TinyDawg Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Θα προσπαθήσω να μη μακρυγορήσω, Είμαι νέος 24 ετών και έχω τελειώσει σχολή μηχανολόγων μηχανικών στο ΤΕΙ Καβάλας[Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος πλέον]. Γνωρίζοντας πως τα εργατικά δεδομένα στην Ελλάδα είναι χειρότερα και από το Kings Landing υπό τη βασιλεία της Cercei Lannister έχω πάρει απόφαση να απωχορήσω από τη χώρα μου, τουλάχιστον αν μόνιμα για κάποια χρόνια ώστε να ξεκινήσω την επαγγελματική μου πορεία. Από πρακτικές γνώσεις πάνω στον τομέα της μηχανολογίας γνωρίζω τα εξής: - Πιστοποίηση autoCAD 2D & 3D απο autodesk[ μη φανταστείτε οτι σκήζομαι ή οτι σχεδιάζω κάθε μέρα απλά το βρήκα ενδιαφέρον και ψιλοασχολήθηκα και γενικά με προγράμματα του υπολογιστή είμαι fast learner] - Έχω πάει σε 2 επισκευές πλοίων σαν ''βοηθός'' αρχιμηχανικού [supervisor] σε ναυπηγείο και έχω μια πολύ γενική εικόνα τι εστί καράβι. -Έκανα πρακτική σε μια εταιρεία η οποία έπαιρνε πρακτικάριους μηχανικούς και τους έβαζε να κάνουν τους εργάτες[σε εργοτάξιο], που δε θεωρώ ότι απέκτησα κάποια εμπειρία σα μηχανολόγος, τουλάχιστον έμαθα να βάζω κανα στόκο, να ανοίγω καμιά τρύπα, λίγα ηλεκτρολογικά και να έχω μεγάλη υπομονή μη τους έκανα τις μούρες μαύρες. -Μου αρέσουν και οι μηχανές εσωτερικής καύσης, βρίσκω ενδιαφέρον αρκετά όλο αυτό που γίνεται τελευταία με τα ηλεκτρικά αμάξια, μηχανές, πατίνια, περιστέρια που παρακολουθούν τους πάντες[αστειάκι συνωμοσιολογικό] όπως επίσης μ'αρέσει και το design σαν ιδέα. Ωραία μέχρι εδώ, τώρα ξεκινάει ένα παραλήρημα στο κεφάλι μου. Δεν είναι εύκολο προφανώς να φύγεις και ο καθένας έχει τους λόγους του για τους οποίους το θεωρεί πιο δύσκολο. Έμενα προσωπικά οι λόγοι μου είναι οτί ακόμα δεν έχω κατασταλλάξει με τι θέλω να ασχοληθώ και προφανώς ακόμα και ΑΝ είμαι τυχερός και πω ότι ξεκινάω μια καριέρα κάπου αν θα μαρέσει αυτό που θα κάνω. Ξέρω ότι είναι πολύ γενικευμένο αυτό που είπα και οτι κανείς δε γεννήθηκε και ήξερε τι ήθελε να κάνει με τη ζωή του. Θα ήθελα όμως οι μηχανολόγοι του insomnia να ενώσουν τις δύναμεις τους [σκηνή από powerangers να γίνονται ένα για να καταπολεμήσουν ένα ο,τι να ναι κακοφτιαγμένο CGI] και να με βοηθήσουν όσο γίνεται τέλος πάντων στις παρακάτω ερωτήσεις μου. - ΑΝ έλεγα ότι θα ασχολιόμουν με ναυτιλιακά, ποίοι θεωρείται ότι είναι οι καλύτεροι κλάδοι να κυνηγήσω, π.χ. ship design;; τεχνικό συνεργείο που ασχολείται με συγκεκριμένα μέρη του πλοίου;; ή δε ξέρω τι άλλο μπορεί να μου προτείνεται εσείς. -Αξίζει να κάψω κάποια προγράμματα σχεδίασης τύπου SOLIDWORKS, FUSION360,AUTOCAD 2D;; Έχουν επαγγελματική αποκατάσταση αυτά αν τα κυνηγήσω;; -Έχετε κάτι άλλο πιο ενδιαφέρον να μου προτείνετε;; ΠΡΟΣΟΧΗ!! *Οποιαδήποτε πληροφορία, βιογραφία, παρατήρηση, βάσιμα γεγονότα που είναι πάνω στο θέμα θα με βοηθούσαν αρκετά. *Ψάχνω να βρω τι ακριβώς μαρέσει οπότε είμαι ανοιχτός για οποιαδήποτε ιδέα σας έρθει να μου προτείνετε σαν επαγγελματικός προσανατολισμός. *Παρακαλώ πολύ σκεφτείτε πρωτού γράψετε γιατί με απασχολεί καιρό αυτό το ζήτημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, πρώτη φορά γράφω στο ινσόμνια ελπίζω να πάει καλά αυτο. Αν πάει καλά κερνάω ποτάκι τους διαχειριστές. 😋
Dantε Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Τα ναυπηγικα εχουν ψωμι στην Ελλαδα. Ship design το ξεχνας.Ζητανε αποκλειστικα Ναυπηγους.Αν εχεις ορεξη να εισαι σε πλοιο μπορεις να γινεις μηχανικος και να ανεβεις και υστερα να αναλαβεις δουλεια γραφειου η να κανεις ελεγχους,αφου βεβαια πρωτα θα φας χρονια στα πλοια για να μαθεις κιολας. Μη θεωρεις παντως πως η λυση του εξωτερικου ειναι η ευκολη και σιγουρη λυση.
TinyDawg Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Dantε είπε Τα ναυπηγικα εχουν ψωμι στην Ελλαδα. Ship design το ξεχνας.Ζητανε αποκλειστικα Ναυπηγους.Αν εχεις ορεξη να εισαι σε πλοιο μπορεις να γινεις μηχανικος και να ανεβεις και υστερα να αναλαβεις δουλεια γραφειου η να κανεις ελεγχους,αφου βεβαια πρωτα θα φας χρονια στα πλοια για να μαθεις κιολας. Μη θεωρεις παντως πως η λυση του εξωτερικου ειναι η ευκολη και σιγουρη λυση. Σιγούρα συμφωνώ ότι τα ναυπηγικά έχουν ψωμί στην Ελλάδα μιας και έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο σε πλοία παγκοσμίως είναι το αμέσως λογικό επακόλουθο, όπως και συμφωνώ πως το εξωτερικό δεν είναι σίγουρη και εύκολη λύση, αλλά φιλαράκι μου είμαι 24 χρονών, αν δεν ζήσω τώρα κάποια πράγματα στη ζωή μου πότε θα τα ζήσω; Είμαι της άποψης ότι αν είναι να δοκιμάσω τη τύχη μου καλό θα ήταν να μην αργήσω άλλο, στην τελική καλύτερα να είμαι εξωτερικό και να δουλεύω και σαν αποθηκάριος με μισθό σίγουρα κλάσης ανώτερο από πολλούς τομείς της Ελλάδας παρά να κάτσω εδώ να χαραμίζω τον χρόνο μου με βασικό μισθο 580 προσπαθώντας να ΕΠΙΒΙΩΣΩ. 24 χρονών είμαι αν είναι να κάθομαι να κάνω δύο δουλείες για να βγάλω τον μήνα, να μην έχω χρόνο, να περιμένω 4 μήνες να πάρω πχ. ένα κινητό άστο καλύτερα πάω να γίνω ανειδίκευτος. Κάνω κάποιο λάθος σε αυτά που λέω;
Dantε Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν εχεις αδικο.Εαν σε παιρνει και οικονομικα,κανε το βημα τωρα που μπορεις. Φιλος που πηγε Γερμανια ειπε οτι ηταν η καλυτερη επιλογη που εκανε.Προσωπικα εκατσα Ελλαδα πχ.
NickTG Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 4 hours ago, Dantε said: Μη θεωρεις παντως πως η λυση του εξωτερικου ειναι η ευκολη και σιγουρη λυση. Πραγματικά πάντως δεν έχω ακούσει κανένα παράπονο σχετικά πάντα με τον τομέα τις εργασίες από όσους φίλους και γνωστούς είναι έξω με αντίστοιχα πτυχία. Δεν θα μιλήσω καν για τις διαφορές στους μισθούς.
Dantε Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 24 λεπτά πριν, NickTG είπε Πραγματικά πάντως δεν έχω ακούσει κανένα παράπονο σχετικά πάντα με τον τομέα τις εργασίες από όσους φίλους και γνωστούς είναι έξω με αντίστοιχα πτυχία. Δεν θα μιλήσω καν για τις διαφορές στους μισθούς. Αν καταφερουν και βρουν κατι αξιοπρεπες.Γιατι αρκετοι πηγαν,δε βρηκαν και γυρισαν.
NickTG Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 5 hours ago, Dantε said: Αν καταφερουν και βρουν κατι αξιοπρεπες.Γιατι αρκετοι πηγαν,δε βρηκαν και γυρισαν. Δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό καθώς από όσους ξέρω προσωπικά, είναι κάμποσοι, δεν έχω κάποιο τέτοιο παράδειγμα. Θεωρώ όμως κοιτάζοντας τα νούμερα ανεργίας, μισθών, κόστους ότι είναι πιο εύκολη και πιο σίγουρη λύση εφόσον είσαι αποφασισμένος.
Dantε Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, NickTG είπε Δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό καθώς από όσους ξέρω προσωπικά, είναι κάμποσοι, δεν έχω κάποιο τέτοιο παράδειγμα. Θεωρώ όμως κοιτάζοντας τα νούμερα ανεργίας, μισθών, κόστους ότι είναι πιο εύκολη και πιο σίγουρη λύση εφόσον είσαι αποφασισμένος. Ο μισθος σιγουρα ειναι καλυτερος,αλλα και το κοστος ζωης μεγαλυτερο. Επισης δε νομιζω πως μπορει απλα να παει σε μια χωρα ετσι χυμα και να ξεκινησει να ψαχνει δουλεια.Περα απο το μπατζετ που προφανως χρειαζεται θα πρεπει να εχει κανει επικοινωνια με καποιες εταιρειες,ειναι και το θεμα της γλωσσας κτλ. Δε λεω πως οι συνθηκες θα ειναι χειροτερες προφανως.Και εγω οταν ξεκινησα εδωσα ενα χρονικο περιθωριο να βρω κατι αξιολογο εδω και εαν δεν εβρισκα θα εφευγα εξω.Βρηκα ομως κατι τουλαχιστον για να ξεκινησω να αποκτησω εμπειρια και εμεινα.Τωρα το αν εκανα καλα,κανεις δε ξερει. Παντως λογω της εμπειριας μου αλλα και ενος μεταπτυχιακου που θα ξεκινησω αργοτερα ισως παω εξω επειδη πληρωνεται καλα η δουλεια στο τομεα που κανω.
tzitzikas2 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Για εμενα κάνε μεταπτυχιακό έξω σε μια ευρωπαική χώρα και παράλληλα προσπάθησε να βρεις εργασία εκεί. Εδώ είναι δύσκολα πλέον για μηχανικούς. 1
Dantε Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Δυσκολα για μηχανικους? Ναι δε θα εχει τρελο μισθο στη πλειοψηφια των δουλειων αλλα βρισκεις δουλεια αρκετα ευκολα.
TinyDawg Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 tzitzikas2 Δυσκολο να βρεις δουλεια δεν ειναι, απλα θελει να δουλευεις πολυ για να παιρνεις εναν αξιοπρεπη μισθο(απο τα λιγα που εχω δει)
renaultclioV Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 21/9/2021 στις 12:42 ΠΜ, TinyDawg είπε Θα προσπαθήσω να μη μακρυγορήσω, Είμαι νέος 24 ετών και έχω τελειώσει σχολή μηχανολόγων μηχανικών στο ΤΕΙ Καβάλας[Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος πλέον]. Γνωρίζοντας πως τα εργατικά δεδομένα στην Ελλάδα είναι χειρότερα και από το Kings Landing υπό τη βασιλεία της Cercei Lannister έχω πάρει απόφαση να απωχορήσω από τη χώρα μου, τουλάχιστον αν μόνιμα για κάποια χρόνια ώστε να ξεκινήσω την επαγγελματική μου πορεία. Από πρακτικές γνώσεις πάνω στον τομέα της μηχανολογίας γνωρίζω τα εξής: - Πιστοποίηση autoCAD 2D & 3D απο autodesk[ μη φανταστείτε οτι σκήζομαι ή οτι σχεδιάζω κάθε μέρα απλά το βρήκα ενδιαφέρον και ψιλοασχολήθηκα και γενικά με προγράμματα του υπολογιστή είμαι fast learner] - Έχω πάει σε 2 επισκευές πλοίων σαν ''βοηθός'' αρχιμηχανικού [supervisor] σε ναυπηγείο και έχω μια πολύ γενική εικόνα τι εστί καράβι. -Έκανα πρακτική σε μια εταιρεία η οποία έπαιρνε πρακτικάριους μηχανικούς και τους έβαζε να κάνουν τους εργάτες[σε εργοτάξιο], που δε θεωρώ ότι απέκτησα κάποια εμπειρία σα μηχανολόγος, τουλάχιστον έμαθα να βάζω κανα στόκο, να ανοίγω καμιά τρύπα, λίγα ηλεκτρολογικά και να έχω μεγάλη υπομονή μη τους έκανα τις μούρες μαύρες. -Μου αρέσουν και οι μηχανές εσωτερικής καύσης, βρίσκω ενδιαφέρον αρκετά όλο αυτό που γίνεται τελευταία με τα ηλεκτρικά αμάξια, μηχανές, πατίνια, περιστέρια που παρακολουθούν τους πάντες[αστειάκι συνωμοσιολογικό] όπως επίσης μ'αρέσει και το design σαν ιδέα. Ωραία μέχρι εδώ, τώρα ξεκινάει ένα παραλήρημα στο κεφάλι μου. Δεν είναι εύκολο προφανώς να φύγεις και ο καθένας έχει τους λόγους του για τους οποίους το θεωρεί πιο δύσκολο. Έμενα προσωπικά οι λόγοι μου είναι οτί ακόμα δεν έχω κατασταλλάξει με τι θέλω να ασχοληθώ και προφανώς ακόμα και ΑΝ είμαι τυχερός και πω ότι ξεκινάω μια καριέρα κάπου αν θα μαρέσει αυτό που θα κάνω. Ξέρω ότι είναι πολύ γενικευμένο αυτό που είπα και οτι κανείς δε γεννήθηκε και ήξερε τι ήθελε να κάνει με τη ζωή του. Θα ήθελα όμως οι μηχανολόγοι του insomnia να ενώσουν τις δύναμεις τους [σκηνή από powerangers να γίνονται ένα για να καταπολεμήσουν ένα ο,τι να ναι κακοφτιαγμένο CGI] και να με βοηθήσουν όσο γίνεται τέλος πάντων στις παρακάτω ερωτήσεις μου. - ΑΝ έλεγα ότι θα ασχολιόμουν με ναυτιλιακά, ποίοι θεωρείται ότι είναι οι καλύτεροι κλάδοι να κυνηγήσω, π.χ. ship design;; τεχνικό συνεργείο που ασχολείται με συγκεκριμένα μέρη του πλοίου;; ή δε ξέρω τι άλλο μπορεί να μου προτείνεται εσείς. -Αξίζει να κάψω κάποια προγράμματα σχεδίασης τύπου SOLIDWORKS, FUSION360,AUTOCAD 2D;; Έχουν επαγγελματική αποκατάσταση αυτά αν τα κυνηγήσω;; -Έχετε κάτι άλλο πιο ενδιαφέρον να μου προτείνετε;; ΠΡΟΣΟΧΗ!! *Οποιαδήποτε πληροφορία, βιογραφία, παρατήρηση, βάσιμα γεγονότα που είναι πάνω στο θέμα θα με βοηθούσαν αρκετά. *Ψάχνω να βρω τι ακριβώς μαρέσει οπότε είμαι ανοιχτός για οποιαδήποτε ιδέα σας έρθει να μου προτείνετε σαν επαγγελματικός προσανατολισμός. *Παρακαλώ πολύ σκεφτείτε πρωτού γράψετε γιατί με απασχολεί καιρό αυτό το ζήτημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, πρώτη φορά γράφω στο ινσόμνια ελπίζω να πάει καλά αυτο. Αν πάει καλά κερνάω ποτάκι τους διαχειριστές. 😋 Δοκίμασε σε λατομείο ή σε εργοστάσιο με μάρμαρα πού έχει σίγουρα ψωμί και πάντα ψάχνουν νέους με πτυχία, στο λέω εκ πείρας Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2021 από renaultclioV
tzitzikas2 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Στις 26/9/2021 στις 4:55 ΜΜ, Dantε είπε Δυσκολα για μηχανικους? Ναι δε θα εχει τρελο μισθο στη πλειοψηφια των δουλειων αλλα βρισκεις δουλεια αρκετα ευκολα. σε τεχνικές, κατασκευαστικές εταιρείες, βιομηχανία κτλ χωρίς καμία σχετική προϋπηρεσία βρίσκεις δύσκολα εργασία. Γνωρίζω και απο εμένα και απο άλλους φίλους συνάδελφους. Ψάχνουν άτομα που να γνωρίζουν την δουλειά. Αν έχεις σχετική εμπειρία βρίσκεις πολύ πιο εύκολα. Αλλά και πάλι τα χρήματα δεν είναι καλά, ακόμα και σε γνωστές εταιρείες.
Dantε Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 42 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε σε τεχνικές, κατασκευαστικές εταιρείες, βιομηχανία κτλ χωρίς καμία σχετική προϋπηρεσία βρίσκεις δύσκολα εργασία. Γνωρίζω και απο εμένα και απο άλλους φίλους συνάδελφους. Ψάχνουν άτομα που να γνωρίζουν την δουλειά. Αν έχεις σχετική εμπειρία βρίσκεις πολύ πιο εύκολα. Αλλά και πάλι τα χρήματα δεν είναι καλά, ακόμα και σε γνωστές εταιρείες. Θα διαφωνησω. Ξεκινησα απο εταιρεια με αεριο και με σχεδον ανυπαρκτη εμπειρια πηγα σε κατασκευαστικη και μετα μεταπηδησα σε βιομηχανια παλι με μηδενικη εμπειρια στο τομεα. Ναι στη πρωτη μου δουλεια τα χρηματα ηταν λιγα.Μετα ανεβηκαν.Και οταν ηταν να φυγω απο τη κατασκευαστικη ηθελε να με κρατησει ρωτωντας με ποσα θελω να μεινω.Οποτε καταλαβαινεις τι μισθο θα μπορουσα να διεκδικησω εαν ηθελα να μεινω. Προφανως εαν εχεις εμπειρια χτυπας καλες δουλειες και λεφτα.Αλλα προσωπικα οταν ξεκινησα να ψαχνω για δουλεια ,οταν ειχα μολις παρει το διπλωμα,σε 2 βδομαδες ειχα ξεκινησει.Καλο ψαξιμο θελει και επιμονη.Προφανως πηγα και σε ενα καρο συνεντευξεις και συναντησα πολλα μαργαριταρια.
velociraptoras Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Στις 21/9/2021 στις 6:57 ΜΜ, Dantε είπε Αν καταφερουν και βρουν κατι αξιοπρεπες.Γιατι αρκετοι πηγαν,δε βρηκαν και γυρισαν. Πρωτα βρισκεις και μετά πας, δε φευγεις ετσι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα