vassilisssss Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Είμαι 16 χρονών και σκέπτομαι πολύ σοβαρά να γινώ μηχανικός εμπορικού ναυτικού η πλοίαρχος. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάποια ιδιαίτερη αρέσκεια για αυτή την δουλειά αλλά σκέπτομαι να πάω εκεί επειδή έχει πολύ καλό μισθό χαμηλές βάσεις και δεν με χαλάει να λείπω 6 μίνες απτό σπίτι μ πιστεύετε ότι αξίζει να περάσω για αυτον το λογο η θα κάνω βλακεία?Τι πιστεύετε ότι είναι ποιο εύκολο ο μηχανικός η ο πλοίαρχος? Πως είναι οι συνθήκες εκεί και ποσό ελεύθερο χρόνο θα έχω ? Υπάρχει ιντερνέτ στο καράβι?Επιτρέπετε η χρήση υπολογιστή η αλς ηλεκτρονικής συσκευής στο καράβι? PS.Έχω και έναν θείο π είναι πλοίαρχος αλλά δεν μπορώ να τον ρωτήσω αυτή την περίοδο γιατί δεν ειναι εδω αλλά με τρώει το αχνός.
NikosKallithea Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Ίντερνετ και παιχνίδια στο καράβι ειναι ολα για τον πλοίαρχο, το καραβι πάει μονο του μην ανησυχείς. Αλίμονο 1
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δες τι θα κάνεις με το σχολείο σου και τις επιδόσεις σου στα μαθήματα, προετοιμάσου καλά για πανελλήνιες όταν δώσεις. Και όσον αφορά τα επαγγέλματα, να διαλέξεις κάτι που να σου αρέσει, όχι πόσα παίρνεις, αυτή είναι η γνώμη μου. Διότι ακόμα και να διαλέξεις κάτι που βγάζεις πολλά, τα πολλά θα απαιτούν πάλι κόπο και αρκετή ενασχόληση με κάτι που δεν θα σου αρέσει, οπότε θα μειώσεις το ενδιαφέρον σου με αυτό και μπορεί να το σταματήσεις κιόλας για κάτι άλλο. Για μίλα με έναν μηχανικό πλοίου, όλη σου την ζωή στο πλοίο θα την βγάλεις, τα λεφτά βέβαια καλά αλλά και ανάλογα εμπειρίας. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, vassilisssss είπε Είμαι 16 χρονών και σκέπτομαι πολύ σοβαρά να γινώ μηχανικός εμπορικού ναυτικού η πλοίαρχος. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάποια ιδιαίτερη αρέσκεια για αυτή την δουλειά αλλά σκέπτομαι να πάω εκεί επειδή έχει πολύ καλό μισθό χαμηλές βάσεις και δεν με χαλάει να λείπω 6 μίνες απτό σπίτι μ πιστεύετε ότι αξίζει να περάσω για αυτον το λογο η θα κάνω βλακεία?Τι πιστεύετε ότι είναι ποιο εύκολο ο μηχανικός η ο πλοίαρχος? Πως είναι οι συνθήκες εκεί και ποσό ελεύθερο χρόνο θα έχω ? Υπάρχει ιντερνέτ στο καράβι?Επιτρέπετε η χρήση υπολογιστή η αλς ηλεκτρονικής συσκευής στο καράβι? PS.Έχω και έναν θείο π είναι πλοίαρχος αλλά δεν μπορώ να τον ρωτήσω αυτή την περίοδο γιατί δεν ειναι εδω αλλά με τρώει το αχνός. Αμα δεν τρελαίνεσαι για αυτή την δουλειά άσε το.Δεν κάνει για εσένα.Θα τρελαθείς τοσο καιρό στη θάλασσα.
christos4 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Λοιπόν... Αν φτάσεις να γίνεις πλοίαρχος θα έχεις καλύτερα λεφτά αποτι αν γίνεις πρώτος μηχανικός. Η δουλειά είναι δύσκολη, και το 6 μήνες μακριά από το σπίτι το λες τώρα που είσαι 16. Επίσης μη το δένεις ποτέ κόμπο ότι θα κάθεσαι 6 μήνες και όχι παραπάνω. Αν δεν βρεθεί αντικαταστατης σου δεν φεύγεις 😝 Τα πρώτα χρόνια θα φας πολύ σκ@το με λίγα λεφτά. Όσο ανεβαίνει ο βαθμός σου, η δουλειά σου και ο κόπος σου θα συνεχίσει να είναι δύσκολος, αλλά θα αμοιβεσαι καλύτερα. Ο ελεύθερος χρόνος εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου και τα ταξίδια που θα κάνεις. Τυπικά υπάρχει ένα ωράριο, αλλά δεν τηρείται πάντα (όπως και σε κάθε δουλειά) Ίντερνετ υπάρχει στα καράβια, αλλά η πρόσβαση σου σε αυτό εξαρτάται από την πολιτική της εταιρείας. Όσο για το πιο εύκολο ή δύσκολο, εξαρτάται από το τι σου αρέσει να κάνεις και που είσαι καλός. 1
peiraiask Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 18/9/2021 στις 9:36 ΜΜ, vassilisssss είπε Είμαι 16 χρονών και σκέπτομαι πολύ σοβαρά να γινώ μηχανικός εμπορικού ναυτικού η πλοίαρχος. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάποια ιδιαίτερη αρέσκεια για αυτή την δουλειά αλλά σκέπτομαι να πάω εκεί επειδή έχει πολύ καλό μισθό χαμηλές βάσεις και δεν με χαλάει να λείπω 6 μίνες απτό σπίτι μ πιστεύετε ότι αξίζει να περάσω για αυτον το λογο η θα κάνω βλακεία?Τι πιστεύετε ότι είναι ποιο εύκολο ο μηχανικός η ο πλοίαρχος? Πως είναι οι συνθήκες εκεί και ποσό ελεύθερο χρόνο θα έχω ? Υπάρχει ιντερνέτ στο καράβι?Επιτρέπετε η χρήση υπολογιστή η αλς ηλεκτρονικής συσκευής στο καράβι? PS.Έχω και έναν θείο π είναι πλοίαρχος αλλά δεν μπορώ να τον ρωτήσω αυτή την περίοδο γιατί δεν ειναι εδω αλλά με τρώει το αχνός. συζητησε το με τους συγγενεις σου. τι σε ενδιαφερει το ιντερνετ στο καραβι , ? αμα βαλεις 10,20 χιλιαρικα στην τσεπη σε λιγα χρονακια λες να μην εχεις ιντερνετ στο κινητο? να προσπαθησεις να εχεις καλους βαθμους παντου ωστε να σιγουρευτεις οτι θα μπεις απο τους πρωτους σε οποια σχολη θες.καλο διάβασμα..
csontheline Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Άμα ρωτάς για ίντερνετ στο καράβι, διάλεξε δουλειά που να έχει οπτική ίνα στο γραφείο σου. Ούτε με κινητό, ούτε με ακίνητο θα πιάνεις μόνος σου. Δορυφορικό έχουν τα καράβια (κατά πάσα πιθανότητα, αν δεν έχει αλλάξει κάτι).
Fotis_Greece Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Δορυφορικο VSAT εχουν, τα πακετα με KU-BAND εχουν καπως καλυτερη ταχυτητα, τα παλια με C-Band και τις τεραστιες κεραιες (αλλα global coverage) ειναι στα 1Mpbs. Δεν ειναι καθολου απιθανο να πεσεις ομως και σε καραβι που εχει μονο FleetBroadBand (FBB) 256Kbps οποτε ξεχνα το surfαρισμα. Το κοστος του Internet για το πληρωμα ειναι περιπου 15-20 USD για PINs χρησης 10 ωρων περιπου. Στα λιμανια παιρνεις καρτες (ή σου φερνουν εκει με βαρκες) και κανεις την δουλεια σου.
Chaliasos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Εγώ που κόπηκα απ'την σχολή πλοιάρχων λόγω μυωπίας, γίνεται να εγγραφω κανονικά τώρα στην σχολή μηχανικών να κάνω λέιζερ τον χειμώνα και να πάω στην σχολή πλοιάρχων μετά;
dionisis1925 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 8 λεπτά πριν, Chaliasos είπε Εγώ που κόπηκα απ'την σχολή πλοιάρχων λόγω μυωπίας, γίνεται να εγγραφω κανονικά τώρα στην σχολή μηχανικών να κάνω λέιζερ τον χειμώνα και να πάω στην σχολή πλοιάρχων μετά; Το είχες ξανά ρωτήσει. https://www.insomnia.gr/forums/topic/770622-εμπορικό-ναυτικό/#comment-59761453
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα