Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, N3M3SiS είπε

Μλκ μου εχουμε ονομασει την τιμιοτητα και την ακεραιοτητα ρουφιανα στην Ελλαδα. Τι καθυστερημενοι μερικοι.

Ακριβώς.. Ο άλλος που είναι τίγκα στην αυθαιρεσία και στην παραβατικη συμπεριφορά είναι οκ... Πραγματικά έχουμε θέμα αντίληψης. 

• Like 2
  • Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, randomcat είπε

Μπορείς να σαρώσεις μία και την Δημοσθένους και άλλη μία την Δαβάκη για διπλοπαρκαρισμένα; Ευχαριστώ.

Ειδικά στο υψος του παλιου ΟΑΕΔ;Ναι καποιες φορες 😈

• Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, TsoliasGR είπε

Ειδικά στο υψος του παλιου ΟΑΕΔ;Ναι καποιες φορες 😈

Πάντως άν σε βγάλει ο δρόμος σου έλα και από Ηρακλείου μια(Ν.Ιωνία) και θα κεράσω και καφέ ❤️

Δημοσ.

Προσωπική εμπειρία :

Δυσαρεστημένος ενοικιαστής (βρισκόμασταν ήδη στα δικαστήρια) κάνει καταγγελία για παράνομες οικοδομικές δραστηριότητες. Έρχεται αστυνομία, έρχεται πολεοδομία κ.ο.κ. Μετά από ένα μήνα έρχεται επίσημη απάντηση σε εμένα ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στον καταγγέλοντα ότι δεν διαπιστώθηκε καμμία παράβαση. Μαντέψτε ποιος είναι κατηγορούμενος για ψευδή καταμύνηση και συκοφαντική δ
υσφήμιση.

Άρα, ναι, μπορείς να μάθεις ποιος σε κατήγγειλε επώνυμα (και μέσα από νόμιμα κανάλια) και όχι, ανώνυμες καταγγελίες δεν γίνονται πλέον δεκτές (ούτε αν ο καταγγέλων είναι ο "Αθανάσιος Διάκος" με τόπο κατοικίας την Αλαμάνα).

• Like 1
Δημοσ.

Αφού λοιπόν παραθέτουμε προσωπικές εμπειρίες...Φτιάχνει μαγαζί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες οικογενειακός φίλος στην επαρχεία. Είναι έτοιμος να ανοίξει και του σκάνε μηνύσεις αστυνομίες με ερωτήσεις " πως το έφτιαξε; που βρήκε τα λεφτά; δεν είναι δικό του" 2 βδομάδες πονοκεφαλιά...Δείχνει στην αστυνομία όλα τα νόμιμα χαρτιά πάλι τίποτα...ο άνθρωπος εκνευρίστηκε είπε ότι στην επόμενη καταγγελία θα ζητήσει αποζημιώση ....μαντέψτε πόσοι κρύφτηκαν στα λαγούμια τους... 

Ηθικό δίδαγμα ΜΗΝ είστε  ρουφιάνοι και πάμε λέγοντας
Αν δείτε και καμιά αυθαιρεσία εντός χώρου ανθρώπου που δεν κλέβει δεν ενοχλεί μην είστε ρουφιάνοι το κράτος σας ρουφάει το αίμα κάθε φορά και δεν κάνετε τίποτα.

Σε ανθρώπους που παρκάρουν σε μπάρες αναπήρων πεζοδρόμια και διαβάσεις αν δεν πεθαίνει δικός τους άνθρωπος μακάρι να το βρουν σπασμένο το αμάξι τους

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, oris_z είπε

Προσωπική εμπειρία :

Δυσαρεστημένος ενοικιαστής (βρισκόμασταν ήδη στα δικαστήρια) κάνει καταγγελία για παράνομες οικοδομικές δραστηριότητες. Έρχεται αστυνομία, έρχεται πολεοδομία κ.ο.κ. Μετά από ένα μήνα έρχεται επίσημη απάντηση σε εμένα ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στον καταγγέλοντα ότι δεν διαπιστώθηκε καμμία παράβαση. Μαντέψτε ποιος είναι κατηγορούμενος για ψευδή καταμύνηση και συκοφαντική δ
υσφήμιση.

Μαντεύω: ΚΑΝΕΝΑΣ κατηγορούμενος, γιατί πολύ απλά η καταγγελία αφορά αίτημα ελέγχου, δηλαδή κάποιος ζητάει από την Πολεοδομία (ΥΔΟΜ) να ελέγξει ΑΝ υπάρχουν παρανομίες και δεν καταθέτει ο ίδιος ότι υπάρχουν παρανομίες (πώς θα μπορούσε να τις γνωρίζει άλλωστε αν δεν είναι μηχανικός ή δεν έχει πρόσβαση στο χώρο να μετρήσει). Είναι υποχρέωση της ΥΔΟΜ να κάνει τον έλεγχο και να συντάξει το πόρισμα της αυτοψίας.

https://ecopress.gr/afthereta-litourgia-neas-psifiakis-p/

Επεξ/σία από sargyrop81
  • Like 4
Δημοσ.
9 ώρες πριν, tigergreg είπε

Η  γελοιοτητα  η  αλητεια   και  το   ατελειωτο   θρασος   τεινουν  να   γινουν

εθνικο   σπορ....

Σημερα   απεναντι   απο  το  σπιτι  μου   εγινε   καυγας   γιατι  μια   καριολα

γειτονισα   εκατσε   σε   ελευθερη  θεση   παρκαρισματος   "για  να   παρκαρει

ο  αντρας  της"  και  δεν  αφηνε   καποιον   περαστικο   να  παρκαρει  γιατι  ηταν

το  σπιτι   της. Ταυτοχρονα   τον   απειλησαν  και  οι  δυο   οτι  του   πηραν   τα

νουμερα   γιατι  τους   εξυβρισε   ενω   αυτοι   εκαναν  το  ιδιο   συν  3   αδικηματα

ακομη.

Η  ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ   ΓΕΝΝΑΕΙ  ΘΡΑΣΟΣ.

Ας   το  καταλαβουμε   επιτελους!!

Επισης   καλο   ειναι   να  μην  μπερδευουμε   τις   εννοιες   των   λεξεων

οπως   καταγγελια, ρουφιανια,σπιουνια,καταδοτης, δοσιλογος  κλπ

Οποιος   το  κανει   κρυβει  σκοπιμοτητες   και  μονο.

Από περιέργεια, πέραν της εξύβρισης, τι αδικήματα έπραξε το ζευγάρι; Είναι κάποιο από αυτά το να στέκεσαι στην θέση που θα μπορούσε κάποιος να παρκάρει; Έχει αλλά ο δικαιώματα ο πεζός ως προς τον χώρο αυτό με τον οδηγό οχήματος; 

Αν τελικά έχουν διαφορετικά δικαιώματα, θα ίσχυε το ίδιο αν κρατούσε θέση για τον πάροχο πετρελαίου του σπιτιού της;

Δεν αναρωτιέμαι για το common sense, αλλά αν όντως έκανε κάτι παράνομο ως προς τον χώρο. 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, sargyrop81 είπε

Μαντεύω: ΚΑΝΕΝΑΣ κατηγορούμενος, γιατί πολύ απλά η καταγγελία αφορά αίτημα ελέγχου, δηλαδή κάποιος ζητάει από την Πολεοδομία (ΥΔΟΜ) να ελέγξει ΑΝ υπάρχουν παρανομίες και δεν καταθέτει ο ίδιος ότι υπάρχουν παρανομίες (πώς θα μπορούσε να τις γνωρίζει άλλωστε αν δεν είναι μηχανικός ή δεν έχει πρόσβαση στο χώρο να μετρήσει). Είναι υποχρέωση της ΥΔΟΜ να κάνει τον έλεγχο και να συντάξει το πόρισμα της αυτοψίας.

https://ecopress.gr/afthereta-litourgia-neas-psifiakis-p/

Εγώ πιστεύω ότι κάνεις λάθος και το λέω από προσωπική άποψη/γνώμη καθώς αυτό θα έκανα και εγώ αν κάποιος γείτονας προχωρούσε σε καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας ενάντιων μου γιατί για κακό δικό του οποιαδήποτε παρέμβαση έχω κάνει στο διαμέρισμα πολυκατοικίας όπου μένω είναι με άδεια από την αρμόδια πολεοδομία (κλιματιστικών, τέντες, κτλ) και πίστεψε με είμαι ο μόνος από τα 20 διαμερίσματα που έχει άδεια για όλα.

γιατί μπορεί να έκανε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές ο συγκεκριμένος αλλά από την στιγμή που δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση της νομοθεσίας ο φίλος μας μπορεί να προχωρήσει σε μήνυση εναντίων αυτού που του έκανε την καταγγελία για αυθαιρεσίες/παραβάσεις του νόμου με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κτλ... και να πληρώνει αυτός που έκανε την καταγγελία. 

Δημοσ.

Συκοφαντικη δυσφημιση για ποιο λογο να γινει?

Βγηκε και διατυμπανιζε οτι εισαι παρανομος κτλ?

Μια καταγγελια σε υπηρεσια εγινε  για ελεγχο.

Δικηγορος δεν ειμαι,αλλα δε βλεπω βαση στο και να γινει μετα μηνυση,οτι θα πληρωσει κατι αυτος που εκανε τη καταγγελια.Με τη λογικη αυτη οποιαδηποτε κληση στην αστυνομια για κατι,μπορει να ακολουθηθει απο μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση.

Βεβαια οπως ειπα δε γνωριζω το νομικο πλαισιο και δε ξερω τι μπορει να περιλαμβανει μια τετοια μηνυση.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Από περιέργεια, πέραν της εξύβρισης, τι αδικήματα έπραξε το ζευγάρι; Είναι κάποιο από αυτά το να στέκεσαι στην θέση που θα μπορούσε κάποιος να παρκάρει; Έχει αλλά ο δικαιώματα ο πεζός ως προς τον χώρο αυτό με τον οδηγό οχήματος; 

Αν τελικά έχουν διαφορετικά δικαιώματα, θα ίσχυε το ίδιο αν κρατούσε θέση για τον πάροχο πετρελαίου του σπιτιού της;

Δεν αναρωτιέμαι για το common sense, αλλά αν όντως έκανε κάτι παράνομο ως προς τον χώρο. 

Τιποτα παρανομο δεν εκανε στεκουμενη στον χωρο παρκαρισματος, αστον να λεει. Οτι ειναι προδήλως γαιδουρια, αυτο ειναι αλλο θεμα.

44 λεπτά πριν, oris_z είπε

Μαντέψτε ποιος είναι κατηγορούμενος για ψευδή καταμύνηση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Κανένας.

Επισης η συκοφαντικη δυσφημηση δεν στεκει επ'ουδενι γιατι προυποθετει γνωση του δραστη οτι το γεγονος που διαδιδει ειναι ψευδες και το κανει με σκοπο να δυσφημησει το θυμα. Αυτο ειναι και το νοημα της "συκοφαντιας" εξαλλου. Μονο η απλη δυσφημηση θα μπορουσε να στεκει, εαν υποτεθεί οτι εβλαψε την τιμη και την υποληψη του αλλου. Debatable αυτο.

Ψευδη καταμηνυση ουτε καν, καθως προυποθετει να εχει υποβαλλει γραπτως έγκληση ή μηνυση στην αστυνομια ή στον εισαγγελεα και επίσης προυποθετει οπως και παραπανω με την συκοφαντια, οτι ο δραστης  ειχε γνωση του ψευδους της καταγγελιας του και το εκανε σκοπιμα.

Κανα αλλο παραδειγμα που δεν συνεβη ποτε, εχεις;

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Εγώ πιστεύω ότι κάνεις λάθος και το λέω από προσωπική άποψη/γνώμη καθώς αυτό θα έκανα και εγώ αν κάποιος γείτονας προχωρούσε σε καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας ενάντιων μου γιατί για κακό δικό του οποιαδήποτε παρέμβαση έχω κάνει στο διαμέρισμα πολυκατοικίας όπου μένω είναι με άδεια από την αρμόδια πολεοδομία (κλιματιστικών, τέντες, κτλ) και πίστεψε με είμαι ο μόνος από τα 20 διαμερίσματα που έχει άδεια για όλα.

γιατί μπορεί να έκανε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές ο συγκεκριμένος αλλά από την στιγμή που δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση της νομοθεσίας ο φίλος μας μπορεί να προχωρήσει σε μήνυση εναντίων αυτού που του έκανε την καταγγελία για αυθαιρεσίες/παραβάσεις του νόμου με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κτλ... και να πληρώνει αυτός που έκανε την καταγγελία. 

Δεν καταγγέλλει ότι παραβίασες την νομοθεσία, ζητά από την Υπηρεσία να ελέγξει αν παρανόμησες. Όπως μπορεί να ζητήσει από την αστυνομία να ελέγξει αν παραβιάζεις οτιδήποτε (ώρες κοινής ησυχίας, σκυλιά σε μπαλκόνι κλπ). 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, sargyrop81 είπε

Δεν καταγγέλλει ότι παραβίασες την νομοθεσία, ζητά από την Υπηρεσία να ελέγξει αν παρανόμησες. Όπως μπορεί να ζητήσει από την αστυνομία να ελέγξει αν παραβιάζεις οτιδήποτε (ώρες κοινής ησυχίας, σκυλιά σε μπαλκόνι κλπ). 

Όπως είπα εξ αρχής ας το προσπαθήσει τσάμπα θα το κάνει γιατί οτιδήποτε αφορά το δικό μου σπίτι (διαμέρισμα) στο οποίο μένω και είμαι ο ιδιοκτήτης έχω φροντίσει και έχω άδεια/βεβαίωση και ότι άλλο έγγραφο χρειάζεται για την οποιαδήποτε παρέμβαση/αλλαγή έχω κάνει άρα αν προβεί σε οποιαδήποτε καταγγελία σε κάποια αρμόδια αρχή εμένα θα μου πάρει το πολύ (5) πέντε λεπτά να βρω τα απαραίτητα έγγραφα να τα δείξω στους αρμόδιους μετά έχει σειρά ο δικηγόρος μου.

Έτσι από την στιγμή που κάνει την οποιαδήποτε καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας κάποιος να με συγχωρείς έχω κάθε δικαίωμα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να προβώ και εγώ σε καταγγελία αλλά και σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα ξέρεις.

πολλοί το έχουν προσπαθήσει αυτό που λες στην γειτονιά μου (αλλά ήταν περιστασιακοί ενοικιαστές) και όταν κατάλαβαν ότι εγώ δεν μασάω και θα έχαναν σε ενδεχόμενο δικαστήριο απλά έφυγαν από την γειτονιά μου (μας άδειασαν την γωνιά άλλωστε "ταραξίες και ανθρώπους που δεν σέβονται/εκτιμούν τους γείτονες τους δεν τους θέλουμε στην γειτονιά μας)

γιατί με όλους τους γείτονες μου υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση έτσι είμαστε η μόνη γειτονιά στο κέντρο της αθήνας (παγκράτι) που δεν αντιμετωπίζουμε το παραμικρό πρόβλημα ο καθένας μας σέβεται τους υπόλοιπους και δεν ενοχλεί.

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.

Oταν  η  καταγγελια   περιεχει   και   ψευδη   γεγονοτα  τοτε   ειναι   ρουφιανια

και  πρεπει   να  αντιμετωπιζεται  ποινικα  ως   κοινη   συκοφαντια.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Oταν  η  καταγγελια   περιεχει   και   ψευδη   γεγονοτα  τοτε   ειναι   ρουφιανια

και  πρεπει   να  αντιμετωπιζεται  ποινικα  ως   κοινη   συκοφαντια.

Ακριβώς έτσι

θα συμφωνήσω 100%

δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπως αναφέρει ένας συνομιλητής μας διπλοπαρκαρίσματος ή κλείσιμο διαβάσεων/μπαρών αναπήρων στην καλλιθέα που είναι απαράδεκτα πράγματα να συμβαίνουν και πολύ καλά κάνει ο συγκεκριμένος συνομιλητής και προχωρεί σε καταγγελία στην αστυνομία.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...