valadisk Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ειμαι νέος στο linux αναγκασμένος να μεταβώ, λόγω των υψηλών fees των Windows Server σε server περιβάλλοντα. Έχω εγκαταστήσει επιτυχώς το Ubuntu 21.04 με desktop και έχω κανονικα προσβαση στον srver με vnc. θέλω τώρα να εγκαταστήσω το getscreen.me για να έχω πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή στον server. πως εγκαθίσταται το ρημάδι το deb αρχχειο που κατεβαινει απο το site τους; εχω διαβασει απειρους οδηγους και δεν δουλευει τπτ. ευχαριστώ εκ των προτερων. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2021 από valadisk
nick0lis Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 4 Ways to Install deb Files in Ubuntu [Beginner’s Guide] 1
tuxpower Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Επέλεξε να σώσεις το αρχείο στον υπολογιστή σου. Αφού μετάβεις στο φάκελο άνοιξε terminal sudo dpkg -i getscreen.me.deb
imitheos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Μια και άλλα παιδιά σου έλυσαν το πρόβλημα, δράττομαι της ευκαιρίας να αναφέρω κάτι άλλο που δεν σε αφορά αλλά μπορεί να το αντιμετωπίσει κάποιος άλλος. Είναι ένα πρόβλημα που βλέπαμε πάρα πολύ συχνά παλαιότερα, πριν να διαδωθεί τόσο το linux και να υπάρχουν πακέτα για τα πάντα. Ευτυχώς τώρα δεν συμβαίνει συχνά αλλά μου το θύμισε η ερώτησή σου. Ήθελες να κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα που δεν υπήρχε σε κάποιο repo της διανομής σου και το κατέβαζες από το site της εταιρίας (όπως πχ εσύ τώρα). Η εταιρία το έδινε σε deb ενώ εσύ έτρεχες rpm διανομή ή αντίθετα. Η δομή των διαφόρων container formats είναι φυσικά γνωστή οπότε υπάρχουν προγράμματα που μετατρέπουν από το ένα στο άλλο. Έτσι λοιπόν σκεφτόταν κάποιος "θα το μετατρέψω σε deb", κατέβαζε το rpm, το άνοιγε πχ τότε με το alien, το έσωζε σαν deb και το εγκαθιστούσε. Το γεγονός ότι κατάφερες να μετατρέψεις σε πακέτο της διανομής σου και να το εγκαταστήσεις (ή να το αποσυμπιέσεις και να το αντιγράψεις χειροκίνητα), δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει κιόλας γιατί έχει χτιστεί για άλλη διανομή με άλλες βιβλιοθήκες. Ακόμη και τώρα που πήρες από το site ένα deb, ούτε καν αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίζει στη δική σου διανομή. Μπορεί πχ να έχει χτιστεί για ubuntu και εσύ να έχεις debian ή να έχει χτιστεί για debian 10 και εσύ να έχεις debian 9. Συνήθως τα πακέτα που δίνουν οι εταιρίες είναι προσεγμένα ώστε να χτιστούν με το ελάχιστο δυνατόν που χρειάζονται για να παίζουν παντού αλλά δεν είναι σίγουρο αυτό. Αν δεν το εξήγησα καλά και δεν το κατάλαβε κάποιος, μια καλή αναλογία είναι με τις ηλεκτρικές συσκευές από άλλες χώρες. Μπορείς να βρεις ένα τάφ που να κάνει το βύσμα αμερικής (rpm) σε βύσμα σούκο (deb) οπότε να συνδέσεις την συσκευή στην πρίζα (εγκαθιστώ το πακέτο). Η συσκευή όμως θα σκάσει επειδή είναι φτιαγμένη να δουλεύει με 110V και όχι 230V (είναι φτιαγμένη για τις βιβλιοθήκες της άλλης διανομής). Όταν μπορούμε να κάνουμε κάτι από το επίσημο αποθετήριο της διανομής, το κάνουμε από εκεί χωρίς να εγκαθιστούμε πακέτα χειροκίνητα με dpkg. Αν η εταιρία που δίνει ένα 3rd party πακέτο, παρέχει αποθετήριο, τότε κάνουμε την ελάχιστα παραπάνω μανούρα του να προσθέσουμε το αποθετήριο και να το εγκαταστήσουμε μέσω του διαχειριστή και όχι χειροκίνητα με dpkg. Αν δεν υπάρχει αποθετήριο, τότε αναγκαστικά θα το εγκαταστήσουμε χειροκίνητα αλλά προσέχοντας να αναφέρει ότι είναι για την διανομή μας. 2
valadisk Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) πλέον αφού το έχω εγκαταστήσει, απλά δεν παίζει και από το support τους δεν απαντούν. και δεν υπάρχει άλλη παρόμοια υπηρεσία με τέτοιο κόστος για αυτό που θέλω. 9 ώρες πριν, tuxpower είπε Επέλεξε να σώσεις το αρχείο στον υπολογιστή σου. Αφού μετάβεις στο φάκελο άνοιξε terminal sudo dpkg -i getscreen.me.deb sudo apt install gdebi θέλει πρώτα αυτό και sudo gdebi getscreen.me.deb και το εγκατεστησε αλλα δνε παίζει, κριμα κατι εχω διαβασει οτι πρεπει να αποσυνδεθει ο ενας χρηστης για να εχει ο αλλος remote acess αλλα εχω μπερδευτει και δεν ξερω τι να κανω. αν καποιος εχει ορεξη να το δει να του δωσω access στον server. έτσι και αλλιως ταινιες θελω να κατεβαζω μονο, για κατεβαστηρι το εχω. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2021 από valadisk
tuxpower Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 23 λεπτά πριν, valadisk είπε sudo apt install gdebi θέλει πρώτα αυτό και sudo gdebi getscreen.me.deb και το εγκατεστησε δεν χρειάζεσαι το GUI application για να εγκαταστήσεις .deb αρχεία.
headbanger Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 TS, για την δουλειά που το έχεις, μπορείς απλά να εγκαταστήσεις ubuntu, SSH Με θεωρητικά άπειρους παράλληλους χρήστες, και ενα torrent Με το WEBUI του ώστε απλά να μανατζάρεις τα τορρεντ από εναν browser. Βάζεις και ενα webmin για όλες τις ανάγκες διαχείρησης και είσαι αρχηγός. Επίσης γιατι στον κόρακα θες windows server edition για κατεβαστήρι; εδώ σου λείπουν βασικές γνώσεις μεθοδικότητας που δεν έχουν να κάνουν με τα λειτουργικά συστήματα. Σκαλί Σκαλί ανεβαίνουμε. Θες να βρεις τα παρακάτω για το δικό σου κέρδος και μετά να διαβάσεις μερικούς οδηγούς Online - use cases . τι θες να κάνει το μηχάνημα; - απαιτήσεις υλικού. -απαιτησεις λογισμικού αφού έχεις τα βασικά αποφασίζεις το πως θα λύσεις το πρόβλημα σου. Τι, ΟΧΙ? όταν έχεις, πιο σοβαρές, απορείες που δεν λύνονται με ενα επιφανειακό googling, εδώ είμαστε.
valadisk Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 21/9/2021 στις 6:20 ΜΜ, headbanger είπε TS, για την δουλειά που το έχεις, μπορείς απλά να εγκαταστήσεις ubuntu, SSH Με θεωρητικά άπειρους παράλληλους χρήστες, και ενα torrent Με το WEBUI του ώστε απλά να μανατζάρεις τα τορρεντ από εναν browser. Βάζεις και ενα webmin για όλες τις ανάγκες διαχείρησης και είσαι αρχηγός. Επίσης γιατι στον κόρακα θες windows server edition για κατεβαστήρι; εδώ σου λείπουν βασικές γνώσεις μεθοδικότητας που δεν έχουν να κάνουν με τα λειτουργικά συστήματα. Σκαλί Σκαλί ανεβαίνουμε. Θες να βρεις τα παρακάτω για το δικό σου κέρδος και μετά να διαβάσεις μερικούς οδηγούς Online - use cases . τι θες να κάνει το μηχάνημα; - απαιτήσεις υλικού. -απαιτησεις λογισμικού αφού έχεις τα βασικά αποφασίζεις το πως θα λύσεις το πρόβλημα σου. Τι, ΟΧΙ? όταν έχεις, πιο σοβαρές, απορείες που δεν λύνονται με ενα επιφανειακό googling, εδώ είμαστε. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο, ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Είμαι λάτρης του κινηματογραφικού περιεχομένου. Και οι ανάγκες μου σε χώρο HDD είναι μεγάλες. Μιλάμε για τουλάχιστον 10TB. Όταν ξεκίνησα να φτιάξω τη συλλογή μου, κάθισα και υπολόγισα τι με συμφέρει για τα οικονομικά μου, επένδυση σε δίσκους και ένα καλό NAS ή όλα στο cloud; Από Nas δεν σκάμπαζα, πως να το στήσω, πως να το φτιάξω και έβλεπα κάτι τρελές τιμές για τα οικονομικά μου πάντα. Αποφάσισα το δεύτερο και έτσι έπραξα. Λέω δεν θα δώσω μια σε hardware, θα πληρώσω cloud ύσεις και θα λύσω το πρόβλημα μου και έτσι έπραξα. Νοίκιασα ένα RDP με 20 ευρώ το μήνα στην Contabo. Τώρα έπρεπε να λύσω το θέμα του χώρου. 10TB με 10 ευρώ δίνουν; Και όμως δίνουν. Object storage ήταν η λύση στο πρόβλημά μου. Είδα τιμές, Google Cloud, για 10TB archive storage το δίνει με 10 ευρώ το μήνα, στα ίδια και η Microsoft, στα ίδια και η AWS. και στη συνέχεια πληρώνεις ό,τι κατεβάσεις, 100GB = 1 ευρώ περίπου. Έτσι και αλλιώς ήθελα 10TB σαν archive χώρο δεν θα κατεβάζω πολύ. Σταδιακά όμως, διάφορες RDP υπηρεσίες άρχισαν να χρεώνουν ξεχωριστά το ΦΠΑ, να ανεβάζουν τα fees για Windows Server και έτσι το κόστος του RDP αυξανόταν. Για αυτό αναγκάστηκα να πάω σε Linux. Πιστεύω να απαντάω στην απορία σου γιατί ήθελα Windows Server. Δεν το ήθελα εγώ, όσες υπηρεσίες που πουλάνε VPS δεν έβαζαν Windows 10 και αν υπάρχει κάποια που δεν την έχω πάρει να μου την πεις να πάω αμέσως. Πάμε τώρα παρακάτω. Δεν μου λύνει το πρόβλημα το torrent με το Web UI. Γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να τα ανεβάσω στο Google Cloud. Αλλιώς, αγόραζα seedbox για αυτή τη δουλειά και ξεμπέρδευα. Τέλος, το κατεβασμα ταινιών και σειρών μέσω servers είναι λίγο gray zone όπως μου είπαν όταν ρώτησα στο supports τους. Βάλε VPN μου λένε από την Contabo και ότι we never look what our users do with our VPS. Only Mining is not permitted μου είχαν πει. Είχα ρωτήσει και το support του google cloud για το αν επιτρέπεται η αποθήκευση ταινιών και σειρών στο cloud τους, χωρίς να τις μοιράζω, απλά σαν backup. Μου είπαν, you can upload any file, but we comply with DMCA requests. Σε απόψεις άλλων χρηστών του internet έλεγαν απλά κάνεις τα αρχεία archive με το winrar βάζεις και έναν κωδικό και επιλέγεις το Encrypt filenames και είσαι άρχοντας. Πιστεύω να έλυσα κάποιες από τις απορίες σου Α και με 14Mbps/1 της Cosmote δεν μπορείς να ανεβάσεις τέτοιον όγκο στο cloud. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2021 από valadisk
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα