Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Motherboard: Asus ROG Zenith Extreme Alpha

Processor: AMD Ryzen Threadripper 1920X

Memory (part number): G-Skill F4-3200C14Q-32GTZRX

Πρόσφατα ένα πρωί έκανε κάποια restart βγάζοντας μου μήνυμα ότι η ταχύτητα της μνήμης στα 3200 δεν μπορεί να επιτευχθεί και θα πρέπει να μπω στο BIOS για να αλλάξω τις ρυθμίσεις. Τώρα τρέχουν στα 2133 (default) αν δεν κάνω λάθος. Τι μπορώ να κάνω και τι μπορεί να φταίει; 

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το είχα και έτρεχε με αυτόματο DOCP και δεν ξέρω ακριβώς τις τάσεις και τα ρεύματα. Εϊμαι τελείως άπειρος και ανίδεος από αυτά... 

Δημοσ.

Πρέπει να παίξω με volts watts κλπ και δεν έχω βρει κάτι ακόμα. Αλλά τι μπορεί να φταίει; να κάηκαν οι μνήμες; Να κάηκε κάτι στη μητρική; Αυτό ήθελα να βρω πρώτα... Το μόνο που είχα κάνει νομίζω ήταν κάτι updates στο Armoury Crate. Ευχαριστώ πάντως!

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Panos Stat είπε

Πρέπει να παίξω με volts watts κλπ και δεν έχω βρει κάτι ακόμα. Αλλά τι μπορεί να φταίει; να κάηκαν οι μνήμες; Να κάηκε κάτι στη μητρική; Αυτό ήθελα να βρω πρώτα... Το μόνο που είχα κάνει νομίζω ήταν κάτι updates στο Armoury Crate. Ευχαριστώ πάντως!

Μετά απο κάποιο ρεσετ μπορεί να ξέχασε ρυθμίσεις. Βάζεις DOCP 3200 και τρέχεις ΤΜ5.

Δημοσ.

τι είναι το ΤΜ5?

Δοκίμασα να κάνω uninstall όλο το Armoury Crate. Έβαλα το DOCP τίποτα. Eγκατέστησα πάλι το Armoury Crate και πάλι τίποτα. Δεν δέχεται το αυτόματο DOCP...

Δημοσ.

Είχα πάντως κάποια προβλήματα πριν 6 μήνες όταν πήγα να αλλάξω πάστα στον επεξεργαστή. Δεν αναγνώριζε όλες τις μνήμες. Αφού ξανατοποθέτησα τον επεξεργαστή τις είδε κανονικά. Δεν το είχα ξαναπειράξει από τότε αλλά δούλευα και ρένταρα κανονικά και ένα πρωί στα καλά καθούμενα πήγα να το ανοίξω και έκανε restart... Τώρα τρέχω το προγραμματάκι που μου έδωσες αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Πότε τελειώνει; Βγάζει κάποια ειδοποίηση;

οκ τελείωσε αλλά δεν έβγαλε errors

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Panos Stat είπε

Είχα πάντως κάποια προβλήματα πριν 6 μήνες όταν πήγα να αλλάξω πάστα στον επεξεργαστή. Δεν αναγνώριζε όλες τις μνήμες. Αφού ξανατοποθέτησα τον επεξεργαστή τις είδε κανονικά. Δεν το είχα ξαναπειράξει από τότε αλλά δούλευα και ρένταρα κανονικά και ένα πρωί στα καλά καθούμενα πήγα να το ανοίξω και έκανε restart... Τώρα τρέχω το προγραμματάκι που μου έδωσες αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Πότε τελειώνει; Βγάζει κάποια ειδοποίηση;

οκ τελείωσε αλλά δεν έβγαλε errors

Έβαλες το DOCP πρώτα απο το bios στα 3200;

Δημοσ.

Όχι το έτρεξα ενώ οι μνήμες είναι στο Default 2133.
Αν ενεργοποιήσω το DOCP στα 3200 δεν θα μπορεί να κάνει post και θα κάνει restart μέχρι να μου πετάξει μήνυμα ότι θα πρέπει να μπω στο BIOS για να αλλάξω την ταχύτητα στις μνήμες.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Panos Stat είπε

Όχι το έτρεξα ενώ οι μνήμες είναι στο Default 2133.
Αν ενεργοποιήσω το DOCP στα 3200 δεν θα μπορεί να κάνει post και θα κάνει restart μέχρι να μου πετάξει μήνυμα ότι θα πρέπει να μπω στο BIOS για να αλλάξω την ταχύτητα στις μνήμες.

Ωραία, βάλε DOCP 3200 για να πάρει τα timings, τάσεις κτλ, και κατέβασε ταχύτητα 3066. Δες αν λειτουργεί.

Αν όχι, ανέβασε το Vsoc στο 1.1V και ξαναδοκίμασε. Προσοχή να είναι το Vsoc καρφωτή τάση 1.1 και όχι κανένα offset.

Όλα που σου λέω είναι ασφαλή, μην φοβάσαι. Όριο Vsoc είναι 1.2, το 1.1 είναι πολύ καλά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Panos Stat είπε

Καλησπέρα,

Motherboard: Asus ROG Zenith Extreme Alpha

Processor: AMD Ryzen Threadripper 1920X

Memory (part number): G-Skill F4-3200C14Q-32GTZRX

Πρόσφατα ένα πρωί έκανε κάποια restart βγάζοντας μου μήνυμα ότι η ταχύτητα της μνήμης στα 3200 δεν μπορεί να επιτευχθεί και θα πρέπει να μπω στο BIOS για να αλλάξω τις ρυθμίσεις. Τώρα τρέχουν στα 2133 (default) αν δεν κάνω λάθος. Τι μπορώ να κάνω και τι μπορεί να φταίει; 

AMD Ryzen Threadripper 1920X

System Memory Specification

Up to 2667MHz

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...