Προς το περιεχόμενο

Λήξη συμβολαίου και οριστική αποχώρηση απο παρόχους

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια.Εχω Wind VDSL 50 και ληγει το συμβολαιο τελη Οκτωμβριου.

Δεν θα προχωρησω σε ανανεωση συμβολαιου ουτε σε αλλαγη παροχου διοτι μεσα στον Νοεμβριο θα μετακομισω και εκει που θα παω σε συγγενικο σπιτι εχει internet.

Υπαρχει περιπτωση να πληρωσω τελη διακοπης?Δεν θα τους ζητησω εννοειτε διακοπη πριν την ημερομηνια ληξης του συμβολαιου.Θα το αφησω να ληξει μονο του.

Ηθελα να ρωτησω τα εξης:

1)Γυρω στις 25 Οκτωμβριου αν δεν κανω λαθος ληγει το συμβολαιο. Μετα το συμβολαιο γινεται αυτοματα αοριστου και πληρωνω ονομαστικη τιμη?

Αν δεν κανω λαθος (θα το κοιταξω) 64 ευρω πρεπει ναναι η ονομαστικη αντι των 27 που δινω καθε μηνα.

2)Πρεπει να παω απο καταστημα και να τους ζητησω οριστικη διακοπη (και απο αοριστου που θαχει μετατραπει αυτοματα) η οχι μετα την ληξη του συμβολαιου?

3)Ποτε ακριβως να παω να ζητησω διακοπη για να μην μου χρεωθει 64 ευρω ο λογαριασμος? 25 ληγει το συμβολαιο.Απο 26 του μηνα ειμαι οκ να παω να ζητησω διακοπη?Η να αφησω να μπει Νοεμβριος και να παω?

4)Αποτι βλεπω μαλλον δεν θα το γλυτωσω το πρωτο 64ρι γιατι καπου διαβασα οτι σου λενε οτι θελει 1 μηνα να στο διακοψουν.

5)Υπαρχει περιπτωση να με χρεωσουν τιποτα αλλο?

6)Εχει διακοψει καποιος οριστικα προσφατα να πει τι παιχτηκε?

Οποιαδηποτε αλλη χρησιμη συμβουλη ευπροσδεκτη.

Ευχαριστω πολυ.

Επεξ/σία από SRV
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημέρα

λογικά, όπου νάναι θα αρχίσουν από τον πάροχο κ τους συνεργάτες του τα τηλεφωνήματα για ανανέωση, με τις όποιες προσφορές σου κάνουν

αρνείσαι την ανανέωση. για 1000% πας σε ένα κατάστημα κ τους λες τι χρειάζεται. στέλνουν ένα φαξ στα κεντρικά, ζητάς κ συ αντίγραφο του φαξ κ αντίγραφο της βεβαίωσης αποστολής από το κατάστημα. δε θα χρεωθείς κάτι. ούτε το 64αρι θα χρεωθείς φυσικά. ΜΗΝ το αφήνεις τελευταία στιγμή, πήγαινε και κανόνισε από τώρα για τέλη Οκτώβρη.

ο αριθμός που έχεις ανοίκει σε σένα? ή στον ιδιοκτήτη του σπιτιού? και με αυτό ΜΗΝ αφήσεις εκκρεμότητα.

Πας αρχές Οκτώβρη σε κατάστημα και κάνεις αίτημα εγγράφως (παίρνοντας αντίγραφο) να γίνει διακοπή της σύνδεσης την ημέρα που λήγει η δέσμευση. Χρέωση δεν υπάρχει σε διακοπή σύνδεσης που δεν είναι σε δέσμευση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Σκεφτομαι να παω να δηλωσω την διακοπη 1-2 μερες αφου ληξει το συμβολαιο να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα γινει κανα μπερδεμα. 

Αν παω τωρα και τους πω διακοπη μια μερα μετα την ληξη του συμβολαιου πχ στις 26 του μηνα, παλι η διαδικασια διακοπης θα ξεκινησει απο τοτε απο τις 26 και οχι απο τωρα, και θα θελει 1 μηνα μετα περιπου για να ολοκληρωθει. Τωρα μεχρι τις 25 απαγορευεται η διακοπη. Απο τις 26 και μετα λογικα θα στειλουν αιτημα στον οτε για καταργηση γραμμης (δεν ξερω ακριβως τι γινεται).

Αν τους πω απο τωρα προγραμματισμενη διακοπη απο τις 26, πριν τις 26 δεν μπορουν να ενημερωσουν τον Οτε γιατι ισχυει ακομα το συμβολαιο. Δεν ξερω μπορει να κανω και λαθος υποθετικα μιλαω. 

Ποιο πολυ φοβαμαι μην γινει καμια παρανοηση. Σκεψου παω ζηταω διακοπη και εκεινοι μεχρι τελος Οκτωμβριου να περνουν τηλεφωνα να με πεισουν να μεινω.

Δεν μπορω ναχω εμπιστοσυνη οτι θα τηρηθει ο προγραμματισμος της διακοπης απο τις 26 και μετα.

Τωρα αν ζητησω απο το καταστημα αντιγραφο του αιτηματος διακοπης, ποσο μαλλον και αντιγραφο του (φαξ αποστολης του αιτηματος??? - ηλεκτρονικα δεν τα στελνουν τα αιτηματα?) υπαρχει περιπτωση να μου δωσουν? Η δεν θα βγαλω ακρη? Αν ζητησω αντιγραφο του αποδεικτικου (της αποστολης του αιτηματος) μπορει να μου πει οτι δεν μπορει να μου δωσει γιατι το εστειλε ηλεκτρονικα.

Που ξερω στο τελος μηπως γινει κανα μπερδεμα και φανει οτι ζητησα διακοπη πριν την ληξη. Και ας τους εχω στηλει προγραμματισμενο αιτημα. Και φαντασου να μην μου εχουν δωσει επιπλεον και αντιγραφο του αποδεικτικου της αποστολης του αιτηματος διακοπης!!!

Ειναι πολλα τα ερωτηματικα. Γιαυτο δεν ξερω αν βγαλω ακρη. Ετσι για να ειμαι σιγουρος λεω να παω για το αιτημα αφου ληξει το συμβολαιο.

Αν δεν μου δινουν αντιγραφα στο καταστημα τι κανω? 

Να τους παω και το Ρουτερ πισω οταν παω για την διακοπη?

Ευχαριστω

Επεξ/σία από SRV

@SRV Πολύ άγχος για το τίποτα! Μου θυμίζεις αυτό το ανέκδοτο!

Πήγαινε εδώ και γράψε τους είτε στη φόρμα είτε στο Messenger "παιδιά, το συμβόλαιό μου λήγει στις 25 Οκτωβρίου, κι εγώ θέλω να το διακόψω τότε. Τι πρέπει να κάνω;", ή κάνεις κατευθείαν αυτό που είπε ο @jkoukos. Η "διαδικασία διακοπής" ποιος σου είπε ότι θέλει ένα μήνα; Άμεσα θα γίνει. Επίσης, αν εσύ έχεις αιτηθεί (και μάλιστα εγγράφως) την διακοπή άμεσα με τη λήξη του συμβολαίου, δεν μπορούν να σε χρεώσουν. Επίσης, το τι θα κάνουν με τον ΟΤΕ εσένα δεν σ'ενδιαφέρει! Εσένα θα σου κόψουν την παροχή υπηρεσίας.

Ο κανονισμός είναι σαφής. Έχουμε δικαίωμα να διακόψουμε σε όποιον χρόνο θέλουμε, άσχετα αν έχουμε ή όχι δέσμευση.

Έχεις δικαίωμα να δηλώσεις ότι επιθυμείς την διακοπή της σύνδεσης ακριβώς την μέρα που θέλεις, που προφανώς θα είναι αυτή που λήγει η δέσμευση ώστε να μην χρεωθείς τέλος πρόωρης διακοπής. Το ποιες εσωτερικές διεργασίες θα ακολουθήσει η πάροχος και τι σχέση θα έχουν αυτές με τον ΟΤΕ, ποσώς σε απασχολεί από την στιγμή που εγκαίρως και επισήμως έχεις ενημερώσει τον πάροχό σου.

Είναι υποχρέωση των καταστημάτων των εταιρειών να παραλαμβάνουν αιτήματα των πελατών τους και να παραδίδουν αντίγραφα εφόσον τους ζητηθεί. Αλίμονο αν ίσχυε το αντίθετο. Τότε καλύτερα να το κλείσουν το μαγαζί. Τουλάχιστον βγάλε φωτοτυπία το αίτημα και ζήτα υπογραφή παραλαβής επί αυτού, από τον υπεύθυνο του καταστήματος με την σφραγίδα αυτού.

Αν σου έχουν δώσει εξοπλισμό με χρησιδάνειο, τον επιστρέφεις σε ένα κατάστημα και παίρνεις αντίγραφο της παραλαβής του (είναι υποχρεωμένοι να σου το δώσουν).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την διαδικασια διακοπης οτι θελει 1 μηνα δεν ειμαι σιγουρος για αυτο, διαβαζα αυτην την περιοδο που το εψαχνα κατι παλαιοτερες σχετικες συζητησεις στο ιντερνετ οτι τους λεγανε οτι θελει 1 μηνα. Δεν ξερω αν ισχυει. Δεν εχω παει ακομα στο καταστημα να ρωτησω.

Ενημερωτικα πανω σε ολα αυτα, αλλα και σχετικα με τον χρονο διακοπης, βρηκα στο ιντερνετ τα παρακατω αρθρα που τα ξεκαθαριζουν:

(Το παρακατω προσφατο φετινο αρθρο - Μαιος 2021 - ψαχνοντας πληροφοριες για το θεμα στο ιντερνετ αν δεν κανω λαθος σε μια συζητηση σε forum καπου λεγανε οτι θα ισχυσουν σταδιακα οι νεες αποφασεις αυτες, και οτι εχουν παρει παραταση 6 εως 9 μηνες απο τοτε που βγηκαν κατι τετοιο. Δεν ειμαι σιγουρος για αυτο. Ειναι παντως οι ποιο προσφατες αποφασεις οι οποιες δεν ειναι (ισως) σε αμεση εφαρμογη ακομα ολες λογω πιθανης παρατασης δεν ξερω αν ισχυει σιγουρα αυτο)

Νέος Κανονισμός Γενικών Αδειών της ΕΕΤΤ: Τι αλλαγές φέρνει στα συμβόλαια τηλεφωνίας – ίντερνετ.

(Το παρακατω ειναι ενα χρησιμο παλαιοτερο αρθρο του 2018)

Πότε ισχύει η διακοπή συμβολαίου κινητού ή σταθερού χωρίς την πληρωμή τέλους αποσύνδεσης.

(Τελος το παρακατω ειναι περσινο αρθρο του 2020)

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να διακόψετε την σύμβαση με τον πάροχό σας.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Επεξ/σία από SRV

Στις 30/9/2021 στις 8:06 ΠΜ, SRV είπε

.

Το οτι θα πληρωσεις αερα θα πληρωσεις αερα.Το θεμα ειναι να μην πληρωσεις τελος διακοπης οποτε θα κανεις το αιτημα διακοπης αφου εχει ληξει το συμβολαιο σου,και οχι πριν βασιζομενος σε καποιον ακυρο υπαλληλο που ''θα κανει την αιτηση μια μερα αφου ληξει το συμβολαιο σου''. Το αιτημα διακοπης γινεται με μειλ,φαξ και δεν ξερω τι αλλο. Ειχα παει στο καταστημα στειλαμε το φαξ πηρα φωτοτυπια και πηγα και σε 2 βιβλιοπωλεια και το στειλα και μονος μου αλλες 2 φορες γιατι την ειχε παθει γνωστος μου(οτι δεν ειδαν το φαξ και τετοια).64 ευρω δεν θα παει ο λογαριασμος σου, ανεβαινει μεν αλλα οχι τοσο πολυ (εμενα απο 20 ειχε παει 30 οταν ηταν αοριστου). Εμενα η διακοπη ειχε παρει καπου 10 μερες που δεν ημουν καν στο σπιτι,ειχα ξηλωσει και το ρουτερ(το οποιο επειδη ρωτας πιο πανω ποτε δεν μου ζητησαν πισω αλλα το χω σε μια γωνια καλου κακου).

Αυτα για τα οποια αγχωνεσαι ειναι το λιγοτερο,το ΠΡΗΞΙΜΟ να παραμεινεις η να μεταφερεις σε αλλη κατοικια την συνδεση δεν παλευεται.

Θα πας σε ενα κατάστημα (οπως σου ειπαν παραπάνω) με την ταυτότητα σου και θα κανεις αίτηση διακοπής βρόγχου.

Θα παρεις μαζι σου ενα αντίγραφο της αίτησης. Σε 10-15 μερες ισως και νωρίτερα θα εχει διακοπεί, ισως να σου ερθει ενας τελευταίος λογαριασμός (έμενα μου ηρθε μηδενικός).

Ετσι διέκοψα εγω την συνδεση μου πριν 5 χρονια απο το σπιτι που εφυγα. Δεν πληρωσα τιποτα για να γινει.

Το ρουτερ το δινεις η οχι, αναλογα τι αναφέρετε στο συμβόλαιο που ειχες κανει. Εγω το κράτησα γιατι το ειχα πληρώσει. Κάποιες εταιριες που το δίνουν δωρεάν πιθανόν να στο ζητήσουν πισω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...