doctorvgs Δημοσ. 1 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2004 Νομίζω ότι το πρόβλημα μου έχει ξαναπαρουσιαστεί και σε άλλους εδώ με διάφορες εκδοχές αλλά δεν βρήκα κάποια λύση... Λοιπόν, έχω μία Μ\Β ASUS P4P800 Deluxe στην οποία έχω συνδεδεμένα τα ακόλουθα (όλα συμβατά με Ultra DMA): (1) Primary Master: H\D Maxtor 80 GB (2) Secondary Master: Plextor 4824A (3) Secondary Slave: DVD ASUS E-616 WIN XP PRO SP1 Ενώ όλα πήγαιναν καλά και τα πάντα δούλευαν σε Ultra DMA mode, ξαφνικά το DVD άρχισε να χάνει σε απόδοση, Ψάχνοντας το βρήκα ότι στο Secondary channel η κατάστασή του είχε αλλάξει από μόνη της σε PIO. Αλλάζω την σχετική ένδειξη και κάνω restart αλλά δυστυχώς το DVD δεν πείθεται. Επόμενη κίνηση η επανεγκατάσταση του Secondary channel IDE driver. Η εγκατάσταση όμως δεν ολοκληρώνεται και βγαίνει το παραθυράκι που ενημερώνει ότι παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εγκατάσταση γιατί το πρόγραμμα οδήγησης δεν έχει σχεδιαστεί γι' αυτήν την πλατφόρμα!!! Δομίμασα το ίδιο και στο Primary, όπως δοκίμασα να περάσω και τον Standard IDE/ESDI Hard Disk Controller. Δυστυχώς τίποτα. Αυτήν την στιγμή και τα δύο channels είναι χωρίς drivers, στο Device Manager εμφανίζονται με κίτρινο θαυμαστικό ενώ σε κάθε εκκίνηση προσπαθεί το σύστημα να τους εγκαταστήσει αλλά συνέχεια βγάζει το ίδιο μύνημα. Τι μπορεί να φταίει; Είναι δυνατόν οι ίδιοι drivers (ενσωματομένοι στα XP) που πριν δούλευαν τέλεια τώρα να μην είναι σχεδιασμένοι (!!!) γι' αυτήν τη πλατφόρμα;
spiridonas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2004 Kane ena inf. update apo tin intel. kai kitakse kai tin sxetiki rithmisi gia ta IDE apo ta BIOS
doctorvgs Δημοσ. 1 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2004 Μετά από πάρα πολύ ψάξιμο κατά τύχη βρήκα μία λύση(?). Κατέληξα στα εξής: (1) Φίλε spiridonas δυστυχώς η Intel από το chipset 800 series και μετά δεν βγάζει η ίδια drivers για τα IDE channels αλλά υποστηρίζει τους drivers της Microsoft. Όσοι πιστοί προσέλθετε στο http://www.intel.com/design/chipsets/drivers/busmastr/ για περισσότερα. (2) Παρατήρησα ότι ο λόγος για τον οποίο δεν γίνεται η εγκατάσταση είναι γιατί δεν μπορεί να γραφτεί στο system32\drivers το αρχείο atapi.sys το οποίο ήδη υπάρχει. Κατά τύχη το έσβησα από αυτόν τον φάκελο και η εγκατάσταση έγινε κανονικά. Αν τώρα θέλω να ξαναπεράσω τον driver πρέπει να ξανακάνω την ίδια διαδικασία. Ότι να' ναι δηλαδή. (3) Το πρόβλημα αυτό το συνάντησα σε πολλα ξενόγλωσσα forum. Εκεί ανακάλυψαν ότι η αιτία του προβλήματος ήταν κάποια Virtual Tools και Drives. Εγώ δεν έχω τέτοια, απλά το αναφέρω για κάθε ενδιαφερόμενο. ΑΒΥΣΣΟΣ η ψυχή της Microsoft.....(και της Intel εσχάτως...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.