Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, tsarouc είπε

Μόνο το δεύτερο λόγο θα κρατήσω που έχεις δίκιο. Για τον πρώτο εδώ και ενάμιση χρόνο με 10 διαφορετικές συσκευές (και βάλε) που έχω αλλάξει ΠΟΤΕ πρόβλημα με την Πειραιώς. Δεν έχω δοκιμάσει με άλλες τράπεζες και δεν γνωρίζω αν έχεις διαφορετικές εφαρμογές πως θα είναι η συμπεριφορά. 

Πάντως κρέμασμα δεν είχα ΠΟΤΕ. Μόνο αν δεν έχεις καλό σήμα να υποθέσω? Αλλά και το τάδεPAY πάλι data απαιτεί οπότε...

Κρέμασμα είχα άπειρες φορές και σε ακατάλληλες ώρες επάνω σε συναλλαγές που ήθελα να κάνω μέσω του app από μεταφορά σε λογαριασμό μου. Γενικότερα η Πειραιώς επειδή είναι η βασική τράπεζα που χρησιμοποιώ (έχω όλα μου τα pos, εκεί βάζω μισθοδοσία,) με έχει αφήσει, δεν γνωρίζω τι γίνεται με τις άλλες αν και χρησιμοποιώ και ελάχιστα την Εθνική που έχω και εκεί όψεως άλλα περισσότερο για να μου βάζουν κάποιοι χρήματα, πάντως αυτό που έχω να πω είναι ένα: Είναι μέγιστη ντροπή το να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις έστω και για 1 λεπτό την τράπεζα μέρα μεσημέρι για τεχνικούς λόγους. Δεν σηκώνει καμία δικαιολογία είτε είναι Κυριακή, είτε Χριστούγεννα. 

Σε ότι αφορά τις εφαρμογές των τραπεζών και πάλι θα μιλήσω για την Πειραιώς. Με έχουν πληρώσει έτσι συνήθως ηλικίες άνω των 50 και όλοι σε android όπως πολύ σωστά είδα να αναφέρουν κάποιοι, στο ios δεν δουλεύει κάτι τέτοιο, άρα πάλι είναι απαράδεκτη.

Το wallet της apple και της Google είναι μόνο για μια δουλεία, να πληρώνεις!

Οι εφαρμογές των τραπεζών είναι για οτιδήποτε περιλαμβάνει τα τραπεζικά του καθενός.

Τέλος πάντων σημασία έχει πως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το υποστηρίζει.

Κλείνοντας και επειδή πηγαίνω τακτικά συχνά σε κατάστημα της Πειραιώς να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν μπορεί η εκάστοτε τράπεζα να προωθεί τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, να κλείνει τα καταστήματα, να μειώνει το προσωπικό της, να σου παρέχει λιγότερες παροχές ( δεν μπορείς να πληρώσεις λογαριασμούς σε ταμεία παρά μόνο στα easypay, e-banking, δεν μπορείς να βγάλεις χρήματα κάτω από το ελάχιστο όριο π.χ 400 ευρώ, δεν μπορείς να βάλεις χρήματα εάν είναι κάτω από 1500 ευρώ και γενικότερα οτιδήποτε θέλεις να το κάνεις με ραντεβού, ναι ραντεβού για να βγάλεις μια νέα κάρτα) και την ίδια στιγμή που βουίζει ο τόπος από κινητά να μην σου δίνει το δικαίωμα να πληρώσεις μέσω του κινητού σου με το wallet που χρησιμοποιεί ολόκληρος ο πλανήτης. Δηλαδή και οι τράπεζες της Αμερικής, Κίνας θα πρέπει να έχουν κι αυτές πολύ τελειωμένες εφαρμογές για να χρησιμοποιούν όλοι το apple pay.

Επεξ/σία από d4mage
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, d4mage είπε

Κρέμασμα είχα άπειρες φορές και σε ακατάλληλες ώρες επάνω σε συναλλαγές που ήθελα να κάνω μέσω του app από μεταφορά σε λογαριασμό μου. Γενικότερα η Πειραιώς επειδή είναι η βασική τράπεζα που χρησιμοποιώ (έχω όλα μου τα pos, εκεί βάζω μισθοδοσία,) με έχει αφήσει, δεν γνωρίζω τι γίνεται με τις άλλες αν και χρησιμοποιώ και ελάχιστα την Εθνική που έχω και εκεί όψεως άλλα περισσότερο για να μου βάζουν κάποιοι χρήματα, πάντως αυτό που έχω να πω είναι ένα: Είναι μέγιστη ντροπή το να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις έστω και για 1 λεπτό την τράπεζα μέρα μεσημέρι για τεχνικούς λόγους. Δεν σηκώνει καμία δικαιολογία είτε είναι Κυριακή, είτε Χριστούγεννα. 

Σε ότι αφορά τις εφαρμογές των τραπεζών και πάλι θα μιλήσω για την Πειραιώς. Με έχουν πληρώσει έτσι συνήθως ηλικίες άνω των 50 και όλοι σε android όπως πολύ σωστά είδα να αναφέρουν κάποιοι, στο ios δεν δουλεύει κάτι τέτοιο, άρα πάλι είναι απαράδεκτη.

Το wallet της apple και της Google είναι μόνο για μια δουλεία, να πληρώνεις!

Οι εφαρμογές των τραπεζών είναι για οτιδήποτε περιλαμβάνει τα τραπεζικά του καθενός.

Τέλος πάντων σημασία έχει πως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το υποστηρίζει.

Κλείνοντας και επειδή πηγαίνω τακτικά συχνά σε κατάστημα της Πειραιώς να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν μπορεί η εκάστοτε τράπεζα να προωθεί τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, να κλείνει τα καταστήματα, να μειώνει το προσωπικό της, να σου παρέχει λιγότερες παροχές ( δεν μπορείς να πληρώσεις λογαριασμούς σε ταμεία παρά μόνο στα easypay, e-banking, δεν μπορείς να βγάλεις χρήματα κάτω από το ελάχιστο όριο π.χ 400 ευρώ, δεν μπορείς να βάλεις χρήματα εάν είναι κάτω από 1500 ευρώ και γενικότερα οτιδήποτε θέλεις να το κάνεις με ραντεβού, ναι ραντεβού για να βγάλεις μια νέα κάρτα) και την ίδια στιγμή που βουίζει ο τόπος από κινητά να μην σου δίνει το δικαίωμα να πληρώσεις μέσω του κινητού σου με το wallet που χρησιμοποιεί ολόκληρος ο πλανήτης. Δηλαδή και οι τράπεζες της Αμερικής, Κίνας θα πρέπει να έχουν κι αυτές πολύ τελειωμένες εφαρμογές για να χρησιμοποιούν όλοι το apple pay.

Καλημέρα κιόλας. 

Κρέμασμα που λες ότι είχες, με πια συσκευή ακριβώς πες μου. Δυστυχώς τα android είναι μιλιουνια οι διάφορες εταιρίες και δεν είναι όλες καλές. Εγώ όπως είπα είχα 10 περίπου διαφορετικές συσκευές τα τελευταία 1-2 χρόνια και ήταν Samsung OnePlus Asus Xiaomi. 

Και εννοείται όσα λες συμφωνώ αλλά οι λόγοι που ισχύουν όλα αυτά δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αυτοί για να τους λέμε απαράδεκτους (αυτό που λέμε έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε)...

Δημοσ.
14 ώρες πριν, tsarouc είπε

χμμμ... αυτή σόρρυ φίλε μου αλλά δεν είναι σωστή απάντηση.

Προσωπική άποψη έχει ο καθένας για το οτιδήποτε. Το γεγονός το τι είναι ασφαλές και τι όχι όμως θα πρέπει να παραθέτουμε και αποδείξεις. Δηλαδή αν μου πεις ότι ο τάδε είχε πρόβλημα με το nfc/τράπεζα/συναλλαγή/κινητό του και το αποδείξεις με κάποιον τρόπο (κάποια σελίδα η κάποιο έγκυρο άρθρο έστω να το αναφέρει) τότε θα σου έλεγα επειδή κυρίως το τόνισα ότι δεν γνωρίζω λεπτομέρειες και όταν κάτι δουλεύει πολύ καιρό το εμπιστεύομαι ως ΑΠΟΔΕΙΞΗ κάπου κάπως να μάθω του αντιθέτου τότε θα το αποδεχθώ και θα αλλάξω και εγώ την προσωπική μου γνώμη. 

Αλλά έτσι δεν ξέρω τι και πως αλλά εγώ εμπιστεύομαι την Apple και συμφωνώ με τις περισσότερες δεν στέκει πολύ. Από την άλλη ότι έχει φήμη η Apple για τα θέματα ασφαλείας είναι απλά φήμη για εμένα. Και δεν έχω δει ποτέ πρόβλημα στο οικοσύστημα του android. Ούτε και στην Apple όσο ασχολήθηκα κάποια φεγγάρια ομολογώ. Αλλοίμονο να είχαν τέτοια προβλ΄΄ηματα σε τόσο λεπτά ζητήματα όπως αυτό των χρηματικών συναλλαγών!

Αν φτάσουμε σε σημείο να έχει κάποιος πρόβλημα, θα είναι αργά όμως για πιθανώς δεν θα είναι ένας. Αυτό το ρίσκο δεν παίρνει γιατί πολύ απλά δεν θέλει να γίνει κάτι και να είναι υπόλογη για μια εφαρμογή που δεν είναι δική της.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, niCk_eleCtro είπε

Στην εφαρμογή της winbank περνάει την καρτα local και τελείωσες. ΟΥΤΕ data θελει, OYTE σημα θελει, ΟΥΤΕ τριχες κατσαρες.....

Μάθε πρώτα πριν γράψεις για data, σήμα και τρίχες κατσαρές..

Κανένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι δεν απαιτεί δεδομένα και data ανοιχτά...

Έλεος με τις χαζομάρες πια... μείνετε καλύτερα στην κλασσική πλαστική κάρτα και μην ασχολείστε, ή τουλάχιστον μη γράφετε ότι νάναι χωρίς να ξέρετε και πάτε και να κράξετε κιόλας.

13 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Επειδή έχω ακούσει και έναν γνωστό να το λέει αυτό.

Τι εννοείται ρε παιδιά δεν χρειάζεται να κουβαλάς πορτοφόλι; Την ταυτότητα/δίπλωμα στην κωλότσεπη την πετάτε ή απλά κλαιν μαιν και την αφήνετε στο σπίτι;

Πλέον ταυτότητα για καθημερινές συναλλαγές ή ταυτοποίηση στοιχείων δεν χρειάζεται, μπορείς να έχεις το νέου τύπου δίπλωμα οδήγησης και είσαι ΟΚ.

Το βάζεις σε θήκη στο κινητό από πίσω και το έχεις μαζί, σε κάτι τέτοιο

https://www.bestprice.gr/search?q=αυτοκολλητες+θηκες

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως παίδες, έχω βολευτεί και σωθεί μαζί... ούτε πορτοφόλια ούτε τίποτα πλέον. Με το κινητακι μου τσακ και ο καφές στο χέρι μου.

Όπως είπατε, Alpha & Eurobank, υπαρχει μεσα στο wallet, η Πειραιως οχι ακομα, αλλα θεωρω οτι απλα με το περασμα αριθμου καρτας manual θα μπορεις και θα διαπιστώσετε και σεις οτι ειναι πολυ βολικο! 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, billdanos είπε

Για μικροσυναλλαγές ναι οκ αλλα αν θες να κανεις και δουλειά με τις ηλεκτρονικές δαπάνες κλπ για το αφορολόγητο, πρεπει να χρησιμοποιείς ελληνική κάρτα. 

Mην του το χαλάς μωρέ, ήθελε κάτι να πει για να ξεχωρίσει!

2 ώρες πριν, elteo είπε

Το ίδιο γίνεται και με το Α wallet. Γιατί να βάλω μεσάζοντα πέρα από την τράπεζά μου?

Γιατί μπορεί να έχεις πάνω από μια τράπεζα ίσως? Αν έχεις μια τραπεζική κάρτα, συμφωνώ

Αν έχεις πολλές και από διαφορετικές τράπεζες, δοκίμασε το apple pay και θα καταλάβεις γιατί

Δημοσ.
16 ώρες πριν, nick_corobos είπε

και κατω απο 25€ ουτε ξεκλειδωμα δεν θελει. Επισης μπορεις να κανεις μεχρι 25€ αθροιστικα που θα σου ζητησει ξεκλειδωμα, δηλαδη δεν μπορεις να κανεις 25€ + 25€ χωρις να το ξεκλειδωσεις τουλαχιστον μια φορα

Εμένα το google pay και για 1€ μου ζητάει ξεκλείδωμα . Δεν λειτουργεί με κλειδωμενη οθόνη . 

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, tsarouc είπε

Καλημέρα κιόλας. 

Κρέμασμα που λες ότι είχες, με πια συσκευή ακριβώς πες μου. Δυστυχώς τα android είναι μιλιουνια οι διάφορες εταιρίες και δεν είναι όλες καλές. Εγώ όπως είπα είχα 10 περίπου διαφορετικές συσκευές τα τελευταία 1-2 χρόνια και ήταν Samsung OnePlus Asus Xiaomi. 

Και εννοείται όσα λες συμφωνώ αλλά οι λόγοι που ισχύουν όλα αυτά δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αυτοί για να τους λέμε απαράδεκτους (αυτό που λέμε έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε)...

Δεν παίζει ρόλο η συσκεύ αλλά το wallet, το NFC σε όλες τις συσκευές το ίδιο είναι. Εγώ είχα θέματα με το Galaxy S20. 

Πάντως δεν μπορείς και να τους κατηγορήσεις μιας και το wallet είναι υλοποίηση ξένης εταιρίας

https://www.antelop-solutions.com/

antelop.PNG.ead6f73f406c2d7a7c163fee9a261deb.PNG

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Torroan είπε

Για εμένα πάντως μία ή άλλη είναι. Στην παρούσα στιγμή έχω το NFC να ανοίγει αυτόματα μέσω του Tasker όταν ανοίγω την εφαρμογή της Πειραιώς και να κλείνει μόλις φεύγω από το παράθυρο.

Welcome to Bixby routines world ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tsarouc είπε

Καλημέρα κιόλας. 

Το iPhone 11 χρησιμοποιώ εδώ και 1,5 χρόνο, έχει κάποια σημασία; Θα διαφωνήσω μαζί σου για την άποψη που έχεις περί android και brands συσκευών διότι δεν έχει να κάνει με specs και με καλό ή κακό, όλα τα τηλέφωνα ανεξαρτήτως κόστους είναι και με το παραπάνω ικανά να τρέξουν ένα app για e-banking.

Αυτό που λες είναι άτοπο, άλλο παράδειγμα να συγκρίνεις ορισμένες προδιαγραφές με βάση τις ανάγκες σου σε μια κάμερα, οθόνη, επεξεργαστή, λογισμικό κλπ και άλλο να μου λες πως ένα τηλέφωνο είναι σάπιο με κίνδυνο να μην μπορείς να τρέξεις μια εφαρμογή banking.

Το είπα και σε προηγούμενη απάντηση σε άλλο θέμα με την ΑΑΔΕ, όταν προωθείς το e-banking και ενημερώνεις διαρκώς τους πελάτες για τις ολοένα και περισσότερες δυνατότητες που παρέχει η τράπεζα εξ αποστάσεως, οφείλεις ως τράπεζα να είσαι σωστή.

Οι λόγοι που σου ανέφερα είναι σοβαροί. Έχω όλα μου τα POS στην Πειραιώς, ταυτόχρονο η φάση αναγκάζει όλο και περισσότερο τους καταναλωτές σε ηλεκτρονικές συναλλαγές, παρέχει προμήθειες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ και δίνει τα χρήματα με μορφή πιστωτικού εάν είναι εργάσιμη... και πολλές φορές έχω μείνει με το κινητό στο χέρι να βρίζω που ή δεν θα με βάζει η εφαρμογή ή που θα με βάζει και θα μου πετάει το "προσωρινά δεν είναι διαθέσιμη". Προφανώς και είναι απαράδεκτοι και προφανώς δεν επιθυμώ να χρησιμοποιώ τα app της ακόμα και να είχε μια ξεχωριστή μόνο για PAY.

Έπρεπε να μπει η Alpha με την Eurobank και να πέσει και ατελείωτο κράξιμο για να δουν ότι πράγματι δεν πηγαίνει άλλο. Το αστείο είναι πως όλο το κόστος του apple pay το επιβαρύνονται οι πελάτες με κάποιο τρόπο οπότε γι αυτό και δεν μπορούσα να καταλάβω εξαρχής τους λόγους που δεν μπαίνει, επειδή το κομμάτι της τιμής δεν ήταν σίγουρα ο λόγος.

Επεξ/σία από d4mage
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, d4mage είπε

πολλές φορές έχω μείνει με το κινητό στο χέρι να βρίζω που ή δεν θα με βάζει η εφαρμογή ή που θα με βάζει και θα μου πετάει το "προσωρινά δεν είναι διαθέσιμη".

Αυτό το κανει σχεδόν κάθε βράδυ χωρίς προειδοποίηση. Πρέπει να ναι ή μόνη που το κάνει. 

Τους είχα πάρει τηλ για κράξιμο και είχαν πει ότι κάνουν συντήρηση. Συντήρηση 11 το βράδυ...

Ειδικά σ αυτό το θέμα είναι απαράδεκτοι. Κόβεις στο άσχετο ανα πάσα στιγμή ένα τραπεζικό app. Τρελό 

Δημοσ.

Εγω εχω να πω οτι οποιος υπερασπιζεται τις ελληνικες τραπεζες λογικα δουλευει σε αυτες. Ειναι ολες για κλεισιμο, χθες. Απαδεκτο σερβις, infrastructure απο το 2000, ειναι νεα τα αυτονοητα πλεον.

• Moderators
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, vagstef είπε

Αυτό το κανει σχεδόν κάθε βράδυ χωρίς προειδοποίηση. Πρέπει να ναι ή μόνη που το κάνει. 

Τους είχα πάρει τηλ για κράξιμο και είχαν πει ότι κάνουν συντήρηση. Συντήρηση 11 το βράδυ...

Ειδικά σ αυτό το θέμα είναι απαράδεκτοι. Κόβεις στο άσχετο ανα πάσα στιγμή ένα τραπεζικό app. Τρελό 

Νομιζω ολες οι τραπεζες κανουν καθε βραδυ συντηρηση. Η Eurobank κανει στις 10 αν δεν κανω λαθος. Θυμαμαι μια φορα ηθελα να κανω μια μεταφορα και με πεταξε ενα βημα πριν την ολοκληρωση γιατι τοτε ξεκινησε η συντηρηση..

Καιρος ειναι να υποστηριξουν και κανενα Garmin Pay γιατι μονο η Alpha ειναι μπροστα για την ωρα!! Μεχρι τοτε με Curve για να γινεται η δουλεια!! Και το καλο με την curve ειναι οτι σου ερχεται στο δευτερολεπτο ειδοποιηση στο κινητο για την συναλλαγη.

ΥΓ: ενα πραγμα που πρεπει να διορθωσουν ειναι οι επωνυμιες στις πληρωμες που πληρωνεις με καρτα σε ενα μαγαζι και βλεπεις επωνυμια στην συναλλαγη και δεν ξερεις αν πληρωσες στο βενζιναδικο ή σε μπουρδελο στην Ταυλάνδη 😛

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, tsarouc είπε

Καλημέρα κιόλας. 

Πολύ τυχερος είσαι μάλλον γιατι εμένα προσωπικά η winbank με κρεμασε παρα πολλες φορες. Έχει τύχει να αναγκαστώ να αφησω τα πράγματα στο σουπερ μάρκετ, επειδη δεν την έπαιρνε. Επίσης μία άλλη φορά δεν περνούσε η winbank και μου ήρθε μηνυμα για αλλαγή κωδικών. Και άντε ολόκληρη διαδικασία απο την αρχή και τηλέφωνα στα κεντρικά. Ε μετά από αυτό δεν την ξαναχρησιμοποιησα ποτε ξανά.

Επεξ/σία από eslesl

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...