elmajiko Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Θέλω να τοποθετήσω ένα σύστημα καμερών (2 κάμερες) στο κατάστημα που διατηρώ. Τι θα πρέπει να προσέξω , τι να ζητήσω(megapixel, καταγραφέας ή κάρτα SD, ήχος) Επίσης οποιαδήποτε συμβουλή ή επαγγελματίας μπορεί να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος.
sstratos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Θα σου πώ εγώ την προσωπική μου εμπείρία/συμβουλές, ας ακούσεις και άλλους και ζυγίζεις. Καταγραφικό θα πάρεις NVR , και να έχει τουλάχιστον 4 κανάλια (για 4 κάμερες). Ας μείνουν 2 ελευθερα για μελοντική επέκταση. Αυτό θα συνδεθεί επάνω στο router σου , και θα μπορείς να το βλέπεις μέσω app στο κινητό σου ζωντανά τι συμβαίνει. Κάμερες θα πάρεις IP με τουλάχιστον 1080P (1920x1080) ανάλυση. Θα τις συνδέσεις κατευθείαν στο ρούτερ και απο εκεί θα παίρνει εικόνα το καταγραφικό. Μην κοιτάξεις για αναλογικές κάμερες (cctv) γιατι εχουν χαμηλότερη ανάλυση... Εγω στην αρχή ειχα τις κάμερες με wifi αλλα μετά απο 7-8 μήνες αναγκάστηκα και πέρασα καλώδιο ethernet γιατι τρώγανε ολο το bandwith του καναλιού (εχω 4, κάνανε εγγραφή και οι 4 σε 2mp ανάλυση και 30fps !!) 23 frames per second ειναι αρκετά για ομαλή κινηση στην εικόνα (να μην βλέπεις σπασμωδικές κινήσεις πχ την μια να ειναι το ατομο ΕΔΩ και την άλλη 2 μετρα μακρυα). Θα υπολογίζεις εναν σκληρό δισκό στα 1.5tb αρκεί για 10 ημέρες εγγραφή 4 καμερών. Θα κοιτάξεις να ειναι καλή μαρκα, δεν χρειάζεται ssd , απλός μηχανικός HDD , αλλα : να έχει μεγάλη cache (64mb και άνω) , 7.200 rpm οπωσδήποτε. Εγώ εβαλα εναν WD purple surveliance 4gb σε ικανοποιητική τιμή για αυτο που προσφέρει (και γράφει 1 μήνα πίσω ) Λόγο gdpr απαγορευεται να κάνεις εγγραφή ΗΧΟΥ . Κόστος για καταγραφικό , 2x κάμερες , σκληρός δισκος και αναλώσιμα (καλώδια κτλ) θα υπολογίζεις χοντρικά στα 270 ευρώ... Οτι θέλεις ρώτα 1 2
kage Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Hikvision ή dahua (ποιότητα καταγραφέα+καμερών κάτι μεταξύ hd+ 2k 4k) Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2021 από kage 1
Dante80 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 'Έχω δουλέψει και τις δύο, είναι εφάμιλλες. Βάζω λίγο πιο μπροστά το SmartPSS της Dahua σε ευκολία χρήσης. Δεν μπορείς να κάνεις λάθος όμως, όποια και να επιλέξεις. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2021 από Dante80 1
gorge18 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγω θα πω ξεχνα τα nvr και τις ip καμερες γιατι δεν εχεις την καταλληλη εμπειρια ρυθμίσεων. δες τι σου προτείνω εγω και αν καποιος νομίζει οτι εχω κατι λαθος ας το διορθώσει. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2021 από gorge18 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα