Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Racerr είπε

ασχετο αλλα οσο μεγαλυτερο δεν θα παταει και καλυτερα?πιο μικρη διασταση για ποιο λογο?

Ναι έτσι ισχύει αλλά για όλες τα άλλα ίδια. Αλλά υπάρχουν κι άλλοι παράμετροι όπως η γόμα του ελαστικού.

Ο λόγος είναι ότι το κόστος. Η 205/55/16 είναι από τις πιο διαδεδομένες διαστάσεις. Ενώ η 215/55/16-215/60/16 είναι αρκετά λιγότερο. Οπότε τα ίδια επώνυμα λάστιχα έχουν για την πρώτη διάσταση ~300€ ενώ για τις άλλες δύο +150€ τουλάχιστον (τιμές 2021, τώρα δεν ξέρω αλλά διαφορά θα έχουν σίγουρα). 

Ως προς το πλάτος από 215 σε 205 η διαφορά είναι πολύ μικρή. Επιπλέον τα λάστιχα από κατασκευής τους πάνε με κατηγορία 205 αλλά μπορεί να είναι πχ 203-208, επιπλέον έχει σημασία και το πλάτος της ζάντας. Γενικά αλλαγές 10-20 χιλιοστών είναι πολύ μικρές και δεν αλλάζουν πολύ τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Το πρόβλημα είναι όταν αλλάζεις αρκετά το πέλμα και δεν αλλάζεις και το ποσοστό για το πλαινό... Εκεί μπορεί να του αλλάξεις πολύ τα χαρακτηριστικά.

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Racerr είπε

μεταχειρισμενες ειναι 

ασχετο αλλα οσο μεγαλυτερο δεν θα παταει και καλυτερα?πιο μικρη διασταση για ποιο λογο?

Αν στις χαρίσουν οκ.

Το πιο φαρδύ σημαίνει και πιο μεγάλη αντίσταση κύλισης.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αν στις χαρίσουν οκ.

Το πιο φαρδύ σημαίνει και πιο μεγάλη αντίσταση κύλισης.

αν εγω εχω τα χρηματα ....

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...