vNeverMore Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα στην ομάδα, θα μπω κατευθείαν στο θέμα, πριν από λίγους μήνες είχα κάνει προσπάθεια να καταθέσω αίτηση για το στεγαστικό επίδομα αλλά δεν μπορούσα να προχωρήσω την αίτηση καθώς το σύστημα μου πετούσε το εξής μήνυμα: O αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δεν αντιστοιχεί σε οικιακή παροχή Να διευκρινίσω πως μένω σε νησί όπου γενικότερα επικρατεί η λογική για ενοικίαση μόνο κατά την χειμερινή περίοδο αφού το καλοκαίρι τα εκμεταλλεύονται οι περισσότεροι ως τουριστικά καταλύματα. Δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο που ισχύει στο 95% των σπιτιών που βλέπω σε αγγελίες τον τελευταίο χρόνο που ψάχνω εντατικά, και καθιστά την εύρεση σπιτιού έναν τεράστιο Γολγοθά. Στην περίπτωση που βρεις κάτι ολοχρονίς , θα είναι είτε χωρίς συμβόλαιο είτε πολύ ακριβό, είτε σε χάλια τοποθεσία. Μετά από πολύ καιρό ψαξίματος και όντας τυχερός, βρήκα έναν παλικάρι από την δουλειά όπου θα έφευγε από το νησί και προσφέρθηκε να με συστήσει ως αντικαταστάτη στο σπίτι που ενοικίαζε για πάνω από 5 χρόνια. Όντως το σπίτι είναι καλό , σε πολύ λογική τιμή, με συμβόλαιο και σε καλή τοποθεσία ΑΛΛΑ δεν θα έχω δικό μου ρολόι ρεύματος στο όνομα μου, καθώς η κάθε γκαρσονιέρα έχει δικό της μετρητή και ο διαχειριστής βγάζει με βάση την κατανάλωση το ποσό που αντιστοιχεί για το κάθε διαμέρισμα. Σκέφτηκα μικρό το κακό με τόσα που έχεις περάσει να βρεις σπίτι και συμφώνησα. Από ότι είδα στο μηνιαίο λογαριασμό είναι δηλωμένο σαν Γ22 Επαγγελματικό και είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη, υπάρχει κάποιος τρόπος να μπορέσω να πάρω το στεγαστικό επίδομα; Στην επίσημη σελίδα υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση σχετικά με την περίπτωση μου. Υπάρχει κανένας που να έχει βρεθεί στο ίδιο πρόβλημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη.
GREGORYMO Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, vNeverMore είπε Καλησπέρα στην ομάδα, θα μπω κατευθείαν στο θέμα, πριν από λίγους μήνες είχα κάνει προσπάθεια να καταθέσω αίτηση για το στεγαστικό επίδομα αλλά δεν μπορούσα να προχωρήσω την αίτηση καθώς το σύστημα μου πετούσε το εξής μήνυμα: O αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δεν αντιστοιχεί σε οικιακή παροχή Να διευκρινίσω πως μένω σε νησί όπου γενικότερα επικρατεί η λογική για ενοικίαση μόνο κατά την χειμερινή περίοδο αφού το καλοκαίρι τα εκμεταλλεύονται οι περισσότεροι ως τουριστικά καταλύματα. Δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο που ισχύει στο 95% των σπιτιών που βλέπω σε αγγελίες τον τελευταίο χρόνο που ψάχνω εντατικά, και καθιστά την εύρεση σπιτιού έναν τεράστιο Γολγοθά. Στην περίπτωση που βρεις κάτι ολοχρονίς , θα είναι είτε χωρίς συμβόλαιο είτε πολύ ακριβό, είτε σε χάλια τοποθεσία. Μετά από πολύ καιρό ψαξίματος και όντας τυχερός, βρήκα έναν παλικάρι από την δουλειά όπου θα έφευγε από το νησί και προσφέρθηκε να με συστήσει ως αντικαταστάτη στο σπίτι που ενοικίαζε για πάνω από 5 χρόνια. Όντως το σπίτι είναι καλό , σε πολύ λογική τιμή, με συμβόλαιο και σε καλή τοποθεσία ΑΛΛΑ δεν θα έχω δικό μου ρολόι ρεύματος στο όνομα μου, καθώς η κάθε γκαρσονιέρα έχει δικό της μετρητή και ο διαχειριστής βγάζει με βάση την κατανάλωση το ποσό που αντιστοιχεί για το κάθε διαμέρισμα. Σκέφτηκα μικρό το κακό με τόσα που έχεις περάσει να βρεις σπίτι και συμφώνησα. Από ότι είδα στο μηνιαίο λογαριασμό είναι δηλωμένο σαν Γ22 Επαγγελματικό και είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη, υπάρχει κάποιος τρόπος να μπορέσω να πάρω το στεγαστικό επίδομα; Στην επίσημη σελίδα υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση σχετικά με την περίπτωση μου. Υπάρχει κανένας που να έχει βρεθεί στο ίδιο πρόβλημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. ΠΡΙΝ φθάσουμε στο Γ22, υπάρχει 1 μέτρητης για πόσα διαμέρισματα ? Αρα, το διαμέρισμα δεν έχει καν μετρητη !!!! Άρα, ενοικιαζεις ξενοδοχειακό κατάλυμα. Συμβόλαιο, έχεις για 1 χρόνο η λιγότερο ? Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2021 από GREGORYMO Συμπληρώμα
vNeverMore Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 διαμερίσματα είναι στο ίδιο ρολόι (το Γ22). ( όλη η πολυκατοικία ) Μετρητή έχει κάθε διαμέρισμα κάτι σαν και αυτό για να καταλάβεις-> https://www.skroutz.gr/s/25789714/VK-Lighting-Μετρητής-Ρεύματος-Μονοφασικός-40A-IP20-11077-005652.html που όμως δεν έχει καμία σχέση με τα ρολόγια της ΔΕΗ. Απλά κάθε 27 του μήνα βγάζουμε φωτό την κατανάλωση που έχει και την αφαιρούμε από τον προηγούμενο μήνα και με βάση την διαφορά βγαίνει το ποσό του κάθε διαμερίσματος Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2021 από vNeverMore
GREGORYMO Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, vNeverMore είπε 12 διαμερίσματα είναι στο ίδιο ρολόι (το Γ22). ( όλη η πολυκατοικία ) Μετρητή έχει κάθε διαμέρισμα κάτι σαν και αυτό για να καταλάβεις-> https://www.skroutz.gr/s/25789714/VK-Lighting-Μετρητής-Ρεύματος-Μονοφασικός-40A-IP20-11077-005652.html που όμως δεν έχει καμία σχέση με τα ρολόγια της ΔΕΗ. Απλά κάθε 27 του μήνα βγάζουμε φωτό την κατανάλωση που έχει και την αφαιρούμε από τον προηγούμενο μήνα και με βάση την διαφορά βγαίνει το ποσό του κάθε διαμερίσματος Για το επίδομα ενοικίου χρειάζονται, πριν φθάσουμε στο Γ22, 2 προϋποθέσεις: Να έχει το σπίτι δικό ΤΟΥ ρολόι (που ΔΕΝ έχει) και 2' να μπει το ρεύμα στο όνομα ΣΟΥ. Πώς θα γίνουν αυτά ? Δέχεται ο ιδιοκτήτης ? Προφανώς, όχι.
vNeverMore Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν του το έχω κάνει κουβέντα αλλά φαντάζομαι πως όχι δεν θα δεχθεί πόσο μάλλον εφόσον δεν θα έχει και ο ίδιος συμφέρον, αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που έκανα την συγκεκριμένη ανάρτηση, ίσως γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω ή ίσως με κάποια υπεύθυνη δήλωση να μπορεί να γίνει κάτι. Θεωρώ πως θα έπρεπε κάπως να υπάρχει ένα παραθυράκι, γιατί συμβόλαιο πως έχω; Σε κατοικία που δεν έχει ρεύμα; Θέλω να πω κάπου θα πρέπει και αυτό να αναγράφεται ή έστω να διευθετείτε με κάποιο τρόπο, και κατ επέκταση να μπορώ να το χρησιμοποιήσω.
GREGORYMO Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, vNeverMore είπε Δεν του το έχω κάνει κουβέντα αλλά φαντάζομαι πως όχι δεν θα δεχθεί πόσο μάλλον εφόσον δεν θα έχει και ο ίδιος συμφέρον, αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που έκανα την συγκεκριμένη ανάρτηση, ίσως γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω ή ίσως με κάποια υπεύθυνη δήλωση να μπορεί να γίνει κάτι. Θεωρώ πως θα έπρεπε κάπως να υπάρχει ένα παραθυράκι, γιατί συμβόλαιο πως έχω; Σε κατοικία που δεν έχει ρεύμα; Θέλω να πω κάπου θα πρέπει και αυτό να αναγράφεται ή έστω να διευθετείτε με κάποιο τρόπο, και κατ επέκταση να μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Κατ αρχή, δεν έχει οικιακή παροχή. Ενοικιάζεις ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ κατάλυμα. ΥΓ. Μιλάς για δωμάτιο η για σπίτι με δικό του λουτρό κτλ ? Ποσα τετραγωνικά είναι ? Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2021 από GREGORYMO Συμπληρώμα
vNeverMore Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 είναι 30τμ με δικό του μπάνιο και το συμβόλαιο είναι 1 έτους
GREGORYMO Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, vNeverMore είπε 30 λεπτά πριν, vNeverMore είπε γιατί συμβόλαιο πως έχω; Σε κατοικία που δεν έχει ρεύμα; Θέλω να πω κάπου θα πρέπει και αυτό να αναγράφεται ή έστω να διευθετείτε με κάποιο τρόπο, και κατ επέκταση να μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Το συμβόλαιο, δεν λέει κάτι από μόνο του. Συμβόλαιο έχεις αλλά οπότε θες φεύγεις (σε συννενοηση με τον ιδιοκτήτη) η όχι ? Το ασφαλές (για αυτόν που δίνει το επίδομα) είναι η ΔΕΗ !!!! Δεν θα φύγει κάποιος από το σπίτι και θα αφήσει την ΔΕΗ να γράφει στο όνομα του !!!!!! Είσαι άτυχος αλλά δεν υπάρχει λύση χωρίς ΔΕΗ στο όνομα σου. ΥΓ. Το οποίο είναι αδύνατον γιατί, πάμε αλλού, αυτός έβγαλε άδεια επαγγελματικου χώρου για να κτίσει 12 σπίτια. Αν πχ έκανε οικίες (και έβαζε οικιακο ρεύμα), θα έκτιζε πχ 8 !!!
Joshua21 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, vNeverMore είπε Από ότι είδα στο μηνιαίο λογαριασμό είναι δηλωμένο σαν Γ22 Επαγγελματικό και είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη, υπάρχει κάποιος τρόπος να μπορέσω να πάρω το στεγαστικό επίδομα; Στην επίσημη σελίδα υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση σχετικά με την περίπτωση μου. Από τον Γενάρη του 2020 όποιος αιτείται επίδομα ενοικίου θα πρέπει να έχει λογαριασμό ρεύματος στο όνομα του, συνεπώς εσύ ΔΕΝ θα μπορέσεις να το πάρεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα