσω σχετικού update. Δεν γνωρίζω τι αυτονομία έχουν τα συγκεκριμένα μοντέλα αλλά όπως ειπα παραπάνω μην περιμένεις να κρατάει ολόκληρη μέρα! Μιλάμε για κινητό 6+ χρόνων! Δοκίμασε το πριν το πάρεις κι αν δεις ότι δεν σε ικανοποιεί η απόδοση του το αφήνεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα