Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το νεο Peugeot 2008 GT Line. Παρατήρησα από την πρώτη μέρα ότι όταν θέσω σε λειτουργία τον κινητήρα και ανοίξω το Air-condition (A/C), τις περισσότερες φορές (όχι πάντα) το AC ξεκινά στις χαμηλές ρυθμίσεις (ένδειξη LOW στην οθόνη). Δεν θυμάται δηλαδή τη θερμοκρασία που είχε όταν σβήνω την μηχανή  και βγαίνω απο το αμάξι. Αυτό είναι ενοχλητικό, γιατί κάθε πρωί που μπαίνω στο αμάξι και ανοίγω το AC, πρέπει να ρυθμίζω χειροκίνητα τη θερμοκρασία.

Έχω παρατηρήσει ότι αυτό συμβαίνει όταν θέσω σε λειτουργία τον κινητήρα μετά από πολλές ώρες αδράνειας (~ 24h). Αντίθετα, όταν ξεκινάω και σταματάω το αυτοκίνητο πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και ενεργοποιώ/απενεργοποιώ το AC, η θερμοκρασία μένει στους βαθμόυς που ήταν όταν έφυγα από το αυτοκίνητο.

Έχει παρατηρήσει κανείς το ίδιο;

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Eykleidis είπε

Έχω το νεο Peugeot 2008 GT Line. Παρατήρησα από την πρώτη μέρα ότι όταν θέσω σε λειτουργία τον κινητήρα και ανοίξω το Air-condition (A/C), τις περισσότερες φορές (όχι πάντα) το AC ξεκινά στις χαμηλές ρυθμίσεις (ένδειξη LOW στην οθόνη). Δεν θυμάται δηλαδή τη θερμοκρασία που είχε όταν σβήνω την μηχανή  και βγαίνω απο το αμάξι. Αυτό είναι ενοχλητικό, γιατί κάθε πρωί που μπαίνω στο αμάξι και ανοίγω το AC, πρέπει να ρυθμίζω χειροκίνητα τη θερμοκρασία.

Έχω παρατηρήσει ότι αυτό συμβαίνει όταν θέσω σε λειτουργία τον κινητήρα μετά από πολλές ώρες αδράνειας (~ 24h). Αντίθετα, όταν ξεκινάω και σταματάω το αυτοκίνητο πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και ενεργοποιώ/απενεργοποιώ το AC, η θερμοκρασία μένει στους βαθμόυς που ήταν όταν έφυγα από το αυτοκίνητο.

Θέλει αναβάθμιση εγκεφάλου από την Peugeot την ίδια. Είχε κυκλοφορήσει αντίστοιχη και για το 208 και είχαν βάλει τις βελτιώσεις στο γκρουπ του φβ. Δες την φωτό. 

5DA37CC2-23E3-408F-ACF3-A5A652C611F9.jpeg

Δημοσ.

... θεωρώ δύσκολο σε νέο αυτοκίνητο να μην έχει περαστεί η αναβάθμιση που περιγράφεται παραπάνω, εργοστασιακά.

Μήπως αφήνεις ανοικτό το clima (κ όχι το a/c)?  Σε μένα (3008/ ΜΥ2021) συμβαίνει αυτό (φυσικά απο επιλογή μου) αφήνοντας το on,  στην ρύθμιση/ αίσθηση soft (υπάρχει στα default settings στο αντίστοιχο μενού).

Δημοσ.
Στις 21/9/2021 στις 4:56 ΜΜ, turbakiasss είπε

Θέλει αναβάθμιση εγκεφάλου από την Peugeot την ίδια. Είχε κυκλοφορήσει αντίστοιχη και για το 208 και είχαν βάλει τις βελτιώσεις στο γκρουπ του φβ. Δες την φωτό. 

Πολύ ωραία. Το πρόβλημά μου είναι το Νούμερο 3) απο την παραπάνω λίστα. Επειδή είχα υποθέσει ότι θα είναι θέμα αναβάθμισης, το είχα πάει και μου κάνανε μια αναβάθμιση αλλα δεν έφτιαξε τπτ. Ίσως ήταν πολύ νωρίς όταν το πήγα.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση

Δημοσ.
Στις 21/9/2021 στις 4:19 ΜΜ, Eykleidis είπε

Βοηθάει να μην πάθεις ψύξη ρε μαν, εγώ δεν θα το άλλαζα

• Confused 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, GrMikeD είπε

Βοηθάει να μην πάθεις ψύξη ρε μαν, εγώ δεν θα το άλλαζα

:) χαχαχα. Το αντίθετο! Το LOW, σημαίνει "χαμηλότερη θερμοκρασία". Δηλαδή το A/C δουλεύει στο full για να πιάσει όσο πιο χαμηλή θερμοκρασία γίνεται μέσα στην καμπίνα. Οπότε κάθε φορά που ανοίγω τον κλιματισμό για να μην πάθω ψύξη... ανεβάζω manually την θερμοκρασία στο 22

Δημοσ.
Στις 21/9/2021 στις 4:56 ΜΜ, turbakiasss είπε

Αυτό το 4 , με την αποθήκευση σταθμών, ακούγεται πολύ τρομακτικό εν έτη 2020.  Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοια σφάλματα πλέον.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...