Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/9/2021 στις 3:56 ΜΜ, afm είπε

Μην το πετάξεις γιατί θα μετανιώσεις. Έχω και και το dtt-1000 και το dtt-2000. Μπορεί στις προδιαγραφές να λέει mpeg2 αλλά μία χαρά παίζει με το δικό του πρόγραμμα viva radio - viva tv και τα mpeg4 κανάλια (και τα sd και τα hd). Επίσης μία χαρά παίζει και σαν radio στα fm αλλά και στα vhf το dab+ της Ε.Ρ.Τ. στην Αθήνα (παρ' όλο που λέει στο manual για απλό dab).

Επίσης επειδή έχουν το chip RTL2832U της Realtek με ένα πρόγραμμα rtl-sharp και τον κατάλληλο driver γίνονται παγκόσμιοι δέκτες.

Στα win 10 η συσκευή αναγνωρίζεται αυτόματα και οι drivers εγκαθίστανται αυτόματα και μπορούν να παίξουν με οποιοδήποτε πρόγραμμα τηλεόρασης ή media center (πχ next pvr) ή vlc player (όπως σου γράφει ο micos000) είτε με το δικό τους πρόγραμμa σε λειτουργία συμβατότητας με win7.

Υ.Γ.: Τα συγκεκριμένα stik-άκια είναι σκυλιά. Το dtt-1000 το έχω από το 2008 ενώ τα δύο dtt-2000 από το 2010. Όλα αγορασμένα από το stockhouse του Πλαίσιο στην εξωφρενική τιμή 5 ευρώ έκαστο.

Υ.Γ. 2: Θα κοιτάξω για το cd και αν το βρω θα το ανεβάσω.

Φιλε μου εχω το turbo-x dtt-3000 εχει και αυτο chip RTL2832U;

Αν ναι ξερεις καποιον καταλληλο driver να τον χρησιμοποιησω σαν δεκτη rtl-sharp;

Επεξ/σία από nikx
Δημοσ.

Δεν γνωρίζω αν έχει το RTL2832U γιατί δεν το είχα ποτέ. Στο δίκτυο που έκανα μία πρόχειρη αναζήτηση δεν βρήκα κάτι. Αφού το έχεις μπορείς απλά να δοκιμάσεις.

α. Πηγαίνεις στην σελίδα του SDRSharp στο github.

β. Πατάς στο πράσινο κουμπί (code).

γ. Επιλέγεις download zip για να κατέβει το πρόγραμμα.

δ. Αποσυμπιέζεις το zip και επιλέγεις install για να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα.

Αν βάλεις τώρα το stick-κάκι θα εγκατασταθούν αυτόματα από τα windows οι drivers του DTT-3000. Οι drivers αυτοί είναι για να δούμε tv και να ακούσουμε radio. Το ίδιο θα έχει συμβεί αν έχεις ήδη εγκαταστήσει το πρόγραμμα του.

Για να εγκαταστήσεις τον driver που θέλουμε ανοίγεις το φάκελο SDRSharp και επιλέγεις το Zadig το οποίο θα κάνει την αλλαγή του driver.

Διάβασε τις αναλυτικές οδηγίες εδώ. Αν χρειαστείς κάτι τα ξαναλέμε.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eυχαριστω  πρωτα απο ολα.

Ανοιξα το zip και περιειχε αυτα τα αρχεια μεσα.

Δεν ειδα καπου το Zadig ,θα μελετησω και το αρχειο θα βρω ακρη πιστευω.

Spoiler

1.JPG.9ef494ec8f1f4d1d97db6d626e434139.JPG

Επεξ/σία από nikx
Δημοσ.
3 ώρες πριν, afm είπε

Δεν γνωρίζω αν έχει το RTL2832U γιατί δεν το είχα ποτέ. Στο δίκτυο που έκανα μία πρόχειρη αναζήτηση δεν βρήκα κάτι. Αφού το έχεις μπορείς απλά να δοκιμάσεις.

α. Πηγαίνεις στην σελίδα του SDRSharp στο github.

β. Πατάς στο πράσινο κουμπί (code).

γ. Επιλέγεις download zip για να κατέβει το πρόγραμμα.

δ. Αποσυμπιέζεις το zip και επιλέγεις install για να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα.

Αν βάλεις τώρα το stick-κάκι θα εγκατασταθούν αυτόματα από τα windows οι drivers του DTT-3000. Οι drivers αυτοί είναι για να δούμε tv και να ακούσουμε radio. Το ίδιο θα έχει συμβεί αν έχεις ήδη εγκαταστήσει το πρόγραμμα του.

Για να εγκαταστήσεις τον driver που θέλουμε ανοίγεις το φάκελο SDRSharp και επιλέγεις το Zadig το οποίο θα κάνει την αλλαγή του driver.

Διάβασε τις αναλυτικές οδηγίες εδώ. Αν χρειαστείς κάτι τα ξαναλέμε.

Αυτό είναι source code φίλε και απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να το κάνεις compile.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά είμαι εκτός Αθηνών. O micos000 έχει απόλυτο δίκιο για τον source code.

Ας το πάρουμε λοιπόν με τον εύκολο τρόπο γιατί από λάθος μου σε μπέρδεψα και σε δυσκόλεψα. 

Κατέβασε από το Airspy το SDR# 
(Download το Software Defined Radio Package)

Τρέξε το και ακολούθησε τον ακόλουθο οδηγό Quick start guide.

Αν έχειςwindows 10 και έχεις πρόβλημα με το zadig κατέβασε από το zadig.akeo τον τελευταίο driver. Τρέξε τον χειροκίνητα για να εγκατασταθεί.

• Thanks 1
Δημοσ.

Τωρα ειδα το μνμ σου φιλε μου. Γινεται να το ξαναστειλεις? Μου ζηταει να κανω upgrade σε premium για να κατεβασω τα αρχεια. Αμα μπορουσες να το στειλεις σε google drive h mega θα το εκτίμουσα 

Δημοσ.
Στις 24/10/2021 στις 12:04 ΠΜ, afm είπε

Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά είμαι εκτός Αθηνών. O micos000 έχει απόλυτο δίκιο για τον source code.

Ας το πάρουμε λοιπόν με τον εύκολο τρόπο γιατί από λάθος μου σε μπέρδεψα και σε δυσκόλεψα. 

Κατέβασε από το Airspy το SDR# 
(Download το Software Defined Radio Package)

Τρέξε το και ακολούθησε τον ακόλουθο οδηγό Quick start guide.

Αν έχειςwindows 10 και έχεις πρόβλημα με το zadig κατέβασε από το zadig.akeo τον τελευταίο driver. Τρέξε τον χειροκίνητα για να εγκατασταθεί.

Ok φιλε μου ,ολα τα εκανα οπως στις οδηγιες ,τωρα στο βημα 9 που γραφει απο κατω.

Αναφορά σε κείμενο

Select "Bulk-In, Interface (Interface 0)" from the drop down list. Make sure it is Interface 0 (ZERO), and not "1". Note on some PCs you may see something like RTL2832UHIDIR or RTL2832U instead of the bulk in interface. This is also a valid selection. Double check that USB ID shows "0BDA 2838 00" as this indicates that the dongle is selected.

Το usb id μου δεν ειναι το 0ΒDΑ 2838 00 αλλα αυτο που φαινεται στην φωτο απο κατω.

Capture.JPG.8a7e1f7b588d99305d84a99bfad0cee4.JPG

Αυτο τι σημαινει οτι δεν ειναι συμβατο το turbo X usb Με το rtl-sdr ,να το αφησω και να μην συνεχισω ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Κουτσοπουλος Παναγιωτης είπε

Τωρα ειδα το μνμ σου φιλε μου. Γινεται να το ξαναστειλεις? Μου ζηταει να κανω upgrade σε premium για να κατεβασω τα αρχεια. Αμα μπορουσες να το στειλεις σε google drive h mega θα το εκτίμουσα 

Μπορείς να αποφύγεις τον περιορισμό κατεβάζοντας ένα αρχείο κάθε φορά και όχι όλα μαζί. Δες το και αν δεν το καταφέρεις όταν γυρίσω Αθήνα θα το ανεβάσω ξανά.

1 ώρα πριν, nikx είπε

Ok φιλε μου ,ολα τα εκανα οπως στις οδηγιες ,τωρα στο βημα 9 που γραφει απο κατω.

Το usb id μου δεν ειναι το 0ΒDΑ 2838 00 αλλα αυτο που φαινεται στην φωτο απο κατω.

Capture.JPG.8a7e1f7b588d99305d84a99bfad0cee4.JPG

Αυτο τι σημαινει οτι δεν ειναι συμβατο το turbo X usb Με το rtl-sdr ,να το αφησω και να μην συνεχισω ;

Λογικά δεν παίζει ρόλο. Το DTT-1000 και τα 2x DTT-2000 που έχω έχουν διαφορετικά usb id (παρ' όλο που έχουν το ίδιο chip) και λειτουργούν μία χαρά.

Δεν έχεις παρά να συνεχίσεις και βλέπεις αν όλα πάνε καλά.

Υ.Γ.: Αν το usb δεν είναι συμβατό και δεν λειτουργεί με το sdr# τότε εγκαθιστάς πάλι τον driver της Realtek και χρησιμοποιείς το stick-άκι για tv, fm radio και dab+.

Υ.Γ.2: Δες από το dropdown menu μήπως υπάρχει κάποια εγγραφή που λέει RTL2832U και επέλεξε αυτήν.

Επεξ/σία από afm
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, afm είπε

Λογικά δεν παίζει ρόλο. Το DTT-1000 και τα 2x DTT-2000 που έχω έχουν διαφορετικά usb id (παρ' όλο που έχουν το ίδιο chip) και λειτουργούν μία χαρά.

Οκ επειδη ελεγε " Double check that USB ID shows "0BDA 2838 00" as this indicates that the dongle is selected." νομιζα οτι ηταν αναγκαιο να συμφωνει με αυτο των οδηγιων.

7 λεπτά πριν, afm είπε

Υ.Γ.2: Δες από το dropdown menu μήπως υπάρχει κάποια εγγραφή που λέει RTL2832U και επέλεξε αυτήν.

Οχι στο drop down menu δεν εχει κατι που να λεει rtl αλλα εχει το DVB-T Dongle (Composite Parent), μηπως ειναι καλυτερα αυτο να επιλεξω;

Capture.JPG.eda55fd88e87bc6e7279f1e252b3e412.JPG

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 17/9/2021 στις 7:49 ΜΜ, Κουτσοπουλος Παναγιωτης είπε

ΚαλησπεραTurbo-X DTT-2000 Digital TV tuner. Η ψηφιακή τηλεόραση στον υπολογιστή, με  σύνδεση USB & προγραμματισμένη εγγραφή. | Digital tv, Usb flash drive, Tv  tuner
Έχω αγοράσει εδώ και πολλά χρόνια το turbox dtt-2000 digital tv tuner από το plaisio.
Έχω χάσει το cd με τους drivers και ψάχνομαι να δω πως να το κανω να δουλεψει. 
Αμα 'κανα παλικάρι έχει την δυνατότητα να μου το ανεβάσει το πρόγραμμα εγκατάστασης του σε ενα zip αρχείο θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ

καλημερα. Καταφερες τελικα φιλε να το κανεις να δουλεψει; εχω το ιδιο και ψαχνω drivers  και software. Το λινκ που ανεβασε ενας φιλος παραπανω ειναι κενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...