Προς το περιεχόμενο

Αγορα macbook pro m1

thelos257

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας παιδια σκεφτομαι πολυ σοβαρα την αγορα ενος macbook pro m1 με τον νεοτερο επεξεργαστη της Apple. Αυτο που με προβληματιζει βαθυτερα ομως ειναι το γεγονος πως δεν ειναι συμβατα ολα τα προγραμματα να τρεχουν με αυτο τον νεοτερο επεξεργαστη της Apple. Μηπως εχουμε καποια λιστα με το ποια προγραμματα ειναι συμβατα ; Ή Καποιο προγραμμα που να μετατρεπει τα προγραμματα σε συμβατα με τον νεοτερο επεξεργαστη μ1 ; Επειδη δεν ειναι Intel πλεον που τρεχαν ολα ρολοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

58 minutes ago, thelos257 said:

Μηπως εχουμε καποια λιστα με το ποια προγραμματα ειναι συμβατα ;

https://isapplesiliconready.com/

58 minutes ago, thelos257 said:

Ή Καποιο προγραμμα που να μετατρεπει τα προγραμματα σε συμβατα με τον νεοτερο επεξεργαστη μ1 ;

Είναι προεγκατεστημένο στο Mac και λέγεται Rosetta 2.

• Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισης να ρωτησω. Ποιο προγραμμα ειναι ευκολο στην χρηση του για επεξεργασια βιντεο ;
Και τι εννωω επεξεργασια βιντεο ;
Προσθηκη ηχου απο πισω απο το βιντεο προσθηκη εικονων κειμενων διαφορων εφερ τοσο απλα.

Επεξ/σία από thelos257

Πήρα πρόσφατα ένα τέτοιο εργαλείο και παρότι διάβαζα πολλά για ασυμβατότητες και είχα προβληματιστεί τελικά δεν έχω κανένα πρόβλημα στην καθημερινή του χρήση. 

ότι εφαρμογές έχω δοκιμάσει παίζουν κανονικά, απλά όταν τρέχουν μέσω Rosetta καθυστερεί μερικά δευτερόλεπτα η εκκίνηση τους κι αυτό είναι όλο. Ακόμη και σημαντικά παλαιότερες εφαρμογές που δεν υπάρχουν στη λίστα που παρέθεσε ο φίλος παραπάνω, όπως το Autopano Giga της Kolor. 

Για επεξεργασία βίντεο εγώ έχω βολευτεί πάρα πολύ με το davinci resolve το οποίο ακομη και στη βασική του έκδοση που είναι δωρεάν κάνει παπαδες. 

1 hour ago, thelos257 said:

Επισης να ρωτησω. Ποιο προγραμμα ειναι ευκολο στην χρηση του για επεξεργασια βιντεο ;
Προσθηκη ηχου απο πισω απο το βιντεο προσθηκη εικονων κειμενων διαφορων εφερ τοσο απλα.

14 minutes ago, zanskou said:

Για επεξεργασία βίντεο εγώ έχω βολευτεί πάρα πολύ με το davinci resolve το οποίο ακομη και στη βασική του έκδοση που είναι δωρεάν κάνει παπαδες. 

Αυτό

11 ώρες πριν, thelos257 είπε

μαζί με το macOS έρχεται και το iMovie, δοκίμασέ το.

• Thanks 1

• Super Moderators
11 hours ago, thelos257 said:

DaVinci Resolve. Ειδικά στην έκδοση για Apple Silicon ειναι απίστευτα γρήγορο. Η δωρεάν έκδοση κάνει σχεδόν τα πάντα για ερασιτεχνική και κάτι παραπάνω χρήση video κλπ. 

• Thanks 1

10 ώρες πριν, billdanos είπε

DaVinci Resolve. Ειδικά στην έκδοση για Apple Silicon ειναι απίστευτα γρήγορο. Η δωρεάν έκδοση κάνει σχεδόν τα πάντα για ερασιτεχνική και κάτι παραπάνω χρήση video κλπ. 

Σε ευχαριστω πολυ θα το δοκιμασω και αυτο.
Καποιο προγραμμα που να κατεβαζω βιντεο απο διαφορες ιστοσελιδες οπως Ant1 κλπ ;

Καλή σας ημέρα !

Συγνώμη για το άσχετο της ερώτησης, αλλά ξέρει κανένας αν μπορούμε να εγκαταστήσουμε κάποια διανομή Linux σε επεξεργαστή M1 ; Έχει δοκιμάσει κανείς κάποια ; Τρέχει καλά ; Αναγνωρίζει όλο το ενσωματωμένο υλικό του υπολογιστή ;

Να είστε καλά, ευχαριστώ !

Ο Άσπρος Γάτος

6 ώρες πριν, White_Cat είπε

Καλή σας ημέρα !

Συγνώμη για το άσχετο της ερώτησης, αλλά ξέρει κανένας αν μπορούμε να εγκαταστήσουμε κάποια διανομή Linux σε επεξεργαστή M1 ; Έχει δοκιμάσει κανείς κάποια ; Τρέχει καλά ; Αναγνωρίζει όλο το ενσωματωμένο υλικό του υπολογιστή ;

Να είστε καλά, ευχαριστώ !

Ο Άσπρος Γάτος

Καλησπερα φανταζομαι εννοας μεσω καποιας εφαρμογης οπως το virtualbox πχ σωστα ;

Με ενδιαφέρει αν το Linux μπορεί να τρέξει εγγενώς (natively) στα Μ1 Mac, όχι μεσω εξομοίωσης.

Ευχαριστώ !

Μιάαααααααααου :-)

Αμα θα έπαιρνα M1 Mac, φυσικά και θα ήθελα να τρέχω κυρίως MacOS. Στην περίπτωση όμως που κάτι δεν με βολέψει στο MacOS, ένα dual boot με Ubuntu δεν θα μου πέσει κι άσχημα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...