Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , 
μαζί με άλλους Χ έχω εξ αδιαίρετου ένα τεράστιο οικόπεδο με μικρό ποσοστό που βγαίνει περίπου 1 στρέμμα στον καθένα. Θα ήθελα να ρωτήσω καθώς ενδιαφέρεται ένας ενοικιαστής να αγοράσει το δικό μου ποσοστό πως μπορώ να κάνω πώληση και μεταβίβαση , αν ξέρει κανείς γιατί εδώ που βρίσκομαι η συμβολαιογράφος μου λέει ότι δεν γίνεται πάρα μόνο αν ο αγοραστής είναι κάποιος από τους υπολοίπους που έχουν ποσοστό στο οικόπεδο.
Αν γνωρίζει κανείς οτιδήποτε ας το γράψει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikolastas είπε

Καλησπέρα , 
μαζί με άλλους Χ έχω εξ αδιαίρετου ένα τεράστιο οικόπεδο με μικρό ποσοστό που βγαίνει περίπου 1 στρέμμα στον καθένα. Θα ήθελα να ρωτήσω καθώς ενδιαφέρεται ένας ενοικιαστής να αγοράσει το δικό μου ποσοστό πως μπορώ να κάνω πώληση και μεταβίβαση , αν ξέρει κανείς γιατί εδώ που βρίσκομαι η συμβολαιογράφος μου λέει ότι δεν γίνεται πάρα μόνο αν ο αγοραστής είναι κάποιος από τους υπολοίπους που έχουν ποσοστό στο οικόπεδο.

Αν ηταν ετσι δεν θα λεγόταν εξ αδιαιρέτου, σωστα τα λεει ο συμβολαιογράφος.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Βρες  αλλον  συμβολαιογραφο.....

συμφωνω. η ασχετος ειναι ο συμβολαιογραφος η προκειται για πονεμενη ιστορια...

Δημοσ.

Καλά με τέτοια πράγματα που ακούω να λέγονται από και καλά συμβολαιογράφους είναι να απορεί κανεις για την επάρκεια διαφόρων επαγγελματιών. 

Το ποσοστο σου φυσικά και μπορείς να το πουλήσεις. Συνήθως όμως, είναι σπάνια αυτή η περίπτωση στις πωλήσεις ακινήτων, συνηθίζεται να εξαγοράζει τα ποσοστά ένας υπάρχον ιδιοκτήτης που έχει ήδη ποσοστό, διότι το να το αγοράσει άλλος είναι πρακτικά άχρηστο. 

Αυτό βέβαια απέχει έτη φωτός από την διατύπωση του συμβολαιογράφου πως απαγορεύεται να πουλήσεις το ποσοστο σου. 

• Like 2
Δημοσ.

Καλά είπα ο συμβολαιογράφος, προφανώς κάτι ξέρει.

Πως μπορεί να πωληθεί κάτι χωρίς να ξέρει ο άλλος που θα μπει μέσα που θα πατήσει; Άρα πρέπει όλοι σας να πάτε στο δικαστήριο για να γίνει σύσταση κάθετη ιδιοκτησίας. Άρα μετά θα ξέρεις ότι αυτό που πουλάς είναι ένα συγκεκριμένο σημείο στο μεγάλο σου κτήμα.

Επειδή όμως ξέρω ότι σπάνια συμφωνούν όλοι να πάνε στο δικαστήριο (φοβούνται τα έξοδα ή απλά "μουλαρώνουν"), για αυτό σου είπε ο συμβολαιογράφος άστο.

Δημοσ.

Αν δεν έχετε ορίσει τα κομμάτια του καθενός και ειδικά το δικό σου τι θα πουλήσεις;Ο άλλος τι θα αγοράσει;Αν το χωρίσετε τότε μπορείς να πουλήσεις σε όποιον θες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/9/2021 στις 2:55 ΜΜ, nikolastas είπε

Καλησπέρα , 

Καταρχήν εξ αδιαιρέτου σημαίνει ότι δεν μπορεί να χωριστεί, ότι δεν έχει ένα στρέμμα ο καθένας, αλλά έχει ένα ποσοστό από ολόκληρο το οικόπεδο. Ε μόνο αυτό μπορείς να πουλήσεις (το ποσοστό σου επί του συνόλου, αν βρεθεί κάποιος να το θέλει) και όχι αυτό που δεν έχεις (ένα κομμάτι του οικοπέδου).

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/9/2021 στις 2:55 ΜΜ, nikolastas είπε

Καλησπέρα , 

Ποσα δίνει ο αγοραστής ?

Ξέρει ότι δεν θα πάρει συγκεκριμένο κομμάτι ?

Τι εννοείς ένας ενοικιαστής ?

Υπάρχουν 2 στο οικόπεδο ?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...