Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, kostasfalcon είπε

Απο ποτε θεωρείται “PC MODE” Οι εγκαταστάσεις εφαρμογών με ένα κλικ και η απλή Επεξεργασία  βίντεο και εικόνας???

Και ποιος σου είπε ότι το iPad δεν μπορεί να τα κάνει αυτά?

Το PC Mode/DEX/κλπ είναι η ονομασία που δίνουν οι διάφοροι κατασκευαστές στην λειτουργία του Android σε παραθυρικό περιβάλλον. 

Δες από το 2:40 λεπτό και μετά  

Επεξ/σία από Vasilisxd
  • Like 1
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Vasilisxd είπε

Ρε σύ , για ένα απλό χρήστη που δεν θέλει να κάνει προγραμματισμό , τα Android Tablet έχουν πλέον PC Mode και μπορείς να κάνεις πάρα πολλά.

Από εγκαταστάσεις εφαρμογών με ένα κλικ , που πολλοί χρήστες δεν είναι εξοικειωμένοι , μέχρι και απλή επεξεργασία βίντεο και εικόνας. 

Μιλάμε πάντα για εντελώς απλούς καθημερινούς χρήστες που μέχρι τώρα με ένα λαπτοπ κάνουν τα βασικά.

Μα χρειάζεσαι γι' αυτά PC Mode; Οι απλοί χρήστες γι αυτά χρησιμοποιούν απλά το κινητό τους, δεν χρειάζονται καν tablet. Χώρια που στο θέμα φορητότητας το κινητό έχει μεγαλύτερη αξία, κάνεις ακριβώς τα ίδια και το πετάς στη τσέπη.

Τέλος πάντων, ειδικά για μένα και που για τις απαιτήσεις μου το MIUI με απογοήτευσε τα μάλα, είναι σκουπίδι. Πόσο μάλλον και σε tablet (είχα το εξαιρετικό Lenovo Yogabook με το digitizer/keyboard, αλλά λόγω της αποτυχίας του σαν concept, η lenovo το παράτησε, αλλά και με αυτό η εμπειρία πέρα από tablet απαιτήσεις ήταν απογοητευτική).

Επι της ευκαιρίας, στο MIUI με το πενάκι θα απογοητευτείς οικτρά! Το βίντεο που παράθεσες δείχνει πράγματα που τα κάνεις απλά με το δάχτυλο. Το πληκτρολόγιο δε, εκεί να δεις πλάκα που έχει με τα ελληνικά που ελάχιστα apps (δυο) τα υποστηρίζουν σωστά.

Επεξ/σία από spectaculator
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kostasfalcon είπε

Απο ποτε θεωρείται “PC MODE” Οι εγκαταστάσεις εφαρμογών με ένα κλικ και η απλή Επεξεργασία  βίντεο και εικόνας???

Και ποιος σου είπε ότι το iPad δεν μπορεί να τα κάνει αυτά?

Συμφωνώ απολύτως …εγώ με το iPad Air 4 κάνω τα πάντα που χρειάζομαι στη δουλειά και έχει την συνδεσιμότητα μέσω ενός multiport των 20 € (μιλάμε από Ethernet , cardreader ως hdmi)… ΑΛΛΑ δεν μπορώ να εγκαταστησω οποιοδήποτε πρόγραμμα χρειάζομαι , όποτε το pc / laptop είναι πρακτικά αναντικατάστατο. Ακόμα και ορισμένες λειτουργίες βασικών προγραμμάτων όπως το webex, ή το teams έχουν (προς το παρόν) περιορισμένες λειτουργίες (πχ δεν μπορείς να κανείς παρουσίαση σε share mode…) Άρα θα έλεγα ότι είναι επαρκές υποκατάστατο για εύκολη μεταφορά…και όχι αντικαταστάτης.. έχουμε σπίτι και ipad 8 ( σοβαρό θέμα με την συνδεσιμότητα λόγω υποδοχής lightning) και Android ( high end) …στο οποίο υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ακόμα και στην ορθή θέαση περιεχομένου…

Επεξ/σία από teovag
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, teovag είπε

έχουμε σπίτι και ipad 8 ( σοβαρό θέμα με την συνδεσιμότητα λόγω υποδοχής lightning)

Η μια μαλακία που πρέπει να αλλάξει και γρήγορα η Apple είναι η μη χρήση USB-C σε πολλές συσκευές της. Είναι και ο ένας από τους λόγους που δεν σκέφτομαι καν την αγορά iPhone.

Επεξ/σία από gippas
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gippas είπε

Η μια μαλακία που πρέπει να αλλάξει και γρήγορα η Apple είναι η μη χρήση USB-C σε πολλές συσκευές της. Είναι και ο ένας από τους λόγους που δεν σκέφτομαι καν την αγορά iPhone.

Ναι όλοι συμφωνούμε πιστεύω σε αυτό… για κάποιο λόγο δεν συμφωνεί η Apple🤣😜

Δεν ξέρω αν στην ουσία φοβάται κάτι με τις μπαταρίες, ή την πρόσβαση στο λογισμικό (καθώς είναι τεχνικά θέματα που δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη).

Το μόνο που σκέφτομαι ειναι αν κάνουν το εξής: 

1o βήμα: αφαίρεση 3,5mm για ακουστικά 

2ο βήμα: αφαίρεση φορτιστή 

3ο βημα(?): αφαίρεση υποδοχής οποιασδήποτε φύσης και μόνο ασύρματη διασύνδεση και φόρτιση (ακόμα αργή..)

…και ξαφνικα “innovation”, “ecosystem saver”, “absolute waterproof” “safety” , “privacy” κλπ…

λες μωρέ ;;!!

Επεξ/σία από teovag
Δημοσ.
Στις 18/9/2021 στις 9:40 ΜΜ, kostasfalcon είπε

Σε ποιον κόσμο  ζεις εσυ?

Οι περισσότερες εφαρμογές που τρέχεις σε ενα android tablet ειναι σαν να τις τρέχεις σε ενα μεγάλο κινητο….και πολλές φορές δεν υποστηρίζουν landscape.

Σε έναν ιδανικό που στην ερώτηση "πες μου μερικές τέτοιες εφαρμογές" οι άνθρωποι δίνουμε μια αριθμημένη λίστα με 10 τέτοιες γνωστές και δεν απαντάνε σαν πεντάχρονα.

Δημοσ.
Στις 19/9/2021 στις 11:00 ΠΜ, Vasilisxd είπε

Το PC Mode/DEX/κλπ είναι η ονομασία που δίνουν οι διάφοροι κατασκευαστές στην λειτουργία του Android σε παραθυρικό περιβάλλον. 

Δες από το 2:40 λεπτό και μετά  

Ωραιο το DeX της Samsung πάντως. λίγο μου θυμίζει την προσπάθεια της Microsoft με το Continuum...

Αλλά και πάλι δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις καθώς όλα είναι με εφαρμογές, οι οποίες δεν έχουν όλα τα features των αντίστοιχων για Windows

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, teovag είπε

Ωραιο το DeX της Samsung πάντως. λίγο μου θυμίζει την προσπάθεια της Microsoft με το Continuum...

Αλλά και πάλι δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις καθώς όλα είναι με εφαρμογές, οι οποίες δεν έχουν όλα τα features των αντίστοιχων για Windows

Ναι αλλά για ένα χρήστη όχι τόσο εξοικειωμένο με τους υπολογιστές,  είναι νομίζω καλύτερη επιλογή από ένα Windows μηχάνημα. Θα μπορεί να κάνει πανεύκολα εγκατάσταση / απεγκατασταση εφαρμογών,  δεν θα έχει θέματα με ιούς,  δεν θα χρειαστεί φορμάτ γιατί έκανε κάποια χαζομάρα κλπ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Vasilisxd είπε

Ναι αλλά για ένα χρήστη όχι τόσο εξοικειωμένο με τους υπολογιστές,  είναι νομίζω καλύτερη επιλογή από ένα Windows μηχάνημα. Θα μπορεί να κάνει πανεύκολα εγκατάσταση / απεγκατασταση εφαρμογών,  δεν θα έχει θέματα με ιούς,  δεν θα χρειαστεί φορμάτ γιατί έκανε κάποια χαζομάρα κλπ. 

Το βασικότερο είναι ότι έτσι κι αλλιώς κάνουμε περιορισμένες εργασίες με τα laptops ειδικά όταν τα χρησιμοποιούμε ως τέτοια, δηλαδή ως portable συσκευές. Μπορώ για παράδειγμα να σου προγραμματίσω το site σου στο laptop αλλά στο γραφείο μου με 2 οθόνες μπορώ να κάνω την δουλειά στο 1/3 του χρόνου.

Θεωρώ την λύση των εφαρμογών καλύτερη επιλογή γιατί όντως σου δίνουν σηνήθως τα βασικά εργαλεία και αυτό μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά και είναι επίσης πολύ καλό για την φορτικότητα λόγο κατανάλωσης μπαταρίας και δεδομένων

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Vasilisxd είπε

Πολυ λογικό μου ακούγεται, απλά δεν ξέρω για τι τιμές μιλάμε (δηλαδή ποιο μηχανημα τρέχει το DeX απροβληματιστα). Κατά τα άλλα έχεις δίκιο. Ο γιος μου (12) έχει το ipad 8 και το χειρίζεται για πλάκα, αλλά μόνο σε εφαρμογές που γνωρίζει (λόγω τηλε-εκπαιδευσης και σχολικών εργασιών). ΄Έχει πληκτρολόγιο κλπ... αλλά δεν νομίζω ότι θα τον βολέψει μετά το γυμνάσιο (πχ Λύκειο)...αν και νομίζω λειτουργικά έχει χρόνο ως τότε...και κόστισε 350 όσο και αυτό το Xiaomi...

Αντίθετα ένα Samsung S3 που έχουμε (προπέρυσινο Android)...δεν τρέχει DeX...παρά το γεγονός ότι ήταν ακριβό για την εποχή του (2 φορές η τιμή του βασικού ipad)...

49 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Το βασικότερο είναι ότι έτσι κι αλλιώς κάνουμε περιορισμένες εργασίες με τα laptops ειδικά όταν τα χρησιμοποιούμε ως τέτοια, δηλαδή ως portable συσκευές. Μπορώ για παράδειγμα να σου προγραμματίσω το site σου στο laptop αλλά στο γραφείο μου με 2 οθόνες μπορώ να κάνω την δουλειά στο 1/3 του χρόνου.

Θεωρώ την λύση των εφαρμογών καλύτερη επιλογή γιατί όντως σου δίνουν σηνήθως τα βασικά εργαλεία και αυτό μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά και είναι επίσης πολύ καλό για την φορτικότητα λόγο κατανάλωσης μπαταρίας και δεδομένων

Σωστά τα λες αλλά είναι υπο-κατάστατο, όχι αντι-καταστατης... σε portable καταστάσεις μόνο για σύντομες εργασίες κλπ... και αυτό είναι το νόημα του portable. Αλλά για σκέψου...για ένα φοιτητή που θέλει εργασίες κλπ... ποιο θα προτιμούσες τελικά... μάλλον το laptop θα του δημιουργούσε λιγότερα προβλήματα...

Επεξ/σία από teovag
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 19/9/2021 στις 9:33 ΜΜ, 4four είπε

Άμα ότνως κάνει 350 και χωρίς ΦΠΑ βγαίνει στα 270 το πήρα day one!

Σήμερα το Ισπανικό Amazon το είχε στα 299€ αλλά εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...