Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας! Εχω συμβόλαιο 6 χρόνων για το σπίτι που νοικιάζω και λήγει άμεσα. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει νομικά, κάποιο χρονικό διάστημα που μπορώ να παραμείνω μέχρι να βρω νέο σπίτι;; 

Δημοσ.

Ή κάνεις νέο συμβόλαιο ή με το που λήξει αν θέλει σε βγάζει έξω.
Δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να λέει ότι επειδή δεν φρόντισες να βρεις άλλο σπίτι έγκαιρα, θα παράμενεις εκεί μέχρι να βρεις.
Κανείς δεν βρίσκει σπίτι, ειδικά στην Αθήνα. Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν ίσχυε κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Nasak είπε

Γειά σας! Εχω συμβόλαιο 6 χρόνων για το σπίτι που νοικιάζω και λήγει άμεσα. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει νομικά, κάποιο χρονικό διάστημα που μπορώ να παραμείνω μέχρι να βρω νέο σπίτι;; 

Νομικα, υπάρχει το τρίμηνο, ας πούμε.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Nasak είπε

Γιατί δεν κάνεις ανανέωση?

6 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ξέρεις από 6 χρόνια πριν πότε λήγει το συμβόλαιο και αντί να κάνεις τα κουμάντα σου θέλεις κι άλλους 3 μήνες αφού λήξει? 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nasak είπε

Σε βγάζουν η όχι ?

Η δεν ξέρεις ?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

2 ώρες πριν, Nabuko είπε

Γιατί δεν κάνεις ανανέωση?

Ξέρεις από 6 χρόνια πριν πότε λήγει το συμβόλαιο και αντί να κάνεις τα κουμάντα σου θέλεις κι άλλους 3 μήνες αφού λήξει? 

Σωστό αυτό που λες. Παρόλα αυτά, ορισμένοι ενοικιαστές μένουνε πολλά χρόνια στα ίδια σπίτια με τον ιδιοκτήτη να τους ανανεωνει το μισθωτήριο και να μην τους διώχνει, ε στο τέλος ο ενοικιαστής θεωρεί δεδομένο ότι θα μείνει και δεν θα φύγει από το σπίτι αφού θα γίνει νέα ανανεωση, για αυτό καλό είναι ο ιδιοκτήτης να τους ενημερώνει κάποια στιγμή μερικούς μηνες πριν την λήξη ότι δεν θα τους το ανανεώσει,.ειδικά με τα σημερινά δεδομένα 6 μήνες πριν τουλάχιστον. Γνωρίζω άνθρωπο που έμενε 30 έτη σχεδόν στο ίδιο σπίτι με ενοίκιο και αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες να τον διώξουν γιατί θέλουν το ακίνητο για ιδιοκατοικιση, αυτός δεν έψαχνε τίποτα τόσα χρόνια θεωρούσε δεδομένο ότι θα μείνει μόνιμα και τώρα δεν έχει καταφέρει να βρει κάτι, είναι 6 μήνες στην αναζήτηση. 

Δημοσ.

Αν ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να στο ανανεώσει αν δεν φύγεις μόνος σου θα σου στείλει εξώδικο με προθεσμία 15 τουλάχιστον ημερών. 

Αν δεν φύγεις θα σου κάνει αγωγή έξωσης. 

Το πότε θα εκδικαστεί και πότε θα βγει η απόφαση προφανώς υπέρ του είναι θέμα δικαστηρίου. 

Προσοχή 

Μπορεί να απαιτήσει να του καταβάλεις δικαστικά έξοδα. 

Γνώμη μου να μιλήσεις μαζί του και αν δεν βρεθεί λύση ψάξε για σπίτι. 

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Nasak είπε

Υπάρχει, μέχρι τη λήξη του συμβολαίου, 6 ολόκληρα χρόνια σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, γιατί το άφησες για τελευταία στιγμή?

Έξωση πάντως δεν μπορεί να γίνει την επόμενη ημέρα αν αυτό ρωτάς, θα χρειαστούν κάποιοι μήνες τουλάχιστον.

Δημοσ.

Ποια έξωση λέτε ρε παιδιά, δεν έχουμε απλήρωτα ενοίκια εδώ... Λήξη συμβολαίου έχουμε... Αν πάει ο ιδιοκτήτης και αλλάξει κλειδαριές θα τρέχει ο άνθρωπος. Γνώμη στο παρακαλετο με τον ιδιοκτήτη μείνε κάνα μήνα, (ισοφάρισε τα καπαρα που είχες δώσει στην αρχή.)

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, eko13 είπε

Ποια έξωση λέτε ρε παιδιά, δεν έχουμε απλήρωτα ενοίκια εδώ... Λήξη συμβολαίου έχουμε... Αν πάει ο ιδιοκτήτης και αλλάξει κλειδαριές θα τρέχει ο άνθρωπος. Γνώμη στο παρακαλετο με τον ιδιοκτήτη μείνε κάνα μήνα, (ισοφάρισε τα καπαρα που είχες δώσει στην αρχή.)

Αυτο αν δεν κανω λαθος λεγεται αυτοδικια .Δεν ειναι τοσο απλα  τα πραγματα .Εχω ενοικο που εχει ληξει εδω και 3 χροινια το μισθωτηριο και του εκανα εξωδικο να φυγει αφου με το προφορικο δεν εγινε κατι που δεν το βλεπω

Δημοσ.

Μίλα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και συνεννοήσου. Εγώ όταν ήμουν φοιτήτρια και είχε λήξει το συμβόλαιο, του ζήτησα 1 μήνα ακόμα για να τελειώσω την πτυχιακή μου και δεν είχε πρόβλημα.

Παίζει όμως ο ιδιοκτήτης να έχει βρει ήδη άλλο ενοικιαστή και να μην μπορεί να σου κάνει τη χάρη.

εν πάση περιπτώσει, μίλα μαζί του γιατί μόνο έτσι θα βρεις λύση. όλα τα άλλα που λέμε εμείς είναι εικασίες.

Υ.Γ. και εσύ βρε παιδί μου τι το άφησες τελευταία στιγμή και σε έχει πιάσει πανικός τώρα..

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, eko13 είπε

Κάνεις λάθος αν πιστεύεις πως έξωση μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρχουν απλήρωτα ενοίκια, μπορεί να γίνει για πολλούς λόγους. Και φυσικά μιλάμε για νόμιμη έξωση, το να πάει ο ιδιοκτήτης να αλλάξει κλειδαριές είναι παράνομο.

Δημοσ.

στην περιπτωση που δεν το θελει για ιδιοκατοικηση και εισαι τυπικος στις πληρωμες σου και στις υποχρεωσεις του διαμερισματος δεν εχει λογω να σε βγαλει. εκτος και εαν το ενοικιο ειναι πολυ παρακατω απο αυτο που δινεις. που και παλι αυτο με μια καλη κουβεντα βρισκεται χωρις προστριβες. 

γνωμη μου εαν εισαι καλος ενοικιαστης και θελεις να παραμεινεις αρκετα χρονια ακομη στο ιδιο σπιτι κανε μια φιλικη κουβεντα μαζι του.

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Nasak είπε

Τον ιδιοκτήτη τον ρωτησες;Που είναι το πιο απλό και μονο σίγουρο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...