Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Έχω ένα σκάνερ της Epson για τα αρνητικά φίλμς,και έχω 3 απορίες. Αν μπορούσατε να μους τις λύσετε θα σας ήμουν υπόχρεος 🤗

Ερώτηση πρώτη. Πώς μπορώ να δω ποια πλευρά είναι η σωστή? ( Η πλευρά που θα βλέπει το σκάνερ ).

Δεύτερη ερώτηση. Σε τι ανάλυση πρέπει να σκανάρω τις φωτογραφίες?

Τρίτη ερώτηση. Πώς μπορώ να καταλάβω ποιες φωτογραφίες είναι έγχρωμες και ποιες ασπρόμαυρες?

Σας ευχαριστώ πολύ 🤗 🤗 🤗 

Δημοσ.

1) δεν έχει σημασία. Αν είναι ανάποδα γυρίζει από το πρόγραμμα. 

2) οσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα. Στην φυσική ανάλυση του scanner.

3) τα ασπρόμαυρα είναι ασπρόμαυρα.  Τα έγχρωμα έχουν μια πορτοκαλί απόχρωση. Θέλεις software που να διαχειρίζεται σωστά τα αρνητικά. 

Δημοσ.
Στις 3/2/2025 στις 9:26 ΜΜ, smpt είπε

1) δεν έχει σημασία. Αν είναι ανάποδα γυρίζει από το πρόγραμμα. 

2) οσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα. Στην φυσική ανάλυση του scanner.

3) τα ασπρόμαυρα είναι ασπρόμαυρα.  Τα έγχρωμα έχουν μια πορτοκαλί απόχρωση. Θέλεις software που να διαχειρίζεται σωστά τα αρνητικά. 

Χρησιμοποιώ το πρόγραμμα της Epson,και δεν μου γυρίζει αυτόματα τις φωτογραφίες στην σωστή πλευρά,για αυτό και ρώτησα ποια πλευρά είναι η σωστή.

Αν έχεις να μου προτείνεις κάποιο πρόγραμμα για τα αρνητικά,θα σου ήμουν υπόχρεος.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 🤗 

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να καταλαβαινει αν το φιλμ είναι ανάποδα η οχι.

Αν κάνεις scan μια φώτο και δεν είναι σωστά γύρισε το φιλμ. Από εκεί και πέρα θα ξέρεις. 

το πρόγραμμα που εγώ χρησιμοποίησα κάποια στιγμή για δοκιμές είναι το viewscan. Μπορείς να το δοκιμάσεις 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/2/2025 στις 9:38 ΜΜ, smpt είπε

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να καταλαβαινει αν το φιλμ είναι ανάποδα η οχι.

Αν κάνεις scan μια φώτο και δεν είναι σωστά γύρισε το φιλμ. Από εκεί και πέρα θα ξέρεις. 

το πρόγραμμα που εγώ χρησιμοποίησα κάποια στιγμή για δοκιμές είναι το viewscan. Μπορείς να το δοκιμάσεις 

Τα αρνητικά φίλμς ήταν του πατέρα μου. Είναι αρκετά παλιά και δεν μπορώ να ξέρω πως είναι η σωστή πλευρά. Σε όσα αρνητικά έχω δει δεν υπάρχει κάποια πίνακα αυτοκινήτου η δρόμου για να δω αν είναι η σωστή πλευρά. Πάντως σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σού,και θα κοιτάξω και το viewscan 🤗

Δημοσ.

Η σωστή πλευρά του αρνητικού είναι αυτή που διαβάζεις τα στοιχεία του αρνητικού στην ούγια. Θα δεις ότι είναι γραμμένοι αριθμοί, σύμβολα ή και ο κατασκευαστής του αρνητικού.  

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...