phph Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα, σκέφτομαι να πάρω ένα Synology DiskStation DS220+ και προβληματίζομαι στο τι δίσκους να βάλω. Θα το δουλεύω σε raid 1, οπότε θέλω 2 πανομοιότυπους. Θα ήθελα το συνολικό κόστος να μείνει κάτω από τα 800€, οπότε οι δίσκοι θα πρέπει να είναι περίπου στα 230€ ο ένας το πολύ. Θα προτιμούσα WD, αλλά τα έχω μπλέξει λίγο με τα διάφορα μοντέλα. Red, red plus, red pro, gold, Ultrastar... Δεν βγάζω άκρη. Στην αρχή σκεφτόμουν αυτόν, αλλά μήπως πρέπει να πάω σε κάποιο καλύτερο μοντέλο έστω κι αν είναι στα 6ΤΒ; Η τιμολόγηση πρέπει να γίνει εντός του Σεπτεμβρίου, οπότε πρέπει να είναι και ετοιμοπαράδοτοι. Τα 4-10 εργάσιμες και πάνω δεν παίζουν. Η χρήση θα είναι σε home - home/office. Help please.
NikosKallithea Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Εγω εχω βαλει αυτους WD 8 TB SATA 3 WD80EFAX RED 225€ αγορά τότε.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Εγώ έχω βάλει Seagate Ironwolf 8TB HDD Σκληρός Δίσκος 3.5" SATA III 7200rpm με 256MB Cache για NAS και από ότι βλέπω στο Σκρουτζ έχουν 213€
spyros_s Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα κι από εμένα. Κατανοώ ότι μπορεί να "πνιγεί" κάποιος στην αρχή με τόσα διαφορετικά μοντέλα, στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ πιο απλό και ιδιαίτερα στους WD αφού κάθε κατηγορία με χρωματικό κωδικό αναφέρει και το πεδίο εφαρμογής του. Συνοπτικά αναφέρω την προτεινόμενη λειτουργία με αύξουσα σειρά σε τιμή: WD Green - Κατάλληλος για καθημερινή χρήση WD Blue - Κατάλληλος για χρήση εστιασμένα στην αποθήκευση (πχ ως δεύτερος για δεδομένα) WD Black - Κατάλληλος για gaming και υψηλές επιδόσεις (10000+ rpm) WD Red - Κατάλληλος για χρήση NAS (από 1 - 24 bay συστοιχία) και cloud συσκευές WD Purple - Κατάλληλος για χρήση 24/7 σε καταγραφικό με προηγμένη εγγραφή WD Gold - Κατάλληλος για Enterprise χρήση. Αξοιόπιστος, με υψηλές αποδόσεις. Οι τιμές εννοείται ότι εξαρτώνται άμεσα από το κατάστημα και το έτος κατασκευής. Προσωπικά, έχω χρησιμοποιήσει όλες τις σειρές και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Από support δεν ξέρω γτ όπως προανέφερα ποτέ δεν είχα πρόβλημα . https://shop.westerndigital.com/solutions/compare-our-color-drives
RTW4ever Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, spyros_s είπε Καλησπέρα κι από εμένα. Κατανοώ ότι μπορεί να "πνιγεί" κάποιος στην αρχή με τόσα διαφορετικά μοντέλα, στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ πιο απλό και ιδιαίτερα στους WD αφού κάθε κατηγορία με χρωματικό κωδικό αναφέρει και το πεδίο εφαρμογής του. Συνοπτικά αναφέρω την προτεινόμενη λειτουργία με αύξουσα σειρά σε τιμή: WD Green - Κατάλληλος για καθημερινή χρήση WD Blue - Κατάλληλος για χρήση εστιασμένα στην αποθήκευση (πχ ως δεύτερος για δεδομένα) WD Black - Κατάλληλος για gaming και υψηλές επιδόσεις (10000+ rpm) WD Red - Κατάλληλος για χρήση NAS (από 1 - 24 bay συστοιχία) και cloud συσκευές WD Purple - Κατάλληλος για χρήση 24/7 σε καταγραφικό με προηγμένη εγγραφή WD Gold - Κατάλληλος για Enterprise χρήση. Αξοιόπιστος, με υψηλές αποδόσεις. Οι τιμές εννοείται ότι εξαρτώνται άμεσα από το κατάστημα και το έτος κατασκευής. Προσωπικά, έχω χρησιμοποιήσει όλες τις σειρές και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Από support δεν ξέρω γτ όπως προανέφερα ποτέ δεν είχα πρόβλημα . https://shop.westerndigital.com/solutions/compare-our-color-drives Αυτα που λες είναι πολυ μα πολύ παλιά και δεν ισχύουν πλέον στο 100%. Π.χ. δες για smr και red απλούς και pro, green έχουν σταματήσει, κλπ κλπ. 1
phph Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Ναι, τώρα η wd έχει 3 μοντέλα red. Τους απλούς, τους plus και τους pro. Όλα υποτίθεται για NAS είναι.
spyros_s Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, RTW4ever είπε Αυτα που λες είναι πολυ μα πολύ παλιά και δεν ισχύουν πλέον στο 100%. Π.χ. δες για smr και red απλούς και pro, green έχουν σταματήσει, κλπ κλπ. Ανέφερα τις γενικές κατηγορίες που αφορούν τους WD. Οι περιγραφές και το link είναι από την επίσημη σελίδα της WD. Η green σειρά υφίσταται ακόμα σε SSD SATA και m.2 όπως επίσης κυκολοφούν και stock ακόμα. Οι green hdd μέχρι και το 2019 πωλούνταν στην ελληνική αγορά. Υπάρχει RED με SMR που μπορεί να σου κάνει την δουλειά σε οικιακό περιβάλλον και μικρό workload και RED PLUS με CMR για μικρομεσαίες επιχειρήσεις για μεγαλύτερο. Κάνενας από τους δύο δεν κάνει για enterpise χρήση. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από spyros_s
dimoskoutr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Καταρχήν θα ευχαριστηθείς το DS220+, το αγόρασα τέλος Αυγούστου και είναι εξαιρετικό, στο σπίτι με 5 clients σταθερά, laptops και κινητά δεν έχει ιδαίτερο θέμα αρκεί να μην του ζητάς Plex 4K...🙂. Εγώ έβαλα 2x4tb Ironwolf, δεν τους είχα δοκιμάσει ποτέ, σε σύγκριση με έναν 3ετίας WD red 3tb ο Wolf είναι πιο γρήγορος αλλά και λίγο πιο θορυβώδης, εσύ με τα χρήματα που διαθέτεις πηγαίνεις σαφώς σε μεγαλύτερη χωρητικότητα. Αν προτιμάς WD πας σε Red Plus όχι στον απλό Red...έχει κάνει μαμουνιά η WD με τους Red, έφαγε κράξιμο από παντού και γι αυτό έβγαλε τους Red Plus που είναι οι αντίστοιχοι παλιοί Red.
Ashaman Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Πριν μερικους μηνες που το ειχα ψαξει η διαφορα ηταν στον κωδικο του WD Red. EFRX με τα 64ΜΒ cache ειναι οι CMR ενω οι EFAX με τα 256 cache ειναι οι SMR τους οποιους ισως ειναι καλυτερα να αποφυγεις. Στο σκρουτζ EFRX βλεπω μονο μεχρι 4ΤΒ παντως. Αυτα για τους απλους. Μετα οπως ειπαν και παραπανω υπαρχουν οι plus που ειναι και ταχυτεροι (7200 vs 5400) και με CMR . O 8TB βγαινει στα 230 με αμεση παραλαβη απο you απ'οτι βλεπω.
phph Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Σας ευχαριστώ όλους. Τελικά έβαλα το χέρι λίγο πιο βαθειά στην τσέπη και πήρα τους pro. Με τους seagate έχω μια φοβία. Στα 30+ χρόνια που ασχολούμε με τους υπολογιστές έχω χρησιμοποιήσει πάνω από 20 εσωτερικούς δίσκους και μου χάλασε μόνο ένας και ήταν seagate. Ξέρω ότι αυτό δεν έχει και πολύ σημασία, αφού το δείγμα είναι πολύ μικρό για στατιστική, αλλά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα