Προς το περιεχόμενο

Προτζεκτορας (αξιζει;)

sfang0z

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια,

Ελπιζω να ειστε ολοι καλα.

Μολις μετακομισα σε καινουριο σπιτι, το οποιο εχει μεγαλο σαλονι και σκεφτομαι μηπως θα αξιζε να παρω ενα προτζεκτορα ή τηλεοραση.

Οποτε θα ηθελα τις συμβουλες σας, γιατι εχω δει διφορουμενες αποψεις και εδω στο ινσομνια και σε ξενα φορουμ.

Πληροφοριες χωρου

1. Δωματιο αρκετα φωτεινο (θα εχει κουρτινες/στορια αλλα θα ηθελα να αναβει ο προτζεκτορας και κατα τη διαρκεια της ημερας αλλα και με φως οροφης).

2. Αποσταση τοιχο σε τοιχο περιπου 4μ (ο προτζεκτορας θα τοποθετηθει στον ενα τοιχο και το πανι στον απεναντι).

3. Πλατος τοιχου που θα μπει το πανι περιπου 4μ.

Ιδανικη χρηση (με σειρα προτεραιοτητας)

1. Νετφλιξ

2. Γιουτιουμπ

3. Τανιες απο τον υπολογιστη

4. Τηλεοραση

Μπατζετ

1. 600-700 ευρω για προτζεκτορα & πανι (ξερω πως δεν ειναι υψηλο το μπατζετ, αλλα καπου τοσα νομιζω θα κοστιζε και μια τηλεοραση).

Εξτρα αποριες

1. Ειναι εφικτο να βλεπω νετφλιξ/γιουτιουμπ με καποιο τροπο (π.χ. με καστ απο iPhone μεσω WiFi);

2.  Ειναι εφικτο να βλεπω τηλεοραση με καποιο τροπο;

3. Αν εχω εξωτερικα ηχεια ή ενα soundbar μπορω να βγαζω ηχο απευθειας απο εκει; 

4. Ποση ειναι η συνηθισμενη διαρκεια/κοστος μιας λαμπας (ειδα περιπου 2000 ωρες αλλα καποια λενε και 18 χρονια με καταναλωση 1:45' τη μερα στο eco mode);

Ευχαριστω πολυ, καθε συμβουλη ευπροσδεκτη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

Εγώ είμαι πολύ υπέρ, μιας και δεν ανοίγω ποτέ τιβί για να δω κανάλια κλπ, αλλα΄μόνο για νετφλιξ/γιουτουμπ/ps5. Φαντάζομαι ότι μπορείς να συνδέσεις και λάπτοπ ή κάποιο android box πχ ώστε να βάζεις κανάλια μέσω ίντερνετ. Ήχο μπορείς να συνδέσεις με διάφορους τρόπους, ανάλογα τι συνδεσιμότητα προσφέρουν είδε hdmi είτε bluetooth κλπ. Είναι πολλές οι ώρες λειτουργίας και εξαρτώνται και από το συγκεκριμένο προβολέα, τι τεχνολογία είναι κλπ, οπότε αλλάζει ανά περίπτωση. Για κόστος αλλαγής δεν ξέρω να σου πω.

Πρέπει να προσέξεις να μην είναι κινεζοπροτζέκτορας που λέει πχ κάτι χιλιάδες lumens αλλά τελικά έχει λίγες εκατοντάδες και μέρα δε βλέπεις τίποτα. Οι μικροί, ψιλοφορητοί δε σου κάνουν. Θες κανονικό προβολέα κανονικής εταιρείας για να βλέπεις με φως.Εννοείται βέβαια ότι όσο λιγότερο φως τόσο καλύτερα.

Κάποιοι προβολείς είναι ψιλο-smart, πχ έχουν wifi και κάποιες εφαρμογές όπως netflix youtube κλπ. Δες στην υπογραφή μου κιόλας έχω για πώληση αν σε ενδιαφέρει έναν τέτοιον και έναν απλό και αν θες κάτι στείλε pm :)

Ξεκινάς από το πόσες ίντσες οθόνη(πανί) θέλεις. Για μέχρι 70 ίντσες μπορείς να πας σε FHD προτζέκτορα (οριακά), για 80-100+ ίντσες θέλεις 4κ προτζέκτορα για να βλέπεις καθαρά και τότε ξεφεύγεις σε τιμή σε συνάρτηση με το γεγονός ότι χρειάζεσαι αρκετά δυνατό μηχάνημα για φωτεινό δωμάτιο. Στις 70-75 ίντσες και στα 700 ευρώ θα πρότεινα να κοιτάξεις για μια 4κ tv, εκτός και προτεραιότητα είναι η μεγάλη εικόνα για ποδόσφαιρα κλπ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...