PrimoStore Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα, Ενδιαφέρομαι να γραφτώ νομικη στο city unity college που γινεται σε συνεργασία με ενα ελβετικο πανεπιστήμιο. Γενικα ήμουν αναμεσα σε αυτο και το Idef αλλα επέλεξα το city unity επειδή το idef στο 4ο ετος ειχε μαθήματα στα Γαλλικά. Γενικα πρέπει να προσέξω κάτι κατά την επιλογή κολεγίου ? Επίσης, για την νομική ξέρω οτι μετα την ολοκλήρωση της σχολής πρεπει να δουλεψεις για καποιον καιρο και μετα να "δώσεις" εξετάσεις στο ΣΑΕΠ για "αναγνώριση". Στην περίπτωση μου χρειάζεται να δώσω και άλλες εξετάσεις επειδή δεν εχω τελειώσει απο πανεπιστήμιο ? Τέλος, αν υπάρχει κάποιος που να σπουδάζει ή να χει τελειώσει νομική στο idef ή city unity θα θελα να μου δώσει κάποιες πληροφορίες που πιστεύει πως χρειάζεται να ξέρω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Land-decked Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Χωρίς μπαμπά δικηγόρο, θα φτιάχνεις καφεδάκια αχνιστα για πολλά χρόνια στο γραφείο 7
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για το επάγγελμα του νομικού. Άτομο του στενού μου κύκλου τελείωσε στο ΕΚΠΑ μετά έκανε master και μετά διδακτορικό στην Ελβετία που δεν το έχει τελειώσει ακόμα, αλλά κόπιασε πολύ, ξέρει τρεις ξένες γλώσσες άριστα, είδε και έπαθε να βρει λύσεις και γενικά να δει τι θα κάνει, επαγγελματικά δεν έχει ασχοληθεί ακόμα επισήμως αν και έβγαλε άδεια δικηγόρου από τον δικηγορικό σύλλογο. Εκτός από τις εξετάσεις που αναφέρεις με το ΣΑΕΠ, υπάρχει και η άδεια του δικηγορικού συλλόγου που εξ' όσων γνωρίζω περνάς και από εκεί εξετάσεις οι οποίες είναι ιδιαίτερα απαιτητικές και πρακτικά αν δεν γνωρίζεις το αντικείμενο δεν έχει σημασία από ποια σχολή προέρχεσαι. Για αυτά τα κολέγια που λες δεν έχω άποψη, ψάξε όμως αν υπάρχει κανένα κολέγιο για νομική το οποίο να συνεργάζεται με γερμανικό πανεπιστήμιο, είναι προτιμότερο από το γαλλικό.
Jos3ph Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Συντεχνία με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους. Αφού το γουστάρεις , κανένα εμπόδιο δεν είναι ικανό να σε σταματήσει , ούτε καν η ξένη γλώσσα. Την διαδικασία για την αναγνώριση πτυχίου επειδή αλλάζει ( πχ νομοσχέδιο για τα κολλέγια ) , την πιο σαφή απάντηση θα την πάρεις στην γραμματεία του κολλεγίου, όταν με το καλό πάρεις το πτυχίο. Για να μην μπλέξεις με την συντεχνία και την κλασσική οδό , σε συμβουλεύω να δεις αν υπάρχουν εναλλακτικές όπως νομικές συμβουλές προς start up και μετάφραση/απόδοση νομοσχεδίων της Ευρωπαικής Ένωσης στα ελληνικά σε συνεργασία με κοινοβουλευτικές ομάδες και βουλευτές Και τέλος θα κάνεις εξειδίκευση σε κάποιο τομέα , Ιατρικά λάθη ή πτωχευτικός νόμος , και επειδή είναι επίκαιρο , ανάπτυξη συμβάσεων/λόγοι απολύσεων για επιχειρήσεις για να αποφεύγονται κουλά όπως αυτό με το efood
aratos69 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Ως προς το Idef, εχει ήδη ελεγχθεί νομιικά η αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα των πτυχίων νομικής που απονέμει το (συνεργαζόμενο με αυτό το Κολλέγιο) "ομοταγές" Γαλλικό ΑΕΙ. Αντίθετα, ως προς το city unity, δεν γνωρίζω να έχει πραγματοποιηθεί τέτοιος νομικός έλεγχος με πρωτοβουλία (και οικονομική επιβάρυνση) ενδιαφερόμενων να παρακολουθήσουν το εν λόγω προπτυχιακό πρόγραμμα νομικών σπουδών. Άρα, πριν "πετάξετε μια περιουσία" ως επένδυση σε αυτές τις 4-ετείς σπουδές, μήπως είναι σκόπιμο να ξοδέψετε ένα μικροποσό για έγκυρη νομική συμβουλή γι' αυτό τον σκοπό; 4
alexpapaz_1 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 19/9/2021 στις 12:17 ΠΜ, PrimoStore είπε Καλησπέρα, Ενδιαφέρομαι να γραφτώ νομικη στο city unity college που γινεται σε συνεργασία με ενα ελβετικο πανεπιστήμιο. Γενικα ήμουν αναμεσα σε αυτο και το Idef αλλα επέλεξα το city unity επειδή το idef στο 4ο ετος ειχε μαθήματα στα Γαλλικά. Γενικα πρέπει να προσέξω κάτι κατά την επιλογή κολεγίου ? Επίσης, για την νομική ξέρω οτι μετα την ολοκλήρωση της σχολής πρεπει να δουλεψεις για καποιον καιρο και μετα να "δώσεις" εξετάσεις στο ΣΑΕΠ για "αναγνώριση". Στην περίπτωση μου χρειάζεται να δώσω και άλλες εξετάσεις επειδή δεν εχω τελειώσει απο πανεπιστήμιο ? Τέλος, αν υπάρχει κάποιος που να σπουδάζει ή να χει τελειώσει νομική στο idef ή city unity θα θελα να μου δώσει κάποιες πληροφορίες που πιστεύει πως χρειάζεται να ξέρω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Έχω τελειώσει νομική σε άλλο κολέγιο και έχω κάνει και μεταπτυχιακό στο εμπορικό δίκαιο στο συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο στην Αγγλία. Έχω αναγνωρίσει το πτυχίο και έκανα και την άσκηση καθώς και κάθε διαδικασία για την εγγραφή μου στον δικηγορικό σύλλογο στην Ελλάδα. Τα πτυχία μου μετά από κόπο έχουν αναγνωριστεί μέσω ΔΟΑΤΑΠ . Γενικά δεν ξέρω για το city unity αλλά το πρόγραμμα σπουδών στο κολλέγιο που σπούδασα εγώ ήταν ελλειπέστατο και έριξα πολύ διάβασμα και παρακολουθούσα και μαθήματα νομικής στο ΑΠΘ γιατί σε καμία περίπτωση σε σε καλύπτουν οι γνώσεις που παίρνεις.
vmich217 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα, Επειδή γράφτηκα στο τμήμα και έχω ένα άγχος (αν και με βεβαιώνουν οτι αναγνωρίζεται το πτυχίο τους.) Εσύ τελικά τι έκανες;;
forgotten Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Στις 3/8/2022 στις 8:53 ΜΜ, vmich217 είπε Καλησπέρα, Επειδή γράφτηκα στο τμήμα και έχω ένα άγχος (αν και με βεβαιώνουν οτι αναγνωρίζεται το πτυχίο τους.) Εσύ τελικά τι έκανες;; προτεινω νομικη σε κυπριακα ιδιωτικα πανεπιστημια αναγνωριζονται πιο ευκολα.
vmich217 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δεν έχω βρει κάποιο που να είναι εξ'αποστάσεως και δεν μπορώ να φυγω από Αθήνα.....
airtrelomike13 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Προτεινω νομικη μονο αν εχεις μπαμπα , μαμα ή συγγενεις που να ασχολουνται με το νομικο επαγγελμα, διαφορετικα θα πας προς τον ΟΑΕΔ με το που παρει το πτυχιο απο οπου και αν το παρεις. Η νομικη ως επαγγελμα εχει πολυ μεγαλη ανεργια, ενω οσοι εργαζνται, δουλευουν 12ωρα για χρηματα τα οποια ειναι ψιχουλα. Αυτοι που δουλευουν ειναι οσοι εχουν ετομο γραφειο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα